Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Serveri kotiin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #31
    Jäi sen verran vaivaamaan päiväinen moka, että koitin vielä vähän puristaa, ja tulihan sieltä, yhden 690M imagen siirto NFS:n yli vei 7.73sec, siitä laskien nopeudeksi tuli 88461677 bytes/sec. Rsyncilla sama tiedosto 31815743 bytes/sec.

    Comment


    • #32
      Pari vuotta sitten kesällä tuli hankittua tuollainen http://www.wegotserved.com/2007/11/2...nds-on-review/

      Lähin vastine mitä nyt kaupasta saa taitaa olla toi http://www.mediasmartserver.net/2009...10-data-vault/ 3TB versiona nettori.orgista 581e. Esimerkiksi Synologyn 4-paikkainen DS411+ maksaa about saman verran ilman levyjä, tuossa kaksi 1.5TB levyä valmiina.

      Comment


      • #33
        Itsellä on jo 2 Mini-ITX purkkia kotona (atom prossulla) ja tuntuu toimivan oikein hyvin.

        Esimerkiksi näin:
        2x Kingston 1024MB (1GB) 800MHz DDR2-muisti, 53.80e
        Intel D510MO mini-ITX -emolevy Atom D510, 83.90e
        Antec ISK 300-65 Mini-ITX-kotelo, 74.90e
        Yht: 212e + kovalevy(t)

        Kiva juttu noissa osissa on että kaikki toimivat passiivijäädytteisinä ja käyttäessä SSD levyjä niin ei liikkuvia osia ole ollenkaan. Myöskään komponentit ei vie kuin ~20w virtaa. Mitä nyt sisäverkossa käyttänyt niin 4gb siirtyy alle kolmeen minuuttiin. Hitaus johtunee koneen kovalevystä joka on tarkoituksella 5400rpm ja vähävirtainen (ei raidia).

        Comment


        • #34
          Ittellä on pitkään ollu Antecin mini P180 koteloon kasattu serveri. Prossuna on tällä hetkellä muistaakseni Q9300 aivan lievästi ylikellotettuna 2.8GHz:aan ja passiivi jäähdytyksellä. Prossusta on toki voltit laskettu niin minimiin kuin mahdollista. Alunperin tuossa taisi olla E8???? prossu ja 4GB muistia, mutta pöytäkonetta päivittäessä jäi palikoita yli, joten nyt tuossa on 8GB muistiakin.

          Käyttislevynä on samsungin SSD ja tiedostopalvelimena se jakaa 4x1.5TB raid 5 pakkaa. Lokaalisti levynopeus on reilu 300MB sekunnissa, verkon ylikin liikkuu se aika lähelle 100MB, tosin kirjoittaessa journal hidastaa jossain vaiheessa menoa. Tuossa on jo se verran potkua, että jaksaa transcodata lennosta mitä tahansa 1080p materiaalia niin, että kulkee langattoman verkon läpi mukavasti PS3:lle (tosin siis langaton silta on 300Mbit/s verkko ja ps3 on sitten 100Mbit eetterissä kiinni). Idlessä laite imaisee reilu 64W verkosta ja esim. purkaessa leffoja kulutus on jossain siellä 120-130W lukemissa.

          Tuossa kotelossa on erinomaiset tuulettimet ja se jaksaa pitää passiiviprossujäähdyllä systeemit pystyssä. Virtalähdekin on isolla 14cm tuulettimella varustettu, joten kovin ääni tulee kovalevyistä. Sanoisin, että varsin suositeltava kotelo kotiserverille.

          Käyttiksenä tuossa on ubuntu server

          Comment


          • #35
            SCP ja SFTP eli SSH:n yleisesti siirrettäessä dataa nuo nopeudet on poikkeuksetta käyttökelvottomia.
            Töissä esim yhdelle Vmware ESX:lle on ollut tarve siirtää ihan normi file trasferina tavaraa sftp:n yli ja totesin, että pakko sinne on ftp servo asentaa.

            Ei oikein muutama sata gigaa tavaraa siirry sftp yli ellei ole vuosi aikaa odottaa.

            Comment


            • #36
              Millastakohan pakettia kannattais alkaa kasaan, kun alkaa kovo tila taas ulkosesta loppuun pikkuhiljaa ja pitäis joko ostaa uutta tai rakennella serveri himaan.

              Eli ongelma on se, että ostaa ulkosen kovalevyn, siellä 2T tavaraa ja kun se lahoo menettää kaiken.

              Pitäs saada joku 3 teraa tilaa ja levyt niin raidiin, että ois ainakin yksivarmistus olemassa, eikä kaikki roiku yhden kovon varassa.

              Tiedonsiirron nopeudeksi riittää se, että toistaa 1070p leffoja ja ei tarvi montaa tuntia odotella muutaman gigan siirtelyä.

              Jäähdytykseen passiivinen tai sit tuulettimet. Omaan koneeseen pitäs rakennella vesijäähy, kun vain ois aikaa...

              Comment


                #37
                Jos itse haluat rakentaa niin suosittelen samaa kuin yllä, eli HP:n MicroServer, siihen nippu kovalevyjä ja sopiva käyttöjärjestelmä oman maun mukaan. Tuo on oikeasti pirun hiljainen, se pörisi tuossa pöydän kulmalla hetken aikaa, eikä sitä äänestä kyllä erottanut.

                Comment


                • #38
                  Ei oo ennen servua ollut enkä sellasen kanssa pahemmin puuhaillut. Mikä on eri käyttisten plussat ja miinukset? Ois myös iso plussa, jos servulle pääsee kotiverkkoakin kauempaa. Mahdollista, helposti?

                  Muuten on kyllä ihan hyvin näpeissä koneitten kasaus ja kellotus ym, tällästä puuhaa ei vaan oo tullut harrastettua.

                  Comment


                  • #39
                    Linuxeissa saa winkkarijaot tehtyä helposti Samballa, joka vastaa pitkälti Windowsin omaa systeemiä.
                    Eipä noilla isompaa eroa taida olla kotikäytössä.

                    Tuo kotiverkon ulkopuolinen yhteydenotto riippuu vähän mimmosta tarvetta sille on. Vaihtoehtoja on esim FTP, SFTP, Webbiservo tai sitten SMB. Eipä tuossa oikeastaan ole ongelmaa jos käyttää esim dyndns:ää tms, jolla saa aina saman nimen ulkopuolelta käyttöön, jos ei ole kiinteetä julkista ip:tä käytössä.
                    Palomuurisäännöt vain kohalleen ja onnistuuhan tuo suht helposti.

                    Comment

                    Working...
                    X