Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Viestien tasosta

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Viestien tasosta

    OT:
    Forumin suosio kasvanut ja taso laskenut.
    Onko muut huomannut samaa?

    #2
    Ikävä kyllä.
    Vapaaehtoiset moderaattoriehdokkaat ottaa YV:llä yhteyttä.

    Comment


      #3
      Kuten eka viesti tässä ketjussa sisällöllään viestii, oli se erittäin off topiccina toisessa aiheessa, josta sen omaksi aiheeksi jaoin.

      Asiallisen ja riittävän pitkän viestihistorian omaavat kiinnostuneet voivat anoa moden oikeuksia porkkikselta. Mielelläni näkisin tason pysyvän totutun korkealla.

      Comment


        #4
        Näinollen ilmoitettakoon, että uusia moderaattoreita nimetty ja yritämme pärjätä näillä voimin nyt tovin. Ilmoittelen asiasta taas vaikkapa ihan omassa ketjussaan, jos/kun tarvetta taas ilmenee.

        e: otin tämän nyt vielä erilleen tänne ettei leimaa viestiketjuja. Asia loppuun käsitelty tällä erää.
        Tepon viittauksen ekaviestiin voitte sivuuttaa mielessänne.

        Comment


          #5
          En tiedä miksi lähes kaikki nykyiset uudet kirjoittajat kirjoittavat kautta linjan tavattoman ala-arvoisia tekstejä. Ei viitsitä nähdä vaivaa minkään eteen vaan riipaistaan vain muutama kirjain ja kasa huuto- tai kysymysmerkkejä perään. Sitten hermostuvat, kun kukaan ei viitsi nähdä vaivaa heidän ongelmansa eteen.

          Täytyy tehdä jossain vaiheessa sitten jonkinlaisia moderointiin liittyviä linjavetoja, jotta moderointikäytännöt eivät muuttuisi turhan kirjaviksi moderoijien määrän lisääntyessä.

          Tällä hetkellä näyttää kyllä ikävästi siltä, että linjaa on kohta pakko edelleen kiristää, jotta forumi pysyisi luettavana eikä hajoaisi käsiin. Seuraava askel linjan kiristämisessä taitaa kyllä valitettavasti olla jo suorat heitot roskakoriin, joten kannattaa nähdä vaivaa niiden viestien eteen, mikäli haluaa viestinsä säilyvän.

          Nykyisin säädyttömän tasottomatkin viestit eivät juurikaan ole roskiin lentäneet. Sitäkin enemmän niitä kyllä saa korjailla luettaviksi. Tällä hetkellä mode-sedät ovat varsin pitkäpinnaisia ja korjaavat niitä viestejä turhien erikoismerkkien poistosta ja välimerkkien lisäämisestä aina koko tekstin uudelleen kirjoittamiseen asti, joten paljon annetaan anteeksi, vaikka välillä nuristaankin. :)

          Comment


            #6
            En tiedä miksi lähes kaikki nykyiset uudet kirjoittajat kirjoittavat kautta linjan tavattoman ala-arvoisia tekstejä. Ei viitsitä nähdä vaivaa minkään eteen vaan riipaistaan vain muutama kirjain ja kasa huuto- tai kysymysmerkkejä perään. Sitten hermostuvat, kun kukaan ei viitsi nähdä vaivaa heidän ongelmansa eteen.
            Nykymeininki on valitettavasti tälläistä, kaikki pitäisi saada nyt ja heti. Pitkälle on edetty EE-groupsin ajoista. En tiedä miten voisi estää uusien kirjoittajien (ei tietysti koske kaikkia) ala-arvoisia postauksia. Nuo moninkertaiset huutomerkit kyllä sattuvat silmään, yksi huutomerkki jo kertoo asian, ei siitä tule yhtään huomionarvoisempi, jos laitetaan seitsemäntoista erikoismerkkiä postauksen loppuun.

            Ehkä jokin evästys tunnareita hakiessa voisi auttaa?

            Toisaalta kyllä ymmärrän hyvin, että jos on "iso hätä" auton kanssa, niin apua halutaan nopeasti ja ollaan vähän kärsimättömiä, jos vastauksia ei heti tule. On myös totta, että foorumin searchia pitää osata käyttää, jotta löytää hakemansa. Voi olla, että moni hyytyy siihen, kun search "ei anna mitään". kun hätä on suurin ja se voi generoida näitä huutomerkein höystettyjä postauksia.

            Jokainen on sen ensimmäisen postauksen joskus tehnyt ja aina se vie oman aikansa, että oppii foorumin tavoille ja pahimmat särmät hioutuvat pois.

            Kaikki kunnia moderaattoreille, jotka ovat pitäneet tason vähintäänkin hyvänä. Koitetaan kaikki pitää taso korkeana jatkossakin, siitä hyötyvät kaikki.

            Comment


            • #7
              Luettavuuden parantamista on myöskin se, että lukuarvot merkitään numeroilla.

              Esim "laitetaan seitsemäntoista erikoismerkkiä" on helpommin luettavissa, kun se kirjoitetaan: "laitetaan 17 erikoismerkkiä"

              Ilkka, älä vedä herneitä, oli vaan tuo sinun "17" niin sopivasti kohdallaan.

              Comment


              • #8
                Hausta sen verran että sen käyttö on hieman hankalaa jos ei tarkalleen tiedä mitä etsii... meinaa kun laittaa vaikka moottorin koon hakuun, niin vastauksia tulee aivan liikaa. Itse törmäsin tähän kun rupesin tällä foorumilla pyörimään.

                Comment


                  #9
                  Joo haulla löytäminen on välillä vaikeaa.

                  Valitettavasti nykyään monesti huomaa uuden forumilaisen kirjoituksen ja varsinkin kysymyksien tasosta. Ja se otsikon miettiminen nanosekuntia pidempään teettää myös aika suuria vaikeuksia.

                  Jos edes muutaman päivän jaksaisi lukea forumia ennenkuin kysyy sen kerran viikossa esillä olevan asian...

                  Comment


                  • #10
                    Valitettavasti nykyään monesti huomaa uuden forumilaisen kirjoituksen ja varsinkin kysymyksien tasosta. Ja se otsikon miettiminen nanosekuntia pidempään teettää myös aika suuria vaikeuksia.
                    Aivan. Siksi olen jasson kannalla siinä, että roskakoriin vaan suoraan. Siinä alkaa oppia kun kirjoittaa muutamaan kertaan samaa juttua.

                    Comment


                    • #11
                      ^ Sinällään ihan hyvä idea, mutta samaan oireyhtymään kuuluu työntää tusina "VITTU NIINKU MISÄ MUN VIESTI ON????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????!!!!!!! !!!!????!!!!!"- threadia.

                      Ehkä "thread lukittu, kunnes otsikon ja tekstin taso nostettu paremmin ymmärrettäväksi. Kolmen päivän päästä thread deletoidaan, jos näin ei haluta menetellä"

                      Tämä olisi mielestäni enemmän parempaan suoritukseen opastava kuin suoraan sanktioiva.

                      Comment


                      • #12
                        Voi olla että usein kun rantaudutaan tälle foorumille tuolta anonyymien kirjoittajien sekalaisesta seurakunnasta (suomi24.fi tjsp.), on saattanut jäädä vaihde päälle ja ottaa hieman aikaa oppia talon tavoille. Ja kun taas käyttäjämäärät ja kirjoituksien määrät nopeasti kasvavat, saattaa helposti palstaa paljon seuraavalle tulla käsitys että taso on laskenut aika huimasti.

                        Nyt on kuitenkin painettu sitä kauan kaivattua "punaista nappulaa" AudiClubin sikariportaassa, ja moderointia on lisätty tuntuvasti.

                        Kyllä tää tästä lähtee taas parempaan suuntaan.

                        Comment


                        • #13
                          Ensimmäinen: ^-merkin käytön kielto ihmetytti itseäni.

                          Toinen: Kun muokataan viestejä, niin olisiko aiheellista laittaa siihen viestin alle, että Mode muokannut ja syy, miksi.
                          Kirjoittajan olisi silloin jatkossa helpompi pyrkiä parempaan oikeinkirjoitukseen, kun tietää mikä meni pieleen.

                          Kolmas: Viestin poistamiseen liittyen, niin kannattaisiko poistaa suoraan täysin ala-arvoiset kirjoitukset ja laittaa YV kirjoittajalle, jossa kerrotaan lyhyesti viestin epäkohdat.
                          Esim. Poistettu viesti liitteenä ja alle teksti, "lisää pilkut ja välilyönnit ja sen jälkeen voit siirtää viestisi takaisin foorumiin".

                          Itse naputtelen viitosen kouluarvosanalla näitä riipustuksia, mutta kun niihin uhraa tarpeeksi aikaan, niin olen ne pääsääntöisesti saanut ymmärrettävään muotoon väännettyä. :)

                          Todella hyvä tyyli nykyinenkin on, mutta halusin vaan tuoda esille muutamia ehdotuksia.

                          Hausta vielä sen verran, että korjausohjeita sillä tuntuu löytyvän hyvin ja se on jo paljon. Monella muulla foorumilla ei haulla tee juuri mitään.
                          Kokeilin kerran yhdellä foorumilla, montako viestiä löytyy yleisimmillä alapään nimityksillä -viestiketjuja löytyi kymmenen kertaa enemmän kuin sanalla lambda-anturi.
                          Täällä taitaisi tulos olla vähän erilainen.

                          Comment


                          • #14
                            Ellei sitten halua hakea tältä foorumilta Pyhää Vitusta tai on juuri katsonut elokuvan "Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä" ja haluaisi etsiä aiheeseen liittyviä topikkeja.

                            Itse olen modena aika hanakka korjailemaan otsikoihin mm. auton tyypin ja vian laadun, jos vaikka kirjoittaja on päättänyt laittaa otsikoksi vain "Missä vika". Laitan tällöin viestiin tuon korjausmerkinnän "Mode edit..."

                            Kuvaavilla otsikoilla varustettua topikkiluetteloa on paljon sujuvampi seurata. Lukijan on myös helpompi karsia seasta ne topikit, jotka eivät häntä kosketa. Hyvästä otsikoinnista on apua myös hakutoiminnolle.

                            Comment


                              #15
                              Luettavuuden parantamista on myöskin se, että lukuarvot merkitään numeroilla.
                              Palkokasveja ei mennyt väärään paikkaan ja tämä oli muutenkin erittäin hyvä pointti. Mutta lukuarvojen kirjoittamisesta on olemassa ainakin kaksi koulukuntaa. Toisen mukaan numeroarvot kirjoitetaan kymmeneen (yksi, kaksi, kolme, ... kymmenen) asti ja vasta sen jälkeen käytetään numeroita (11, 12, 13, n). Toisen koulukunnan oppien mukaan numeroarvot merkitään aina numeroilla (1, 2, 3, n). Molemmat lienevät kieliopillisesti ihan oikein.

                              Seitsemäntoista on kylläkin molempien oppien vastainen, mutta sen tarkoitus olivvain tehostaa sanomaa, viitatessani lukuisaan määrään huutomerkkejä virkkeen lopussa ;)

                              Näistä kielioppiasioista puhuminen voi monesta lukijasta tuntua turhalta niuhottamiselta, mutta kieliopin tarkoitus kuitenkin on vain luoda yhteiset säännöt, joiden avulla kirjoitettu teksti tehdään kaikille ymmärrettäväksi. En minä ole vaatimassa ehdotonta kirjakielen noudattamista ja en varmasti itsekään sellaista pysty kirjoittamaan mutta, jos kuitenkin edes yritettäisiin panostaa ymmärrettävän tekstin tuottamiseen.

                              Siitä voitasiin lähteä, että jätetään ainakin moninkertaiset huuto- ja kysymerkit pois, EI HUUDETA TURHAAN, ei laiteta joka toisen lauseen loppuun liikaa pisteitä... ja jätetään ne turhat "kettu" -ilmaisut pois kokonaan, unohtamatta "^" -merkin olevan ei toivottu tällä foorumilla.

                              Comment


                                #16
                                Asia mikä on kovin hankala kirjoituksella hallita on sarkasmi. Täten kannattaa varmaankin jättää kokonaan kommentoimatta puutteellisia / asiattomia tekstejä lakonisella viisastelulla tai sitten asiallisemmin kehoittamalla haun käyttöön tai ehdottamalla avoimen yliopiston äidinkielen kurssille osallistumista. Voi tulla väärinymmärryksiä suuntaan jos toiseenkin. Annetaan moderaattorin hoitaa homma.

                                Audien kanssa olen pelannut jo yli 10 vuotta ja itse jo pari vuotta ennen kirjautumistanikin olen lueskellut forumia ja pärjännyt search:n kanssa pikkupulmissa ihan hyvin. Kunhan muistaa käyttää *-merkkiä ja and / or rajauksia. Tämän kattavan tietomäärän ansiosta onkin monien keskustelujen taso ns. vähemmän vakavaa, sillä suurin osa yleisimmistä ongelmatilanteista löytyy jo search:lla ja silti monella sitä juttua riittää.

                                Kun määrä lisääntyy niin lisääntyy myös viestien taso molempiin suuntiin. Jopa nytkin tässä keskustelussa rikotaan parissa viestissä yleisiä kirjoitussääntöjä. Ja varmasti ennenkin on tragikoomisia / tahattomia huumoriketjuja ilmestynyt forumille (joihin aika monet ovat osallistuneet), mutta nyt niitä vaan väkimäärän kasvaessa ilmaantuu enemmän. Eikä minulla kevyempää keskustelua vastaan sinänsä mitään ole lainkaan. Kyllä Esson baarissa noin suurinpiirtein on oltava "sana vapaa". Ei kaiken tarvi olla aina faktapohjaista pätemistä ja termistön heittelyä, joka aloittelijalta saattaa osittain mennä ohi. Ei oteta elämää vakavasti.

                                Juuri esimerkiksi otsikointi on ensisijaisen tärkeää. Se on käyntikortti koko ketjuun. Tähän mennessä moderaattorit ovat hoitaneet hommansa mielestäni hyvin. Itse olisin jopa joissain tilanteissa tiukempi. Mutta aika on myös moderaattoreille rajallinen. Hyvä että niitä sikiää lisää.

                                Comment


                                  #17
                                  Vähän off topic, mutta mitä politrukki kuvastaa, ilmeisesti moderaattorin, nimen alla ja miten se liittyy foorumiin? Mietin vaan. :)

                                  Comment


                                    #18
                                    Nuo moninkertaiset huutomerkit kyllä sattuvat silmään
                                    Jep. En tiedä huomataanko sitä, mutta tarpeettomat erikoismerkit häviävät ainakin otsikoista melko nopeasti. Poistan niitä päivittäin. Sama pätee tarpeettomiin isoihin kirjaimiin.
                                    Tarpeelliset (sallitut) erikoismerkit: Otsikon päättäminen kolmeen pisteeseen, kysymysmerkkiin tai huutomerkkiin. Lauseen päättäminen lisäksi yhteen pisteeseen. Kaikki muut kieliopillisesti sallitut merkit.
                                    Tarpeelliset (sallitut) isot kirjaimet: Lauseen alkukirjain ja mikäli alkuperäinen kirjoitusasu niin vaatii (moottorikoodit, tuotemerkit jne.)
                                    Kaikki muu enemmän tai vähemmän epäsuotavaa.

                                    Luettavuuden parantamista on myöskin se, että lukuarvot merkitään numeroilla.
                                    Lukuarvot merkitään yhdestä kymmeneen (1-10) kirjaimin, siitä eteenpäin numeroin. Koska kyse on kuitenkin informatiivisista teksteistä, ei kaunokirjallisuudesta, on järkevää kirjoittaa kaikki numerot numeroin.

                                    Muutaman kerran olen huomannut, että tekstiä on muokattu kirjaamatta muutosta itse viestiin.
                                    Valitettavasti olen huomannut, että asiasta erikseen huomauttaminen tuottaa tulosta melko heikosti, joten välillä on jäänyt huomauttamatta. Ylimääräisten erikoismerkkien poistamisesta en ole erikseen ilmoitellut. Virheitä joita ei tiedä tekevänsä, ei voi korjata, joten pyrin kuitenkin pääsääntöisesti viestittämään kirjoittajalle hänen virheistään.

                                    Kolmas: Viestin poistamiseen liittyen, niin kannattaisiko poistaa suoraan täysin ala-arvoiset kirjoitukset ja laittaa YV kirjoittajalle, jossa kerrotaan lyhyesti viestin epäkohdat.
                                    Pääsääntöisesti näin teenkin. Täysin asiattomien ja tasottomien viestien kohdalla se tosin jää usein tekemättä. Niistä näkee suoraan, että kirjoittajalla ei ole lainkaan halua edes yrittää toimia paremmin.

                                    ^-merkin käytön kielto ihmetytti itseäni.
                                    Sääntöjen viimeisin lisäys 5.11.2006: "^-merkin käytön kielto ihmetytti itseäni." Oletuksena vastataan aina edellisiin viesteihin, koska kirjoitetaan viestiketjuun. Viittaaminen erikseen ^-merkillä ylläolevaan viestiin on siis täysin turhaa. Kaikki turha sotkee vain luettavuutta. Sama pätee allekirjoituksiin,joka ei kuulu tämän tyyppiseen kirjoittamiseen. Kaikki näkevät kuka viestin on kirjoittanut kirjoittaja-sarakkeesta.

                                    Hausta sen verran että sen käyttö on hieman hankalaa
                                    Valitettavasti totta. Käyttökelvoton se ei missään tapauksessa kuitenkaan ole. Hakukin tosin tuottaisi huomattavasti parempia tuloksia, mikäli otsikot ja viestien sisältö olisi kunnossa.

                                    Kaikista tiukin kuri on myyntipalstalla, josta sääntöjen vastaiset viestit lähtevät suoraan kysymättä roskiin. Löysintä kuria itse ainakin pidän verkosta bongattua -palstalla. Turbo-palsta on kirjoitustasoltaan ollut mielestäni aina muita jostain syystä jokseenkin huonompi, joten sielläkin olen katsonut paljon sormien lävitse.

                                    ACF:n jäsenille kuri on kautta linjan hieman löysempi ja eritoten myyntipalstalla. Tosin jäsenten kirjoitukset ovat kautta linjan aina siistejä ja niihin on nähty vaivaa, joten huomauttamista ei juurikaan ilmene. Löytyy jäsenistäkin valitettavasti heitä muutamia harvoja, jotka sinnikkäästi jatkavat yllättävän huonojen otsikkojen ja sekavien viestien linjaa, vaikka käytäntö on takuulla tullut jo selväksi.

                                    Kaikkien tasottomia otsikoita ja viestejä kirjoittavien kohdalla on kuitenkin kiistatta kyse viitsimättömyydestä, ei taidon tai kykenemisen puutteesta. Moni selvästikin ei pidä lainkaan tärkeänä sitä, että forumi pysyy lukijoitaan hyvin palvelevana, mikä on varsin ristiriitaista, ottaen huomioon sen, että he kirjoittajina ovat myös forumin lukijoita ja ilmiselvästi kokevat forumin varsin hyödylliseksi tiedonlähteeksi. Kirjoitustaidottomat valitettavasti joutuvat etsimään itsellensä toisen ilmaisutavan. Emmehän halua konsertissakaan kuunnella soitto- tai laulutaidottomia esiintyjiä, oli heillä sitten kuinka syvälliset ja taiteelliset ajatuksen hyvänsä.

                                    Lopuksi huomautettakoon, että säännöt eivät ole loppujen lopuksi kovinkaan tiukkoja ja ehdottomia, minkä forumia katsellessa huomaa. Paljon katsotaan sormien lävitse, sillä turha nipottaminen ei palvele ketään. Välillä turhan tiukaksi äitynyt moderointi johtuu puhtaasti turhautumisesta kirjoittajiin, jotka eivät edes halua toimia pyyntöjen mukaisesti. Koska moderoijia on nyt enemmän, roskakorikaan ei luultavammin tule täyttymään sen tiuhempaan kuin ennenkään.

                                    Ja omia kirjoituksiani kommentoidakseni toteaisin: "Ei heikouksia!". :)

                                    Potkikaa YV:llä päähän, jos koette tulleeksi kaltoin kohdelluiksi. Perustellut valitukset ovat enemmän kuin tervetulleita. Perusteettomia ajatuksia on mielestäni turha esittää lainkaan, ei täällä eikä muualla.

                                    pika-edit: Kirjoitin niin pitkän viestin, että vastauksia ehti tulla jo väliinkin. Ei mitään käsitystä mistä juontaa juurensa Politrukki tai nuo muutkaan tittelit.

                                    Tekstin sisällön tasosta ei ole juurikaan rajoituksia. Kunhan pysytään lain rajoissa. Sisällöstä pitää kuitenkin saada selvää. Kielioppi ja oikeinkirjoitus ovat täysin eri asioita kuin tekstin sisältö.

                                    Comment


                                      #19
                                      Tuohan juurikin tuossa ^-tyylissä on perusteena. Olisi varmaan pitänyt perustella sääntöihinkin. Jonkun muun foorumisoftan kanssa on ilmeisesti jotenkin kätevä tapa, mutta ei sovellu tänne.
                                      Ko. tyylin käyttäjätkin taitavat siis selata viimeksi tulleiden viestien listaa ja vastata ikäänkuin siihen viitaten ylläolevaan(?). Itse viestiketjussa ei pitäisi olla epäselvyyttä mihin on vastattu.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Ketju herätti eloon jo aiemmin mielessäni olleita ajatuksia. Olen Audin käyttäjä, en harrastaja. Tekniikan taustaa on varmasti yhtä paljon kuin muillakin täällä mutta työ ja muut harrastukset vievät energiani muualle. Joskus tarvitsen tietoa myös autooni liittyvissä asioissa. Seuraan palstaa mutta kirjoitan vain jos näen sen asian kannalta tarpeelliseksi. Sosiaalinen seurustelukanava tai pätemisen väline tämä ei minulle ole.
                                        Palstaa seuratessa olen saanut kuvan vahvasta sisäpiirileimasta. Pitkäaikaiset jäsenet ovat vahvoja harrastajia, osa heistä tosin vain olevinaan. Tietoa löytyy joukkona kiitettävästi.
                                        Satunnaisiin, sisäpiirin ulkopuolisiin viesteihin suhtaudutaan hieman nuivasti ja joskus ne vaietaan kuoliaaksi. Kielellisen esityksen osalta meillä kaikilla on varmasti jäljellä kehittymispotentiaalia, jopa kaiken osaavilla sisäpiirin jäsenilläkin. Maailma on hieman isompi ja monimuotoisempi kuin firiikistä ehkä näyttää. Ketju käsittelee nimellisesti kirjoitus/viestintätekniikkaa mutta todellisuudessa taustalla ovat muut näkemysasiat.
                                        Palstan on itse päätettävä haluaako se pysyä avoimena kaikille vai ei. Jos haluaa, seurauksena on tuo aikaisemmin mainittu "tason lasku" - monessakin mielessä. Tiukempaa moderointia en näe käytännössä toimivana ratkaisuna. Poistun palstalta, toivottavasti voin kuitenkin vielä jatkossakin lukea sitä. Aidosti hyvää jatkoa toivottaen.

                                        Comment


                                        • #21
                                          "Politrukki" -sanan savolaisvastinen lienee jonkin sortin "piällysmies". Näin puolisavolaisena asian näkisin.

                                          Comment


                                            #22
                                            Voisko myyntipalstalla edellyttää myytävän tuotteen hinnan kertomista myynti-ilmoituksessa? Viime aikoina on näkynyt enenevässä määrin hinnattomia ilmoituksia. Olisi mukava nähdä tuotteen pyyntihinta heti kättelyssä, jolloin ostaja tietää ainakin onko hinta edes sillä tontilla, mitä on tuotteesta valmis maksamaan. Mielestäni on vähän outoa, jos myyjä ei kehtaa laittaa hintaa ilmoitukseen. Asia erikseen ne tapaukset jolloin myyjä ei tiedä, mitä tuotteesta pyytäisi, jolloin hinta voisi esim. olla: "En tiedä mitä pyytää tästä, tarjotkaa jotain tai sitten tarjousten perusteella". Huutokaupat sitten vielä erikseen.

                                            Comment


                                              #23
                                              Yksiselitteisesti: oikenkirjoituksella ja kieliopilla ei ole mitään tekemistä näkemysasioiden kanssa.

                                              Puheella tapahtuvassa keskustelussakin edellytyksenä on, että muut saavat selvää mitä toinen puhuu. Jos joku pelkästään mumisee, ei voida mitenkään syrjiä häntä hänen aatteidensa ja puheen sisällön perusteella, jos ei saada selvää mitä ne ovat.

                                              Jarmon esittämät väitteet hänen esittämissään yhteyksissä ovat valitettavasti yksiselitteisesti vääriä. Avoimuus ei liity mitenkään oikeinkirjoitukseen.

                                              "Ulkopuolisten" syrjiminen forumilla on varsin tuomittavaa, eikä sitä mielestäni esiinny. Merkkiuskollisuus on eriasia. Esim. kokoomuksen tms. puoluekokouksessakin katsotaan takuulla kommunistisia lasuntoja esittäviä kieroon.

                                              Myynti-palstalla hinta pitää olla sääntöjen mukaan esillä. Hinnan ei tarvitse olla suoria numeroita.

                                              Comment


                                                #24
                                                Palstaa seuratessa olen saanut kuvan vahvasta sisäpiirileimasta
                                                Vaikea sanoa kun olen itsekin kirjoitellut vanhalta palstalta lähtien, mutta olen sitä mieltä että tätä tulisi pyritä välttämään...vai mitä? Itse en koe kuuluvani mihinkään piiriin, toivon ainoastaan että niin vanhat kuin uudetkin harrastajat jakaisivat auliisti tietoa ja kokemuksia toisilleen!

                                                "Politrukki" -sanan savolaisvastinen lienee jonkin sortin "piällysmies". Näin puolisavolaisena asian näkisin.
                                                Vaikuttaa järkeenkäypäiseltä. :)

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Kyllä nimimerkki Ojja puhuu ihan asiasta. Välillä tämän foorumin jutuista saa melko sisäsiittoisen kuvan ja täysin ulkopuoliselle se näkyy varmasti selvemmin. Itseäni asia on alkanut myös tässä vuosien saatossa hieman häiritsemään. Yahoogroupsin aikoihin tunnelma oli rennompi eikä varmasti vähiten TT:n ansiosta. Hän kun oli Audiharrastajana ja autoharrastajana melko ainutlaatuinen tapaus.
                                                  Mutta toki muutoksesta on koitunut hyvääkin, rekisteröityjen käyttäjien joukko on kasvanut ja sen mukana myös tietous Audiharrastuksesta. Tämä nykyinen foorumi on sujuva toiminnaltaan ja pääsääntöisesti selkeäkäyttöinen.
                                                  Mutta täytyy muistaa että parhaitenkin koodattu autofoorumi ilman hyödyllistä sisältöä on yhtä tyhjän kanssa, joten täytyy varoa karkoittamasta oikeita rasvanäppejä nipottamalla turhista asioista. Kyllähän se riittää että viestin asiasisällöstä selvän saa, jos ei saa niin se on kirjoittajan häpeä ja sellainen viesti sietääkin vaieta kuoliaaksi.

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Jos jotakuta kiinnostaa sanan "politrukki" merkitys, niin tässä suora lainaus:

                                                    "Koululaisen uusi tietosanakirja, yläaste-vuosieni auvo, määritteli aikoinaan varsin mukavasti sanan politrukki perusmerkityksen. Lähtekäämme siis siitä liikkeelle:

                                                    POLITRUKKI. Ven. Politruk, aikaisemmin Neuvostoliiton asevoimien komppania-portaassa toimineen poliittisen päällystön nimitys. Suuremmassa yksikössä oli vastaavasti poliittisia komissaareja.

                                                    Tässä vielä erään kansalaisen määritelmä: Politrukki, on lyhennys sanoista polititseski rukovoditel, "poliittinen ohjaaja", oli euvostojärjestelmään kuulunut "poliittisen puhdasoppisuuden" valvontaelin. Alkuperäisestä käytännöstä nimitys on kääntynyt laajenemaan kaikenlaista yleensä negatiiviseksi katsottavaa yksilön vakoilemista ja ajattelun ja toiminnan vapautta sitovaa toimintaa."

                                                    Lähde: http://www.auranseurakunta.fi/saarno..._ja_esitelmia/

                                                    Löytyi ihan googlettamalla sanaa "politrukki".

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Alkuperäisestä käytännöstä nimitys on kääntynyt laajenemaan kaikenlaista yleensä negatiiviseksi katsottavaa yksilön vakoilemista ja ajattelun ja toiminnan vapautta sitovaa toimintaa.
                                                      Jotenkin kuulostaa, että politrukit ovat negatiivissävytteisiä moderaattoreita. Ehkä katalysaattori voisi olla autoihin liittyen parempi titteli?

                                                      Sivistyssanakirjasta: "Katalysaattori: katalyyttipuhdistin, auton pakoputkistoon liittyvä pakokaasuja puhdistava laite"

                                                      Foorumilla katalysaattorit ylläpitävät foorumia kirjoituksia puhdistaen ja siivoten.

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Ojjan ja hervastin kans samoilla linjoilla. Ja tämäkin aihe mun mielestä ihan turha. Joka foorumilla on aloittelevia harrastajia joka heijastuu väkisinkin keskusteluun ja niin kuuluu myös mielestäni olla. Niin monelta kuullut, ettei sinne mitään kehtaa kirjottaa kun lukkoon menee kumminkin.
                                                        Toki tasoa foorumilla täytyy ylläpitää mutta rajansa mielestäni kaikella.

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Onhan se noinkin, mutta ei ne lukkoon mene jos osaa kirjoittaa ja lukea kunnolla, siihen ei tarvita lukiotason äidinkieltä.

                                                          Ja kun vähän aikaa lukee forumia niin ne ihan peruskysymykset jää ehkä tekemättä.

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            "Politrukki" -sanan savolaisvastinen lienee jonkin sortin "piällysmies". Näin puolisavolaisena asian näkisin.
                                                            Vaikka asia näytään "aktivistien" kesken jo puhutunkin valmiiksi, sekaannun siihen kuitenkin, sillä yli 20 vuotisen nyyssikirjoitteluni aika olen ainakin pientä kinaa saanut aikaan.
                                                            Mitä sitten tulee tuohon "politrukkiin", eli poliittiseen "käsittelijään", en ymmärrä miksi se olisi negatiivinen ilmaisu ellei sitten halua jatkaa aatepoliittista suhtautumista asiaan jota tosin on perinteisesti valtakunnassamme harrastettu ja jopa suosittukin.

                                                            Olisikin ehkä määriteltävä mitä on politiikka, ja johdettava sitten siitä, vastaako se katalysaattoria, eli pakokaasujen puhdistamista.
                                                            Omasta ja joidenkin muiden mielestä politiikka on ihmisten välinen suhde ja perustuu jollekin ihmisten yhteiselle tekijälle, ilmeisesti tässä tapauksessa se lienee Audi. Johtaessani politrukin tuolta, en näkisi siinä mitään negatiivista, tosin jotkut näyttää näkevän Audissakin negatiivista, jopa täälläkin.
                                                            En tosin ole nähnyt käsitteen varsinaisessakaan merkityksessä erityistä negatiivisuutta.

                                                            Kun politrukkiin haettiin "aasinsiltaa" savolaisuuden juurilta ja "piällysmiehestä", perisavolaisena en näe siinä tuollaista yhteyttä, mutta poliittinen, yhdistävä suhde toki löytyy savolaisuudesta, piällysmies kun taas on piällysmies yleensä, jopa hämäläisillekin. Tosin voitaisiinhan politrukki nähdä samassa "valossa" kuin savolaisuus, kas kun sekin nähtiin kovin negatiivisena, ilmeisesti kuitenkin lienee hieman tuo näkemys lieventynyt.

                                                            Niinpä näkisin "politrukki" käsitteen vaalimisen perin myönteisenä joten älkää nyt vain alkako sitä muuttaman katalysaattoriksi, mieluummin ihmisten mielipiteitä kuin häkää sun muuta saastaa suodattamaan, vaikka Audi-fanaatikkoja ollaankin.

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X