Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kaasuliesi kotiin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kaasuliesi kotiin

    Mahtaako foorumiveljillä olla kokemusta kaasuliesistä tavallisessa kotikäytössä? Itseäni vähän nyppinyt viimeiset kaksi vuotta edellisestä keittiön täysrempasta ettei tullut tarkemmin perehdytä aiheeseen. Pari kaasupoltinta helpottaisi elämää keittiössä kovasti.

    Esim. Boschilla näyttäisi olevan joitain Gas Cooktop -malleja jotka hyvinkin soveltuisivat. Onko näille kotikäyttöön tarkoitetuilla polttimoilla väliä mitä kaasua käyttää, maakaasua putkesta tai nestekaasua pullosta?

    Työtasoa ei niin ole niin paljoa uhrattavaksi, että laittaisin täysimittaisena molemmat, keraamisen ja gas cooktopin. Joitain hybridejä näyttää lähinnä aasiasta saatavan, vaan mitenhän noiden huollot jne. Noissa on pari-kolme kaasupoltinta ja pari-kolme keraamista.

  • #2
    Meillä on ollut reilut 2 vuotta Siemensin kahden levyn tasoon upotettava kaasuliesi kerrostalossa, joka toimii nestekaasulla.
    Itse olen kaasusta pitänyt, emäntä taasen käyttää pääasiallisesti induktiotasoa.

    5 kg:n komposiittipullo on piilossa kulmakaapissa lieden alla. Jos sinulle tulee nestekaasupullo, niin ota huomioon kaasuletkun maksimipituus (1,2 m) pullon paikkaa miettiessä.

    Ainakin meidän lieden mukana tuli kahdet kaasusuuttimet, toiset maakaasulle ja toiset nestekaasulle.

    Comment


    • #3
      Pullokaasulle tulisi, kiitos letkun pituusvinkistä. Keittiössä on pari alakulmakaappia karusellihyllyillä, joista lähempään voisi laittaa vaikka isommankin komposiittipullon. Ilmeisesti mitkään turvallisuusohjeet eivät ohjeista tai peräti estä nestekaasun säilyttämistä kerrostalokeittiössä.

      Tarkoititko, että keittotasossa on kaksi kaasupoltinta ja pari sähkölevyä? Tuo voisi olla toimiva kombo.

      Comment


      • #4
        Itsellä oli alkuun 2 sähkölevyä ja 2 kaasuliekkiä. Totesin hyvin nopeasti ettei sähköllä tehnyt käytännössä mitään. Siksi vaihdoin 4-liekkiseen ja myin vanhat pois. Tuossa nykyisessä kun on 1 pieni, 2 "normaalia" ja yksi iso niin toimii kaikissa tarpeissa. Pienellä voi hauduttaa, isolla saa nopeasti paistinpannun kuumaksi ja perunat keittyy noilla normiliekeillä.

        Kertaakaan en vaihdon jälkeen ole sähkölevyä kaivannut.

        Comment


        • #5
          Ainoa mitä olen itse kaivannut maakaasukämpässä, jonka sähkönousut eivät puhdasta sähköuunia edes kestä, olisi kaasulla ylhäältä ja alhaalta lämpiävä kiertoilmauuni :)

          Comment


          • #6
            AEG:llä oli ainakin viime vuonna mallistossa myös kaasuvehkeet. Siemensillä myös, kuten Hhartikainen tuossa mainitsi.

            Harkitsin vakavasti kaasuun siirtymistä itsekin, mutta rouva arastelee kaasua jostain käsittämättömästä syystä, joten päädyttiin induktiotasoon, joka on kyllä osoittautunut tavallista keraamista tasoa huomattavasti paremmaksi.

            Pihalla kokataan kyllä sitten kaasulla.

            Comment


            • #7
              Kyseessä ei ole "hybridi", vaan kaksi 30 cm leveätä yksikköä sekä asennussarja (eli yksi tukirauta alapuolelle keskelle).

              Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1347116905.230644.jpg
Views:	1
Size:	72,0 Kt
ID:	1608654

              Comment


              • #8
                Mielenkiintoista luettavaa, mutta laitan tällaisen, ehkä kuitenkin hieman OT jutun.

                Mökkiaikoina, kun ei ollut muuta, kuin kaasu käytössä, joka tosiaan on hyvä ruoanlaitossa, paitsi mielestäni ns. ruoan hauduttamisessa. (pata ym. muut).

                Kaveri toi tuparilahjaks (uusi sauna) sellaisen kaasulieden päälle laitettavan n. 2cm paksun teräslangasta ikäänkuin kudotun hässäkän.

                Jo vain onistui senjälkeen kypsentäminen, ilman pohjaanpalamisen pelkoa liesi ykkösellä.

                Comment


                • #9
                  Hauduttaminen voi olla vaikeata kaasuliedellä, kyllä. Senpä takia juurikin pienin liekki mitä pienimmästä polttajasta saa on sopiva... isokin rautapata porisee kivasti ihan pienimmällä liekillä kansi päällä, kunhan on kansi päällä. Joutuu itseasiassa yleensä kikkailemaan sammumisrajoja vasten liedellä, kun ei se muuten mene tarpeeksi pienelle ;)

                  Vaan tulee jumalainen tomaattikastike, kun jaksaa haudutella ;)

                  Vaan kyllä tuolla alalämmöllä saa tehtyä makoisat lihat, kun vaan taas kikkaileee sammumisrajoilla liekin kanssa :)
                  Viimeksi muokannut gedu; 8.9.2012, 20:19.

                  Comment


                  • #10
                    Meilläkin oli aluksi ongelmaa siinä, että kaikki kiehui pienimmällä liekillä liian "kovaa". (aka pohjaan)

                    Käyttöohjetta selailemalla löytyi liekin minimiasetuksen säätö-ohjeet, joilla sain pienemmän levyn menemään niin pienelle, että juuri ja juuri kastike tms. kiehuu.

                    Isompaa levyä en edes lähtenyt säätämään kun voi siirtää haudutettavat / porisevat padat pinemmän polttimen päälle.

                    Comment


                    • #11
                      Muutetaan kevään mittaan uuteen paikkaan ja kaasuliesi pitäisi hankkia sähköhellan kaveriksi. Onkos tuolle pullon sijoittamiselle mitään rakennusteknisiä määräyksiä?

                      Comment


                        #12
                        Mielestäni induktioliesiä kannattaa kokeilla jos kaasuun siirtyminen on harkinnassa nopeuden takia. Meillä uudessa torpassa induktiotaso, eikä ole tullut enää kaasuliesi mieleen vaikka rakentaessa sitä harkitsinkin.

                        Comment


                        • #13
                          Kaasun käytöstä löytyy kyllä googlailemalla ohjeita, tuossa alkuun Nesteen ohjeisiin linkkiä, josta ilmenee esim. että jos tuo aiemmin mainittu 1,2m letku ei riitä niin ammattilainen voi asentaa putkea...

                          http://www.neste.fi/redirect.asp?pat...ndvoucher=true

                          Comment


                          • #14
                            Omana tarkoituksena ei ole hakea kaasusta keittonopeutta, vaan paistamiseen/ruskistamiseen riittävää kuumuutta ja lämmön säädön tarkkuutta. Kaasu jaksaa pitää pannun kuumana vaikka ruskistettavana olisi isompikin määrä.

                            Lisäksi kiinnostaa isosti tuo wok-poltin. Paljon tulee käytettyä kasviksia, ja tuolla polttimolla voisi käyttää kunnollista wokkia ja kuumentaa kasvikset nopeasti.

                            Comment


                            • #15
                              Tässä voisi olla yksi vaihtoehto yhdistelmäkeittotasoksi, 2 x induktio ja 2 x kaasupoltin.

                              http://konenet.fi/shop/product.php?id_product=4052

                              Comment


                              • #16
                                Aikaslailla näppärä ja ennenkaikkea siisti compo.

                                Toisaalta wokissa, siis kasvisten pikakypsennyksessä ymmärrän sen nopeuden, mutta muuten ruoanlaitto mielestäni on aikaavievää ajanvietettä;)

                                Comment


                                • #17
                                  Täälä on tuotuteltu noin 9kk Smegin 5 polttimiseen lieteen, ja en kyllä vaihtaisi enää mistään hinnasta takaisin sähkölieteen. Kaasulähteenä toimii 11kg normipullo, ei maksa paljoa, ja pitäis kestää noin vuoden (tähän mennessä pitäny kutinsa toi arvio)

                                  Comment


                                  • #18
                                    Induktiotasoihin kannattaa ottaa kauppiaiden tarjooma lisäturva/vakuutus. Osat maksaa kiitettävästi ja tuppaavat hajoamaan tehtaan takuuajan jälkeen. Ovat turhan arkoja jännitteenvaihteluille.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Tämä on tulossa, katsotaan miten peli toimii käytössä http://konenet.fi/shop/product.php?id_product=2623

                                      Comment


                                      • #20
                                        Kunnon kokki tarttee kunnon vermeet;)
                                        Enpä uskoisi, että tuohon voisi pettyä, toisaalta aika arvokkaita ovat, no harrastukset maksaa;)

                                        Tuollaisen lieden edessä viettää vapaa-aikaa mielellään hyvän harrastuksen parissa. (ulkonäkö iso+)

                                        Comment


                                        • #21
                                          Meillä laitettiin keittiörempassa kaks sähkölevyä ja kaks kaasupoltinta. Ei niitä sähköjä kukaan juuri koskaan käyttänyt, lapsetkin teki mieluummin kaasulla. viime syksynä ostin Ikeasta viispolttimisen tason, ja vanhat levyt pitäis jollekin myydä. Ei oo kukaan kaivannut sähkölevyjä. Jos kaasu loppuu tehdään tulet puuhellaan :)

                                          Comment


                                          • #22
                                            Keitintaso asentui viikonloppuna. Kaakelireuna on oikeassa takakulmassa lähellä, kuitenkin ohjeen mukaiset riitävät turvaetäisyydet. Induktiotasot kytketty yksivaiheisena (edellinen keitintaso 3-vaiheisesti), ja tehot säätyy 50 - 3000 W. Induktiotasot ovat maksitehoilla ällistyttävän nopeilta, en olisi uskonut.

                                            Suuremman kaasupolttimen nimellisteho on 3150 W pullokaasulla ja pullokaasusuuttimilla. Tehtaalta lähtiessä kaasupolttimet defaulttina maakaasusäädöissä, ja asennussarjan mukana tuli parit lisäsuuttimet pullokaasulle (butaanille ja propaanille taisi olla erikseen). Molemmat kaasupolttimet palavat yksin ja yhdessä kauniilla viher-sinisellä liekillä eikä lepata, kaiketi merkki että pullopaine on hyvä ja liekki saa riittävästi happea.

                                            Jotain pientä mättöä ja tuli värkättyä, mutta kovampaan ajoon taso pääsee vasta ensi viikonloppuja - kestotesti alkaa siitä. Toistaiseksi vaikuttaa soivalta peliltä. Kaasuilmaisimen meinasin vielä pullokaappiin laittaa, onpahan kahden ihmisen henki paremmin varjeltuna ja taloyhtiön naapuritkin saattaisivat lisähankintaa arvostaa.
                                            Attached Files

                                            Comment


                                            • #23
                                              Noin puolen vuoden käyttökokemuksella en voi olla kaasupolttimiin muuta kuin tyytyväinen.

                                              Viiden kilon pullo juuri vaihdettu täyteen, vanhaan jäi digi-henkilövaakan mukaan noin 100 g kaasua -> kulutus vajaa kilo/kk -> kustannuksena pauttiarallaa noin 2,70 euroa/kk. Munuaista ei tarvi tämä takia luovuttaa, vaan voi säästää johonkin toiseen turhempaan tarkoitukseen.

                                              Comment


                                              • #24
                                                Mukava lukea näitä käyttökokemuksia, pitäisi tässä parin kuukauden sisään tehdä seuraavaan taloon keittiöremppa ja molemmin puolin on päätetty että kaasuliesi tulee. Onkos noissa sytytysjärjestelmissä, liekkivahdeissa ym. mitään eroja?

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Sytytyksessä kaiketi ei paljoa eroa, tulitikkuja ei tarvita. Liekkivahdeissa on sen verran eroja, että liekin sammuttua useimmat laitteista katkaisee kaasun virtauksen, ja osa yrittää ohjalmallisesti sytyttää muutaman kerran ja jos ei sittenkään jää palamaan niin katkaisee kaasun.

                                                  Comment

                                                  Working...
                                                  X