Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Pulverimaalausta itse tehtynä, onko kenelläkään kokemusta?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Pulverimaalausta itse tehtynä, onko kenelläkään kokemusta?

    Moi,

    huomasin tällaisen http://www.eastwood.com/powder-gun-promo-kit.html ilmoituksen kun etsin tarvikkeita pulverimaalaukseen. Onko kellään kokemusta tämänmoisista laitteista, tekeekö niillä oikeasti mitään? On niin edullinen hinta että jos toimii, niin kyllä sais halvalla monet maalaukset itse tehtyä. Tuolta saa myös melkein minkä väristä pulveria vaan. Vaatinee uunin kuitenkin että saa tehtyä, onhan noita 60 cm uuneja halvalla myynnissä.

    Jos vaikka vielä värkkäis soodapuhalluslaitteet itselle, niin siinähän olis sit koko setti, eikä tartteis muualla käyttää enää paljon osia.

    #2
    Nimimerkki sambas on tuollaisen hommat, enkä ole pahaa herralta aiheesta kuullut.

    Uunin tosiaan tarviit, että saat pinnoitteen pysymään.

    Comment


      #3
      Ihan mielenkiintoisen näköinen paketti. Paljonkohan on virran tarve laitteella, riittääkö perusmuuntajassa paukut? En löytänyt tietoa esitetekstistä.

      Comment


        #4
        Pitäisi ihan talli olosuhteissa jaksaa tuupata pulverit pintaan :)

        iibeistä saa sitten ihan suomijänniteisen kitin

        Comment


          #5
          Pitääkö oikeasti olla 110 V / 230 v muuntaja?
          Paljonko uunissa pitää olla tilavuutta että toimii?
          Riittääkö että 60 cm kiertoilmauunista tekee isomman?
          Siis jos maalailee 18" vanteita isompia kikkareita...
          Viimeksi muokannut juutasqsa; 8.4.2012, 18:27. Perustelu: Isompi edit :)

          Comment


            #6
            Alkuperäinen kirjoittaja oliver Näytä viesti
            Ihan mielenkiintoisen näköinen paketti. Paljonkohan on virran tarve laitteella, riittääkö perusmuuntajassa paukut? En löytänyt tietoa esitetekstistä.
            Tälläinen tieto löytyi Dual-Voltage mallista http://www.eastwood.com/2-hot-coat-gun-kit.html. Eli 230/110v 100VA perusmuuntaja pitäis riittää hyvinkin.
            (Q) What are the electrical requirements?
            (A) Each of the guns plugs into a grounded 110-120vAC outlet. The Dual-Voltage HotCoat Gun requires 110-125vAC at 0.25-amp, 60 Hz.

            Comment


              #7
              Mites olis kimppatilaus?

              Comment


              • #8
                Mulla on noiden sarja: http://www.electrostaticmagic.co.uk/
                Helpompi setti kun voi tökätä suoraan töpselin seinään. Virtaahan noi ei vie kuin jotain milliamppeereita. Pyssyn kärkihän on jotain kilovoltteja, eli toimii jännitteellä.

                Ihan ok vehje, en ole vielä paljoa ehtinyt leikkimään. Jotain mustaa, hopeeta ja candy punasta testannut.

                Ihan sopivan kova pinta tulee, kunhan uunituksen jälkeen antaa vuorokauden-kaks pinnan olla. Testasin candy punasta coiloverin säätötyökaluun ja vuorokauden tasaantumisen jälkeen kesti hakata ja raapia betonia ilman isompia jälkiä. Heti uunituksen ja jäähtymisen jälkeen oli pinta aika pehmeä ja lähti esim nitromorssilla pois kunhan pyyhkäs. Tasaantuneeseen pintaan en ole nitromorssia kokeillut. Pitääkin testata joku päivä kun muistan.

                Uunin pitää olla aika hyvä ja "varaava". Mulla on pari memmertin ns. teollisuusuunia ja ne on ihan hyviä kunhan latoo täyteen marmorikiviä :) Muuten jäähtyy vähän liikaa kun ovea availee. Uunitushan on aika lyhyt, mutta lämpötila aika kriittinen. Eli ihan perus keittiö uuni ei ole paras, varsinkaan jos meinaa vielä joskus ruokaa tehdä(irtoaa kuulemma jotain myrkkyjä). Vielä pitäis rakentaa isompi uuni, nyt tiukilla että vanteita mahtuu.

                EDIT: niin joo ja se kannattaa muistaa, että suurin osa jenkkifirmoista ei lähetä pulvereita eurooppaan. Jäävät kuulemma tulliin jostain syystä(terrorismi,myrkky tms?). Eli kannattaa kysellä ja varmistaa että lähettävät kamat ja että on edes mahdollista saada ne maahan. Itse noita vuos sitten selvittelin kun omaa sarjaa ostin ja lopulta jouduin hylkäämään jenkkipuljut.

                Comment


                • #9
                  Jäin tuossa hieman miettimään, että onko pulverimaalatulla pinnalla loppupeleissä kestävyydessä suurta eroa huolellisesti epoksimaalattuun pintaan verrattuna ? Tämä siis jos molemmat pintakäsittelyt tehdään huolellisesti puhdistettuun ja optimitilanteessa hiekkapuhallettuun pintaan.
                  Työkoneiden pintakäsittelyissä tulee monenlaista jälkeä vastaan ja ainakin sen perusteella ei pulverimaalaus ole sen parempi pinnoite kuin maalitkaan, jos koko pintakäsittelyprosessia ei suoriteta huolellisesti.

                  Comment


                    #10
                    Eipä niissä kauheasti eroa kestävyyksissä ole. Jauhemaalauksen edut ovat tasainen peitto myös koloissa mihin se löytää sähköllä sekä mahdollisuus kotiaskarteluun. Epoksimyrkkyily eli ole mielekästä muualla kuin maalamo-olosuhteissa. Huolellinen työ on kaiken maalaamisen, kuin myös muunkin touhaamisen perusta.

                    Comment

                    Working...
                    X