Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

MP navigaattorit

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    MP navigaattorit

    Löytyykö kokemuksia navigaattoreista moottoripyöräkäyttöön? Nyt kun kalusto kelpaa vähän huonommillekin teille olisi ajoittain naville tarvetta. Malleina olen katsellut lähinnä Garmin Zümo 660LM:ää ja TomTom Rideria. Jälkimmäisessä kiinnostaisi mutkaisten reittien haku, Garminissa taas olisi muistikorttipaikka joka Tompasta puuttuu ja sisäinen muisti taitaa olla aika vaatimaton. Vai odottaako kevääseen mahdollisia uusia malleja?

  • #2
    Itsellä on ollut eri pyörissä muutaman vuoden ihan perus Garmin ja siinä Rammount, ko. naville suunniteltu teline. Garminin vakio telineet ei ainakaan kottaraisten sarvissa kestä tärinää, mutta tuo Ram kestää kovaakin käsittelyä.

    Garminissa on etuna se, että siihen saa maanmittauslaitoksen maastokartat muistikortilla ja se tallentaa mallista riippuen reittejä missä on ajellut. Paremmissa voit syöttää reitit koneella etukäteen ja niistä löytyy BT-ominaisuus jos haluaa opasteet ja puhelinsoitot BT:llä korviinsa. Satunaista vesisadetta tuommoinen perusnavikin sietää ihan hyvin, kun liimaa kaikki saumat ja aukot tukkoon ja kovimpien pesujen ajaksi olen lyönyt hanskan päälle. On kestänyt jo vuosia.

    Plussana tuosta saa tarkan nopeusmittarin, ajotietokoneen ym. lisäominaisuutta. Itse olen katsonut, että turhaa maksaa ns. "MP" erikoismallista, kun perusnaveja samoilla ja paremmilla ominaisuuksilla saa samaan hintaan monta kappaletta.

    Itsellä on nykyinen semmoisella pikkunäytöllä, mutta seuraavaksi tulee 5" malli, jotta näkisi isommalla/laajemmalla mittakaavalla alueen metsäautotiet. Ajoreitit kasvaa kummasti kun voi, lennosta kääntyä "oikopoluille".
    Viimeksi muokannut Patasuvanto; 26.9.2013, 18:40. Perustelu: lisäys

    Comment


      #3
      No onhan tuossakin ajatusta tietysti. Perusnavi kestää minkä kestää ja sen voi MP-navin hinnalla pari-kolme kertaa vaihtaa. Mutta noissa mainituissa malleissa tulee sopivat telineet mukana, vaikkakin telineeksi olisi tarkoitus laittaa KTM:n oma, BT on molemmissa, kosketusnäyttö ainakin pitäisi toimia hanskan kanssa ja näkyä auringonpaisteessakin.

      Jostakin luin että Garminin navigointi toimisi huonommin kuin Tompan, lähinnä että risteykset tulevat näkyviin liian myöhään tai liian aikaisin. Onko tuollaisia havaintoja ollut?

      Comment


      • #4
        Motonetin tankokiinnike 6,90€ + Rammount 14,00€, kestää käytössä. Laitan paremman kuvan myöhemmin.

        Kirkkaudet on itsellä täysillä ja näytöstä näkee kyllä selvästi. Hanskat kädessä tuo kosketusnäyttö toimii kyllä hyvin, ainut ettei aina osu ajaessa oikeaan kohtaan.

        tuossa 690:n sarvessa vanhasta patentista kuva Garminin orkkistelineellä joka värisee ajan myötä poikki noista ohuista kohdista.


        Comment


        • #5
          Itse laitoin tänä kesänä Garmin Zumo 350 LM:n ja ei voi kun kehua. Pystyy käyttämään hanskat kädessä, on sään kestävä, näkyy suht hyvin auringon valossa. Mitään näitä ominaisuuksia tuskin löytyy perus autonaveista ja nuo ovat mielestäni ominaisuudet mitä MP naviin tarvitaan. Onhan se hinta korkea, mutta on ominaisuudetkin hiukan erilaiset. Tuohon tosiaan saa ne maastokartat ym ja pystyy hyvin käyttämään myös autossa sekä kelkka-/maastokäytössä (3 eri modea ja jokaiseen omat asetukset).

          En kyllä ole laittanut merkille, että risteykset liian myöhään tulisivat esille. Teline tuossa paketissa tuli mukaan ja on tarpeeksi jämäkkä ja sopivasti niveliä, että saa oikeaan asentoon, joten ei käytännössä tärrää yhtään.

          Nyt kesän käyttäneenä en ole löytänyt mitään miinuspuolia ja onhan tuo aikaisemmin mainittu ajotietokonekki hieno lisävaruste, josta näkyy matkan tiedot, maksinopeudet ym. Mukaan tulee myös karttaohjelma tietokoneelle, jossa voi tehdä reittejä, jos siltä tuntuu, ainut vaan että vaatii hiukan harjoittelua ja olisihan siitä ehkä voinut tehdä jotenkin helppokayttöisemmänkin. Plussana voisi mainita vielä elinikäiset karttapäivitykset.

          Comment


            #6
            En nyt malttanutkaan odottaa kevääseen, pistin Zumo 660 LM:n tilaukseen. Kai tässä vielä sen verran ajokelejä on että pääsee testaamaan.

            Comment


            • #7
              Varmasti hyvä valinta. Hommaat katsos kelkan, niin pääset testaileen koko talven :D Pitää alkaa itse siirteleen tuo 350 LM tosiaan kelkan tankoon ja katsoa kuinka se oikein alkaa siinä pelittämään. Siihenhän saa myös ladattua kelkkareittejä aika kätevästi, vielä kun laittaa jonkun maastokartan pohjalle pitäisi pärjätä.

              Comment


              • #8
                mitään, kelkkoja... Kaksi kotkaa, toiseen talveksi piikit ja toiseen "kesäkumet". Mopossa kun on se hyvä puoli, että saa suoraan lämpimästä tallista lähteä ajamaan, ja saa ajella tiellä ihan laillisesti, kun nuo vakuutuksetkin on ympärivuotisia. Tuolla pienemmällä 690:llä olen ajellut kelkkareitteillä ja jäällä. Tietenkin tuommoiset lumiset metsäautotiet ja soratiet ovat ihanteellisia. Piikeillä pääsee yllättävänkin syvässä lumessa jos tarvetta on.

                Ja ettei mene OT:ksi, niin itsellä myös tuo perusnavi on toiminut pakkasessa ilman näytön jäätymistä. Kai se sen verran tuottaa itsessään lämpöä... Maastokartta naviin on tosiaan soramopoiluun ja kelkkailuun oikeastaan pakkohankinta.

                Comment


                  #9
                  No, kelkastakin joskus haaveillut kun oli vielä katupyörä, mutta kyllä nyt ehkä voisi harkita piikkipyöriä alle. Ei taida ihan toista pyörää sentään viitsiä ostaa, tulee hiukka liian kallis harrastus :)

                  Mutta maastokartat voisi olla kova sana. Mistäs niitä helpoiten saa, ja onnistuuko eri tyypin karttojen vaihtelu miten hyvin lennosta. Tai no, illallahan tuota pääsee testaamaan, kuuluu laite olevan jo postissa.

                  Comment


                    #10
                    http://kartat.hylly.org/

                    Eikä maksa mitään, käy kyl vaan Garminiin.

                    Pohjolan Kurapyöräilijät on sivusto josta löytyy kaikki kurapyöräilijän tarvitsema tieto, pyöristä, laitteista, vaatetuksesta ym....

                    Comment


                      #11
                      Kiitos vinkistä, nyt on maastokartat asennettu naviin ja teline pyörään. Sen verran kokeilin tänään autossa navia että ei nyt ihan aina osu ääniopastukset kohdalleen, mutta eipä noita toisaalta tarvitsekaan. Yksi ihmetyksen aihe on miten TomTomin kahden gigan muistiin on saatu mahtumaan Euroopan kartat kun tähän karttapäivitys oli yli 3,5 gigaa?

                      Comment

                      Working...
                      X