Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Muusikoita foorumilla?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Muusikoita foorumilla?

    Ei tämmöisestä ikinä keskustelua täällä ole käyty ja itseäni kiinnostaisi tietää löytyykö paljonkin musiikin harrastajia ja eri instrumenttien soittajia foorumilta?!
    Itse soitan rumpuja, pitkän aikaa olin pöytärummutusta ja kaiken eteen sattuvan hakkaamista :p harrastanut. Lopulta säästöt sallivat oman setin ostamisen, ja nyt tämän vuoden pääsiäisestä asti aina kotona ollessani vanhempani ovat saaneet nauttia täyslaidallisesta kannujen rämistelyä.

    Soittotyyliini vaikuttaneita bändejä ovat tottakai Iron Maiden, Deep Purple, Dio ja muut vanhan koulukunnan hevibändit sekä uudemmat kotimaiset ja ulkomaiset speed ja trashmetal bändit (Trivium, Ensiferum, Bodom, In Flames, Kalmah ym.). Suurimpana vaikuttajana itselleni on ollut Maidenin Nicko Mcbrain, ja soittotyylini onkin hyvin pitkälti Maidenin tapainen. Up the Irons!

    Eli löytyykö foorumia selailevista tai klubilaisista musikantteja? Voisi vaikka perustaa bändin ja kierrellä kaikissa klubin tapahtumissa soittamassa rokkia isoa ja kovaa. Bändille nimeksi vaikka AudioN. :D

  • #2
    Täällä ainakin on yksi, joka taas tietää että on täällä muitakin. Itse oon soitellu kitaraa n. 17 vuotta. Lisäksi osaan soittaa bassoa, koskettimia ja jonkin verran rumpuja. Oman musisointini aloitin Commodore64:llä joskus alle 10v ikäisenä, ohjelmana oli muistaakseni Pro Tracker tms. Bändejä on ollu vuosien varrella muutamia.

    Olen metallimiehiä, muhun on vaikuttanut mm. Strapping Young Lad, Metallica, WASP, In Flames ja vaikkapa Children Of Bodom. Suosikkikitaristeja mm. Jimi Hendrix, Steve Morse, James Hetfield ja Allu Laiho.

    Olen vääntäny aikoinani myös konemusiikkia, eli sekin puoli on tuttua mutta jäänyt viime vuosina rokin ja metallin varjoon.

    Comment


      #3
      Muusikosta tiedä mutta tulee kotosalla harrastettua näitä perinteisiä keskeisiä hevanderivempeleitä; sähkörummut, -basso ja kitara sekä vähemmän sähköistä humalaista ulvontaa akustisten kanssa.
      Metallurgia ollut aina lähellä sydäntä ja niin vieläkin. Slayer ja Pantera edelleen sisimpänä sydänkammiossa.

      AudioN ei yhtään pahempi heitto ;)

      Comment


        #4
        No Metallica unohtu omalta listalta, onhan se Larssi vaan melkonen vipeltäjä ja nopee, huh niitä Kill 'em all:n ja Ride the lightningin biisejä ja sitä tahtia. Itsekin tulee lisäksi noita koskettimia (kiitos isosiskolle) soiteltua ja sähkökitarakin on hankintalistalla. Sähkörumpuja harkitsin kun omaa settiä kasailin, mutta jätin ne lopulta, koska niissä ei ole "munaa" ja sitä samaa fiilistä kuin "oikeilla" rummuilla. Ja harrastushan tämä itsellekin vielä on. Ja tuota vaikuttavien bändien listaa vois jatkaa melkein loputtomiin, ei niitä kaikkia voi vaan muistaa (Gunnarit, Sabbath, Scorpions, Sentenced, Dream Theater...).
        Viimeksi muokannut vV8m5; 25.11.2007, 20:26.

        Comment


        • #5
          No ei tässä muusikoks voi itseään kutsua, mutta kitaraa tuli yläasteikäsen soitettua joku 3 - 4vuotta minkä jälkeen tuli 4vuoden tauko ja nyt vihdoin saanu inspistä ottaan kitaran pois kaapista pölyttymästä.

          Inspis lähti kun kuulin Dire Straits - Brothers in arms, tuon ku kuulin ni kuulu vaan naps* päässä ja hain kitaran kaapista.
          No tuntuuhan tämä soittaminen taas kivalta, metallica, dio, judas priest jne.. kunnon kasaria on hauska rämpyttää!

          Laulankin joskus! mutta se on vähintään 2% humalassa ja karaokea, siitä ei sen enempää.

          Comment


          • #6
            Onhan noita tullu kokeiltua jos jonkun laista.. viimesin on mitä nykyään harvemmin tulee soiteltua on Kouvolan kuningas casotto 5 Harmonikka..

            rumpuja tullu jonku vuoden soitettua joskus nuorena..
            Pianoa vuoden verran nuoruudessa kanssa..

            Muusikko en ole mutta nuoteista kaikkia mainittuja osaan soittaa..

            Comment


            • #7
              Yläasteella tuli parissa bändissä soitettua Bassoa..Vaikutteita oli tietty Sentenced,C.O.B yms. Myös Offspringiä ja the 69 eyesiä tullu joskus soitettua.. Kotosalla mulla on akustinen kitara,tosin empä ole jaksanu vuosiin soitella,myös vanha kunnon kaulabasso löytyy,mutta siitäki on mikki paskana..Pianoki löytyy,mutta son 1800-luvulta eikä enää voi virittää niin..Että soittasin jos vehkeet toimis =)

              Mutta kyllähän pianolla taittuu melkein mikä vain,koska korvakuulolla soittelen enemmän vaikka nuotitki osaan. Rummuilla menee nämä normi biitit. Kitara ja Basso klaarataan myös iha OK,onhan sitä bassolla soitettu semmoset 10-vuotta elämänsä aikana.. Myös Huuliharppu ja nokkahuilu menee,hävettää kyllä myöntää =) Laulaa en kuiteskaan osaa muutako omasta mielestä ;)

              Comment


              • #8
                Itellä tuli aloteltua soittaminen ala-asteella kontrabassolla, josta sitten siirryin normi basson kautta kitaraan, jota on nyt tullu jauhettua n. 12 vuotta. Yläaste ja lukioaikana soiteltiin reenikämpillä reilummin, mutta harmikseni se jäi, kun siirryin tänne oulun päähän opiskelemaan. Nyt on enimmäkseen omaksi iloksi tullut soiteltua. Nuotteja en c-duuri asteikkoa pidemmälle osaa, joten tabuloiden mukaan eletään. Tulevaisuudessa ois kiva päästä johonkin heavy/metal bändiin soitteleen, jos jostain semmonen kitaristin puutteessa oleva sattus löytyyn. Omat vaikutteet tulevat Metallica, Megadeth, In Flames, Iron Maiden, Pantera ja Sentencedin suunnalta.

                Kämpiltä löytyy tämän näkönen setti, jolla tulee väännettyä rokkia.

                Iron Maidenin tuotantoon olen vasta paremmin tutustunut tämän vuoden puolella. Tuossa muutama kuukaus sitten löyty tämä mahtava Aces High ralli. Tuli se sitten soiteltua videolle parin tunnin harjottelun pohjalta.

                Comment


                • #9
                  Kahtos pärkele! Tonihan pisteli miehen ottein tuon Maidenin mahtavan rallin :) Tosi hyvin menee,ei muutaku Zeppeliinin seinälle ilmoa kitaristin taidoista ;)

                  Comment


                    #10
                    Aika hyvät valmiudet saa olla jos muutaman tunnin harjoittelun pohjalta noin hyvin sujuu!

                    Itse olen kanssa kitaraa soitellut pelkäksi omaksi iloksi ja entisten naapureiden vähemmän sellaiseksi. Nyt voi onneksi jo rämpytellä hieman vapaammin kun asukkaiden keski-ikä laski anti-räjähdysmäisesti opiskelija-asuntolaan muutettuani. Ei ole tuntunut häiritsevän.

                    Rokkia ja metallia oon suosinut. Tänä vuonna erityisen paljon Megadethiä koettanut jäljentää. Tampereella kaksi kertaa ollut heilumassakin. Muita bändejä mm. Metallica, Iron Maiden ja John Fogerty, Lynard Skynard sarjaa.
                    Viimeksi muokannut JonasK; 26.11.2007, 23:19. Perustelu: typo

                    Comment


                    • #11
                      Rumpuja tuli joskus soiteltua ja kerran käytiin kavereiden kanssa keikallakin paikallisessa Baarissa.
                      Meidän treenis oli "vähän" vilpoinen talvella ja ennen nauhoitusta piti hiustenkuivaajalla lämmittää nauhurit, että ne lähti pyörimään.
                      Nyt kun niitä nauhoja kuuntelee, niin muistuu mieleen mm. se, kun pohjoistuulella taulut heilui seinillä ja rokki soi, epävireisesti, mutta soi. :)

                      Nykyään riittää vähempi volume ja akustinen kitara. Sillä rämpyttelen mm. Topi Sorsakoskea, Juicea, Tehosekoitinta ym. vanhaa suomirokkia ja iskelmää.

                      Sisko taitaa nykyään soitella bändikavereineen niillä mun rummuilla, että käytössä ovat sentään edelleen. Tuossa pianon takana (52sek. kohdilla) nurkassa näkyy muuten mun vanha mikseri, että sekin vielä menossa mukana.

                      EDIT: Niin ja huuliharppu löytyy myös, mutta soitto ei sillä vielä suju.

                      Comment


                      • #12
                        tarsa, JonasK; Heheh, joo alkaa tuo keppi jo jotenki taipumaan ;) Bändittömyys on varmasti enemmän omaa saamattumuutta kuin taidon puutetta. Tosin paljon kehittämisen varaa on improvisaation puolella, kopiointi sujuu kyllä hyvin :)

                        audiq; Hyvän kuulosta laulantaa siskoltasi!

                        Comment


                        • #13
                          Itekki pääsin tänään soitteleen iha toimivaa pianoa..Aah,sehän kuullosti aivan eriltä ko tuo Venäjän-malli :) Pitäis kaivaa basso esille,ostaa vahvari ja kolvata mikit kuntoon..Alkais sooloileen :)

                          Comment


                            #14
                            Wou, aplodit Donizille, vaikka soolossa vähän ontui ;D. Tuota tulee itsekin peltorit päässä useasti soiteltua, pääsee hyvin soittofiilikseen tuon biisin myötä. Toinen mitä on myös tullut vedettyä monesti on Futureal, samantapainen rytmi siinä eikä pahoja tahtimuutoksia.

                            Comment


                              #15
                              Muusikoksi en itseäni menisi väittämään, mutta kaikkia perusbändisoittimia (kitara, basso, koskettimet, rummut) on tullut jossain vaiheessa kokeiltua, ja peruskoulu-lukio välillä lauloin muutaman vuoden ajan koulukavereista koostuvassa bändissä.

                              Muutamia viikkoja sitten tartuin taas kitaraan, ja silloin tällöin on tullut omaksi iloksi rämpyteltyä. :)

                              Comment


                              • #16
                                http://fi.wikipedia.org/wiki/Unholy
                                http://en.wikipedia.org/wiki/Unholy_%28band%29

                                Nykyään "eläkkeellä". Soittelen lähinnä omaksi ilokseni, sekä teen jotain muita projekteja lähinnä äänittäjän/tuottajan roolissa ihan harrastuspohjalta. Soittohommissa periaatteessa kaikki sellainen mistä pikkupoikana Iron Maidenia kuunnellessa haaveili, tuli saavutettua. Tai no, Long Beach Arenalle ei koskaan päässyt soittamaan. ;)

                                Comment


                                  #17
                                  Jaa pistetääs levykaupasta kattellen noita teitin levyjä :D. Eikös se suurin haave olisi ollut huutaa Hammersmith Odeonilla: "Scream for me Hammersmith!" ;).

                                  Comment


                                  • #18
                                    Pannaans homeinen lusikka soppaan. Soittelin nuoruudessa (-70-luvulla) ensin kapakassa ja siten uuden aallon aikana -80-luvun alussa aika runsasti rock-keikkaillenkin. Muusikoksi en tohdi kuitenkaan kutsua itseäni vaikka jokunen levy on takana (27 v sitten). Soittimista on rääkätty aikoinaan bassoa, kitaraa ja itselle soitettuna altto- ja tenorisaxpiippua. Nykyisin soittelen ainoastaan omille lapsille muumilauluja ja peppipitkätossuja. Eivät ole onneksi turhan kriittisiä. Eivätkä tiedä pimeästä menneisyydestä mitään... ;)

                                    Comment


                                    • #19
                                      vV8m5: Yes, I know :F katoin tuon ite kans päivällä ja tuli pakonomanen tarve koittaa saada sitä sooloa kohilleen. Nyt sitten parin tunnin jälkeen julmettu rakkula keskisormessa, eikä se vieläkään ihan mene :) Pitäis soitella enempi, että pysys noi vasemman käden näpit kovina.

                                      Comment


                                      • #20
                                        kitara, bassot ja rummut menee...

                                        Comment


                                        • #21
                                          Alkuperäinen kirjoittaja Jumbbane Näytä viesti
                                          Onhan noita tullu kokeiltua jos jonkun laista.. viimesin on mitä nykyään harvemmin tulee soiteltua on Kouvolan kuningas casotto 5 Harmonikka..

                                          rumpuja tullu jonku vuoden soitettua joskus nuorena..
                                          Pianoa vuoden verran nuoruudessa kanssa..

                                          Muusikko en ole mutta nuoteista kaikkia mainittuja osaan soittaa..
                                          Täällä myös yks kurtun revittelijä. =)
                                          Tosin haitarin soiton aloitin vasta 1,5 vuotta sitten.
                                          Nuorempana tullut soiteltua myös pianoa ja viulua.

                                          Comment


                                          • #22
                                            Alkuperäinen kirjoittaja vV8m5 Näytä viesti
                                            Jaa pistetääs levykaupasta kattellen noita teitin levyjä :D. Eikös se suurin haave olisi ollut huutaa Hammersmith Odeonilla: "Scream for me Hammersmith!" ;).
                                            Jaa meitin vai? Ei taida enää Suomesta löytyä. Viimeisimmästä painoksestakin on aikaa jo pari vuotta, ja siitäkään erästä ei tainnut tulla montaa kappaletta Suomeen. Amazonissa näin niitä viimeksi mutta ei näytä sielläkään olevan enää, paitsi joidenkin yksityisten myyminä. Tuolta voi kyllä pätkiä kuunnella näköjään.
                                            http://www.amazon.com/Gracefallen-Un...ref=m_art_li_2

                                            Edit: Mielenkiintoinen "phaser-efekti" tulee saundeihin noin hurjasta pakkaamisesta. Ei kannata pelästyä. Oikeasti ne on sellaista Metallican mustan levyn tasoa.

                                            Comment


                                              #23
                                              Täällä myös yks kurtun revittelijä. =)
                                              Täällä myös muusikkiharrastuksen virkaa toimittaa sama kapistus. Pianoakin luonnollisesti osaan sivutuotteena jokseenkin pimputtaa.

                                              Comment


                                              • #24
                                                Jahas, tällainen topikki löytyi...

                                                Itse on tullut näpräiltyä koskettimia reilun parikymmentä vuotta, bassoa ja kitaraa puolet vähemmän, tällä hetkellä itsellä aktiivisena on yksi hevimättöyhtye.
                                                Missään soittimessa en ole mielestäni erityisen hyvä, joten olenkin keskittynyt enemmän tuottamaan ja äänittämään muiden yhtyeitä, eikös ne huonoimmat pelaajatkin päädy aina erotuomareiksi :-D

                                                Musiikkia tuleekin siis työn puolesta kuunneltua se 8-9h päivässä, oma studio tuokin tällä hetkellä leivän pöytään, koputan puuta, kops kops...

                                                Ihan mielenkiinnosta, mitenkäs muuten Ismolle uppoaa nykyajan doom, saatiin tuossa tovi sitten valmiiksi erään poppoon kokopitkä, jonka julkaisu on ymmärtääkseni alkuvuodesta. Näytteitä osoitteessa http://www.myspace.com/saattue

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Mitähän se muusikko tarkoittaa.. musiikkiopistossa soiteltiin vuosia ja muutama harrastekeikkakin tehtiin joskus klopimpana. Kiva olisi taas päästä mukaan hommaan..
                                                  Itsellä on käsintehty Daion Power Mk.XX kitara, tietääköhän tuosta soittimesta joku harrastaja enemmän ? Joidenkin lähteiden mukaan harvinaisuus. Jos joku nuita keräilee niin voin vaihtaakin tuon :)

                                                  Keskustelua avarteekseen voidaan myös keskustella miten kannattaa aloittaa soittimien opettelu? Itse kannatan Troy Stetinan kirjasarjoja (www.stetina.com ), niitä saa lainattua kirjastosta. Olen myös kuullut että jossain internetin syövereissä on mp3 ja pdf muodossakin... Loistavia kapistuksia lähinnä tekniikan hiontaan. Sisältää laajasti esimerkkejä ja ohjeita / vinkkejä. CD:ltä voi kuunnella miten "oikeasti" melodiat ja riffit pitäisi mennä.

                                                  edit: ilmeisesti Iron Maiden ollut muillekin inspiraationa soittoharrastuksien aloittamiseen. Ensimmäiset Aces High riffit tais tehtyä 12-vuotiaana akustisella :). Niin, kyllä on liput Back somewhere in time-kiertueelle :)
                                                  Viimeksi muokannut laioz; 27.11.2007, 14:46.

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Kyllähän sitä silloin teininä tuli soiteltua ja jopa treenattuakin sitä soittamista jonkun verran, rummut, kitara, basso ja heikoimpana lenkkinä piano. Nyttemmin on jäänyt niin vähälle että ihan hävettää, tuntuma alkaa olla siellä leirinuotiofiilistelyn tasolla. Kivaa se silloin nuoruudessa kyllä oli, pakko myöntää!

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Sitä tulee tehtyä muutamalla aliaksella erinäköistä elektronista-musiikkia, lähinnä house
                                                      tyyppistä ratkaisua. Soittaa en sinällään osaa mitään soitinta, joka harmittaa tosi paljon -
                                                      olis kannattanu siel koulussa paneutua asiaan vähän paremmin. Helpottais elämää nyt
                                                      näin jälkiviisana. :S

                                                      Myös dj-keikkaa tulee heitetty aktiivisesti.

                                                      Nojoo, mut kyl nyt tännekin rokkimiesten joukkoon yksi "tekno-ihmekin" mahtuu.

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Onhan sitä musiikin kanssa tullut oltua tekemisissä. Sähköbasso nököttää puolen metrin päässä (en tosin muista millon viimeksi sitä soitin :P) ja laulutunnilla kävin viimeksi tänään.

                                                        Aiemmin tullut soitettua myös pianoa ja fagottia, orkesterimusisointiakin on tullut kokeiltua. Kuorolaulua on myös tullut esitettyä täällä ja ulkomailla.

                                                        Pöytärummutus on minunkin intohimoinen harrastukseni. :P Musiikkigenreistä sydäntä lähinnä varmaankin proge ja metalli, myös jazzi ja fiksu rokki uppoaa. Oikeastaan hyvä musiikki menee genrestä riippumatta.

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Itse kadehdin kovasti heitä, jotka osaavat laulaa. Olisi kiva omaksi iloksi musisoida ns. ilman soitinta. Mutta kun ei osu nuotille niin ei...

                                                          Tosin harjoituksestahan laulussakin on kyse. Itse ainakin uskon vahvasti, että kaikki jotka itse kuulevat laulavansa nuotin vierestä (eli jos ei itsekseenkään tykkää laulaa, koska se kuulostaa ikävältä) oppisivat riittävällä opetuksella laulamaan ainakin siedettävästi.

                                                          Jos ei kuule, osuuko nuottiin vai ei, niin voi voi. Tosin hehän laulavatkin silloin omasta mielestään jo muutenkin ihan hyvin :)

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Ja ikävä faktahan on, ettei kenenkään enää tarvitse osata laulaa, ainakin mitä levyn tekemiseen tulee ;)
                                                            Jos olet ihmetellyt, kuinka esim. Tony Halme tai Matti Nykänen voi tehdä levyn, klikkaa linkki ja hämmästele:
                                                            http://www.celemony.com/cms/index.php?id=plugin2

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X