Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Apua uusien lumilautasiteiden hankintaan

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Apua uusien lumilautasiteiden hankintaan

    Edellisen kerran olen lautakamppeita hankkinut lähes kymmenen vuotta sitten ja laskenut ihan tyytyväisenä. Nyt on alkanut ruveta tökkimään vanhemmiten tuo siteiden kiinnittäminen. Tiedättehän, niiden remmien kanssa räpeltäminen persiillään hangessa. Muistan joskus kun vielä opettelin laudalla laskua, vuokralaudassa oli step-in siteet pehmeissä kengissä. Niitä ei näköjään enää sitten olekaan, mutta googlettamalla löytyi toisenlaiset nopeat siteet, eli Flow merkkiset. Sellaiset missä se takatuki kippaa taakse ja kenkä sujahtaa siteeseen ilman remmien kanssa räpellystä.

    Nuo Flow't alkoi kiinnostamaan kovasti, mutta tarvitsisin vähän apua niiden valinnan kanssa.

    Laskeminen on ihan peruslaskua, en harrasta hyppimistä enkä muuta kikkailua. Lauta on jo vähän iäkäs Elan Vertigo, aika jäykkä ja monot on ainakin yhtä vanhat burtonit, jotka varmaan vaihtuu tuoreempiin samalla. Laudasta olen kyllä tykännyt. Nykyiset salomonin siteet ei noiden burtonien kanssa tunnu tukevan ehkä tarpeeksi, sillä jalat kipeytyy parin tunnin jälkeen kun etenkin nopeammassa vauhdissa joutuu nilkkoja jännittämään aika paljon.

    Mitä siteitä ja minkä kokoisia pitäisi alkaa valkkaamaan? Jalan koko on 42-43. Ilmeisesti siis L- koko on passeli? Laskemista ei mitenkään hirveästi vuodessa tule, ehkä viikon tai kaksi vuodessa. Onko noiden kiinnitys muuttunut tässä ajan myötä? Nuo nykyiset on kiinni neljällä ruuvilla, joihin pitäisi näköjään laitta lukitetta että pysyisivät kiinni kunnolla.
    Viimeksi muokannut LauriJT; 9.4.2012, 21:04.

    #2
    Itse painin tasan saman asian kanssa pari kuukauta sitten. Laitoin lautakamat uusiksi pitkän tauon jälkeen ja siteitä tui ihmeteltyä paljonkin. Jos päädyt "takaa ladattaviin" osta ihmeessä dual entry tyyppiset, eli semmoset, joita voi käyttää ihan perinteiseen tapaan tai sitten taka kautta. Ostin itse Apo teamit.
    http://www.apo-snow.com/bindings/dua...eam_white.html

    Periaatteessa oon suht tyytyväinen noihin. Muutama juttu niissä kyllä näivertää. Jos lunta on vähänkin monon pohjassa, on säädöt perseellään ja siteet menevät liian tiukkaan. Tuo malli on myös rahtusen jämpti Salomon Malamute monoille. No kyllä niiden kanssa ihan toimeen tuli, mutta sen sanon, että kusessa olis oltu off-piste reiteillä, ellei noita olis saanut jalkaan ihan perinteisellä tavalla. Koipien saaminen siteeseen pienessäkin alamäessä on myös aavistuksen haasteellista. Ne ei oo missään tapauksessa niin kätevät kuin ennen ostoa voisi kuvitella. Paras ominaisuus on ehkä se, että ne saa tosi nopeesti pois jalasta. Etusiteen varvasremmi on hyvä. Semmoset siteet kannattaa hommata, missä ne ovat. Noita Apoja voi käyttää niin tai sitten perinteiseen tyyliin remmi päkiän yli.

    Jos nyt pitäisi ostaa hyvät perinteiset tai takaa ladattavat, en vieläkään tietäisi kummat ottaisin. Ehkä perinteiset. Jotkut Burton cartelit tai muut vastaavat hyvät siteet. Noi apotkin ovat ihan ok, mutta toi takaa ladattavien kätevyys on aika tapauskohtaista.

    Offtopic:
    Tuli nähtyä robo coppikin afterskissä :D
    http://juhana.pp.fi/images/image/Ski...anton%2042.jpg

    Edit:
    Em. juttujen takian en ostaisi flow:n siteitä. Toisaalta mulla toi laji on menossa hyvää kyytiä off-piste / hiking suunnille, joissa toi etupuolelta sitominen / dual entry on iha must. Siinä kun istut pysty jyrkän rinteen reunalla ja mietit, miten siinä pysyt, saati saat laudan jalkoihin, ei pelkästään takaa ladattavilla tee mitään. Välillä joutuu käveleen vähän maaston tiedusteluhomissakin ja aina se paikka missä lauta pitäis saada jalkoihin on vähän huono.

    Comment


    • #3
      Ihan kyllä hyvä pointti noitten dual entryjen puolesta. En nimittäin tienny että niitä on tuommosiakin, katoinkin että flown remmit on yhtä pakettia pienilä kiinnityksillä. Offissa tulee tosi vähän kyllä käytyä, joskus kyllä, mutta itsesuojeluvaisto on jostain pölähtänyt peliin eikä enää uskolla laskea niinkuin pienempänä tuli tehtyä.

      Hankin tälle talvea viimein kypäränkin. Huomasin viime vuosina, että vaikka crossiselkäpanssari suojaakin hyvin, on se todella kömpelö hississä. Oon kerran muutamia vuosia sitten lentäny aika rajun ilmalennon rinteessä selälleen ja lyöny pään rinteeseen ja sen jälkeen oon alkanu keräämään suojia lisää ympärille ja hidastamaan vauhtia. Ihme ettei sillon käyny mitään vaikka hetken tuntuikin tosi pahalta. Vime aikoina on jääny muutama talvi laskut välin kokonaan, mutta tarkoitus olisi alkaa taas ahkerammin käymään ja silä vähän taas päivittää välineitä.

      Comment


        #4
        Mulla on ihan dainesen rata-ajo panssari ja siitä taas en oo havainnut mitään haittaa laskutouhuissa. Kesälläkin on käyttöä, niin on oikein monipuolinen suojavaruste ;)

        http://www.storm-motor.fi/ajovaruste...ir-selkasuoja/

        Potta on ollut useamman vuoden käytössä. Paljon mukavampi kuin pipo. Toinen syy on se, että pakkohan se on itsellä olla kun lapsillanikin on. Kolmas se, että viimeiselläkin laskureissulla olis varmasti kynttilä pimentynyt rinteessä, kun vedin kunnon turvat. Lensin pää edellä päin jäistä könttiä. Päätä särki puolisen tuntia tällin jälkeen vaikka oli potta päässä. Sitten on vielä ne muut laskijat. Aina voi joku tulla vahingossa päin. Pros/cons aika lailla siinä mallissa, että ei tulis mieleenkään vetää pipolla :D

        Comment


        • #5
          Se mun panssari on aavistuksen liian pitkä niin tunkee istuessa niskaan jos tökkää alhaalta johonkin. Mutta crossipanssari päihittää kevyesti kyllä perus lautailijan panssarin suojauksessa. Ei anna periksi sisäänpäin jos tulee terävämpi isku selkäpuolelle. On kyllä laskemiseen jo liiankin julma, kun ei kunnolla anna periksi mihinkään suuntaan. Ja se kypärä tosiaan on paljon mukavampi kuin pipo.

          Noita spesiaalimpia siteitä ei pääse oikeen missään hiplaamaan, kun tuntuu että joka paikassa myydään vain burtonin kamoja. Pitäisi juuri päästä näkemään etteivät ole ihan heppoisia muovirakennelmia vaan mieluummin metallia ainakin pohjasta.

          Comment


            #6
            Hieman offtopic, kun lasken vain suksilla, mutta ei tulis kyllä mieleenkään enää vetää pipolla. Mä olen yhden kypärän halkaissut, ja silloinkin piippasi korvissa sen verran, että ilman kypärää olisi haljennut jotain kalliimpaa. Saatan olla tulossa vanhaksi, mutta pikkuhiljaa alkaa rinteessä katsella kypärättömiä vähän samalla tavalla kuin liikenteessä turvavyöttömiä.

            Comment


              #7
              Mä varmaan katselisin unionin siteitä. Ne Bbs tyyliset takalevyt olis makeet ja sitestä on tosi pieni osa kosketuksissa laudan kanteen. Ei oo kylläkään takaa ladattavat. Se metallinen baseplate voi rajata aika monta hyvää sidettä pois. Kyllä ne lasi/hiilikuidulla vahvistetut muovisetkin kestää. Yks juttu on sitten vielä se, että takaa ladattavilla voi olla vaikea kiivetä pehmeessä lumessa ylöspäin kun ei saa siteen takaosasta hyvää otetta. Se ei tietty rinnetouhuissa haittaa. Emännän veli ön tykänyt kovasti völklin fastec siteistä. Ftwo:lla on kans asialliia dual entry siteitä. Ebaystä saa sopivasti.

              Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk

              Edit:
              Nää on ne unionit
              http://www.unionbindingcompany.com/product/snowboard-bindings/contact-pro
              Viimeksi muokannut JM; 10.4.2012, 15:51.

              Comment


              • #8
                Saatan olla tulossa vanhaksi, mutta pikkuhiljaa alkaa rinteessä katsella kypärättömiä vähän samalla tavalla kuin liikenteessä turvavyöttömiä.
                Tämä on muuten ihan totta, itekin huomasin kypäräpäisenä nyt rukalla kattovani samaa asiaa. Aika paljon nuo kypärät onkin yleistyny, montaakaan pipopäätä ei enää ollut. Eikä tule enää kyllä laskettua ilman kypärää. Rukallakin löin pään paksuun matalaan oksaan, onneksi oli potta välissä.

                Pitää käydä katsomassa mitä noissa urheiluvälineliikkeissä täällä on tarjota, epäilen kyllä että joutuu tilaamaan netistä uudet. Tuo Apo kyllä kiinnostaa.

                Comment


                • #9
                  Ensi talvena pääsee kokeilemaan apoja =)

                  Comment


                    #10
                    Käytän sellaisia antiikkisia Clickerin siteitä. Kengät on pelkästään pohjasta kiinni. Paikalleen menee kyykistymättä, irrottaessa täytyy hieman nöyrtyä.

                    Comment


                    • #11
                      www.sport-conrad.com toimii hyvänä ja kohtuuhintaisena kauppana, kunhan ne sopivat siteet löytyy.

                      Comment


                        #12
                        Kaveri osti semmoset Flow:n siteet ja siltikin sillä kestää enempi aikaa sitoa ittesä lautaan kiinni kuin mitä minä laitan perus Burtonin Freestylet kiinni. Joten ei se ole niistä siteistä kiinni, vaan siitä miten niitä käyttää ;)
                        Noita Burttoneita on ollut jonkinverran ja ei ole muuta kuin kehuttavaa. Varsinkin nämä ~2008:sta lähtien käyttöön tulleet nopeat bucklet on niin kätevät laittaa ja irrottaa, ettei ole tullut tarvetta alkaa kikkaileen uudemmilla teknisillä innovaatioilla.

                        Comment


                          #13
                          Mulla on kans kotona yhdet f2 intec siteet ja niihin f2 popot. Oli ihan hemmetin kätevät mukuloiden kanssa rinteessä kun sai laudan jalkoihin yhdellä polkaisulla ja pois vetämällä semmosesta pikku kahvasta monon kyljestä. En olis muuten luopunut noista, mutta kantapää ei pysynyt tarpeeks hyvin paikoillaan. Toinen juttu on sitten se, että ne ei oikein sovi kiipeämseen jäykän pohjan takia. siitä se mun varustelukierre sitten lähti. Nykyisistä Salomonin malamute monoista ei sitten valitettavaa löydykkään. Ovat järjettömän hyvät jalkaan ja kantapää pysyy kolossa kuin liimattu.

                          Ovat muuten ylimääräiset noi intecit ja ne saa halvalla. Koko 29 ja ovat hyvässä kunnossa, jos joku tommoset haluaa. Omat mukulat on sen verran edistyneet laskuhommissa, että itsekin pääsee jo laskemaan ja touhuamaan niin toi helppo irroitettavuus ei oo niin välttämätöntä enää. Oli kyllä kiva laskea hissille ja irroittaa lauta parissa sekunnissa ja antaa ankkuri muksulle. Siitä sitten vaan polkas jalat takas lautaan ja tuli itse seuraavalla ankkurilla perässä.

                          Hyvät tavalliset siteetkin saa tosiaan nopeesti kii, kunhan on vaan kunnon soljet. Vähän makukysymyksiä. Conradilla ei ainakaan tänä keväänä ollut mitään kovin ihmeellisiä diilejä lautailukamoista. Suksia sieltä saa välillä kyllä tosi sopivasti.

                          Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

                          Comment


                          • #14
                            Hyvät peruspehmeät kehiin vaan. Vuosien saatossa on tullut vaikka mitä klikkereitä ja klakkereita joita aina pidetään mullistavina. Näiden uutuuksien ohi olen sitten laskenut burtonin missionit jalassa jo vuodesta 1999. Ja aina on tullut se keliolosuhde vastaan missä kaveri potkii lautaansa, kun on systeemi tukossa.

                            Viimeisin oli nyt kitesnowboardin kokeilu. Klikkereiden kanssa on melkein mahdotonta pitää leija hallussa ja äheltää umpihangessa siteet kiinni.

                            Ja ei nuo strapit menoa haittaa. Vaikka lähtisi siteet auki, niin saa ne siinä lähtökiidossa raksautettua kiinni normirinteessä.

                            Comment


                            • #15
                              Kyllä kääntyisin myös perinteisten pehmeiden siteiden suuntaan. Jotenkin ne vaan ainakin itselle istuvat parhaiten vaikka muitakin on tullut kokeiltua. Ei ne niin hankalat ole ja saa kiinni ilman istumistakin kun vähän aikaa harjoittelee.

                              Comment


                                #16
                                Liki 25v lumilautailun aikana on käyty liki kaikki mahdolliset ja mahdottomat sidevaihtoehdot rinteessä ja rinteen ulkopuolella läpi... Rinteessä tykkäsin kovasti Burtonin SI sidesysteemistä. Tukeva ja toimiva. Sääli, että poistui tuotannosta.

                                Hoidetussa rinteessä tulee enimmäkseen laskettua ratalaudalla ja kovilla monoilla. Noissa stepperit on ehdottomat ja pelaavat hienosti. Ovat jopa perinteisiä linkkuja tukevammat. Rinteen ulkopuolella ja hassutellessa sitten Salomonin F24 monot ja Niedeckerin Carbon 900 siteet. Tukevin paketti mitä muutama vuosi sitten testailin. Flowt on löysiä sivuttaissuunnassa, vaikeaa siirtää kunnolla painolla keulalle jäykällä laudalla laskiessa... ei hjuva. Lisäksi tommosen sträppisiteen korjaa offarilla vaika irtohihnalla siihen kuntoon, että alas pääsee.

                                Comment


                                • #17
                                  Tuo ratalauta kovilla monoilla on kyllä jotain mitä pitää päästä vielä joku päivä kokeilemaan.

                                  Perus hyvät sträppisiteet menisi periaatteessa ihan hyvin, mutta niiden pitää kyllä olla jotain ihan muuta mitä nuo nykyiset hinnat alkaen salomonit. Nyt tuntuu että pitää kuitenkin päästä kokeilemaan ns. helppoa elämää. =) Vaimon kanssa kun lasketaan, niin se välillä kuittailee siitä että minua joutuu odottamaan kun räplään niitä remmejä. Helppohan se suksilla huudella.

                                  Comment


                                    #18
                                    Ostat jotkut Burtonin Cartellit tai Missionit niin ei tule pettymyksiä.

                                    Comment


                                      #19
                                      Taikka siten vaan CATEKin FR siteet. Olis blingiä.

                                      http://catek.com/FR2-soft-binding.htm

                                      Mulla on koville noi CATEK OS2 SI levysitet. Työn jälki vimosenpäälle ja säätövaroja tarpeeksi.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Itteasiassa ostin JM:n Apot.

                                        Vähän himottaisi ostaa toinenkin lauta syksymmällä, nykyistä pehmeämpi. Saa nyt nähdä. Kokeillaan nyt kun uusii ensin monot ja siteet, loppuisiko jalkakivut. Vanhat halpikset tukee aika huonosti. Vertigoa tuskin hylkään, on sen verran hyvä laskea.
                                        Viimeksi muokannut LauriJT; 12.4.2012, 16:04.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Apot on nyt ruuvattu lautaan kiinni. Pistin vähän eri asentoon kuin ennen on ollut. Hyvin ainakin toimi kun kokeilin laskea tuossa olkkarin matolla=). Yllätävän helposti saa siis ainakin tasamaalla jalkaan seisaaltaan.

                                          Kiitoksia Juhanalle, ovat oikein hyvät ja näppärät. Ja etenkin sopivat
                                          Viimeksi muokannut LauriJT; 18.4.2012, 05:39.

                                          Comment


                                            #22
                                            Hyvin ainakin toimi kun kokeilin laskea tuossa olkkarin matolla.
                                            Menee kans katekoriaan kokeilin vähän rulliksia olkkaris ja pidin pari viikkoo saikkuu. Selitä siinä sitten miten olet kaatunu ja missä, että vitutti. ;)

                                            Comment


                                            • #23
                                              En oo kaatunu, mutta sisällä joskus luistelleena pystyn kyllä ymmärtämään. Sekin oli jotain kengän kokeilua tms.

                                              Comment


                                                #24
                                                Alkuperäinen kirjoittaja rsroope Näytä viesti
                                                Ostat jotkut Burtonin Cartellit tai Missionit niin ei tule pettymyksiä.
                                                Komppaan tätä.
                                                Burton Vapor 2008 ja Cartel siteet. Ostin sillä mielellä ettei tarvitse hetkeen uusia. Tosin nyt on ollut laskutkin vähissä.

                                                Comment

                                                Working...
                                                X