Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Pitäisi ostaa pätevä moottorisaha

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Mikä se sitten on laatumerkki ?

    Comment


      Riittävä ja oikea laatu on käyttäjästä kiinni :).

      itsellä etsinnässä se kevyt ellei jopa ultrakevyt. Tarjonta ohutta ja kyselyihin ja tarjouksiin vastataan eri vehkeillä mistä tarjous pyydetty. Hermot menee. Hussen 120i ei ainakaan itselle tule, koekäytössä ihan kohlo.

      Comment


        Husse tai Tihli, ja jättää 500-700 hintatoleranssiksi niin toimii ja täyttää kaikki vaatimukset.

        Comment


          Jonsered on Huskvarnan hieman halvempi brändi, mutta Ei nyt mikää kiinasaha se brändinä ole. Vähän kuin volkkari vs Audi tms.
          Mulla ei riittänyt budjetti vastaavan tehoiseen stihliin tai husseen.

          Comment


          • Melkein sanosin, että osta se huski, tai sthil käytettynä. Pahimmillaan naru katkee, tai sylinteri laukee, mutta varaosia saa. Jälkimmäinen toki maksaa saman, mitä se käytetty saha on maksanut, mutta silti jää uudesta ja pihistellessä voi ostaa sen 45€ kiinasylinterin ja silti saha on parempi kuin se satasen kiinalainen. Itselle jäi isältä kolme sahaa. Kaks huskia ja yks sthil. Vanhinta käytän kerran, pari vuoteen käynnissä ja se on jostain kasarilta varmaan. Nyt hallin viereltä pieniä vesakoita pistellessä nurin nousi kunnioitus ukkoa kohtaan, kun totesin tuntemukset forkuissa. Painoa on nimittäin noin vanhassa jonkin verran. Pointtina lähinnä se, että ne on sitten ikupelejä. Se kiinalainen saattaa laueta vuoden, tai viimeistään takuuajan jälkeen. Tärkeää on myös terän viilaus. Totesin jossain vaiheessa, että onpa paska saha, mutta kyllä se tylsä terä, joka on silmämääräisesti "ihan hyvä" vaatii silti parin tankin jälkeen viilauksen. Tämä siis aikanaan, kun ensimmäisiä kertoja sahailin.

            Comment


              Mää sain appiukolla käyttöön huskun 444 SG:n. Ihan pelaa mutta ketju pitää pitää terävänä. Väännöllä ei juhli.

              Comment


                Onhan tuossa otettava sekin huomioon että se huoltokin maksaa jos et itse sitä tee.Esimerkkinä appiukon Stihl joka ei enää käynnistynyt edes tulpanvaihdon ja puhdistuksen jälkeen.Piti viedä huoltoon ja 150e laskun jälkeen taas toimi. Saa aika pitkä tarkastelujakso olla jos meinaa että se 700e uutena ostettu Stihl tulee halvemmaksi vuositasolla harrastekäytössä verrattuna noihin halpissahoihin.Jos nyt ylipäätään tulee halvemmaksi.Tai onko sillä kustannuksillakaan nyt merkitystä ?Joku tykkää ajaa Audilla vaikka Dacia ajaisi ihan saman asian.Maksaa sitten mielellään pikkasen enemmän mukavuudesta ja Brändistä.Kukin tyylillään.Itse olen mennyt aika monessa asiassa sieltä halvimman kautta ja pitkässä juoksussa on aika vähän tullut pettymyksiä laadun suhteen oli asia mikä tahansa.Ei se että tavara on halpa merkkaa missään tapauksessa sitä että se on automaattisesti ihan paska.Enemmän ollut kyllä positiivisia yllätyksiä kuin negatiivisia noiden halpisosien ja työkalujen kanssa.

                Comment


                  Mikähän osuus sahojen toimintavarmuuden kohdalla on se, että näissä pienkoneissakin on päästörajat, jotka vehkeitten pitää täyttää. Yksikin trimmeri, jota olin ostamassa, oli kauppiaan sanoilla säädetty tehtaalla niin, että sitä saa myydä ja että siitä käytettävän saisi, jos käyttää paikallisessa huollossa, jossa säätävät sen. Siis jos itse ei osaa säätää kaasaria.
                  Vanhat sahat ei tuollaisista jutuista tietenkää kärsi

                  Comment


                  • Niinhän se on autojenkin kanssa tänä päivänä, että pitäisi käyttää jossain pajalla, että moottorista saisi ajettavan. Päästöt edellä suunniteltu moottori ei voi olla käyttöominaisuuksiltaan samanlainen kuin käytettävyys edellä suunniteltu.

                    Jonsered on parhaimmillaan Husqvarnan halvempi brändi, mutta huonoimmillaan se on McCulloch. Tässä tapauksessa halpa Jonsered on sama kuin vaikka se Dacia, johon olisi laitettu Seatin tarrat,

                    Samaa paskaa on tosiaan myyty ainakin Partnerina ja Poulanina. Niillä sahoilla ei ole mitään tekemistä merkkisahan kanssa. Jos katsotte vaikka käytettyjen Jonsered CS2137 myynti-ilmoituksia, niin niissä lähes kaikissa lukee, että vähän käytetty saha. Sille on ihan syynsä miksi on vähän käytetty. Jonseredilla näkyy olevan suht samaa sahaa muinakin malleina. Samoin Partnerilla on useampana mallinumerona samaa.

                    En pitäisi Jonseredia muutenkaan erityisen laadukkaana sahana. Enemmänkin se on sellainen junttimerkki, jota on myyty ylihintaan Hankkijalla. On selvää, että 300 eurolla saa Stihlinä enemmän sahaa kuin Hankkijalta Jonseredina. Ei se Jonsered aivan kelvoton ole, mutta on siitä nyt vielä matkaa kunnon sahoihin. Jos metsureilla on Stihliä ja Husqvarnaa, niin siinä varmaan sitten ne oikeat merkkisahat.

                    Se on toki käytöstä kiinni, mutta esimerkiksi varsinkin isompia puita kaataessa täytyy sahan olla luotettava ja ominaisuuksiltaan sellainen, että voi keskittyä sahaukseen, eikä sahaan. Halvemmilla sahoilla huomio menee herkästi siihen sahaan. Itsellänikin on useampia halpiksia ja olen niillä puita paljon kaatanut. Nykyään olen kuitenkin siirtynyt pääasiassa Stihleihin. Myös pari Jonseredia on, joista toinen ihan kelpokin saha. 170 Stihl maksaa sen 199e ja sillä pärjää mökkihommissa aika pitkälle. Se on varmaan parhaimpia hintaluokassaan. Itselläni on Stihliä 170, 180, 230 ja 026 ja 031. Ne on olleet kaikki hyvin luotettavia, vaikka joku on tullut minulle lihalaatikkoon purettuna ja osa toimivina käytettyinä.

                    Kannattaa myös huomioida se, että ne halpikset voivat olla jopa vaarallsia ominaisuuksiltaan. Yhdelläkin tutun uudella halpiksella sahasin, niin siinä jäi kaasu aina hetkeksi päälle. Se on melko vaarallinen ominaisuus, kun terä ei pysähdykään tai tulee takapotku ja kaasu on päällä.

                    Moottorisaha on vähän sama kuin fileerausveitsi, että sillä huonolla ei fileoi ainuttakaan kalaa, mutta sillä hyvällä vetää kilon tai tuhat kiloa niin, että ei tarvitse keskittyä työkaluihin, vaan siihen oikeaan tekemiseen. Moottorisahasta ei tee vielä toimivaa se, että se lähtee käyntiin hyvin. Se hyvä toiminta on ominaisuuksien summa.


                    Comment


                      Täsmälleen noin. Siksi valitsin kohtuu hintaisen ammattisahan, jolla tekee muutakin kuin vie terveisiä metsään. Luotettavuus, teho, ergonomia. Niillä jaksaa painaa täyden päivän.

                      Comment


                        Ikä tuo kyllä melkoisen pudotuksen tuohon jaksamiseen. Kyllähän 2kymppisenä paino koko valoisan ajan vaikka kirveellä, mutta ei enää toimi kroppa niinkuin pää haluaisi. Eikä krapulakaan ja lyhyet unet haitannut.

                        Kevytlinjan hankinnaksi tuli nyt sähköstiili. Ekat fiilikset vähän kaksijakoiset. Kaasu ihan perseestä kun ei saa puolikasta ja viivettä kun rs2 turbossa, mutta sitten kun laulaa, niin ei meinaa jalat ja kädet riittää.

                        Comment


                          Oikeasti hyvä moottorisaha taas auttaa fyysisestikin.

                          Comment


                          • Jättää rimpulat ja halpikset kaupan hyllyyn ja ostaa husun!!!

                            Comment


                              Kyllä. Kunnon sahalla tehdään kunnolla ja mukavasti töitä eikä lepuuteta konetta korjattavana.

                              Comment


                              • Mulla vähän vanhempi stihlin 025 saha. Uusin laipan ja ketjun, niin kyllä tuolla vehkeellä ihan mielellään ajelee. Voimaa on hyvin ja luotettava peli kaikin puolin.

                                Comment


                                  Ei nyt puunkaato hommiin mutta perkule kun on hyvä stihlin yhdenkäden akku saha. Firmassa lähinnä putkien katkasuun ja risujen karsinta hommissa kun on muun työn teon edessä. Akku kestää yllättävän pitkään tyyliin koko kesä yhellä akulla. Iso suositus ja aina lähtee käyntiin.

                                  Comment


                                    Mikä malli?

                                    omat kokemukset stihlin akkusahasta (140) ihan hyvät, kaasuun kun vaan tottuu. Akku ei nyt ihan kyllä kesää kestä omalla käytöllä, enemmänkin tunnin jatkuvaa hommaa.

                                    Comment


                                      Do niin, nyt on tullut "talviolosuhteissakin" tätä stihlin 140 versiota käytettyä muutaman kerran risusavotassa ja ojienpenkkojen puhdistuksessa.

                                      En vaihtaisi siinä takaisin painavampaan bensavehkeeseen. Tuo riittää oikein mainiosti, tosin akkuja saa olla enemmän kuin yksi. Selvästi neljäsosan varaus ei enää jaksa mennä rannevahvuiseen pajukkoon kun on pakkasasteita. Eli harrastehommissa menee toikin, mutta urakkajuttuun ei.

                                      Ostin tuossa juuri myös compo-teroittimen, se on kyllä hyvä peli (menee molemmat, sekä leikkuu, että syvyys samalla ja kunnon tukeva peli käsin teroitukseen (tosin tarvitsee saada saha kiinni)).

                                      Comment


                                      • Perheessä on 2013 Stihlin MS261:llä sahattu ehkä 200 tankillista kevyttä käyttöä eli taimikkotyötä ja mökkipuita. Tuo on viimeinen vuosimalli, jossa ei ole M-Tronic kaasarinsaatöä.Täysin viaton ja huoleton kone, lähivuosina laikka on varmasti vaihtokunnossa, mutta se on kuluva osa siinä missä jarrulevyt autossa. Ehkä aavistuksen turhan järeä käyttöprofiiliinsa nähden, mutta ajattelin aikanaan, kun tuota isälle suosittelin, että ammattilaismalli on asiallisesti käyttämällä käytännössä ikiliikkuja ja maksaa kyllä itsensä pitkässä juoksussa takaisin.

                                        Comment


                                          Tarve olisi sahalle joka tulee pääasiassa polttopuiden sahaukseen, mutta myös satunnaiset puun kaadot tontilta tulevaisuudessa. Merkki tulee olemaan Stihl, malli pitäisi vielä valita. Tullut puntaroituja käytettyjä hieman parempia malleja, mutta myöskin uutta mm. MS170 mallia. En keksi perusteluja miksi laittaisin enemmän kuin n.200€ sahaan, jonka käyttö näillä näkymin satunnaista. Onko kokemuksia tuosta Stihlin hinnat alkaen mallista = MS170? Riittääkö siinä teho edellä mainittuun sahaukseen, vai tuleeko tuon kanssa vaan paha mieli? Toki jos jollakin on tarjota Stihlin saha 200€ hintaluokassa, niin voi tarjota.

                                          Comment


                                            Mulle tuli tuollainen Sthil M170 erään kaupan kylkiäisenä. Vielä en ole sahaa edes kasannut, kurkannut vain pakettiin että siellä on kaikki. Kokemusta tulee piakkoin kun tuotan pihalle rankakuorman, joka on tarkoitus sahata polttopuiksi. Samalla tulee vertailtua 20 vuotta vanhaan Partnerin 410:iin, että onko sahoissa eroa.

                                            Comment


                                            • Se riippuu kaadettavan puun paksuudesta. Reilu reiden paksuista kaataisin vielä omalla 018:sta, mutta siitä paksumpaan puuhun tarjoaisin jotain isompaa sahaa. Minulla on useampi Stihl ja yleensä kaadan 026:lla ja karsin 018:sta. Pölkyiksi molemmilla tai isommalla. Jos pitäisi yksi saha valita, niin 170 tuntuu äkkiseltään pienehköltä. Toki se keveys on mukavaa.
                                              Koska moottoritekniikan kehitys kulkee moottorisahoissakin taaksepäin, niin miettisin vakavasti jotain käytettyä vanhemman mallin Stihliä. Esimerkiksi kantikkaammalla kopalla oleva 170/180 on toimivampi kuin uudemmat mallit, joissa pyöreämpi koppa.
                                              Itselläni on myös 230, jota ei juuri tule käytettyä, koska yleensä tarvitaan voimaa tai keveyttä, mutta ainoana sahana se voisi olla ihan ok. Se on tuntumaltaan lähempänä 018 kuin 026:sta järeytensä puolesta, mutta voimaa kuitenkin enemmän.

                                              Comment


                                                M170:n mukana tuli häkellyttävän lyhyt laippa. Jo sen perusteella voisi ajatella että se on tarkoitettu just rankojen katkomiseen yms. pikkuhomnmaan. En just sen kanssa lähtisi puunkaatoon, ellei puut ole ihan riukuja.

                                                Comment


                                                  Käytetty tässä on joo myös toisena vaihtoehtona, mutta sahojen kunto epäilyttää yksityiseltä ostaessa. Toisekseen tuppaa olemaan sopiva tarjonta hitusen kaukana. Joko jannekk MS170 on tullut käytännön kokemusta? Joo tuo mukana tuleva 12" laippa hieman arveluttaa.

                                                  Comment


                                                    Pitäis tuohon edellä mainitsemaani Husqvarnan 444SG sahaan tehdä vähän huoltoa.

                                                    Kylmänä saa repiä aika kauan käyntiin. Tyhjää ei käy. Kaasuttimen kalvot näytti melko venyneiltä. Kipinä saattaa hävitä kun moottori lämpeää. Puhaltimen siivikosta on yksi lapa poikki. Teräketju öljyt vuotaa melkein suoraan läpi. Laippa ja ketju pitäis vaihtaa

                                                    Katttelin jo että millaisia sahoja saa noin 350€ mutta ehkä tuon rivinelosen vielä kunnostelee.

                                                    Pihaan ostin Makita UC3541A sähkösahan. Se on just kiva tuollaisessa suoraviivaisessa rangan katkonnassa. Vielä kun tekee sille telineen jotta sahaa voi käyttää yhdellä kädellä ja syöttää rankaa leikattavaksi toisella.

                                                    Comment


                                                    • Kalvot ja kaikki polttoaineletkut kannattaa samalla uusia, onneksi halpoja remppoja noissa pienkoneissa. Ja Motonetistä löytyy onneksi suht hyvin kalvoja, kun aina ei omat aikataulut mee yksiin pienempien liikkeiden kanssa.

                                                      Parissa koneessa itsellä ollut jossain letkuista pienet reiät niin ei oikein saa imettyä ainetta tankissa ja aiheuttanut juuri tyhjäkäyntiin ja käynnistykseen ongelmia.
                                                      Tietty jos on paljon käytetty kone, niin voihan sieltä huonolla tuurilla olla poskilaakerit/stefat väljät ja höriä ilmaa sieltä käyntiä sekoittamaan.


                                                      Husqvarnalla näytti olevan ammattilaitteissa nyt kampanjaa että ostaessa uuden koneen saa 150-250e rahaa käyttöön seuraavaan Huskyn ostokseen, ei tietty lohduta jos vaan yhden koneen tarvii nyt.
                                                      Mut juu tuohon 350e ei uutena oikein mitään fiksua löydy. Melkeinpä sitten joku liikkeen kunnostama käytetty vois olla vaihtoehto
                                                      Viimeksi muokannut teuska; 19.9.2021, 23:12.

                                                      Comment


                                                      • Ite ollut todellä tyytyväinen stihl ms251 malliin 60cm pihakoivunki sillä sai nurin. Harmittavasti hinta on näköjään noussu tai sitten muistan väärin että alle 400€ maksoin omasta.

                                                        Comment


                                                          Itellä meni kolmas vuosi tuon 139e Shindaiwan kanssa.120m3 pätkitty nyt polttopuurankoja joista isoimmat olleet sellaista tavaraa et laippa ei riitä kerralla sahaukseen.Lisäksi satunnaisia puunkaatoja omalta tontilta. Ei voi valittaa, mitään muuta ei ole tehty kuin viilausta, ketjujen vaihtoa ja tankkausta.Paineilmalla puhdistus silloin tällöin.Omaan tarpeeseen ollut varsin loistava saha, tietää ainakin nyt minkä merkin ostaa seuraavaksi jos tuo joskus hyytyy..

                                                          Comment


                                                            Meillä on ollut Sthil:n ja Husqvarnan sahoja vuosikausia, mutta nyt kokeilen Echo merkkistä sahaa (CS-4510ES, oli juttua jossain Metsälehdessä) noiden rinnalla. Tuohan on soiva laite ja kohtuu hintaan...

                                                            Comment


                                                            • Joo, Echon pitäisi olla kyllä hyvä merkki hintaansa nähden ja moni kehuu varmaksi. Huoltoakin pitäisi jo löytyä kohtuudella ja varaosia sitä myöden kanssa.
                                                              Osuisi tuohon 400 euron kohdille hyvin.
                                                              Shindaiwat taitaa olla kanssa siirtyneet kaikki nykyään Echoiksi Suomessa, sama firmaa siis ovat.
                                                              Tuo 4510 vaikuttaa varsin hyvältä numeroiden valossa. Kevyttä ja kompaktia käsiteltävää sahaa hakevalle kannattaa katsoa CS-362WES.
                                                              Samanlainen Stihliltä MS 194, näissä erona että Echon saa uutena vielä ilman elektroniikkaa.

                                                              Toinen mitä 400e tai alle kannattaisi katsoa on Makitat, eli entiset Dolmarit.
                                                              EA4300, 2,2kW, magnesium runko ja taitaa vakiona tulla .325 1,3 ketjulla eli niitäkin saa käytännössä joka kaupasta missä vaan ketjuja myydään.
                                                              Lähes sama taisi olla aikanaan Dolmar PS-420, jos jostain vielä löytää.
                                                              Vastaa ammattimalleista teholtaan ja painoltaan Stihlin MS241 ja Huskyn 543xp, hinta vaan paljon miellyttävämpi. Echon vastine lienee CS-390 pienimpänä metallirunkoisena, tehoa hieman vähemmän eli 1,9kW

                                                              Tuo Makita/Dolmar olisi ehkä se minkä itse ostaisi jos uutta perussahaa olisi tarve.
                                                              Ei tosin kokemusta tuosta Makitasta, nuo Husqvarna 543 ja Stihlin 241 tullut joskus jokunen runko harvennuksella koitettua ja täysin riittäviä tukillekin jos ei minuuttiaikataulua ole hommassa. Selkeästi jo paremmin tehtyjä ja ärhäkkäämpiä jos vertaa esim Husqvarnan 440 malliin
                                                              Viimeksi muokannut teuska; 20.9.2021, 11:35.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X