Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Lämpötilan mittaus pc:llä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Lämpötilan mittaus pc:llä

    Onko joku pelle peloton rakentanut pc:lle liitettävän, lämpötilojen mittaukseen soveltuvan laitteiston? Siis edullisesti.
    Minulla on kotona paikkoja joista haluaisin mittailla lämpötiloja, lähinnä lämmitykseen ja ilmanvaihtoon liittyviä. Ja mielellään niin että näkyy graafisena ja on luettavissa ainakin kuukauden taaksepäin.

    Ideana on siis saada pc:lle tallennettua tietoa eri lämmityspiireille menevän/tulevan veden lämpötilaa, varaajan lämpötilaa, aurinkokeräimien lämpötilaa, ulkolämpötilaa, ilmanvaihdon lämpötilaa ym. Mittauspisteitä n 20 kpl.

    #2
    Samaa miettinyt. Jollain tuollaisella voisi lähteä liikkeelle:

    http://dx.com/p/wxm08-ds18b20-digita...le-blue-200518

    Comment


    • #3
      Partcosta DS9490R ja raspberry.
      Niiden perään sitten DS18B20:siä. Kannattaa ostaa aitoja, vaikka maksavatkin sen 5e/kpl.
      Näkyvyyden sitten rakentaa itse rrd:llä :)
      Itsellä oli edellisessä asunnossa mitattu kaikki huonetilat, parveke ja lastenvaunut sekä lämmityspattereiden tulo- ja menoputket.
      Nyt pitäisi IV-kone mitata kun on ilmalämmitys, on vielä tekemättä vaikka pari huonetta saatiin viime viikolla jo mittauksen piiriin.

      Mökillä on järvessä 100m kaapeli jonka päässä eri syvyyksissä anturit, ukkonen tulee vain tuota kautta turhan usein käymään.

      Comment


        #4
        Tekniikka mistä yllä puhutaan, on siis 1-wire, http://en.wikipedia.org/wiki/1-Wire

        Mulla on myös muutama DS18B20 anturi kerrostaloasunnossa, liitteenä kuvankaappaus että mimmosta käppyrää tulee. Käytännössä tuohon tarvitsee 2kpl antureita, jonkun metrin CAT5-piuhaa, 1-wire to USB palikan ja sitten Linuxissa Munin-niminen softa joka tallettaa tiedon RRD-tietokantaan ja tarvittaessa näyttää nettiselaimelle. Em. vaatii jonkun verran harrastuneisuutta että saa toimimaan, ei varmasti helpoin konsti. Varmaan Windowsillekin löytyy joku tapa kerätä ja tallentaa lämpötilat.

        Eihän tällä kerrostalossa oikeasti mitään tee, mutta onpahan opeteltu valmiiksi jos joku päivä Isä Taivaan antaa vaikka omakotitalon.

        Tein menneenä kesänä laajennuksen tähän ja hankin Linuxissa toimivan USB-releen. Tuuletusikkunan tilalle levy jossa on laitetuulettimia ja tuo rele ohjasi tuulettimia lämpötilan mukaan. Skripti haki netistä ulkolämpötilan ja makuuhuoneen anturilta sisälämpötilan ja jos lopputulos oli sellainen että sisällä oli liian kuuma, mutta ulkona taas x astetta sisäilmaa viileämpi niin tuuletus käynnistyi :)
        Attached Files

        Comment

        Working...
        X