Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Remontti yms. topic

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Alkuperäinen kirjoittaja Prunssi Näytä viesti

  Lattiapinnan korko haluttaisiin säilyttää suurinpiirtein samassa, niin onko järkevää tehdä roiloamalla reitit lattialämmitysputkille vai kenties piikata koko laatta pois ja valaa uusi? Sen tarkempaa kartoitusta laatan paksuudesta ei ole tehty, mutta varmaan 50-100mm tuossa on?

  Ulkoseinärakenne on tällä hetkellä tiili-styroksi tuulensuojana-runkotolppien välissä 100mm villa-lastulevy/kipsilevy. Miten kannattaa toteuttaa seinien lisälämmöneristys? 48x48 koolaus ja 50mm villa vai onko kokemusta miten kustannustehokas olisi joku uretaanieriste tuohon tarkoitukseen? Tällä viikolla mittasin yhdestä nurkasta +13,5 asteen lämpötilan, kun muu asunto on noin +21 ja ulkona oli -2 astetta pakkasta, eli uskoisin myös seinien lisäeristyksen tulevan tarpeeseen. Ulkoseinien paksuuden kasvaminen sisälle päin haluttaisiin tietysti minimoida, mutta kun halutaan tehdä hyvä niin varmasti uhrauksia on tehtävä...


  Ajatuksia ja kokemuksia otetaan vastaan mielellään.
  Vesikiertoiselle lämmitykselle suosisin itse roiloamista. Jos kyseessä olisi sähköinen lattialämmitys olisi pintaan veto ja valu ihan hyvä valinta. IMO.

  Ennen kuin lähtee roiloamaan kannattaa tosiaan selvittää millainen laatta siellä on ja selvittää optimaalinen "kiertorata", niin ei tule tehtyä turhaa työtä.

  Ja mitä tuohon nurkkaan tulee jos muuten lämpö pysyy sisällä tasaisena eikä lämmityskulut vaivaa. Kannattaa selvittää lämpökameralla mistä tuo nurkka vuotaa ja esim. lähteä liikkeelle uusimalla eristeet (paremmalla U-arvolla oleviin) kokonaan vuotokohtaa.

  Comment


   OK, höyrynsulku kun on ehjä (eikä ulkoa päinkään vuoda vettä tiiliverhouksen taakse) niin eipä tuonne seinärakenteen sisälle sitten juuri kosteutta pääse. Eli on tosiaan voinut toimia ihan hyvin, vaikkei tuo styroks pinnassa ehkä nyt ihan oppikirjaratkaisu olekaan.

   Sittenhän sisäpuolisen lisäeristeen laadulla ei ole sinänsä väliä, kun höyrynsulku tekee rakenteesta joka tapauksessa vain ulospäin kuivuvan. Mutta tuo olevan seinärakenteen kylmeneminen on kyllä riski edelleen. Jos vaikka nykyisellään sattuu olemaan suht rajoilla että jaksaa kuivua, niin sisäpuolisen lisäeristämisen jälkeen ei sitten enää jaksakaan. Sitä en kyllä itse osaa arvioida, ollaanko tässä rajoilla vai ei.

   Comment


    OK, höyrynsulku kun on ehjä (eikä ulkoa päinkään vuoda vettä tiiliverhouksen taakse) niin eipä tuonne seinärakenteen sisälle sitten juuri kosteutta pääse.
    Kastepiste osuu aina jonnekin sinne höyrysulun ja ulkoseinän väliin ja jos huono tuuri käy, se osuu juuri levyn ja höyrysulun väliin ja sitten alkaa homehtuminen. Tästä on ihan omakohtaista kokemusta. Kylppäriä rempatessa tuli löydettyä seinälevyjen taustasta vähän hometta. Sitä ei ollut puurakenteissa, ainoastaa gyprocissa ja siinäkin lähinnä 10 sentin kolikon kokoisia pilkkuja harvakseltaan. Siellä seinän välissä kun joku pikku jyrsijä poraa reikää villoihin, alkaa kylmä löytää hyvin sisäänpäin. Oma tarkaisu oli poistaa höyrysulku seinistä, korjata kaikki villoituksen pikku puutteet ja laittaa tilalle lujalevyä, joka sitten teipattiin ilmatiiviiksi katon höyrysulkuun. Eipä tuon toimivuutta pääse oikein muuten toteamaan kuin purkamalla, mutta ainakin se kosteus pääsee nyt poiskin sieltä.

    Comment


     Haa, muutkin tapelleet valesokkeleiden ja niiden synnyttämien ongelmien kanssa. Tulee hyvää jälkeä kun hirsi valetaan kahdelta puolelta betoniin.

     Harmi vain kun talvi jarruttelee pienen pintarempan tekemistä. :-D
     Attached Files

     Comment


      Minkäslainen perustusratkaisu on suunnitelmissa tuohon pieneen pintaremonttiin?
      Sokkelikaistat harkkojen päälle ja tuulettuva alapohja?
      Viimeksi muokannut Peerless; 18.3.2019, 16:17.

      Comment


      • Alkuperäinen kirjoittaja AaaVee Näytä viesti
       tälläinen tulisi ainakin itselle tarpeeseen ja miksei muillekkin. Tälläkertaa vinkkejä kaivattaisiin öljykattilan purkamiseen mielellään siististi. Kattila sijaitsee pannuhuoneessa talon sisällä. Kattila on jämä merkkinen ja rakenteltaan ainakin päällisin puolin terästä. Rälläkkää en pitäisi vaihtoehtona ja kattilan kantaminen ulos ei onnistu kokonaisena. saakohan puukkosahallakaan aikaan muuta kuin turhautumisen ja kasan loppuunajettuja teriä?
       Ja toinen asia tähän liittyen olisi patteriverkoston ja kattilan tyhjentäminen vedestä ennen purkua. Hanat ainakin siististi jumissa.
       HEH! Olipas kiva lukea tätä itse aloittamaa ketjua, jonka siis olen avannut 2014 yllä olevalla viestillä ja todeta et se kattila on edelleen paikallaan :D Tosin, koko talo on käytännössä rakennettu uusiksi sen jälkeen, mutta kattila jäi edelleen käyttämättömänä sinne. Uutta on tehty tuon 2014 vuoden jälkeen kylppäri ja sauna, lisäeristeet, ulkovuori, 16m2 laajennus ja kokonaan uusi huonejako ja kaikki sisäpinnat uusiksi :) Todettakoon, että nythän tuo kattilan purku vaatisi jo asbestikartoituksen :D

       Comment


        Minkäslainen perustusratkaisu on suunnitelmissa tuohon pieneen pintaremonttiin?
        Sattu löytymään 600x300 anturamuottiaihiota niin sillä sitten lähdettiin liikkelle, ja sokkeli/perusmuuri RUH290 kevytsoraharkoista. Neljän harkkovarvin päälle valettu raudoitettu 300x200 betonipalkki. Rossipohjan tuuletusaukot on 4. harkkovarvin korkeudella.

        Tämähän oli multapenkkiperustuksella, joka oli modernisoitu täyttämällä hiekalla loput ja sitten betonilla kaikki piiloon. Paljon piikkaamista ja kaivamista. :-D

        Comment


        • Tossa autotallin maaleja kattelen seinille ja kattoon kun olisi tarkoitus viikonloppuna maalailla valmiiksi,
         Mitäs maaleja olette käyttäneet? Katoin että Tikkurilan siro 2:en olisi ainaki suht halpaa eikä kuulemma ihan paskimmasta päästäkään..

         https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/s...vytettävissä

         Comment


          Mun mielestä tuo maali ei todellakaan kuulu autotalliin, jollei talli ole pelkkä näyttelytila. Tuo maali ei kestä minkäänlaista puhdistamista ja on vain kuiviin sisätiloihin. Maalaa kerran ja kunnollisella maalilla esim. lujalla. Myös tuon lujan tarttuvuus pintoihin on ihan eri luokkaa, voi maalata myös kosteussululla käsitellyn pinnan päälle, mihin normaalit remonttimaalit ei tartu. Myös noiden niin sanottujen pohja/kattomaalien peittävyys on huonompi eli joudut maalaamaan useamman kerran jotta peittää kunnolla.

          Comment


           Itse käsittelin kipsilevyt kosteussululla ja tikkurilan lujaa useampi kerros päälle. Kestää sitten vettä ja pesua tarvittaessa.

           Comment


           • Alkuperäinen kirjoittaja KimmoL Näytä viesti
            Mun mielestä tuo maali ei todellakaan kuulu autotalliin, jollei talli ole pelkkä näyttelytila. Tuo maali ei kestä minkäänlaista puhdistamista ja on vain kuiviin sisätiloihin. Maalaa kerran ja kunnollisella maalilla esim. lujalla. Myös tuon lujan tarttuvuus pintoihin on ihan eri luokkaa, voi maalata myös kosteussululla käsitellyn pinnan päälle, mihin normaalit remonttimaalit ei tartu. Myös noiden niin sanottujen pohja/kattomaalien peittävyys on huonompi eli joudut maalaamaan useamman kerran jotta peittää kunnolla.
            Meinaatko että tuolla lujalla yks maalikerros riittää? Epäilen kyllä.. tämä talli ei ole mikään pesuhalli et eipä tarvi mitään hirveitä vesiä kestääkkään, seinien/katon pesemistä vähä mietin että saattaa olla hankalaa ton siron kanssa mutta kyllähän maalin ku maalin pitää kestää kostealla rätillä pyyhkiminen..
            täytyy vähä käydä kyselemässä mitä noi tarjoo siihen.
            Kaveri veti ainaki tolla sirolla tallinsa ja on ihan siisti, 2 kerrosta kattoo ja 2 seiniin..

            Comment


             Suihkua ja saippuaa tuo Luja ainakin kesti erinomaisesti kymmenisen vuotta vanhan kerrostalokämpän kylpyhuoneessa, jossa ei vesieristyksistä ollut mitään tietoa ja vesi pääsi roiskumaan maalipinnoille suihkussa ollessa. Kesti varmaan pidempäänkin, mutta en ollut enää näkemässä.

             Comment


             • Ostin tota luja 20:stä nii tulee hyvä mieli kaikille ;D

              Comment


               Oisko antaa suosituksia mitä maalia kokeilisi autotallin maalaamattomiin kivilevy seiniin? Tiedossa ei ole mitä levyä nämä ovat mutta pinta on hivenen rasvaisen tuntuinen. Talli on valmistunut -82.
               Mitään kosteutta tallissa ei ole tarkoitus harrastaa. Lämmöt on myös päällä talvisin.

               Comment


               • Asbestisia mineriittilevyjä? Vaihda pois

                Comment


                 Ei pitäisi olla tuon ikäisten enää, ellei oo käytettyjä tai vanhaa varastoa. Maalia noissa on kyllä kuulemma hankala saada pysymään. Kannattaa varmaan maalivalmistajien edustajilta millä tuotteilla ja esikäsittelyillä kannattaa edetä, jos ei kukaan heotä lonkalta ratkaisua.

                 Comment


                  En viitsisi alkaa uudestaan levyttämään ja purkaminenkin on ikävää jos ovat asbestilevyjä.. Ei tähän mennessä kukaan ainakaan ole mitään noihin uskaltanut suositella.

                  Comment


                   Kyllä siihen maali pitäisi löytyä rautakaupasta esim. tätä cembritin ohjetta soveltamalla, jos kyseessä on tosiaan tuommoinen perinteinen harmaa kuitusementtilevy. Puhdistus saattaa olla kyllä työlästä; melkein voisi ajatella jo kauttaaltaan kevyttä hiomista, että saa tuoretta pintaa esiin. Silloin kannattaa kyllä varmistua asbestipitoisuudesta kaiken varalta ennen kuin alkaa pöllyttämään ja toisaalta olla huolellinen hiontapölyn poistossa. Hankkisin ehkä itse pienen purkin maalia kokeeksi ja testaisin ensin sen kanssa johonkin likaisimpaan kohtaan parin eri pohjakäsittelyn kanssa miten se pysyy kiinni kuivuttuaan.

                   Oikotietä onneen ei oikein taida olla. Tasoite-/maalaustapetti voisi olla nopeahko ratkaisu, mutta senkin kiinnitysliima saattaa tarttua huonosti likaiseen kuitusementtilevyyn ja toisaalta lopputulos ei kestä kulutusta ja kastumista yhtä hyvin kuin nuo vanhat levyt.

                   Comment

                   Working...
                   X