Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Läppäri pimeni x2

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Läppäri pimeni x2

    Tämän voisi kirjoittaa "ottaa päähän" -ketjuun:

    Advent 1315 läppärin tuuletin on ollut kovaääninen, joten päätin puhdistaa sen.
    Ruuvasin kuoret auki, putsailin tuulettimen (lähes tukossa pölystä), imuroin kotelon sisustat ja kasasin laitteen kokoon.
    Kone lähti buuttaamaan normaalisti ja näyttö toimi vielä tuossa vaiheessa, mutta hetken kuluttua se pimeni. Sen jälkeen buuttaus loppui ja virtavalo jäi vilkkumaan.
    Seuraavaksi tein IVO-bootin, mutta nyt näyttö pysyi pimeänä vaikka kovalevy yrittikin raksutella.

    Irrotin siis kovalevyn, kytkin sen USB adapterilla rouvan nukkuvaan Samsung R530 läppäriin ja rupesin herättelemään sitä, mutta ulkoisen kovalevyn pientä raksuttelua lukuunottamatta myös rouvan läppäri pysyi pimeänä.

    Sitten tein rouvan koneelle IVO-bootin ilman ulkoista kovalevyä, mutta näyttö pysyy pimeänä. Vain touchpadin ympärillä palaa led-valo samoin kuin virtanapin ympärillä. Myöskään ulkoisessa näytössä (VGA:n kautta) ei näy minkäänlaista elämää.

    Lopuksi aikani Adventtia räpellettyäni se on pimentynyt lähes täysin, eli virrat kytkiessä virtavalo syttyy hetkeksi, kovalevyn valo vilkahtaa pari kertaa ja sitten virrat katkeaa totaalisesti.

    Olenko siis onnistunut tuhoamaan molemmista koneista emolevyn?

    Ja yllämainittuun liittyen jatkokysymys: Vienkö 4 vuotta vanhan Adventin huoltoon ja rouvan vuoden vanhan Samsungin takuukorjaukseen, vai onko kaikki omaa kämmellystä ja ainoa mahdollinen korvauskanava kotivakuutus?

  • #2
    4 vuotta vanhan advent koneen voit heittää suoraan suosiolla kierrätykseen. Ei ole kannattavaa tuon ikäistä konetta lähteä korjaamaan. Jos nyt vika ei olisi muisteissa tai kovossa. Ne on helppoja ja sopuhintaisia vaihtaa.
    Tästä koneesta et todennäköisesti saa kotivakuutuksen kautta penniäkään, kun lasketaan ikävähennykset omavastuu ym......

    Jos toisessa koneessa on takuu, eikä se lähde toimimaan vaikka käyttäisit siitä akun irti, niin veisin takuuhuoltoon.

    Comment


      #3
      Samsungissa on takuu, mutta miten takuuhuolto suhtautuu jos/kun koneen pimeneminen johtuu omasta kädettömyydestä?

      Ihmettelen vain mikä olisi mennyt pieleen, kun kytkin Adventin kovalevyn USB-adapterilla Samsungiin?

      Comment


      • #4
        Ei tuossa oikein voi tapahtua mitään.

        Ja toinen juttu on, että ei ne siellä huollossa näe vaikka jotain olisi käynytkin. Osien vaihtamistahan se lähinnä on. Poislukien tietenkin selkeät fyysiset rikkoutumiset. Tai jos nyt olisi isoja ylijänniteitä siellä poltellut paikkoja, jota ei todellakaan pitäisi käydä kun kytkee usb liitäntään jotain.

        Comment


          #5
          Eipä tuossa sitten auta, kuin marssia huoltoon rouvan koneen kanssa ja kaupoille hankkimaan itselle uusi.
          Nyt ottaa päähän!

          Comment


            #6
            Oliko oikeat virtalähteet oikeissa koneissa ?

            Virtalähteetkin voi hyytyä. Parikin on hajonnut niin, että virtalähteen sisältä kuuluu naksutusta, eli joku mikrorele naksuttelee.

            www.teraset.net, Suomen siistein käytettyjen kauppa.

            Comment


              #7
              Virtalähteet läppäreissä oli tehtaan jäljiltä, eli varmaankin ihan oikeat.

              Nyt on rouvan Samsung R530 viety huoltoon ja itselle ostettu uusi HP 630: http://www.verkkokauppa.com/fi/produ...Windows-7-Home

              Gigantin huollon vastaanotossa epäilivät Samsungin emolevyn hajonneen, mutta varmuus asiaan saataneen vasta huollon jälkeen. - Ihmetyttää vain kovin oliko kyse onnettomasta yhteensattumasta, staattisen sähkön aiheuttamasta virtapiikistä USB piuhan kytkennän yhteydessä vaiko woodoosta. :/

              Comment


                #8
                Ton adventin on voinut lopullisesti pimentää vaikka se imurointi. Sopiva esd- tälli tullu emolle imuroitaessa ja homma valmis. Jos paska tuuri käy, komponentit (varsinkin mikropiirit) hajoavat aivan huomaamattoman pienstä staattisesta purkauksesta. On noita itsekin tullut auottua ja ropailtua, mutta muutaman ESD-luennon jälkeen asiaan on suhtautunut hieman eri tavalla. Ei varmaan tässäkään tapauksessa käytetty mattoa ja ranneketta? En mäkään niitä ennen käyttänyt koskaan. Imurointiin ne eivät luultavasti olisi kuitenkaan auttaneet.

                Kasassa ollutta konetta ei kyllä pitäisi saada noilla manöövereillä rikki.

                Comment


                  #9
                  On se niin pieni mahdollisuus että oksat pois. Yksi melkein 10 vuotta pystyssä ollut atk huolto ei ole kertaakaan käyttänyt rannekkeita tai mattoa eikä ikinä ole mitään hajonnut esd:n takia.

                  Comment


                    #10
                    Joo, tiedetään. Ei ne vahingot yleensä kokonaan koneita pimennä. Kaikkea jännää kaatumista voi tulla, tai olla tulematta. Tiedän kyllä, että ATK-firmoissa tää homma on täysin retuperällä. Monella tämän maan suurimmista toimijoistakin homma on ihan päin persettä. On siihen syykin. ESD-tilan rakentaminen ei ole halpaa ja sen pitäminen toimintakunnossa on työlästä. Asiakashan niistä aiheutuneista ongelmista sen vaivan joutuu näkemään, eikä myyjä. Sitten tulee näitä juttuja, kun huolto toteaa koneet ehjäksi ja kun asiakas laahaa ne takas kotiin, sama kaatuilu ja temppuilu jatkuu. Sitten taas laahataan huoltoon ja taas todetaan ehjäksi. Parhaimmillaan rikkovat ne itse huollossa huolimattomalla käsittelyllä. No se on vaan plussaa, kun saa sitten ainakin ehjän tilalle.

                    Comment


                      #11
                      Ja kun ruuvaa muutenkin koneita niin kannattaa ottaa sormus/sormukset pois.
                      Osui kultasormus näytönohjaimeen, kun uutta konetta ruuvailin ja pimeeksihän se meni.
                      Ja mäkin olen ruuvaillu koneita reilu 15v jo ja ekan kerran meni joku komponentti rikki.

                      Comment


                      • #12
                        Kyllä staattisesta sähköstä voi olla enemmänkin harmia vaikka sitä aina vähätellään, on niin helppoa laittaa komponentti takuuseen jos tuon maagisesti rikkoo. Yhdessä asiakasfirmassa uusi lattiamateriaali synnytti jännitepotentiaalieroa ja aiheutti voimakkaita staattisen sähkön purkauksia, itse opin menemään sinne ESD kengät jalassa ettei sotke koneita. Jonkin aikaa tuli ihmeteltyä kun USB muistia koneisiin tuikatessa kaikki uudemmat koneet pimenivät aina kun niihin koski, varsinkin 780G piirisarjalla varustetut työasemat olivat herkkiä sammumaan USB:n kautta tulevasta jännitepiikistä. Kun maadoitti itsensä ensin koneen runkoon ei räpsähtänyt pimeäksi.

                        Comment


                          #13
                          Ainoa eteen tullut kone, johon ei saatu CAD:ä asennettua niin, että olisi oikeasti toiminut oli tuon Samsungin R530...

                          Samat softat T60:een ja toimii heittämällä. Samsungissa oli jotain, mitä ei mikään eikä kukaan voinut selittää.

                          Comment


                            #14
                            Nyt saimme Samsungin huollosta. Koneeseen oli vaihdettu emolevy ja nyt se toimii moitteetta (kirjoittelen sillä tätä juttua).

                            Adventista irrotin kovalevyn ja kävin näyttämässä sitä Am-Mek:ssä Lauttasaaressa: Kovalevyssä ei ollut mitään vikaa, joten ostin samalla sille kotelon ja adapterin, jolla sain tiedot ongelmitta uuden HP:n kovalevylle. :)

                            Kukaan ei ole keksinyt vikojen aiheuttajaa, joten olen ilmeisesti joutunut räyhähengen uhriksi.

                            Comment

                            Working...
                            X