Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Moottoriveneilijöitä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 50hp kone tuli yhden ainoan kerran nostettua trukin avulla pukeille huollettavaksi ja talveksi säilöön, nettopainoa tuolla oli muistaakseni 102kg. Kaksi ukkoa ja trukki -> ei ollut todellakaan herkkua. Tuohon vielä jatkuva pulttien veivaaminen ja tiivistely, niin jäi yhden kauden harjoitteeksi.
    Nykyistä 180kg möykkyä en ole edes harkinnut irroittavan huoltoa taikka säilytystä varten.
    Huolto ja kuljetukset onnistuvat joka tapauksessa helpoiten trailerilla, mikäli ei ole pakua ja vehkeitä kuormalavojen nostelua varten käytettävissä milloin huvittaa...

    Comment


    • Ok, tiesin kyllä painon, mutta ajattelin sen voivan ottaa syliin, kun saa hyvässä asennossa ottaa. Mutta uskotaan, ettei se herkkua ole ja kannattanee jättää kokeilematta.
      https://www.nettivene.com/moottorivene/bayliner/752338
      Pikkuinen Beikku oli tullut myyntiin tuohon pohjoiseen volvon koneella. Näyttää siistiltä sinällään. Keulassa ei ole tiloja millekään, mutta pressut nähtävästi saa jotenkin tuonna taakse taiteltua tekstien mukaan ja yötä tuossa ei ole aikomuskaan olla ikinä. Yanmarista ja tuosta pistin vähän kyselyä. Tuon kuopiossa olevan voisi vaikka käydä vilkaisemassa kun ei korkealta tipu paikalla käymällä.

      Tekeekö merivesi miten pahaa noille moottoreille? En kehtaa naantaliin saakka ajella katselemaan huvikseen tuommoista, joten tiputetaan pois listalta :)

      Comment


      • Kun mä fiksailin tota Argoa viime keväänä niin jumppasin tuon ysikymppisen jammun irti yksin seuraavasti: tein noin 2.5m korkean pukin kakkosnelosista, laitoin sieltä 1000kg liinan roikkumaan ja sen koukkuun Jammun roikkumaan vauhtipyörän nostolenkistä. Perälaudan pultit irti ja siihenhän tuo jäi killumaan. Sen jälkeen ruuvasin siihen pukkiin kiinni sopivalle korkeudelle poikkipuun, joka simuloi peräpeiliä. Viimeisenä kevensin pari napsua liinan räikästä, että paino tuli pukille roikkumisen sijaan.


        Pukin teon jälkeen kone oli noin puolessa tunnissa irti veneestä. Takasin päin meni vartti kauemmin.

        Jos tuon tekee ekan kerran, niin suosittelen ottamaan kännykuvia siitä, missä reiässä kone on irroitettaessa ja varsinkin kaikkien irroitettavien vipujen sijainnit kopan sisällä. Ei sitten kasatessa tarvi arpoa yhtään.

        Comment


          Yanmarista ja tuosta pistin vähän kyselyä.
          Pakko korjata:

          Yanmar = japanilainen merimoottori, tekee myös työ- ja teollisuusmoottoreita.
          Yamarin = suomalainen vene joka on tehty Yamahan koneiden alustaksi

          Comment


            Ja Yamarin, Buster ja mikähän se kolmas oli, niin kuuluvat nykyään ihan Yamaha konserniinkin :)

            Comment


              ??? Mitä Yamahaa tarkoitat? Tätäkö, "Yamaha Motor Co., Ltd."?

              Comment


                Tässä uutinen, löytyy googlettamisella lisää: https://venelehti.fi/yamaha-osti-busterin/
                https://www.talouselama.fi/uutiset/s...9-14c97e15767b

                Comment


                  Tarkoitus oli tutkia Yammun käyntivikaa ja valuvaa trimmiä, mutta homma taisi karata hieman lapasesta...

                  Kaasarit on purettu ja osat pesty uä-pesurilla, niihin on pykälää isommat suuttimet tulossa. Hengitystä on tarkoitus parannella 70 hp mallin mukaiseksi reed-läppien rajoitinlevyillä ja 70 hp pakoputkella. Itseasiassa tuossa ne 60 ja 70 koneiden ainoat mekaaniset erot ovatkin: kaasarit, rajoitinlevyt ja pakoputki. Trimmiin uudet o-renkaat ja uudet öljyt, josko se korjaantuisi niillä.

                  Melkoista herkkua tuollaisen 30v vanhan moottorin purku, kun koko laitos on alumiinia ja pultit ruostumatonta. Varsinkin tuon pakokotelon (tms.) purkamisessa 2/3 kaikista pulteista meni poikki. Pari pätkää sai irrotettua induktiokuumentimella, loput sitten poraten ja kierreinserttiä tilalle. Suosiolla ostin parhaat poranterät, mitä työkalukaupasta löytyi, niin operaatio ei ollut ihan niin synkkä :)
                  Attached Files

                  Comment


                    Vois kannattaa vaihtaa myös läpät varsinkin, jos rajoittimet on otettu kokonaan pois. Itse ehkä taivuttelisin ne vain niin, että aukeavat enemmän. Ei oo kivaa, jos läppä murtuu poikki ja livahtaa männän ja imuaukon väliin (vai menikö tässä soppa suoraan kellariin). Uudet ei varmaan ihan hirveitä maksa ja menevät sitten myös kunnolla kiinni. Jotkut ovat välillä kääntäneet noita, jos ovat alkaneet rakoilla lepoasennossa.
                    Viimeksi muokannut JM; 31.3.2019, 13:26.

                    Comment


                      Tarkoitus oli tehdä uudet rajoitinlevyt. Kokonaan ei uskalla poistaa, edellämainituista syistä.

                      60 hp:ssa läpät aukeaa 3 mm, 70 hp:ssa 10 mm. Sitä en tiedä olisiko isommasta avautumasta hyötyä vai haittaa.
                      Attached Files

                      Comment


                      • Sattuisiko clubilaisista löytymään lainaksi (korvausta vastaan) 2000kg -> traileria?

                        Tarvitsisi n 1500kg moottorivene siirtää Espoosta->Raisioon kunhan kaupat varmistuvat. Ajankohta on varmaankin n 2-4vko päästä

                        Comment


                          Tietäisikö kukaan mistä saisi hankittua suolahappoa järkevässä pakkauskoossa (joku 5l pönttö olisi sopiva)?

                          Kohteen veneen pohjassa asuva näkkiyhdyskunta. Voin myös ostaa pois, jos jollain lojuu nurkissa suolahappoa käyttöä vailla.

                          Muutkin oikeasti tehokkaat aineen näkinkuorien poistamiseen kiinnostavat. Huhuja liikkuu, että tiilen/kaakeleiden puhdistusaineet purevat näkinkuoriin mutta omaa kokemusta näistä ei ole. Oksaalihappo testattu ja todettu voimattomaksi näkkien edessä. Star Briten ja Bilteman Barnacle Removerit on jo kokeiltu. Ihan ok aineita mutta pikkuisen liian laimeita ja vähän turhan kalliita, kuten venetuotteet yleensäkin.

                          Comment


                          • Olisikos täällä joku, joka ymmärtää duoproppien (290) potentiometrin säädöistä mitään? Toisesta oli johdot sulanut yhteen. Korjasin johdot, mutta tuon säätäminen on kyllä tuskaista, tai sitten osa on rikki. Ennen kuin maksan 370 euroa osasta, niin haluaisin yrittää saada vielä tuon toimimaan.

                            Comment


                              Toi suolahappo on sitten oikeasti ihan hirveää myrkkyä. Mä ostin joskus litran purkin apteekista. Sillä lähti kiinni leiponeen männän jämät rautasylinteristä niin, että sihinä vaan kävi, mutta älä vaan erehdy hengittämään niitä höyryjä, saattaa vintissä alkaa valo himmentymään. Toi pönttö oli joskus mun kemikaalikaapissa säilössä ja vaikka se on suljetussa muoviastiassa, niin samalla hyllyllä ollut sytkärin täyttöpuollo ruostui pohjasta puhki yhden talven aikana.

                              Comment


                                Jep, väkevä suolahappo on todellinen myrkky. Se kaasuuntuu ja on myrkyllistä hengittää. Syövyttää metalleja tehokkaasti ja hävittää lähes kaiken orgaanisen materiaalin.

                                Minun käyttöön kelpaisi sellainen vähän laimeampi versi, alle 33% suolahappo joka ei ole ihan niin ikävää ainetta.

                                Comment


                                • Muistakaa sitten, jos alatte laimentamaan itse tuota tai mitä tahansa happoa, että happo kaadetaan veteen, eikä toisin päin. Näin vältetään roiskuminen.



                                  "Ensin vesi, sitten happo, muuten tulee käteen rakko".

                                  Comment


                                    Venetrailereista kysymys.

                                    Minulla on Juhta-venetraileri vuodelta 2001. Siinä on kumivääntöjousistettu akselisto. Traileri on ollut melko vähäisellä käytöllä, sellaiset 2-6 trailerointia ehkä keskimäärin per vuosi ja venekaudella vene seisoo laiturissa, ei traikun päällä ja talviaikaan vene on traikun päällä mutta se on nostettu pukeille niin, ettei paino tule traikun akselille.

                                    On alkanut mietityttämään miten pitkäikäinen tuollainen kumivääntöjousitus on? Ei siinä mitään ongelmia ole ollut mutta olisiko syytä miettiä kumivääntöjousituksen uusimista, kokemuksia kellään tästä asiasta?

                                    Comment


                                      Mulla makaa ämmä kaiken aikaa traikulla, saman ikäluokan tek otraileri ja ei ainakaa ajossa tunnu mitään vikaa jousissa (vedetää lähes 10tkm/vuosi). Eli olisin ilma mitään murheita sun tapauksessa, jos ei ole sattunu maanantaikappaletta

                                      Comment


                                        Juu, ei tässä taida olla syytä huoleen.

                                        Sain myös palautetta eräältä veneilyfoorumilta. Trailereiden kumivääntöjouset on kuulemma "ikuisia". Saa nyt sitten olla, kun ei ole edes oirehtinut millään muotoa.

                                        Olisi sinänsä kyllä kiva, jos kumivääntöjousen kunnon pääsisi jotenkin järkevästi tarkastamaan. Tässä minun trailerissa se on sellainen akselipalkin sisällä ja helposti ei pääse sen kuntoa tutkimaan.

                                        Comment


                                        • Onko kellään kokemuksia pentan duoprop systeemistä? Olisi ihan mielenkiintoinen, joskin vähän iso vene helsingissä, jossa tuo duoprop. Nähtävästi systeemin huolto hieman kalliimpaa normaaliin(daah, tuplapotkurit, tuplahinnat), mutta onko tuossa muuten mitään ihmeellistä, miksi kannattaisi huolehtia?
                                          https://www.nettivene.com/moottorivene/crownline/674783
                                          Olisi vessa kakaroille, hyvä uimataso, v8 ja traileri. Joissakin on mennyt nähtävästi jokin kuparisysteemi perästä noin 1000h jälkeen, ettei tahdo lämpimänä vaihde lukittua, mutta tuohon on aika paljon vielä tunteja tuon mukaan.

                                          Comment


                                          • En keksi syytä miksei hankkisi dp perällä olevaa. Kartiokytkin alkaa luistamaan, vaatii silloin joko hionnan tai uusinnan. Veto ei kytkeydy päälle tai kytkeytyy turhan pehmeästi tai kun vähän kaasua tarjoaa. Jos nappaa kiinni vaihde kunnolla kun laittaa pälle niin siltä osin voisi kuvitella olevan kunnossa. Potkureita ei niin usein mene että tarvis veneilykustannuksissa välittää.
                                            Itellä 200hp diesel duopropilla n 4t painavassa veneesä ja tunteja 1500 takana. Kartiokytkin uusittu 2014 ed omistajan toimesta, muita remontteja en tiedä.

                                            Comment


                                            • Olisko kellään antaa vinkkiä kun kyseessä evinrude 25hp vm200 3syl nelitahti.perämoottori ajettu kiveen jonka seurauksena kampiakseli vääntynyt. Oli jako pielessä ja kone kävi kyllä mutta käyntiin lähti vähän huonosti ja kävi huonosti. Vaihdoin nyt kampiakselin siihen ja kun laittaa jaon kohdalleen, ja koittaa kieputtaa käsin konetta niin menee hieman yli puolikerrosta kampiakselin päästä väännettynä ja sitten osuu venttiiliin mäntä. Merkit on laitettu kohdalleen ohjeilla jotka sain ja ne täsmäävät kyllä osaisiko joku neuvoa mitä teen nyt väärin?

                                              Vielä selvennys että keseessä siis evinrude mutta ilmeisesti suzukin kone se on

                                              Comment


                                                Onko kellään omakohtaisia kokemuksia 100-150hv VW Marinen TDi-koneista? Löytyi yksi mielenkiintoinen vene jossa potkuria pyörittää 100hv VW marine. Tuohan on ymmärtääkseni rakennettu 2,5l vitoskoneesta, jota autopuolella on pitkään käytetty ja on ihan luotettavan koneen mainessa. Mutta miten tuo pelaa merikoneena, aika vähän noita on Suomessa liikkeellä?

                                                Comment


                                                  Olisko kellään antaa vinkkiä kun kyseessä evinrude 25hp vm200 3syl nelitahti.perämoottori ajettu kiveen jonka seurauksena kampiakseli vääntynyt. Oli jako pielessä ja kone kävi kyllä mutta käyntiin lähti vähän huonosti ja kävi huonosti. Vaihdoin nyt kampiakselin siihen ja kun laittaa jaon kohdalleen, ja koittaa kieputtaa käsin konetta niin menee hieman yli puolikerrosta kampiakselin päästä väännettynä ja sitten osuu venttiiliin mäntä. Merkit on laitettu kohdalleen ohjeilla jotka sain ja ne täsmäävät kyllä osaisiko joku neuvoa mitä teen nyt väärin?

                                                  Vielä selvennys että keseessä siis evinrude mutta ilmeisesti suzukin kone se on
                                                  No ohjeet on varmaankin pielessä, parempaa en osaa kertoa.

                                                  Comment


                                                  • Vaihtoehdot jos venttiili osuu mäntään on aika pitkälti jako pielessä tai jokin mekaaninen vaurio.

                                                    Comment


                                                    • Se onkin hassua kun ostin maksullisen korjausoppaan ja jako on laitettu kohdalleen ja täysin ohjeiden mukaan. Jako on ja pysyy hyvänä mutta kun jako on ok ja merkeissä, ykkös pytty on alakuolokohdassa vaikka pitäisi olla yläkuolokohdassa.. kampiakseli tosiaan vaihdettu kiville ajon seurauksena.

                                                      Comment


                                                      • Eikös tuo meinaa väkisinkin sitä, että kampura ja vauhtipyörä (tai mistä ikinä se merkki katsotaankaan) on väärässä asennossa keskenään. En tiedä miten se on mahdollista, oletettavasti siellä on (ehjä) kiila ja kiilaura joka sen paikan määrittää?

                                                        Voiko olla niin, että uusi kampiakseli ei olekaan sopiva juuri tähän moottoriin, vaan kiilaura on väärässä paikassa tai jotain muuta hassua?

                                                        Jos kampuran merkki on kohdallaan mutta ykkösen mäntä väärässä paikassa, niin mikään muuhan siihen ei vaikuta. Nokalla tai ajoituksella ei ole mitään tekemistä tuon ongelma kanssa, joten missään muualla se vika ei oikein voi olla.

                                                        Comment


                                                        • Joo juurikin näin että nokan asennolla ei ole merkitystä. Kampiakseli on kyllä oikeanlainen ja ajoitusmerkkikin kohdallaan. Joku ei täsmää kampiakselissa mutta en vasn tajua mikä. Se on niinku 180 astetta nyt pielessä. Uskaltaako sen laittaa niin että kun ykkös pytty on yläkuolokohdassa, laitan nippuun jakopään ja säädän sitten venttiilit. Vai onko sytytyskin sitte ihan perseellään?

                                                          Comment


                                                          • Mites nuo vetolaitteiden sopivuudet menee? Nyt vetolaitteena vp 270 ja sen tilalle pitäisi saada trimmiliistä. 270 kilpeen käy 280 ja sitä on saatavilla trimmillä mutta se on vähän harvinainen.

                                                            Peräpeili on tarkoitus kuiduttaa joka tapauksessa uudestaan niin kilvenvaihtokaan ei ole ongelma. Miten vp270 sopiva moottorin välikoppa sopii muihin kilpiin?

                                                            Comment


                                                            • Venetrailereista kommenttia kaipaisin. Käytännössä etsinnässä uusi maksimikokoinen, mikä ei olisi vielä jarrullinen. Ehdottomana kipurajana 1300-1400€. Tällä hetkellä pieni päälle nelimetrinen pulpetti-Suvi käytössä, mutta tarkoitus olisi päivittää paattia isompaan, joten 4.6-4.9 metriselle päälle 500 kiloiselle veneelle pitäisi kasvuvaraa olla. Rungon tukevuus kantavuuden rajoilla ehdottomasti plussaa.

                                                              Respon 750 571 L209 vaikuttaisi asialliselta, mutta ilmeisesti Respon seinämävahvuudet eivät ole erityisen tukevat? IKH myy virolaista Brentex 585X191 BPV2300L -traileria, josta peräkärrejä valmistava ammattilainen sanonut erityisen tukevarunkoiseksi kokoluokassaan. Lisäksi olisi parin vuoden takuu ja saksalaiset AL-KO:n navat. Onko noista Brentexeistä kokemuksia, koska merkki Suomessa harvinainen?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X