Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mikä navi kannattaa ostaa?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • ------
    Viimeksi muokannut toimeve; 2.3.2008, 19:18.

    Comment


    • Alkuperäinen kirjoittaja mikko2 Näytä viesti
      Onhan http://www.hakkapeliittagps.com/ tuttu? Tuolla neuvotaan kaikeinlaista kivaa ko laitteeseen liittyen.
      ...jep, itteasiassa tuon sivuston perusthella tuohon sitten päädyinki, vaikka toishaalta Mion joku malli olis ollu kuulokeliitännällä kans siinä 200 euron haarukassa...mutta tarkotus ei tuohon ole lisätä mithän peli- yms juttuja. Eurooppakartan kyllä laitan, kun se hinnalthan myös kohtuullinen - ja parantaa/nopeuttaa pitkillä ettäisyyksillä reitin valmistumista, tuossa karttaversiossa ilmeisesti joku "palikka" joka nopeuttaa merkittävästi skandi-versiihon verrattuna reittien latautumista.

      Comment


        Pitää nyt laittaa kokemuksia vähän erilaisesta navigointi/viihde järjestelmästä

        Eli omassa autossani navigaattorin virkaa toimittaa kiinteästi asennettu tietokone. 7" kosketusnäytöstä ei tarvitse tihrustaa ja navigointi pelaa yhtä moitteetta kuin ns. oikealla navigaattorilla. Koneen suorituskyvyn takia ei reitin laskemista tarvitse odotella, eli laskentateho jotain aivan muuta kuin normaalissa navigaattorissa. Navigointi ohjelmana minulla toimii Map Factoryn: PC Navigator 6.0. Selkeä ohjelma ja omasta mielestäni helppo käyttää,ainut haitta varmasti joillekkin on että ohjelma on englannin kielinen,itseäni se ei häiritse.

        Tässä navigaattorissa on myös se hyöty että sillä voi: katsella videoita,katsoa televisiota,kuunnella musiikkia,katsella kuvia,surffata netissä jne... =) Eli kaikkea mitä normaalillakin tietokoneella voi tehdä.

        Voin kyllä suositella,varsinkin jos tykkää pienestä virittelystä =)

        Comment


        • olenko ymmärtänyt oikein, että nämä "autoputerit" tulee melko arvokkaiksi?
          softat maksaa, näytöt maksaa, johdot maksaa. miniatyyri näppis?..
          kaatuileeko se? tarinä herkkyys? kosteusherkkyys? viekö se tilaa?
          plussana tietty nettiyhteys, järjetön määrä musiikkia ja leffoja kovalevyllä ja muokattavuus..
          Uskallanko pyytää kertomaan vähän laitteiston hinnasta, kokoonpanosta, mistä hankit palikoita, miten on toiminut, mitä softat maksaa, ja jos vielä muutamat kuvat asennuksista sais?
          nimm. kiINNOSTUNUT.

          Comment


            Uskaltaa kysyä,nähtävästi laitan vielä projektit-osioon tietoa enemmän kunhan suomeen pääsen.

            Itselläni ei ole ongelmia esiintynyt. Enkä nyt hintaakaan kalliiksi sanoisi jos vertaa esim valmiisiin dvd-soitin-näyttö yhdistelmiin. Eli kallein panostus setissä lienee kosketusnäyttö. Itselläni kyseinen kokoonpano maksoi n.900 euroa. Mutta halvemmallakin toki pääsee,riippuu käyttötarpeesta.Niin ja tosiaan palikat tilasin saksasta.

            Kotelona toimii VoomPC 2, näyttää erehdyttävästi autovahvistimelta, ja on pienikokoinen 210 x 265 x 66 mm. Emolevy on Jetwayn mini-itx, varustettuna 1.5 GHz suorittimella. Muistia löytyy 512 MB ja kovalevy on kannettavista tuttu 2,5" 80 GB. Koneesta löytyy myös pioneer slot-in polttava dvd-asema. Sitten tärkein eli virtalähde, autokäyttöön erityisesti tarkoitettu M1-ATX, eli suojelee konetta kykynsä mukaan. Jännite voi vaihdella välillä 6,8-24 V, jos oikein muistan. Kone pysyy autoa startatessa käynnissä,eikä virtapiikkejä tule. Ja jos kone "unohtuu" päälle osaa virtalähde sammuttaa sen jos jännite laskee alle 11 voltin. Virtalähteessä on myös paljon asetuksia jolla voi säätää miten kauan kone on esim. päällä sen jälkeen kun heräte sammuu.

            Ohjelmistokin on itsestä kiinni mitä siihen haluaa, ilmaisiakin versioita löytyy, jos käyttää esim. linuxia. Itselläni on käyttiksenä XP ja siihen liuta muita ohjelmia. Navigointi ohjelma taitaa olla ainut johon kannattaa laittaa vähän rahaakin. Mutta tietysti niitäkin on joitakin ilmaisia tarjolla,mutta taitavat olla aika karuja.

            Voisin sanoa että kaksi ongelmaa on kyseisen koneen kanssa ilmennyt, eli ensimmäinen ongelma ilmeni kun koneen sisältä irtosi virtalähteen maadoitus piuha, jolloin kone kyllä toimi mutta ei pysynyt käynnissä jos starttasi auton. Vika etsitytti itseään pitkään, mutta lopulta löytyi ja koneen toiminnan mahdollisti maadoittuminen näytön vga-johdon kautta =) Toinen ongelma oli ääni johdon pysymynen liittimessään koneen takana,tämäkin ongelma korjaantui pienellä tipalla kuuma liimaa. Muuten pelannut moitteitta,eikä sää olosuhteetkaan ole aiheuttaneet ongelmia,kovilla pakkasilla en tietysti laita konetta heti käyntiin vaan annan auton lämmitä ensin hetken.

            Tälläisiä ajatelmia päällisin puolin,pyrin tämän viikon lopulla tai viimestään ens viikolla pistämään projektit osioon ihan koko prosessin vaiheet ja tarkat tiedot.

            Comment


              Itse hankin juuri Garmin Nüvi 660:n. Linkin takaa löytyy tosin FM-malli mutta eroa ei mun hankkimaan ole kuin FM-lähettimen puute. Olisin ottanut Gigantin verkkokaupasta hintaan 311? tuon FM-mallin, mutta kun olin liian myöhään liikkeellä (tarve naville parin päivän sisällä ostosta), jouduin maksamaan enemmän huonommasta laitteesta.

              Pikaisen kokeilun perusteella hyvä laitos. Tuli samalla sitten autoon bluetoothilla toimiva HF. Se jopa tuntui toimivan varsin tyydyttävästi melko meluisassa talvikulkineessa, johtui varmaan laitteen erillisestä mikrofonista jonka saa lähemmäksi puhujaa.

              Isälle ostin joululahjaksi 250W:n ja sekin vaikutti hyvältä laitteelta. Eroja tuohon 660:aan on toiminnoissa (mm. mp3-soitin, äänikirjamahdollisuus yms. turhaa) sekä paketin sisällössä. 660:n mukana tuli suoraan kuljetuslaukku sekä verkkovirtalaturi. 250W:n paketissa ei tullut kuin tupakansytytinlaturi. Verkkovirtalaturi maksaa n. 25e ja samaa näytti Gigantti pyytävän myös muistaakseni Gollan laukusta.

              Aikaisemmin on ollut käytössä Nokian Series 60-laitteissa pyörivä TomTom (sekä 1st että 3rd generation) ja kyllä "oikea navilaattori" voittaa kännykkäsysteemin käytettävyydessä vaikka kännysysteemilläkin kyllä varsinaisen navigointitarpeen saa täytettyä.

              Comment


              • Ei ole kukaan ajatellut hankkia puhelinta, jossa on navi. Pari työkaveriani hankkineet semmoiset (Nokian joku N malli). On kuulemma kätevä käyttää jopa moottoripyöräillessä: Pistää nappikuulokkeet korville ja puhelimen taskuun. Laitteessa on näyttö ihan välttävän kokoinen, jos ei nyt täysin sokea ole. Laitteen etu on se, että se on aina matkassa, jopa jalan liikkuen vieraassa kaupungissa.

                Itse olen muutaman kerran käyttänyt norminavia (mido tjsp) ja puheohjaus tuntui riittävältä, näytöstä katselin vain ajonopeutta (silkasta mielenkiinnosta). Joten tuntuisi, että ainakin omiin tarpeisiini ko. puhelinnavi olisi ihan ok.
                En muuten pidä yhtään näistä perusnavien teline- ja johtohässäköistä.

                Onko muilla kokemuksia puhelinnaveista ?

                Comment


                • Jonkunlaista kokemusta on puhelinnaveista, itsellä kun on jonkun aikaa ollut Nokia 6110 Navigator.

                  Mielestäni ihan kätevä laite, paras ominaisuus on se että se on aina mukana. Käyttö ei ole yhtä kätevää kuin näissä autonavigaattoreissa johtuen kosketusnäytön puutteesta, sekä pienestä näytöstä.

                  Nokialaisen mukana tullut softa Nokia Navigator/Route66 on valitettavasti aika surkea, reittivalinnat on välillä täysin käsittämättömiä. Nokian sivuilta saa ilmaiseksi ladattua myös toisen softan, nimeltä Nokia Maps. Siihen saa koko maailman kartatkin ilmaiseksi. Harmi vaan että navigointiopastus on maksullinen ominaisuus.

                  Tomtomin kännykkäsofta on ilmeisesti aika hyvä, mutta ei tue puhelimen sisäistä GPS:ää (toimii siis ainoastaan erillisellä GPS-bluetooth-vastaanottimella). Mutta esim. Garminilta saa softan joka tässä puhelimessa toimii.

                  Comment


                  • Omassa käytössä ollut Tomtom 6 kännykkäversiona muutamassa eri S60-Nokialaisessa ja nyt N95 8GB:n myötä puhelimeen tuli myös hankittua Nokia Maps navigointiominaisuudella.

                    Molemmat toimivat oikein hyvin, tuo sisäisen GPS:n osaamattomuus tarkoittaa tosiaan että Tomtom vaatii sen ulkoisen pulikan, itsellä Nokian LD-3W (muistaakseni) takaikkunalla.

                    Tomtomissa plussaa runsas ulkopuolinen tarjonta POI-pisteille (kamerat), Nokia taas esim. selviytyy nopeammin uudelleenreitityksistä. Nokiassa myös miinusta osoitteiden kirjoittamisen vaikeus (ei hae aktiivisesti hakemistosta lähintä osumaa kuten Tomtom jolloin kadunnimi tulee parilla kirjaimella yleensä saataville) mutta tämä lienee enemmän tottumuskysymys.

                    Karttadata suhteellisen tasoissa, toi Tomtom kaipaisi kyllä karttapäivitystä, tuo minun versioni taitaa olla jotain 2006 tasoa.

                    Summa summarum: kumpikin riittää maantienavigointiin 90% kuluttajista jos kännykässä on vähänkin isompi ruutu.

                    Comment


                    • itsellä Nokian LD-3W (muistaakseni) takaikkunalla.
                      LD-3W:hän sammuu (15h timeri tjsp.) jos se ei ole aktiivisessa käytössä ja latausvirtaa ei ole saatavilla. Kuinka olet ratkaissut tuon, jatkuvalla latauksella? Itse joudun kaivamaan palikan aina esille manuaalista käynnistämistä varten.

                      Itselläni on käytössä vanhemmassa S60 luurissa TomTom Mobile 5.2. Softa itsessään toimii hienosti, mutta puhelinympäristö aiheuttaa muita ongelmia. Fyysisen käyttöliittymän ilmiselvien puutteiden lisäksi ongelmana on hidas käynnistyminen, sekä vanhan puhelimen vähäinen käyttömuisti jonka takia TT sammahtaa jos puhelimella yrittää avata mitään muuta sovellusta, osoitekirja ja viestit mukaanlukien.

                      Tämän vanhan version kanssa kartatkin vanhenevat. Netistä kuulemma löytyy tuoreitakin karttoja, mutta ne toimivat vain TTM kutosesta lähtien.

                      Paras ominaisuus puhelinnavissa on se, ettei sitä tule unohdettua autoon varkaiden vietäväksi.

                      Comment


                      • LD-3W:hän sammuu (15h timeri tjsp.) jos se ei ole aktiivisessa käytössä ja latausvirtaa ei ole saatavilla. Kuinka olet ratkaissut tuon, jatkuvalla latauksella? Itse joudun kaivamaan palikan aina esille manuaalista käynnistämistä varten.
                        No ei ole koskaan tullut niin pitkää rupeamaa että tuosta olisi akku loppunut joten en ole nähnyt asiassa mitään ongelmaa. Ja kyllä, se pitää sieltä ikkunalta aina napata käteen että sen saa käyntiin mutta pieni vaiva.

                        Ja kiinnityshän on tehty liimaamalla palikan alapuoli täyteen tarranauhaa jolla se pysyy tukevasti takaikkunalla asenteellisemmassakin menossa.

                        Comment


                        • 2v käyttänyt TT6:sta joka N80 tai E61:llä. Ei valittamista. En edes harkitse erillisen navin hankintaa. Puhelinhan on aina mukana, joskin paikannin ei aina ole :)
                          Tuolloinkin voi karttaa käytellä, eli reittejä POI:t etc. on käytössä. Mukavan pienikin kädessä jos kylillä kävelee.

                          Comment


                          • Eli tunnistaako navisi Jyväskylästä SORVAAMO nimisen kadun? Lainaus: alkuperäinen kirjoittaja: Pantealex
                            Benefon Twig löytää kyllä ainakin tuollaisen kadun =)

                            Comment


                            • Itsellä tuo 6110Navi ollut puoli vuotta. Olen ollut tyytyväinen siihen. Hiukan enemmän tuo makso kun vastaava ilman navia, mutta pidän lisäsijoitusta hyödyllisenä. Tuo kun mahtuu taskuun ja on aina mukana, niin hyötyä on pyöräillessäkin. Tosin maastokartat tarttis saada metsäreissuja varten.

                              Comment


                              • Alkuperäinen kirjoittaja mikavirta Näytä viesti
                                Eli tunnistaako navisi Jyväskylästä SORVAAMO nimisen kadun? Lainaus: alkuperäinen kirjoittaja: Pantealex
                                Benefon Twig löytää kyllä ainakin tuollaisen kadun =)
                                ...HakkapeliittaGPS löysi Sorvaamon ja nätisti toi kartalle...ja vielä herjas kun heitin katunumeroksi 12...ilmotti ettei "katunumeroa ei löydy, kohteena käytetään kadun nimeä" ja kun sitten laitoin numeroksi 1 niin heti rävähti kartta ruutulle...on se ihimeellistä tuo tekniikka ;o)

                                Comment


                                • Mulla on lahjaksi saatu http://www.blaupunkt.com/fi/7612201300_main.asp Blaupunkt Lucca 3.3 ja käytössä vuoden.

                                  Leivokset
                                  +Löytää tien perille
                                  +Näyttää nopeuden ja varoittaa ylinopeudesta
                                  +"Sienimetsällä" kätevä pienen koon vuoksi - mahtuu taskuun.
                                  +Pohjoismaiden kartat sisällä ja CD:llä Eurooppa (SD-korttiin)´
                                  +Helppo käyttää
                                  +Näyttää bensa-asemat
                                  +Pysyy imukupilla lasissa
                                  +Puhuu selvää suomea ja ilmoittaa ajoissa

                                  Happamat
                                  -Hidas käynnistää
                                  -Ei näytä kameratolppia=ei haittaa sillä ajan rajoitusten mukaisesti
                                  -Kosketusnäyttöä saa välillä todella painaa, jotta komento menee perille
                                  -Verkkolaite puuttuu

                                  Katselin uutta ehdokasta Gigantista: Mio C520 (199e). Valmiina Pohjoismaat ja Länsi-Eurooppa ym.

                                  Comment


                                    Mio C510 ihan kelpo laite hintaisekseen.
                                    Paljon turhia ominaisuuksia, edistää ehkä kaupankäyntiä.
                                    Nopeustiedoissa ja kameratolppien sijainneissa paljon virheitä.

                                    Comment


                                    • En tekisi nyt tällä hetkellä ostopäätöstä, ennen kun nämä TomTomin uusi 730/930 tuotesarja tulee markkinoille. Ainakin mielenkiintoiselta näyttää: [COLOR=#800080]http://www.tomtom.com/news/category....NID=252&Lid=24[/COLOR]
                                      Puhutaan että kaupoissa huhtikuussa-toukokuussa 2008.

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja toimeve Näytä viesti
                                        ...HakkapeliittaGPS löysi Sorvaamon ja nätisti toi kartalle...ja vielä herjas kun heitin katunumeroksi 12...ilmotti ettei "katunumeroa ei löydy, kohteena käytetään kadun nimeä" ja kun sitten laitoin numeroksi 1 niin heti rävähti kartta ruutulle...on se ihimeellistä tuo tekniikka ;o)
                                        Ostin tomtom go 920T, sekin tunnistaa Sorvaamon.
                                        Mielenkiintoinen pointti on se, että 1 numeroista taloa ei ole oikeasti olemassa, kaikki on parillisia 4,6,8 ja 10 (ja sen jälkeen tulee järven ranta vastaan). Kulmatalo (2) on risteävän kadun osoitteella.

                                        Comment


                                        • Kyllä Miossa on ainakin TMC pelannut jo kauan, mutta lähinnä Etelä-Suomessa. Oulun korkeudella en ole vielä huomannut mitään TMC ilmoituksia. En tiedä sitten tuoko tuo sopimus Destian kanssa jotain uutta.

                                          Keski-Euroopassa tuo tuntui keräävän loistavasti dataa ja esim. ohjasi Saksan baanalla olleen onnettomuuden ohi.

                                          Comment


                                          • Onkos kellään Route 66:ssa (6000) karttoja missä näkyisi Viro ? Toimiiko ?
                                            Onko Euroopan DVD:llä Balttiaa lainkaan ?
                                            Saako muualta kuin niiden omilta sivuilta jolloin ottavat 10€ toimituskuluja.
                                            www.66com

                                            Comment


                                              Jännä feature TomTomissa meikällä.

                                              Aina pohjosen suunnalta palatessa Tomppa tilttaa Seinäjoen Lentokentän kohdalla. Eli buuttaa ittensä ja unohtaa osoitteet mitä on tullu haettua sillä.

                                              Onkohan tuollaista muilla ilmentyny vai onko tuo mun oma vain hieman outo?

                                              Comment


                                                Sama juttu mun entisessä tompassa.... Löysin kaksi paikkaa missä aina buuttas.

                                                Comment


                                                • Pistetääs tänne kun sopii niin hyvin..

                                                  Kaveri teki "Tupi"n kanssa kaupat ja päätettiin lähteä samana iltana tuonne 150km päähän hakemaan kyseinen kauppatavara. Osoitteen perusteella aateltiin et navilla ennenkin päästy perille joten päästään nyt kanssa.

                                                  Tuumasta toimeen, osoite Route66 naviin ja menoksi. Ensinnäkin se halusi mennä ihan ihme reittejä, joita ei nielty ja mentiin melkein perille mielestämme suorinta ja nopeinta reittiä. Kun pääsimme 30km säteelle, pistettiin osoite naviin uudestaan ja laski reitin ja ohjasi meidät mielestään perille.. Perille oli sen mielestä 5km hiekkatien päässä jossa oli kylläkin asutusta, 500m päässä siitä ei todellakaan ollut ja Routen mielestä Tupi asui täällä. Keskellä ei mitään metsässä. "Olet saapunut perille." ja meidän ilmeet olivat aika ikuistettavissa.

                                                  Pari kertaa osoite uudestaan ja sitten route sanoi "ahaa, olette 17km päässä määränpäästä". Kiitos erittäin paljon. Tällä kertaa se jopa ohjasi oikein perille pihalle asti..

                                                  Menee kyllä navi vaihtoon juurikin nyt. Alan ymmärtämään kun jotkut on haukkunu noita Route66 naveja Suomessa...
                                                  Viimeksi muokannut Shakal; 19.9.2008, 06:49. Perustelu: siistimistä

                                                  Comment


                                                  • Gt paperinen :)

                                                    Comment


                                                      Mulla on nyt ollut jonkin aikaa Garminin Nuvi 660. Ostin sen osittain ihan sen takia että poikkean vähän tomtom-valtavirrasta. Kännykässä on ollut tomppatomppa ja täytyy kyllä sanoa että kunhan seuraavan navin hankinta joskus on edessa, on se mitä luultavimmin tomtom. Garminin kartat eivät ole yhtä hyvän tuntuisia ja erityisesti ärsyttää se, että jos tietokantaan ei ole tallennettu oikeaa osoitenumeroa, ei sitä voi merkitä osoitteeksi. Tomtomissa mielestäni pystyy eli se osaa laskea esim. haja-asutusalueella paikan sen perusteella, kuinka kaukana jokin paikka on jostain risteyksest tms. Vähän sekavasti selitetty..

                                                      Comment


                                                        Tomtomissa mielestäni pystyy eli se osaa laskea esim. haja-asutusalueella paikan sen perusteella, kuinka kaukana jokin paikka on jostain risteyksest tms. Vähän sekavasti selitetty..
                                                        Enpä ole tuollaiseen törmännyt omassani. Ei tosin ole tullut kokeiltua niin tarkkaan softapäivityksen jälkeen. Ainakin kyseisen numeron puuttuessa, voi laittaa "missä vaan" kyseisellä tiellä.

                                                        Comment


                                                        • jokos kukaan on kokeillut Sonyn PSP:tä navigaattorina?

                                                          Comment


                                                            Tomppa osaa tuon juu, sillä vaan tulee välillä pienoisia aivopieruja noiden numerointien kanssa. Pahin kämmin omalla kohdalla ollut noin 1,5km ;) Tomppa muuten käyttää samaa koordinaatistoa kuin google maps.

                                                            Lisäksi sillä katkeaa ajatukset aika pahasti, jos kartta on päivittynyt, mutta ovat unohtaneet päivittää tien nimen uuteen karttaan. (Esim kesämökille mentäessä käy näin.)

                                                            Comment


                                                            • Laitetaan jatkoksi vanhaan.

                                                              ELI on yksi pienoinen ongelma TomTom 930:n kanssa, nimittäin ei enää piiputa vastaan tulevista peltipoliiseista. Ruudulla kyllä näkyy kameran paikka ja rajoitus ihan normaaliin malliin mutta huomaappa sitä siinä ajellessa, enkä löydä mistään miten sen hälytyksen saisi tuohon takaisin. Mielestäni hälytys katosi laitteen päivityksen jälkeen. Olisiko kenelläkään apuja?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X