Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Laminaatin korjaus/ehostus?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Laminaatin korjaus/ehostus?



    Eli tuollaiset jäljet sattuivat laminaattiin. Lähteäkkö vaihtamaan laminaattia, vai toimiiko nuo netissä mainostettavat "paikkauspuikot"?

    Millainen homma vaihtaa laminaattia? Seinään ei ole kuin arviolta 1,5m eli lista pois ja noukkimaan laminaattia irti siihen asti kunnes päästään vauriokohtaan ja naputella uudet kiinni?

    Olis hyvä laittaa kuntoon, kun vuokra-asunnosta kyse..

    #2
    Jos noita jaksaa irrotella, niin eikös ne voisi koittaa uudelleenasentaa / siirtää johonkin vähemmän näkyvään paikkaan? Jos on kaupan samaa tavaraa vielä, niin ei maksa varmaan ihan kauheesti ostaa paketti varaosia.

    Comment


    • #3
      Kyllä tuo olisi saatava kerralla kuntoon. Tietäisikin mistä kyseinen laminaatti peräisin, niin hakisi pari "korjauspalaa"..

      Comment


        #4
        Kuinka kauan on ollut toi laminaatti asenettuna?

        Comment


        • #5
          En osaa sanoa kun tosissaan vuokra luukusta kyse. Epäilisin kuitenkin vuosi, pari ?

          Comment


          • #6
            Pala irti ja kainaloon -> laminaattikaupaan -> nippu ehjää laminaattia kainaloon -> korjaus. Jää seuraavallekkin asukkaalle varaosat lattian korjaamiseen.

            Comment


            • #7
              Tai jos tuo vauriokohta sattuu yhtenäisen palan tai useamman kokonaisen palan kohdalle, niin vaihtaa ne seinän luo tai jonnekin nurkkaan ja turaa niihin korjaukset. Saattaa olla mission impossible löytää niin samanlaista laminaattia ettei tyrkkäis vaihdettu pala silmään.

              Toki tuo laminaatin irroittelu ja uudelleen laitto on aina riski sinänsä. Joskus laitoin mökillä vanerin peitoksi nukkuma-aitan lattiaan velipoikien remontista satua ylijäämälaminaattia. Jälki tuppas olemaan vähä roisia kun tuntui että niitä laminaattipaskan paloja olis pitänyt käsitellä silkkihansikkain ja silti tuntui että reunat lohkeilivat asennettaessa. Olis varmaan pitänyt olla ne kiilat ja lyöntityökalut viimeisen päälle. Toki asiaan vaikutti sekin että en enemmälti diggaile mdf pohjaisista rakennusmateriaaleista.

              Comment


                #8
                Tai jos tuo vauriokohta sattuu yhtenäisen palan tai useamman kokonaisen palan kohdalle, niin vaihtaa ne seinän luo tai jonnekin nurkkaan ja turaa niihin korjaukset. Saattaa olla mission impossible löytää niin samanlaista laminaattia ettei tyrkkäis vaihdettu pala silmään.
                Tätä ajoin takaa tolla asennus ajalla.

                Sama homma pihakivi hommissa vaihdat jonkun pienen lohkeaman takia kiven sinne keskelle niin se uusi kivi sitten loistaa sieltä pitkänkin matkan päähän.

                Comment


                • #9
                  Kannattaa varmaan kysyä jostain asiantuntijaliikkeestä. Marketin maaliosastolta ei. Meillä paikallinen Värisilmä -liike on osannut auttaa alan ongelmissa.

                  Nopeana heittona: liikkeestä värikartta mukaan, oikea sävy ylös (tai yksi tummempi), sopivan massan sävytys, levitys lastalla ja hetki odotusta? Joku polyuretaanimassa vois toimia kauemmin kuin perävalot näkyvät. Pikku naarmut piiloon -vinkki: osta lasten "miljoona eri tussisävyä" -paketti, valitse sopiva sävy -ja väritä. Musta spriitussi on kova sana, jos naarmu ohut ja haluaa kestävämmän naamioinnin. Mulla halppisteeveetason kulmasta lohkes joskus laminaatti ja vaalea lastulevy paistoi naapuriin saakka. Tussifiksaus auttoi.

                  Comment


                  • #10
                    Millainen perusajatus tuossa laminaatin irroittamisessa ja kiinnittämisessä on? Ettei kohta ihmetellä, että joutuuko tässä koko lattian purkamaan..:)

                    Comment


                      #11
                      Sehän on palapeli, eli keskeltä ei saa pois. Sivusta/reunasta aloitettava purkamaan juoksu kerrallaan.

                      Comment


                      • #12
                        Lukkoponttilaminaatti irtoaa siten, että nostat reunimmaisen rivin ulomman reunan ilmaan, jolloin saat rivin irti. Palat irtoavat samoin nostamalla rivin päädyssä olevan "laudan" ulommasta päästä ilmaan. Kasaus päinvastaisessa järjestyksessä. Kannattaa takaisin laittaessa kasata aina rivi ensin valmiiksi ja laittaa rivi kerrallaan takaisin. Eikä tosiaan kannata vasaralla hakata niitä pontteja tai palat sinkoilevat. Rivi kerrallaan laittamalla pitäisi mennä kaksistaan laittaessa ihan nätisti.

                        Comment


                        • #13
                          En saanut kuvaa auki, etten tiedä millaisesta vauriosta on kyse. Itse olen pikkunaarmuja saanut häivytettyä liki näkymättömiin samansävyisellä petsillä. Jos on oikeen kolo, niin sen voi koittaa vielä täyttää esim. epoksiliimalla. Semmonen projekti olisi itselläkin tiedossa, ellei saa takuuseen jonkun korjaamaan lohjenneen laminaatin kulman. Itse en viitsi ruveta vaihtamaan, kun pitäisi ensin purkaa semmoinen 50 m² että pääsee vialliseen yksilöön käsiksi.

                          Comment

                          Working...
                          X