Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kodinkoneita virosta? Konelux, Direct123 yms.

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Kodinkoneita virosta? Konelux, Direct123 yms.

  Onkos kellään kokemuksia näistä nettikaupoista? Jos on, miten on hommat toimineet? Takuuasiat? Ajatus tästä lähti kodinkonepaketteja selatessa, jolloin tietysti hakusanat löytää myös nuo ulkomaiset nettipuljut, joissa hinnat on mielestäni erittäinkin kilpailukykyisiä. Aina yhtä luotettava Suomi24 ainakin antoi pääasiassa positiivista palautetta.

  #2
  Jossen väärin muistele niin suomen maahantuojan ohi tuodut koneet ns. harmaatuonti oikeuttaa yhden vuoden takuuseen. Normaalistihan se on 2 vuotta..

  Comment


   #3
   Ainakin nettisivuilla puhutaan 2 vuoden takuusta.

   Comment


   • #4
    Kannattaa varmistaa kuka sen takuun myöntää. Jos on liikkeen myöntämä takuu, niin se on sitten se pesukone raahattava Viroon huoltoa varten...

    Comment


     #5
     Itselläni jääkaappi-pakastin yhdistelmä Direct123:sta. Homma toimi moitteita- jopa niin että virolainen kuski ja apumies kantoivat tuon sisälle ( vaikka oli maksullinen lisäpalvelu jota en ollut tilannut). Vähän turhan paljon kyrillisillä kirjaimilla kirjattuja varoituslappuja tuossa oli, muuten ei mitään huomauttamista ja on jo 3-4 vuotta hurissut keittiössä.

     Comment


      #6
      Asiallisesti ainakin Directistä vastaa sähköposteihin ja lupasi laskea tarjouksen. Katsotaan miten homma etenee.

      Comment


      • #7
       EU-alueella myydyissä koneissa valmistajan myöntämä EU-takuu. Virhevastuuta sitten turha penätä Viron koneille.

       Comment


        #8
        Aivan, tuo EU:n vaikutus takuuasiaan ei tullutkaan mieleen. Hyvä huomio siis. Näyttävät olevan koneet järjestään sellaisia, joita ei myydä suomen markkinoilla, joten hintavertailu vaikeaa.

        Comment


        • #9
         Itse tein 2014 keittiörempan ja laitteet tuli Virosta www.ekodinkoneet.fi kaupasta.
         Alunperin Suomesta halvin tarjous tuli suomalaiselta verkkokaupalta mutta vertailin huvikseni sitten tuolta Virosta kun naapuri asiasta mainitsi niin paremmilla ominaisuuksilla sai laitteet ja huomattavasti halvemmalla.

         Ei ollut vaikea päättää kummasta sitten tilasin. Laitteet tuli sisälle asti kämpille parissa päivässä.
         Viimeksi muokannut Sebastian; 8.4.2016, 19:29. Perustelu: Vuosiluku oikeaksi

         Comment


          #10
          Itse myös sain tuolta ekodinkoneet.fi-sivulta parhaan tarjouksen ja hyvää palvelua. Sivut selkeät ja koneiden vertailu helppoa. Kyllä se taitaa olla päätetty, mistä keittiöön tulee koneet.

          Comment


           #11
           Tästä asiasta saatu eilen omakohtaisia kokemuksia, kun suomalainen kuljetusyritys toi tuotteet kotiin ja kantoi sisälle.
           Kaupankäynti sujui hyvin pienistä ennakkoluuloista ja uunin takapuolelle tulleesta klommosta huolimatta. Tuntuvat aika huolimattomasti noita kuljettavan terminaalissa. Pystyn kyllä silti suosittelemaan kyseistä vaihtoehtoa jos kodinkoneet päivittämisen tarpeessa.

           Comment


            #12
            Millaisia pakettialennuksia olette saaneet Viron pojilta, kun koko keittiön koneistus on kyseessä? Ainakin konelux.fi sivuilla luvataan jo suoraan -5% alennus "kanta-asiakkaille", jonka saa rekisteröitymällä sivuille. Ekodinkoneilla ilmeisesti alennukset tarjous ja tapaus kohtaisesti.

            Tarjouspyynnöt nyt laitettu molempiin edellä mainittuihin, joten odotellaan tarjouksia...

            Comment


             #13
             Itse pyysin sähköpostilla tarjoukset ja lähettivät tarjouksen, jossa eritelty tuotteet. Näin siis ekodinkoneella.

             Comment


              #14
              Ennakkomaksu 20% maksettu. Nyt jännäkakka housuissa odotellaan tuleeko mitään.. Eihän sitä nykypäivänä enää pitäis mitään huijareita näissä isommissa toimijoissa mutta kuitenkin.

              Comment


               #15
               Toimitusaika on yksi jännäjuttu sekin. Toivottavasti menee laakista maaliin.

               Comment


                #16
                Oma tilaus tuolloin toimitettiin alle viikossa. Lauantaina maksoin ennakkomaksun ja torstaina koneet kannettiin keittiöön.

                Comment


                 #17
                 Tossa omassa paketissa oli ainakin uuni ja mikro tehdastilauksia, mutta lupailivat näillekin 2 viikon toimitusaikaa. On tässä varaa odotella 3 - 4 viikkoa kevyesti. Sen jälkeen alkaa ahistamaan.

                 Comment


                  #18
                  Täytyy kyllä nyt myöntää, että tämä kaveri on hiukan yllättynyt. Kaikki tavarat tuli tänään kotipihaan iltapäivästä. Osa tuotteista oli siis tilaustuotteita ja silti toimitusaika 5 päivää, jossa mukana vkonloppu sekä pankkisiirtoon kulunut päivä, what?? Alunperin varoiteltiin parin viikon toimitusajasta.. No jokatapauksessa ei voi muuta kun olla tyytyväinen tähän.

                  Comment


                  • #19
                   Täällä keittiöremonttiin kaivattiin:
                   -uuni
                   -induktioliesi
                   -integroitava apk
                   -integroitava mikro

                   Laitteet löytyi Boschin valikoimasta kaikki, Suomesta halvimman tarjouksen antoi Gigantti kun satuttiin johonkin blackfriday tms juhlapäivään kyselee niin saatiin -20% plus jotain muita alennuksia ja kovasti myyjä vakuutteli että tämän halvemmalla ette löydä.
                   Netti auki ja ekodinkoneiden sivulle, listahinnat jo halvemmat kuin Gigantin tarjouksessa supernettohinnat. Sähköpostilla tarjouspyyntö sisään, hinnoista vielä ~20% lähti.

                   Tänään tuli tavara, toimitus kesti 5 päivää kun luvattiin 1-2 viikossa maksusta.

                   Enää kun tulis keittiö tammikuun alussa.

                   Suosittelen edelleen eKodinkoneita.

                   Konelux ja RDE eivät vastanneet tarjouspyyntöön ollenkaan.

                   Comment


                   • #20
                    Oikeastaan vastaavaa reittiä tuli mentyä kuin Sebastian. Gigantista Boschin koneiden pakettitarjous, huomio että kallista ja sitten sähköpostilla tarjouspyyntö Ekodinkoneille josta koneet tuli tilattua.

                    Tilauksen yhteisarvo oli 5400e josta piti etukäteen maksaa n. 1000 euroa tilisiirrolla. Vaikka Ekodinkoneiden nettisivuilla käy maksutapana luottokortti, sähköpostilla pyydettyyn pakettitarjoukseen se ei sitten enää käynytkään. Eivät siis halua maksaa luottokorttiyhtiölle komissiomaksuja. Tässä tietysti kuluttajalle aina se perinteinen riski että tavarat ja rahat jää saamatta eikä kukaan korvaa mitään.

                    Laskun maksamisesta koneiden vastaanottamiseen meni reilu kuukausi. Ilmeisesti kaikkia koneita ei ollut tukkurilla tms. Koneet tuli Postin kautta ja loppulasku piti maksaa kortilla Postin kuriirille. Tästäkin painotettiin ettei LUOTTOkortti kelpaa eli debitillä piti mennä.

                    Koska #persaukisuus (= hyväksyy kaiken paskan jos säästää rahaa) niin ihan kohtalainen asiakaskokemus. Miinusta tuli siitä ettei tilaukselle ole mitään online seurantaa ja muistelisin että johonkin sähköpostiin jättivät vastaamatta kun tiedustelin tilauksen tilannetta. Myöskään etukäteen ei mistään selvinnyt että toimituksessa menisi kuukauden verran.

                    Comment


                    • #21
                     Oliko tuotteet täysin samat Gigantin tarjouksessa kuin ostetut?
                     Paljonko oli hintaero rahteineen yms. kuluineen?

                     Comment


                     • #22
                      Itek kodinkoneista olen tilannut koneita. www.itek-kodinkoneet.fi/ Pyysin vielä kodinkonepaketista tarjouksen ja sain koneet vielä halvemmalla. Kaikki toimii hienosti ja takuutahan toimivat Suomessa ihan normaalisti. Kyseisen lähimpään merkin valtuutettuun huoltoon yhteys ja sieltä tilaatte huollon. Kaikki kodinkoneet eivät ole halpoja Virossa, mutta esim. induktiotasot, erillisuunit ja liesituulettimet ovat erittäin edullisia. Jääkaapit, pakastimet ja tiskarit joissain tapauksissa.

                      Comment


                      • #23
                       Oliko tuotteet täysin samat Gigantin tarjouksessa kuin ostetut?
                       Paljonko oli hintaero rahteineen yms. kuluineen?
                       Mun tapauksessa osa oli samoja ja osa täysin eri, eli ei ole vertailukelpoiset tarjoukset. Heittäisin hatusta että ehkä tonni tuli säästöä, mutta suosittelen toki vertaamaan hintoja ennen ostopäätöstä.

                       Nyt kun tuotteet tuli puheeksi, niin mainittakoon vielä että osa Boschin mallinumeroista oli 1:1 Viro/Suomi, mutta esim. astianpesukoneessa koodin alkuosa oli sama ja ehkä 2 viimeisintä kirjainta eri. Googlasin speksit enkä mitään eroa löytänyt. Esim. suomenkielinen ohjekirja tuli mukana myös Viron koneessa.

                       Comment


                       • #24
                        Alkuperäinen kirjoittaja pulla Näytä viesti
                        Oliko tuotteet täysin samat Gigantin tarjouksessa kuin ostetut?
                        Paljonko oli hintaero rahteineen yms. kuluineen?
                        Minulla oli Gigantin supernettohinta (pelkät koneet, ei rahtia) vs Viron lopullinen hinta rahteineen eroa 31%.
                        Tuotteet täysin identtiset.

                        Toisaalta taas kesällä kun uusittiin jo etukäteen jääkaappi ja pakastinkaappi niin Virosta niitä ei kannattanut tilata vaan ne tuli Gigantista joku oli silloin reilusti halvin ko.tuotteille. Meidän onneksi vielä mokasivat toimituksen joten saimme vielä reilun rahallisen hyvityksen jo edullisesta tarjoushinnasta.

                        Comment


                        • #25
                         Ekodinkoneilta (viesti #20) ostetun Boschin liesitason kosketusnäppäimet rupesivat temppuilemaan hieman alle 2 vuoden kohdalla. Takuu on 2 vuotta. Huoltopyyntö paikalliseen kodinkonekorjaamoon ja sieltä tuli mies vaihtamaan kosketusnäppäinmoduulin. Ostokuittia ei muistaakseni tarvinnut esittää, tuotteen sarjanumero kylläkin.

                         Eli yhtä hyvin pelasi takuu viro-ostoksessa kuin kotimaasta ostetussakin.

                         Comment

                         Working...
                         X