Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoanlaitto/kokkaus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ruoanlaitto/kokkaus

    En löytänyt pikahaulla sopivaa ketjua, joten aloitan uuden. - Moderaattorit osannevat ohjata jatkot tarvittaessa oikeaan paikkaan...

    Mutta asiaan: Useimmat meistä tunnustavat jopa julkisesti nauttivansa hyvästä ruoasta ja juomasta. Ainakin itse tulen nyt kaapista ulos ja kerron tämän asian julkisesti.
    Näin ketjun avaukseksi haluan jakaa muiden samanhenkisten kanssa tämäniltaisen reseptini: "Currykanaa bataattiranskalaisilla":
    Currykana sinänsä on helpompaa valmistettavaa, kuin esimerkiksi typ44:n etujarrupalojen vaihto. Itse tein ruoan tänään seuraavasti:

    1) Nostin marinoimattomat kanan rintafileet jääkaapista lämpenemään noin 1/2h ennen paistamista
    2) Samalla laitoin uunin esilämpiämään 300C
    3) Avasin pullon hyvää punaviiniä kokin lämmittämiseksi
    4) Kaadoin 2:n hengen annoksen bataattiranskalaisia kattilaan ja huljautin päälle hieman öljyä
    5) Pöyräytin ranskalaiset öljyssä ja ja kaadoin leivinpaperilla vuoratulle pellille
    6) Rimpsautin hiukan suolaa bataattiranskalaisten päälle ennen uunitusta
    7) Nostin hyvän paistinpannun liedelle ja väänsin levyn maksimiteholle
    8) Nostin kanafileet pannulle ja heitin perään tilkan öljyä uskon vahvistukseksi
    9) Nostin rankalaiset uuniin
    10) Paistelin kananpalasia tovin, kunnes pinta alkoi ruskistumaan
    11) Käänsin kanafileet ja ripottelin suolaa, chiliä ja curryä paistetulle pinnalle
    12) Paistelin fileiden toisenkin puolen ja maustoin samoin kuin edellisessä kohdassa
    13) Huljautin pannulle 2dl kermaa ja aloin keittämään sitä kasaan fileiden ja mausteiden kanssa
    14) Sekoitin välillä ranskalaisia ja hämmentelin kanasoosia
    15) Otin välihuikan kokinlämmitysainetta (Faustino VII)
    16) Kääntelin kanafileitä silloin tällöin varmistaakseni tasaisen kypsymisen
    17) Nostin kanapannun liedeltä ja ranskalaiset uunista
    18) Tarkastin soosin maun ja bataattiranskalaisten suolan
    19) Katoin pöydän nätiksi
    20) Kutsuin rouvan ruokailemaan
    21) Nautin hyvästä ruoasta, juomasta ja ennenkaikkea seurasta

    Loppukaneettina: Bataattiranskalaiset olivat minulle uusi kokemus kotikeittiössä. - Tästä lähtien suosittelen ko. vaihtoehtoa esimerkiksi pippuripihvin tai muun vastaavan (hieman makeutta kestävän) ruoan lisäkkeenä.

  • #2
    Asiallinen topic, toivottavasti tulee lisää hyviä reseptejä ja vinkkejä niin jatkossa tämä vois toimia "mitä tänään syötäisiin" ketjuna.

    Tuli väsättyä niin hyvä pizza että pakko jakaa muillekin. :)
    -Googlesta ensimmäinen pizzapohjan resepti hieman muuteltuna, öljyä käytin 2/3 ohjeesta ja jauhot korvasin ruissihtijauhoilla.
    -Kohotuksen aikana paistoin 400g jauhelihaa ja yhden punasipulin, mausteeksi suolaa ja mustapippuria.
    -Pilkoin yhden pienen paprikan sekä purkillisen ananaksia pieniksi palasiksi.
    -Kaulin taikinan uunipellin kokoiseksi ja levitin kerroksen Rainbown vahvaa salsakastiketta. Seuraavaksi jauheliha/sipuliseos sekä juustoa. Päälle raastoin yhden "single clove" valkosipulin. Tämä olis kannattanu laittaa ennen juustoa koska valkosipuli palaa herkästi.
    -Kiertoilmauunissa 225°c 22min
    -Itse huuhtelin alas oluella, tehosti mukavasti salsakastikkeen tulisuutta. :)

    Comment


    • #3
      http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...ighlight=pasta

      Comment

      Working...
      X