Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

DSC Murtovalvontalaitteista

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • DSC Murtovalvontalaitteista

    Yhdistyksellämme on nykyisellään murtovalvontalaitteistona DSC:n PC4010 (ver 05) joka on asennettu n. vuonna 2000.
    Laitteessa on liitettynä kaksi näppäimistöä sekä arviolta 13 erilaista ilmaisinta - joista osa paloilmaisimia.
    Laite soittaa tällä hetkellä ulkopuolisen palveluntarjoajan hälytyskeskukseen josta sitten soitetaan ilmoitettu lista läpi.
    Tämä siitä syystä, että tuo laite ei osaa selkokielellä soittaa suoraan meille ja kertoa mikä hätänä.
    Vuosikustannukset ovat tällä hetkellä n. 800 euroa.

    Jonkin verran asiaa tutkittuani olen päätynyt robotiksi hankittavaksi Ksenian Gemino4:n joka ottaa vastaan ContactID:tä.
    Ymmärtääkseni tuo PC4010 ei osaa lähettää "automaattista ContactID:tä" joka olisi tarpeen.

    Toiveena meillä on, että keskusyksikkö olisi laajennettavissa vähintään vastaavalla määrällä silmukoita mikäli laajennamme tai lisäämme silmukoiden määrää.

    Vaihtoehtoja tällä hetkellä:
    1) Hankkia PC1864 ja uudet näppäimistöt (vanhat ei yhteensopivia) sekä tuo Ksenia.
    2) Hankkia PC4020, käyttää vanhoja näppäimistöjä sekä tuo Ksenia.
    3) Jotain muuta, jota en vielä ole tullut ajatelleeksi?

    Vaihtoehdot 1 ja 2 ovat FSM:n hinnaston mukaisesti alveineen 900-1000 euron välillä, joten siellä ratkaisee ominaisuudet eikä hinta. Itseasiassa PC4020 setuppi taisi olla halvempikin.

    Onko raadilla kokemusta näistä ja vastaavista ongelmista?

  • #2
    Kannattaa kysäistä hintoja toisiltakin hälytyskeskuksilta. Noitahan on montakin, halvimmat ei taida juuri yli 20e olla kuukaudessa. Securitas alert, G4S, turvatiimi, niscayah. Yms.
    Jos haluaa kuitenkin itselle hälytykset, tuohonhan riittää ihan simppelein gsm robotti, joka lähettää esiohjelmoidun viestin tietyistä hälytyksistä. Vanhempikin dsc tukee relelähtöjä eri tapahtumista, murto, ryöstö ,palo jne. Näitä gsm robotteja löytyy monelta eri valmistajalta.

    Comment


      #3
      Meillä on ainakin DSC:n perässä GSM modeemi toimimassa juuri noin kuin Ville sanoi. Lähettää ensin viestin mitä tapahtuu (tekstin saa valita toki itse), sen jälkeen soittaa ohjelmoituihin numeroihin niin kauan että joku niistä kuittaa hälytyksen tietyllä näppäinyhdistelmällä.

      Comment


      • #4
        Paljonkohan on hintaeroa HHL and DSC:n välillä? HHL on jotenkin niin paljon mukavampi käyttää.

        Comment


        • #5
          Päivitetään asiaa.
          Nykyisen yksikön tilalle on asennettu DSC:n PC4020 v3.3. Tähän sai automaattisen contact id:n ja puhelinlinjan jatkona on Ksenian Gemino4.

          HHL:ääkin mietittiin, mutta siihen ei ollut varmuutta saako kertakäyttökoodeja. Tämä oli muutenkin halvin vaihtoehto kun ei näppäimistöjäkään tarvinnut vaihtaa.

          Vielä on säädöt kesken ja hälytykset kulkevat edelleen ulkopuolisen tarjoajan kautta. Voisin raportoida tuosta kseniasta kunhan kerkeän taas sitä tunkkaamaan.

          Comment


          • #6
            Jatketaan sen verran ettei aina mene kuin Strömsössä.
            Minäpä ajattelin tuossa maanantaina että kun vaimo ja poika oli mukana käymässä, niin pikaisesti otan ja laitan modeemin dekoodaamaan contact id:tä, avaan kannen ja tiputan sieltä konffiksen koneelle.
            Ongelmana kun oli, ettei hälyn kello pysynyt ajassa.

            Kone kiinni, DLS käyntiin ja klikkasin download. Oletko varma? no totta ihmeessä.
            Kumma kyllä - ohjelmointi näytti silti tyhjää - ikäänkuin mitään ei olisi liikkunut. Pirautin hoviasentajalle ja kerroin mitä tapahtui. "Niin, siinä pitäisi painaa upload - ei download. Hetki menee niin hän laittaa sen puhelinlinjaa pitkin.."

            Eli työnsin sinne koneeseen tyhjän konffiksen mitä ihmettelinkin paneelilla. Kun laitoimme etäyhteyksiä näppäimistöltä päälle, kuului keskuskaapilta kolahdus. Läppäri tipahti alustaltaan alas. Eipä siinä, repi vain sitten gesmimodeemin piirilevyltä micro-USB -liittimen irti.

            Eipä mennyt kuin strömsössä. Ja kaikki tämä sen takia että oli jäänyt 60Hz verkkoasetus päälle. Siksi se kello vaelsi...

            No nyt itse hälytin käy ja kukkuu ja sain liittimen vaihdettua. Voin sanoa, ettei tuollaista micro-usbia kannata rikkoa. On se vaan vähän pottumainen korjata. Pintaliitosta ja sitä rataa. Onni onnettomuudessa että uudet tinat ovat niin onnettomia, että liittimen irtoaminen irrotti vain kaksi liittimen fyysiseen kiinnitykseen käytettyä pädiä irti. Nyt on enää neljällä, entisen kuuden sijaan. Ja ne kaksi puuttuvaa olivat liittimen alla. Joutunee valamaan epoksia ympärille tai käyttämään todella varovasti.

            Palaan asiaan kun taas kerkeän paikalle rikko... tunkkaamaan.

            Comment

            Working...
            X