Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

DNS ongelma

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    DNS ongelma

    Joku viikko sitten viskasin bewanin wippies homeboxin roskiin ja laitoin tilalle netgearin DGN3500 modeemin. Hetken homa pelasi hyvin, mutta sitten alkoi takkuilla. Satunnaisesti selain ei yht äkkiä löytänytkään sivuja. Kun selaimen sulki ja avasi uudestaan kadoksissa ollut sivu saattoi löytyä ja latautua ihan tosta vaan.

    Ajattelin, että ongelman täytyyliittyä jotenkin DNS:ään. Kaivoin elisan dns osoitteet netistä ja syötin ne modeemin asetuksiin. Enää ei tullut em ongelmia kesken surffailuiden, mutta tuli uusi ongelma. Nyt selain ilmoittaa satunnaisesti, ettei sillä ole verkkoyhteyttä. Kun painan verkkodiagnostiikka nappulaa kone ilmoittaa ethernetin olevan pystyssä ja voivan hyvin. Kesken surffailun tätä ei enää tapahdu vaan ainoastaan silloin, kun kone on seissyt päällä käyttämättömänä pidemmän aikaa. Veikkaisin, että DNS juttuja tavalla tai toisella edelleen. Oudointa on kuitenkin se, että läppäri pelaa kokoajan ihan normaalisti. Pöytäkoneen virransäästöjuttuihin ei ole kajottu. Koneina MacPro ja Macbook pro

    Edit:
    Nyt kun tarkemmin mietin, niin tätä samaa ongelmaa esiintyy myös HTPC:n ja macpron kanssa. Siis koneissa, jotka ovat kiinni lanissa. Mahtaisko siellä natti tehdä kepposia... Välillä tulee server timeouttia, kun koitan XBMC:n kanssa päästä streamaamaan tavaraa Macproolta. Hetken päästä se taa saatta toimia ihan normaalisti. Santaanko näin, että pääsääntöisesti toimii normaalisti.
    Viimeksi muokannut JM; 23.12.2011, 11:42.

    #2
    Käytäkkö DHCP:ta?

    Kokeile käyttää kiinteitä osotteita clienteillä.
    Mulla toi DHCP temppuilee välillä, kuten DNS:kin. Mulla on kyllä eri boksi ja palveluntarjoaja.
    Kun käytän kiinteitä osotteita, ei ole ollut ongelmia enään yhteyksien kanssa.

    Comment


      #3
      Täytyypä koittaa. DHCP tosiaan käytössä. Macissa en tajua mitä se DHCP kiinteällä osoitteella meinaa. Eihän se oo DHCP, jos iipparit ovat kiinteästi asetettu... Mitenköhän toi kytkin niitä osoitteita jakaa? Mun tuurilla tulee sitten päällekkäisyyksiä, kun osa laitteista on DHCP:llä ja osa ei. DHCP olis kylä ihan kiva, että langattomat laitteet menisivät ilman suurempaa ip säätöä verkkoon... Mulla oli ennen kiinteä ip laitettu kytkimen laniin ja sen jälkeen jokaiselle puhelimellekin sai syöttää ip:n käsin.

      Comment


        #4
        Sä näät sen DHCP alueen sieltä adsl purnukan softasta.
        Ylensä ne jakelee sitä ip-alueen alkupäästä, eli jos laitat kiinteet esim x.x.x.150-155 välille niin ei tule törmäyksiä.

        DHCP siis ei ole käytössä, jos kiinteet laittta joka koneille. Sinne tartte IP:n, Maskin, GW:n ja DNS:t laittaa käsin. Ton jälkeen verkko on käytössä heti eikä tartte odotella DHCPN arpomisia. Maskin ja GW näkee DHCP:n antamista osotteista, DNSiä voi olla monta, eli laita se purnukan osote ekaksi ja palveluntarjoajan osotteet listalle seuraavaksi.

        Comment


          #5
          Tein nyt DHCP palvelimelle (Netgeariin) osoitevaraukset kodin koneille. Laitan sitten kotikoneille tuon DHCP:n kiinteällä osoitteella tai syötän kokonaan käsin, niin eiköhän sen sitten pitäisi toimia. Osoiteavaruutta ei ole juurikaan rajattu se on 192.168.0.2-254

          Edit:
          Linkkarista kun ei tuota "DHCP kiinteällä osoitteella" vaihtoehtoa löydy, niin laitoin sen sitten käsin. Toistaiseksi kaikki toimii. DNS:ään laitoin kytkimen osoitteen, kun sinne ne DNS-palvelimen osoitteet on syötetty.
          Viimeksi muokannut JM; 23.12.2011, 12:11.

          Comment


            #6
            Sä voit rajata sitä huoletta esim 2-20. AIka harvoin varmaan on yli 18 konetta kiinni Netgearissa DHCP:lla samalla :)

            ELi sullon klientit käytännössä 2-5 osotteilla DHCP:lla nyt.

            DHCP vain jakaa osoitteet automaattisesti, eli syötä käsin ne osotteet jollekkin temppuilevalle koneelle.
            Arvaan, että Mask on 255.255.255.0, GW ja DNS 192.168.0.1. IP voi sitten olla vaikka 192.168.0.150

            Comment


              #7
              Hyvin arvattu :D En oo jaksanut säätää sen kummemmin tuota. Vois ton osoiteavaruuden kyllä rajata järkevämmäksi.

              Comment


                #8
                Tällänen MacGyver mä olen ;)
                No ei se ollu oikeasti edes arvaus. Kaikki boksit on tolla maskilla ja IP alueella varustettuja.
                Variaatioita on, että jotkut on 192.168.1.x ja GW on joissain 192.168.x.254
                Tietysti noi on myös semmosia, jonka voi ite sitten määritellä, mutta defaultit on tollaset.

                Mut toi on nyt sitten vaan yksi mahis noihin ongelmiin.

                Comment


                  #9
                  Jep. Näinhän se noissa yleensä menee. Yhden buffalon tukiaseman kanssa oli aihan karmeet ongelma, jos käytti jotain muuta kuin defaulttia. Jos ip-avaruutta menit muuttamaan, niin mikään kone ei mennyt enää waniin. Onneks noi netgearin koneet ovat pääsääntöisesti toimineet ihan kivasti.

                  Comment


                    #10
                    Ensiksi Juhanalle termin korjaus, noi boksit on reitittimiä, ei kytkimiä.

                    Noissa pöntöissä on ns. DNS forwarder palvelu joka ottaa DNS-kyselyn vastaan lähiverkosta, välittää sen operaattorin antamalle nimipalvelimelle tai sitten nimipalvelimelle jonka määrittää sinne reitittimen asetukseen. Useampaan kertaan on vastaan tullut tilanne, jossa tämä DNS forwarder ei pelaa oikein ja aiheuttaa ongelmia.

                    Ongelma on helppo ohittaa. Määrittää koneelle (ei reitittimeen) kiinteästi operaattorin nimipalveluasetukset. Jos kone on läppäri joka kulkee paikasta toiseen, voisi kyseeseen tulla myös Google DNS niin ei aina tarvitse säätää asetuksia.

                    Google DNS - Configure your network settings to use the IP addresses 8.8.8.8 and 8.8.4.4 as your DNS servers

                    Comment


                      #11
                      Voi p*rse ja r*ikä. Edellen takkuaa. Kun kone on aikansa käyttämättä ja päällä menee verkko jotenkin jumiin. Sitten hetken kun touhuaa koneella ja räpeltää sitä sun tätä, alkaa homma pelata. En tajua mikä ton jumittaa. Tai siis se uultavasti johtuu siitä, että ne DNS:t on nyt siellä modeemissa määriteltynä. Sitten kun se vihdoin alkaa pelaamaan ei tuu enää tilttejä. Jos taas vaihdan sinne get automatically from ISP se alkaa takkuilla surffatessa ikävän satunnaisesti. En mä oo vielä yhteenkään modeemiin tähän mennessä joutunut noita käsin laitamaan tai ylipäänsä säätämään noiden dns juttujen kanssa. Jännä homma onmyös se, että kun toi tiltti tulee, ei edes sisäverkossa olevat koneet löydä toisiaan... Nehän pelaa pelkillä iippareilla ja DNS:n ei pitäis vaikuttaa niihin mitenkään.

                      Mulla on elisalle tämöset iipparit käytössä:
                      193.229.0.40 ja 193.229.0.42 Kai noi oikeet on. Läppärikin oli hakenut noi itsestään.


                      Ensiksi Juhanalle termin korjaus, noi boksit on reitittimiä, ei kytkimiä.
                      Tänks. Meni puurot ja vellit sekaisin kun tuotin tajunnanvirtaa...

                      Comment


                        #12
                        Reitittimes voi olla vikaa. Yksi mikä vois auttaa on uudemman firmiksen asennus, jos löytyy.
                        Tsekkaa myös piuhat varmuuden vuoksi.

                        Noi on aika varmoja ja netgear ei nyt merkkinä ole skeidaa kuitenkaan.
                        Harvemmin reitittimelle tarttee itte ip osotteita laittaa.

                        Comment


                          #13
                          Firmis on uusin. Toinen piuha on uusi ja otettu koneen mukana tulleesta paketista. Toinen on toiminut 3v tuossa olkkarin HTPC:ssä. Kaapelintestauslaitteita ei oo. Hassuinta tosiaan se, että talon Macbookpro pelaa wlanissa ihan ok koko ajan. Ei mitään katkoksia. Purkkiin pääsee sisälle selainkäyttöliittymän kautta vaikkei mikään muu sivu aukeaisi. Tarttee varmaan kiikuttaa se kauppaan. Siinä tiskillä olikinjoku netgearin takuupalautuskone kun omaani noudin. Tais tulla paha karmaa...

                          Edit:
                          Resetoin tuon laitoksen ja katson tokeneeko se sillä.

                          Edit2:
                          Ei tokene. Taas jää sivut välillä löytymättä.
                          Viimeksi muokannut JM; 23.12.2011, 23:24.

                          Comment


                          • #14
                            Verkkokortin virransäästötila?
                            Kannattaa käydä katsomassa asetuksista, onko siellä ruksi kohdassa että sallitaan sen meneminen virransäästötilaan. Ota se pois.

                            Comment


                              #15
                              Ei oo kortti virransäästötilassa. Firmiskin tuli flashattua uusimpaan vielä varmuuden vuoksi. Netgear hakee kyllä uusia firmiksiä aina kun sinne kirjautuu sisälle, mutta ei se mitään ole silti löytänyt. Verkokaapelit vaihdettu eikä sekään auttanut. Kyllä tää alkaa tekniseltä vialta vaikuttaa...

                              Comment


                              • #16
                                tietysti voisi aina kysyä palveluntarjojalta että katsoovat linjan kunnon, niissäkin on häikkää joskus..

                                toinen mitä itse tekisin, niin tehdas resetti ja laitat sen hakemaan kaikki asetukset suoraan ISP:ltä, eli asetuksista joku tälläinen (internet address automatically from ISP), en tunne tarkemmin netgearin valikoita niin pelkkä arvaus. sama tietysti tuolle DNS:lle yleensä nuo googlet yms ei toimi yhtään sen paremmin kun ISP:n omatkaan ja välttyy tältä säätämiseltä. Tuossa pitäisi tulla kaikki, siis ip, yhdyskäytävä ja maski sekä DNS. NAT on hyvä pitää päällä ihan tietoturvankin takia, jolloin koneesi ei näy nettiin suoraan vai on tuo osoitteenmunnos välissä, toimii ikäänkuin kevyenä palomuurina. Tämä tietysti tarkoittaa sitä että DHCP pitää olla päällä ja jakaa osoitteita laitteille. (helpotttaa uusien laitteiden verkkoon kytkemistä, ei tarvitse säätää asetuksia jokaiseen erikseen).

                                maceistä ei ole kokemusta, joten sen asetuksiin en osaa muuta vinkkiä antaa kun katsoa että palomuuri ei plokkaa mitään, vai liekkö noissa edes muuria..

                                Ilmeisesti mitään torrentteja et lataile, jolla suljetaan pois liiallinen yhteyksienmäärä, jotka helposti vetävät kuluttajalaitteet solmuun kun alkaa olemaan kymmeniä yhtäaikaisia yhteyksiä.

                                oletko kokeillut vielä kolmannella modeemilla?

                                Comment


                                  #17
                                  Tämä tietysti tarkoittaa sitä että DHCP pitää olla päällä ja jakaa osoitteita laitteille.
                                  Ei tartte olla DHCP päällä. Liittymällä on 1-n kpl julkisia osotteita. NATtia käyttettäessä käytössä on yleisesti vain yksi julkinen ip. Kaikki koneet jotka on kiinni reitittimessä saa osoitteen 192.n.n.n, joka on internal verkko. Se ip ei näy ulos.
                                  Jos pakotat käsin koneelta ip:n, se on aivan sama kuin DHCP sitä jakaisi reitityksen kantilta.

                                  Lisäksi on DMZ alueet, jolla avaat yhden koneen kokonaan ulkoverkkoon. Samalla se eristetään muusta sisäverkosta.

                                  Comment


                                    #18
                                    Noniin. Ongelmia onkin useampi. DNS-ongelma on hoidossa. Nyt on sitten MacProssa vielä semmonen bugi, että se kadottaa ajoittain ethernet yhteyden. DNS vika oli hellpo diagnosoida, koska silloin yhteys oli muuten kunnossa ja täpät vihreenä. Kun verkkokaapelin irroittaa koneesta ja tökkää takaisin, yhteys palaa heti kuntoon x ajaksi. Välillä yhteys alkaa toimia, jos koneella puuhailee jotain hetken. Lueskelin Applen support communityä ja en näköjään ole yksin tuon vaivan kanssa. Ilmeisesti joku päivitys rikkonut Ethernetin ajurit. Kiva alkaa metsästämään vanhempia ajureita ja vielä kivempaa koittaa saada ajettua ne koneeseen.

                                    Comment


                                      #19
                                      Nyt alkaa käpy palamaan tuon netgearin kanssa. Jatkuvia yhteys ja ethernet ongelmia.

                                      1.
                                      Jos streamaan videoita työhuoneen koneelta olohuoneen koneelle, ei muilla koneilla voi tehdä mitään netissä, tai alkaa armoton bufferointi. Sama homma, jos olohuoneen koneelta katselee vaikka saunavisioo tai yle arenaa. Millään muilla koneila ei voi olla netissä, tai alkaa pätkiminen. Kyllä gigabit ethernetin noista pitäis selvitä kun 10/100mb bewan selvis nistä ilman noita ongelmia.

                                      2.
                                      Kun avaan vaikka audifinns foorumin, ilmoitta selain ehkä kerran kymmenestä avauksesta, että safari (selain) ei saa yhteyttä palvelimeen. Sitten kun otan luurin käteen ja avaan saman sivun saman wlainin kautta, sivut aukeavat. WTF? Hetken päästä saattaa taas toimia. Ongelma on nimenomaan tuossa modeemissa, koska wippies paskaboksissa ei tuota ongelmaa ollut.

                                      3.
                                      Yhteys katkeilee satunnaisesti. Sen huomaa esim. siitä, että Netgearin securitylog jää lähtemättä satunnaisesti. Logista käy ilmi, ettei yhteyttä internettiin ole ollut saatavilla.

                                      Kaikista "hauskinta" tässä on se, kun vein laitteen takaisin liikkeeseen; Halusivat testata. Olivat tökänneet sen varmaan kiinni seinään ja pari kertaa kokeilleet, että sivut aukeavat. Sitten sain sen ehjänä takaisi. He testasivat soneran liittymän kautta ja se ei kuulemma liity asiaan, että mulla onelisan liittymä. Mä vähän epäilen tuota. VPI ja VCI arvot ainakin vat ihan erilaiset ja multiplexing arvotkaan eivät ole samat. Arvasin, että tästäkin tulee taas kaamea vääntö saada rahat takaisin. Verkkotyökalulla tutkin yhteyttä ja sen tietojen mukaan paketteja on vastaanotettu ja lähetetty tälläkin hetkellä yli 4milj. kappaetta. Törmäyksia, lähetys tai vastaanottovirheitä pyöreä nolla.
                                      Täytyy huomenna mennä taas veivaamaan kauooaan rahoja takas.

                                      Comment

                                      Working...
                                      X