Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mikä navi kannattaa ostaa?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Missä navissa tuota kaupunkia/kuntaa ei tarvitse antaa ennen kadunnimeä? Myös Nokia maps vaatii ensin tuon. Mutta sitten taas jo kuopattu Navicore toimi mielestäni tässä asiassa loistavasti, rupesit vain kirjoittamaan kadunnimeä ja softa rupesi listaamaan sopivia katuja etäisyyksineen ilman että tarvitsi antaa kuntaa tai kaupunkia.

  Ja tuossa Photonavissa voi tosiaan ajaa muitakin softia. Itse kokeilin automapaa ja se on varsin hyvä softa. Suomessa Automapan käyttö on hankalaa sillä siinä kaikki kadunnimet ovat ruotsiksi jonkun konversiovirheen vuoksi. Tähän on tulossa joskus korjausta.

  Comment


  • Muistaakseni ihan ensimmäisessä navigaattorissani joku Mio C510 tai vastaava, ei tarvinnut syöttää kaupungin nimeä vaan alkoi työntää paikkoja sen mukaan kun kirjoitti.

   Alkaa olla navien hinta jo näkkileipäpaketin tasolla, pitääkin varustaa lähipiiri tuollaisilla jos on ihan selkeä käyttää. Mistähän piripäät saavat jatkossa rahansa, tuskin lähtevät tutkimaan malleja ennen kuin lyövät sivulasin sisään.

   Eilen näin Tapiolassa tähän mennessä typerimmän navin asennuksen mihin olen koskaan törmännyt. Perässä ajoi Volvo jossa navigaattori peitti kuljettajan kasvot taustapeilistä katsottuna, oli siis ihan keskellä tuulilasia! Täytyy vain toivoa että itse huomaa typeryytensä ennen kuin jotain tapahtuu. Kuvitteli ilmeisesti lentävänsä jollain simulaattorilla.

   Comment


   • On tullut todistettua monta kertaa että edellä ajavassa autossa on navi käytössä. Ennen kuin olen sen nähnyt niin ihmeellinen ajotapa paljastaa sen. Esim. Kehä I:n vasemmalla kaistalla ajaminen johtuu siitä että navi sanoo "pysy vasemmalla" ja ne tampiothan vetäisee silloin vasemmalle kaistalle.... ajo rinnalle niin johan on siellä navi keskellä ruutua yleensä :)

    Comment


     navigoressa ei tarttenu laittaa kaupunkia, ja näyttäisi ettei garminin tuotteessakaan tarvitse, tomtomin ryöstöriistokarttapelleilyyn kyllästyneenä. Tuon photonavin ostaisin heti jos eivät olisi siitä sitä parhainta ominaisuutta purkaneet pois, eli äänenvoimakkuuden säätimen.

     Comment


     • Alkuperäinen kirjoittaja Juuso R Näytä viesti
      Esim. Kehä I:n vasemmalla kaistalla ajaminen johtuu siitä että navi sanoo "pysy vasemmalla" ja ne tampiothan vetäisee silloin vasemmalle kaistalle....
      Tämä on kyllä sellainen ohje mitä tämä tampio ei voi käsittää, ainakin Tompassa. Esim. kun ajelee Muuramesta moottoritietä pohjoiseen, niin Keljon kohdalla tulee käsky "pysyä vasemmalla", vaikka oikeasti pitää ottaa _oikean_puoleinen erkanemiskaista. Karttanäyttö neuvoo ihan oikein, mutta monesti mukavampi olisi ajella sanallisten ohjeiden mukaan kuin lukea ajon lomassa karttaa siitä tulitikkuaskin kokoisesta näytöstä.

      Comment


       no kaikista vetää kyllä minusta pohjat tuo samperin hakkapeliitta, ajat Hämeenlinnantietä kehä kolmosen ali huutaa vehjes "aja pois moottoritieltä" - tarkoittaa vain sitä että muuttuu moottoriliikennetiestä normi tieksi. Meinaan paikkoja tuntemattoman ihminen ajaisi 100% tapauksista siinä kohtaa kehälle kun kerran poistumaan käsketään...

       Comment


        Joo, ei se ole siitä paikasta kiinni vaan tekee tuon aina. Softakehittäjät kutsunevat ns. ominaisuudeksi. :) Hölmö juttu kyllä, vaatii oudossa paikkaa karttanäytön vilkaisemista että poistutaanko vai muuttuuko tie vaan erilaiseksi.

        Comment


         no kaikista vetää kyllä minusta pohjat tuo samperin hakkapeliitta, ajat Hämeenlinnantietä kehä kolmosen ali huutaa vehjes "aja pois moottoritieltä" - tarkoittaa vain sitä että muuttuu moottoriliikennetiestä normi tieksi.
         Muistaakseni tuo Nokian Maps tekee ihan samaa. Samoin kun moottoritie alkaa, niin sanoo: "aja moottoritielle" tjsp.

         Comment


         • Itte olen tuota hakkista suosinu. On siinä ainekin hinta/laatu suhde enemmän kuin hyvä.

          Comment


          • Tilasin myös tuon halpismallin pari päivää sitten, pitää laittaa rinnakkain ja vertailla jos voisi antaa niitä lahjaksi satunnaiskäyttäjille. Huomasin vasta tänään ettei tarvitse enää ihmetellä hintaakaan, tämä kun on Verkkokauppa.comin uusi veronkiertotuote.

           Tuosta tulee vielä kansanlaite joka lätkäistään jokaisen KIA:n tai Nissanin tuulilasiin peittämään näkyvyyttä ja viemään huomiota pois ajamisesta.

           Comment


            Ostin sitten garminin nuvi-760, oli sitä vanhempaa mallia tarjouksessa missä on fm-lähetin. Nyt siirtyy musiikki kirjasto kaikkien firman autojen/koneiden välillä kätevästi. Radiot kun löytyy kaikista vehkeistä.

            Hyvin on löytänyt perille. :)

            Comment


            • Olen käyttänyt tuota hakkis/photonavia tämän kesän ja autonavigaattorina ei ole kyllä mikään kovin hyvä. Joskin aina on perille löydetty, mutta tarjotut reitit ovat olleet vähän mitä sattuu, vaikka valintana ollut nopein reitti. Onhan tuossa uusimmassa(?) karttapäivityksessä kuitenkin tosi hienot "ilmavalokuvakartat" ainakin Helsingistä..

             Tuohon saa tosiaan esim. tomtom:n navigointiohjelman, kun vähän viitsii kikkailla.

             Itselle tuossa nyt parasta on, että siihen saa oziexplorerin ja vesistöjen kartat, kun tulee kalasteltua jonkin verran.

             Comment


              Eilen hain postista tuon tiistaina tilatun Photonav.

              Ensimmäisten kokeilujen jälkeen...

              1. GPS signaalin löytyminen kestää kylmäkäynnistyksessä aika pitkään, menee varmasti minuutti tai puolitoista.
              2. Kun latas tuossa pöydällä USB-johdolla antaa se tupakinsytkän pistokkeen paikka ikävästi sähköiskuja sormille. No ei tosin kovin äkäseen, mutta sen verran ettei viitti varsin sitä käsitellä. Täytyy kysyä kun hakee sen peruutuskameran, että onko ominaisuus vai vika.
              3. Pika-ajelu Raahessa ei osoittanut heikkoiksia navigoitaessa, laski järkevät reitit ja suht nopeasti myös uuden jos poikkesi ohjeista.

              Niin, tilasin keskiviikkona myös sen langattoman peruutuskameran (39?). Tulikin jo viestiä, että pitäs olla saatavilla ja noudettavissa liikkeestä syyskuun puolessa välissä.

              Summasummarum, vielä en tyrmää tuota Photonav:ia, ihan ok tuntuu olevan.

              Mites nuo TomTom ja muuta navigointi ohjelmat. Voiko niitä esim kopioida, ei kai niitä kannata ostaa? Muutenhan olisi sama ostaa suoraan kalliimpi laite?

              Comment


               Alkuperäinen kirjoittaja msippala Näytä viesti
               Mites nuo TomTom ja muuta navigointi ohjelmat. Voiko niitä esim kopioida, ei kai niitä kannata ostaa? Muutenhan olisi sama ostaa suoraan kalliimpi laite?
               Eiköhän nuo hakkikseen/photonaviin asennetut TomTomit ole suurimmaksi osaksi piraattiversioita (=kopioitu), rehellinen ihminen tietysti ostaa sen Windows Mobile yhteensopivan tompan. Itsellenikin pitäisi huomenna tulla tuo Photonavi joten sitten pääsee sitä tuunailemaan..

               Comment


               • Onko Photonavissa Video-in sisääntuloa?
                Joillain foorumeilla sanovat että olisi mutta itse en ole netissä laitetta tutkittuani löytänyt mitään mainintaa kyseisestä ominaisuudesta,
                vai meinaako joillain sivuilla maininnat vain tuota peruutuskamera toimintoa joka toimii radio aaltojen kautta.

                Comment


                 Ei siinä kyllä ole sisääntuloja kuin laturille ja mini-usb:lle.

                 Comment


                  Viikonloppuna tuli asennettua tuohon Photonav:iin MioPocket ohjelmisto, nyt on mm. WMP, pelejä ja rutosti muitakin ohjelmia koneessa. Alkujumpan jälkeen toimiikin.
                  Mulla on siinä nyt 4GB miniSD sovittimella. En hoksannut, että siinä sovittimessa oli lukitusmahdollisuus, joten meinasi tuon MioPocketin asennus alkuun tökkiä.
                  Ainakin tulee nyt MP3:ia tuolla soiteltua, kuulokelähdöstä menee piuha mankan aux-iniin.
                  Kyllä tuossa tuolle vajaalle 50€ on katetta ainakin omasta mielestä.

                  Vähän navigoidessa tai muutenkin kun kartat on ajaessa päällä, häiritsee ettei kartassa näkyvien katujen ja teiden nimet näy kuin paikallaan ollessa. Alareunassa kyllä näkyy sen kadun nimi jolla on, mutta muut ei kuin paikallaan. Onko sitten bugi vai ominaisuus, tai saako itse jotenkin viilattua, vaikea sanoa.

                  Tuolta MioPocket sivuilta lainattua, mitä ohjelmia mukana tulee:
                  What types of programs does MioPocket come with?
                  MioPocket comes with just about everything that you might want: three media players (video and audio, nearly all popular formats, including MP3, WMA, OGG, MP4, H.264, WMV, MOV, DivX and XviD), three e-book readers, multiple dictionaries (inc. English to 5 languages), dozens of games, two image viewers, two paint programs, MS Office document viewers, text editors, handwritten note-taking apps, a MioMap route manager, four general GPS plotting/mapping apps, three different appointments/tasks apps, a contacts app, a calculator, a unit converter, registry editors, task manager/switchers, file managers, an alarm clock and more (all free/shareware). See the Readme file for a full list. Note: MioPocket does not come with MioMap, iGo, Garmin, TomTom or any other commercial navigation software. Icons and scripts are included for them, but not the programs, themselves (since they are not free).

                  Comment


                  • Alkuperäinen otsakehan oli: Mikä navi KANNATTAA ostaa?

                   En nyt ole täysin varma kannattaako mikään, mutta sillä kokemuksella mikä minulle on nyt kertynyt tuosta Pioneer AVIC-F500BT navista, niin voin sanoa että se ainakin toimii mielestäni hyvin ja siinä on runsaasti eri toimintoja/mahdollisuuksia.

                   Tarkempaa tietoa värkistä/-eistä: http://www.pioneer.fi/fi/page/produc...Fcsz3godiV6mqQ

                   Yllä olevasta linkistä voi käydä tutkailemassa muitakin ko. tehtaan tuotteita ja saa tarkemman kuvan mitä esim. toi mun laite tarjoaa.

                   Muistakaa, ojien välissä ajaen on mukavampaa, olipa sitten navi tai ei, tai neli- tai vajaavetoinen laite.

                   ps. muutamia ko. laitteen F500BT:n ominaisuuksia: navi (tietty), liitettävissä i-Pod, USB tai SD-kortti ja sitä kautta mahdollisuus kuunnelle musaa tai vaikka kattoo leffaa, mahdollisuus ajopäiväkirjan pitoon, bluetooth'in kautta puhelimen HF-toiminto jne
                   Viimeksi muokannut Zimi; 12.11.2009, 19:23. Perustelu: lisätietoja

                   Comment


                   • Oman kokemukseni perusteella en ainakaan voi suositella Navigonin tuotteita: itselläni 4310 max, joka lähtee huoltoon hitaan käynnistymisen vuoksi (tosin tuotetuen mukaan on normaalia, että laite saa käyttökelpoisen yhteyden satelliittiin vasta useiden minuuttien kuluttua). Takuu on voimassa.

                    Mielenkiintoinen tieto tuli esiin takuuehdoissa kun sain suosituksen lähettää laite huoltoon: "ota huomioon, että kun virhetoiminta ilmenee myöhemmin kuin 6 kk tuotteen ostoajankohdasta, on lain mukaan todennäköistä että ilmennyt virhe on itseaiheutettu.... näin ei tietysti ole jos voit osoittaa todeksi että tuote oli virheellinen jo ostohetkellä". Näin siis laitteessa, jota markkinoidaan kahden vuoden takuulla.

                    Itse ajattelen, että olisi pitänyt ostaa Tom Tom. Voi toki olla että laitteessani on vika, se korjataan (2-3 viikkoa kestää kuulemma) ja kerron täällä kyllä sitten jos olen laitteeseen tyytyväinen.

                    Comment


                    • Alkuperäinen kirjoittaja Zimi Näytä viesti
                     Alkuperäinen otsakehan oli: Mikä navi KANNATTAA ostaa?

                     En nyt ole täysin varma kannattaako mikään, mutta sillä kokemuksella mikä minulle on nyt kertynyt tuosta Pioneer AVIC-F500BT navista, niin voin sanoa että se ainakin toimii mielestäni hyvin ja siinä on runsaasti eri toimintoja/mahdollisuuksia.

                     Tarkempaa tietoa värkistä/-eistä: http://www.pioneer.fi/fi/page/produc...Fcsz3godiV6mqQ

                     Yllä olevasta linkistä voi käydä tutkailemassa muitakin ko. tehtaan tuotteita ja saa tarkemman kuvan mitä esim. toi mun laite tarjoaa.

                     Muistakaa, ojien välissä ajaen on mukavampaa, olipa sitten navi tai ei, tai neli- tai vajaavetoinen laite.

                     ps. muutamia ko. laitteen F500BT:n ominaisuuksia: navi (tietty), liitettävissä i-Pod, USB tai SD-kortti ja sitä kautta mahdollisuus kuunnelle musaa tai vaikka kattoo leffaa, mahdollisuus ajopäiväkirjan pitoon, bluetooth'in kautta puhelimen HF-toiminto jne
                     oliko Pioneerin asennus helppo nakki? Siis vahvistin soittimeen jne. ?

                     Comment


                     • "ota huomioon, että kun virhetoiminta ilmenee myöhemmin kuin 6 kk tuotteen ostoajankohdasta, on lain mukaan todennäköistä että ilmennyt virhe on itseaiheutettu.... näin ei tietysti ole jos voit osoittaa todeksi että tuote oli virheellinen jo ostohetkellä".
                      Laissa mainittu kuusi kuukautta on minimiaika, jonka ajan myyjä on korvausvastuussa myymästään tuotteesta. Takuu on itse asiassa myyjän antama lisäturva lain vaatimalle turvalle. Myyjä on lain mukaan edelleen vastuussa myös tuon kuuden kuukauden jälkeen, ellei tuote kestä sitä mitä voisi olla kohtuullista odottaa. On oletettavaa, että navigaattorin pitäisi toimia pidempään kuin puoli vuotta.

                      Comment


                      • Ramblerin kysymykseen hieman viipynyt vastaus (olin reissussa), sinänsä asennus helppo.
                       Suurin ongelma on erilaisten johtojen määrän lisääntyminen kojelaudan alla ja niiden sijoitus.

                       Vahvari liitetään koneeseen yhdellä liittimellä(muistelen) eli plug and play. Jos oli useampi niin kuitenkin helpot liittimen kiinnilaitot ja homma pelittää.

                       Tietysti autosta riippuen näytön asentaminen saattaa tuottaa hankaluuksia, mulla tuli keskituuletusritilöiden päälle. Ei paras paikka, aurinko häiritsee talvipäivisin näkyvyyttä, mutta pitää kuitenkin päästä käsiksi eri liitäntöihin jne. eli kantsii funtsaa ekaks mihin sijoittaa. Mukana tuli pari erilaista kiinnityssysteemiä, mutta rakennettiin ihan oma.

                       Comment


                       • missasin ton pioneerin ennakkotilaushinnan gigantin kautta (249€) ja tuli sitten hankittua miolta se 7" digi-tv malli. Näytön koko hyvä, muttei muuten mikään maata mullistava laite. Onhan tuossa ominaisuuksia vaikka kuinka, vielä kun oppisi kaikkia hyvin käyttämään. Yksi olennainen siitä vain puuttuu, eli bluettooth.
                        Antennien kätkemisessä on arbeettia kanssa aika lailla.

                        Comment


                        • TomTom malli haussa. Pitäisi olla Euroopan ja US -kartat.
                         950 taitaa olla ainut hyvä tällä hetkellä, mutta jo hieman vanha malli. Uusia tulossa?

                         Mitä nuo US kartat kustantavat erikseen?

                         Comment


                          Ei tuo tompan 950 nyt niin vanha malli ole, viime vuoden syyskuussa tuli myyntiin... ;)

                          TomTomin sivuilta katsottuna omaan 930T:hen näyttäisi US kartan uusin versio maksavan 49,95.

                          Comment


                          • Navigaattori

                           Mulla on Garmin Nüvi 1200 ja on ihan fiksun oloinen kampe.
                           Ecodriving mode, jossa saa plussaa ekoautoilusta ja kulutuksen seuranta, jota voi ylläpitää tankkauksien yhteydessä. Voit myös syöttää auton kulutuslukemat kaupunki/maantie ja valitsemalla EcoRoute laskee navi taloudellisimman reitin.
                           Akun kestoksi luvataan 4h, mutta ei ole tullut kokeiltua.
                           CityExplorer kartat saa ostettua, jos olet jalkaisin liikkeellä. Tällöin näkyy myös julkisten aikataulut.

                           Ja parasta siihen on nämä vaihdettavat ajoneuvot:
                           http://www.vehiclesforgarminnuvi.com/

                           Mulla itellä tämä :)
                           Audi Quattro A2

                           Comment


                           • Tom Tomin jenkki kartta tuntui olevan vähän hukassa ainekin floridassa. Muutamia vuosia olleita teitä ei ollut päivitetty. Reitit menivät ihan ihmepaikoista. Garmin toimi mallikkaasti.

                            Comment


                            • Olitko päivittäny navin kartat? Oma tomtom go750 on toiminu euroopassa hyvin. Tosin jenkeissä en ole kokeillu...

                             Comment


                             • Lähimmäisen pukinkontista löytyi Garmin nüvi 255T. Tämän myötä tarjoutui minullekin tilaisuus tutustua muuhunkin kuin Tomtomin naviin. Vaikea sanoa, oliko tompan käytön osaamisesta jopa haittaa, koska niin erilaiseksi noiden käyttöliittymät on suunniteltu. Lopulta kun tuon Garminin koukerot oppi, niin kyllä sitä käyttämään pystyi, ja osin käytettävyys tuntui ihan hyvältäkin. Ajeltua tosin tuli vain sohvalta käsin, joten en osaa sanoa, miten tuo käyttäytyy liikenteessä. Kartta vaikutti hieman vaikeaselkoiselta sinnetänne sojottavine kadunnimineen, mutta ehkä siihenkin tottuu. Toimintoja on jonkun verran enemmän kuin riisutuissa Tomtom Oneissa, osa jopa ihan hyödyllisen oloisia.

                              Comment


                              • Alkuperäinen kirjoittaja Bierdie Näytä viesti
                               Olitko päivittäny navin kartat? Oma tomtom go750 on toiminu euroopassa hyvin. Tosin jenkeissä en ole kokeillu...
                               viikko ennen reissua päivitin kartat.

                               Comment

                               Working...
                               X