Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kuva ja ääni liikkumaan langattomasti kotona

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kuva ja ääni liikkumaan langattomasti kotona

    Ilmaantui pieni ongelma uuteen asuntoon muutettaessa. Haluaisin saada kuvan ja äänen tietokoneelta (makuuhuoneesta) televisiolle (olohuoneeseen). Koitin etsiä konsteja langattomaan HD-kuvan siirtoon. Löysin pari mutta hinnat lähentelivät tonnia. Lisäksi tietokoneesta pitäisi saada HD-kuva makkarin kattoon tulevaan telkkariin.

    Miten tuollaisen saisi järkevästi toteutettua? Olohuoneen televisio on mallia LG PK60760, jossa on joku DLNA tuki. Auttaako tämä mitään? Makkarin televisio on Panasonic 42G10, jossa ei tuota tukea ole. Olkkarin teevee on kytketty Onkyon kotiteatterivahvistimeen, malli muistaakseni TX-SR607.

    Internetkin olisi kiva saada olohuoneen televisiolle. Onko järkevämpää ostaa suoraan olkkariin läppäri, viedä siitä kuva olkkariin ja perustaa joku langaton kotiverkko näiden kahden koneen välille? Onkos kyseessä sitten WLAN? Saakos tällaista verkkoa edes perustettua?

    Itse olen aika pihalla langattoman nykytekniikan tarjoamista mahdollisuuksista, joten valaiskaa maalaista tässä asiassa.

    #2
    Ehkä se olisi helpoin toteuttaa esim Apple TVn avulla. http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=9996

    Wlan tikku/kortti koneeseen jos semmoista ei vielä ole ja avot homma hoidossa.

    Comment


      #3
      Wlan verkot taitavat siirtää tänä päivänä parhaassakin tapauksessa noin 150Mb/s, todellisuudessa yleensä paljon vähemmän. Ei taida ihan riittää HD-tasoiselle kuvalle ja äänelle. Nuo DLNA vehkeet pääsääntöisesti käyttävät kuparia jolloin saadaan 1Gb/s nopeuksia joka jo riittää.

      Sorry for being part of the problem, not the solution. Kelpaisi itellekin vastaava systeemi jos olisi järkevin kustannuksin mahdollinen toteuttaa. Kertoilehan jos löytyy jokin ratkaisu.

      Comment


        #4
        Wlanin hitaus se ongelma lähinnä onkin. Sen takia tuo omena tv lataa sen videon omalle levylleen ennen toistamista.. "reaaliajassa" et pääse siis näkemään videoita. vaan tuo purkki alkaa "puskuroimaan" videota. ja puskuroi jonkun aikaa mikäli pitkä video on kyseessä. Tosin kaapeli vaihtoehto tuossa kanssa on, mutta ....

        Musiikki toistuu mukavasti ;) siihen riittää tuo wlanin nopeuskin.

        Comment


        • #5
          Itseänikin kiinnostaa tämä aihe kovasti. Jossain vaiheessa pitää saada Paavo Pesusienet pyörimään olohuoneen ruudulle vaivattomasti työhuoneen tietokoneelta.

          Onko kenelläkään kokemusta xtreamerin kaltaisista mediatoistimista:

          http://www.xtreamer.net/xtreamer/overview.aspx
          http://www.verkkokauppa.com/popups/p...o.php?id=22678

          Tämä olisi hieman edullisempi kuin tuo Omena. Tosin kovalevy pitänee hankkia erikseen mikäli laitetta haluaa käyttää siten, mutta nehän ei maksa mitään.

          Miten ko. laitteella sitten saadaan musiikki olohuoneen viritinvahvistimeen?

          Mulla taitaa olla dvd-soitin liitettynä vahvistimeen, tv ei. Taitaa mennä vahvistin vaihtoon mikäli tarvitaan lisää liittimiä. Yamaha RXV-393 taitaa olla jo yli 10 vuotta vanha ja liittimien suhteen hieman alkeellinen.

          Comment


          • #6
            Pääseekö sitten esim. tuollaisella Applella myös nettiin? Saakohan siihen liitettyä hiiren+näppiksen?

            Voittaako tuo Apple jotenkin esim. läppärin, jossa on HDMI-lähtö?

            Comment


              #7
              Eikös tuohon haettu jotain tälläistä http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?prod_id=5990 ?

              Comment


              • #8
                helpoin ratkaisu on ps3 ja tietokoneeseen media server ohjelma.

                Comment


                  #9
                  Paa data kulkemaan pistorasioiden kautta. Tai sitten vaan vedät verkkokaapelia jalkalistojen sisälle. Mä vedin talon halki verkkopiuhaa, niin ei tartte miettiä, että mahtuuko se bitti liikkumaan. Nyt toimii full-hd streamitkin ihan hienosti.

                  Edit:
                  Lipsahti yks maaginen e kirjain pois, mutta korjattu nyt sopivampaan muotoon. No anyway, jos haluat että tavara liikkuu ongelmattomasti ja lujaa, ei langattomat ratkaisut oo paras juttu. Toi pistorasiasysteemi vois helpottaa, ellei se langattomuus nyt jostain syystä oo ihan pakollista. Kyllähän niitä kolmen antennin tukiasemia ja acces pointteja saa, mutta eivät kuulemma oo ihan ongelmattomia. Eikä ihan halpojakaan. Mä pähkäilin ihan saman asian kanssa, mutta vedin sen kaapelin, koska totesin, että mikään langaton systeemi ei pyöritä yht aikaa IPTV-kanavia ja muuta tietoliikennettä. Nyt saa pyöriä HD-streamit ja IPTV voi olla myös päällä samaan aikaan.

                  Edit2:
                  Se telkkarikone on kyllä aika ehdoton. Voit tehdä paljon yksinkertaisempia ja toimivampia ratkaisuja, kun sulla on oma TV-tietokone. Ei välttämättä mikään läppäri, vaan vaikka mac mini tai sitten joku barebone PC. Mulla on Shuttle telkkarin kaverina ja hyvin se on asiansa ajanut. Jopa sen sisällä majaileva Ubuntukin on suht vaivattomasti pelannut. Samassa kytkimessä kiinni ollut power maccikin löytyi heti ja homma pelas ilman säätöä. Nvidialla tais olla jotain tosi pieniä atom pohjaisia media-pc ratkaisuja joissa oli HD-rautapurku.
                  Viimeksi muokannut JM; 13.8.2010, 08:14.

                  Comment


                    #10
                    Cat9 ? Nyt mäkin oon ymmälläni jo.
                    10gigan sisäverkko nyt toki on jo itsestäänselvyys, mut entäs se siirto langattomasti?

                    Comment


                      #11
                      Itseasiassa http://www.bigbuckbunny.org/ löytyvä 1080p versiokin pyörii siedettävästi läppärin wlanilla, vaikka tämä on vain hitaampi 54g. 720p videoiden kanssa ei mitään ongelmia, eikä itsellä muuta olekaan kun töllötin on vain hd-ready plasma :) Eri asia sitten jos on tarkoitus streamata pakkaamatonta blurayta netistä napatun ripin sijaan.

                      Mediaserver+toistin yhdistelmä on tässä tosiaan se taikasana. Makuasia taas se, mikä kaikista vaihtoehdoista on parhain. OmppuTV höystettynä XBMC:llä ( http://wiki.xbmc.org/?title=XBMC_for_Mac_on_Apple_TV ) lienee varma valinta, toisaalta Popcorn Hour ( http://www.popcornhour.com/onlinesto...productcompare ) tai muiden valmistajien vastaavat ovat paketista valmiina media-yhteensopivampia ja yleensä halvempia kuin tuo AppleTV, tosin popcornien wlan taisi olla lisäkikkare lisähinnasta...

                      Lisäksi se, että noita purkkejahan tarvitaan kaksi kappaletta joka ikävästi tuplaa hinnan.

                      Jos olohuoneen telkkarin DLNA-ominaisuutta käyttää, osaako se kuitenkin ohjata äänet kotiteatterille? Sillä näet säästäisi yhden toistimen hinnan ja kuluja tulee vain verkkoyhteyden järjestämisestä: wlan varauksin, verkkokaapeli tai sähködata vähän tapauskohtaista.

                      Itsellä menee kotona verkkokaapeli ontossa jalkalistassa työhuoneen kytkimeltä olohuoneeseen htpc:lle. Tosin viritys tuli tehtyä ennenkuin wlan-laitteita omistin. Toisinpäin olisin varmasti ainakin kokeillut wlanilla toteutusta ensimmäisenä, varsinkin kun läppäreitä on jo useampi.

                      Comment


                        #12
                        apple tv taitaa voittaa hinnalla, mutta nettisurffailu on sitten jo vähän toista.. pitäisi sitten melkein olla mini Mac. ja sen hinta nousi päivityksen myötä turhan kalliiksi tällaiseen touhuun, joten pc tulisi halvemmaksi.

                        Mutta omena tv + sähköverkon yli nettiliikenne, niin eiköhän sillä pääse alle 400? kuvan siirtoon ;) tai sittten tosiaan ps3 + pc mediatoisto. Tapoja on todellakin monia, mikä sitten täsmää hinta/laatu + omat mieltymykset.. hankalaksi menee.

                        itselläkun tuppaa tuota omena tavaraa olemaan, niin sen takia sen suunnalle kallistuisin. tällä hetkellä mennään pc+ps3 ratkaisulla. välillä vaan tuppaa tuo yhdistelmä kaatuilemaan. Eli aika vähiin on jäänyt, kun ei jaksa viritellä koko aikaa..

                        Comment


                          #13
                          Ainakin Ubuntu ja omppu pelaavat aika saumattomasti yhteen ilman sen kummempaa säätöä. Laittaa vaan jaon päälle, niin Ubuntu kyllä löytää ne ilman häslinkiä. Siihen vaan VLC, niin eihän sitä tartte muuta kuin langattoman hiiren ja näppiksen. Mun shuttle tais maksaa kaikkine osineen jotain 300e luokkaa. 2.4 C2D, joku +300gb kovo ja pari gigaa rammia sekä PX9600GT näytönohjain.

                          http://us.shuttle.com/barebone/Models/sp35p2_pro.html

                          Comment


                            #14
                            Täältä ainakin ääni PS3 ja mediaserveri ohjelmistolle. Omassa käytössä hyväksi todettu. Ainut miinus on että subit ei toimi, ellei ole valmiiksi ympätty videoon sisälle.

                            Comment


                              #15
                              Tohon pleikan subiongelmaan on jo tullut ratkaisu. Kaveri jutteli, että oli saanut subit toimimaan ihan sub filellä.

                              Comment


                              • #16
                                DLNA:n kautta ainakin hd videot pyörii nätisti tietokoneen ja telkkarin välillä (Itsellä menee kaapelilla toki). Mutta normi divx:t näyttää kuralta. Myös hdmi piuha menee pc:n ja telkkarin välillä, mutta sekään ei näytä parhaalta mahdollisella tavalla normi divx videoita. Tähän asti parhaan tuloksen divx olen saanut parin kympin dvd soittimella missä on usb portti mikä tukee divx ja subeja ja josta löytyy hdmi lähtö. Tuo skaalaa parhaiten telkkariin kaikki videot jotka jää hd laadusta. Eli skaalaa kuvan isoksi, mutta kuva ei jää rakeiseksi.

                                Comment


                                • #17
                                  Vähän olen ihmetellyt kuinka jengi jaksaa kikkailla ja katsoa huonolaatuisia divx videoita joissa ei erota muumipappaa niiskuneidistä. Nykyisellä HD aikakaudella on kuin siirtyisi takaisin huonosti kopioituun VHS nauhaan.

                                  Comment


                                    #18
                                    Joo, eipä oo juuri muita kuin 720p tai 1080p rippejä tullut katseltua. Huonompilaatuiset jää latailematta.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Nostetaans vanhaa.

                                      Onko raadilla toteutuksia esim tabista spotifyn kautta musiikkia langattomasti vanhempaan vahvistimeen, mikä ei siis sisällä wlan/bt vastaanotinta? Ilman että tabiin tarvitsisi kiinnittää mitään ylimäärästä (tabissa android ja sisältää wlan sekä bt)

                                      Comment


                                      • #20
                                        Kävisikö tämä?

                                        http://www.apple.com/fi/airportexpress/

                                        Mulla on tosin iPad3 mutta ei kai sen ole väliä...

                                        Comment


                                          #21
                                          Erittäin vanha ketju mutta lainataan nyt kun omat tiedot, vehkeet ja kokemukset ovat vielä vanhempia kuin tämä... Eli minulla on Onkyo TX-NR609 vahvistin jossa ollut Spotify tuki; Spotify on kuitenkin poistanut tuen Onkyon vahvistimilta. Haluaisin nyt kuitenkin saada Spotifyn kuulumaan suoraan vahvistimesta kun tuli tuo 3kk ilmainen premiumkin hankittua.
                                          Läppärille (Win) löysin Stream what you hear ohjelman jolla saan läppäristä kyllä Spotifyn siirrettyä Onkyoon. Haluaisin saman myös puhelimelle (Samsung S10). Löysin play kaupasta Hify apin ja se nopeasti kokeiltuna tuntuisi kyllä toimivan mutta en nyt ainakaan vielä sitä pro versiota mennyt hankkimaan ja kokeilussa lisätään taustakohinaa. Onko olemassa joku muu systeemi tuon toteuttamiseen vai onko se tuollainen DLNA striimaus systeemi ainut ja paras?
                                          Läppärin ohjelmalla jos Spotifyn toisto katkeaa, muuttaa Onkyo sitten DLNA lähteen PCM/L16 --> MP3 ja sieltä ei sitten kuulu mitään ja pitää käsin käydä taas vahvarista vaihtamassa tuo lähde oikeaksi kun toiston uudestaan laittaa päälle.

                                          Vai pitäisikö muka siirtyä nykyaikaan ja hommata esimerkiksi alle 10v vanha vahvistin?

                                          Comment


                                            #22
                                            Sonoksella onnistuisi helposti, mutta on aika suolainen hinnaltaan. Porukat osti denonin ceol vahvarin ja se on kyllä osoittautunut aika näppäräksi vehkeeksi. Yks vaihtoehto olis käyttää spotifyä telkkarin läpi jos TV:stä menee esim. valokuitu tai HDMI vahvistimelle.

                                            Comment


                                              #23
                                              Mites tuommoinen: https://play.google.com/store/apps/d...m.mkulesh.onpc ?
                                              Enhanced Controller for Onkyo

                                              Comment


                                                #24
                                                Minä käytän vanhan vahvarin kanssa, jossa ei mitää BT tai Wifi tukia ole, Android TV:tä ottamaan vastaan Spotifyn. Toimii oikein hyvin.
                                                Vaihtoehtona on liittää RCA sisääntuloon Blutooth vastaanotin. Mulla on sellainen tuossa kuulokkeita varten. Saa monet BT kuulokkeet sitä kautta. Se on siis mulla pääsääntöisesti TX tilassa, mutta sitä voisi käyttää myös RX tilassa vastaanottimena.
                                                Noita vaihtoehtoja on miljoona ja valitsin itse sellaisen missä oli BT5.0. Tarkalleen tämän Inateck aptX HD Bluetooth Transmitter and Receiver, Wireless Bluetooth Adapter for Stereo TV Audio,BR1008 – Inateck Official
                                                On toiminut oikein mallikkaasti kuulokkeiden kanssa.
                                                Tuohon Onkyoon on saanut omaa BT adapteria, mutta sitä taitaa olla vaikea enään löytää. Helppona testinä olisi kokeilla lykätä joku erillinen USB BT palikka vahvarin USB porttiin ja kokeilla josko se vaikka toimisi. Tuurilla voi jopa toimia.

                                                Sitten mä toisaalta heräsin, että sulla on Onkyossa se oma Wifi pulikka ilmeisesti. Ja Spofify ei taida muuta streamausta tukea kuin Wifin yli. Mullahan on siis Google Cast tai Spotify connect tossa TV'ssä mitä kautta Spotifyn saan vahvarille. Se taitaa olla se halvin vaihtoehto jos on älytv (kaikilla ei vieläkään ole). Sitähän voi käyttää joko suoraan tv'stä tai puhelimella ohjaten. Anyway se menee chromecastin kautta mulla. Jotkut on ilmeisesti vain tökännyt Chromecastin Onkyon HDMI IN? porttiin ja se on toiminut siinä.
                                                Viimeksi muokannut Puuhapete; 20.12.2021, 12:49.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Helpolla pääsisi kun lisäisi esim. Yamahan MusicCast vastaanottimen tuon Onkyon perään Ronde79 . WXAD-10 olisi ihan soiva peli jatkoksi: https://fi.yamaha.com/fi/products/au...-10/index.html

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Ei ole Onkyossa WiFiä vaan ihan piuhalla kytkin verkkoon. Homma ratkes oikeestaan liiankin helposti kun Spotifyn pystyi näemmä striimaamaan Chromecastilla ja sellainen kun sattui taloudessa olemaan niin homma hoitui hienosti. Teevee on kyllä ns. älypeli, mutta tuollainen halpa Phillips ekä mikään Android TV. Toki olishan tuossa ollut tuo pieni Androidboksikin jonka hommasin kokeilumielellä vuosi sitten IPTV varten; pitääpä seuraavaksi ladata Spotify siihen

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Joo siis mulla on TV:ssä sisäänrakennettu Chromecast ja erikseen HDMI:llä Chromecast ultra. Molemmilla tuo toimii. Ääriharvoin on ollut jotain yhdistämisongelmia puhelimen ja Chromecastin välillä, useimmiten ilmeisesti Spotifystä kuitenkin johtuvia.
                                                      Ja kyllä se Spotifyn streamaus kuitenkin taitaa toimia verkossa kuin verkossa, jos vain on samassa verkossa, oli laitteet sitten piuhalla kytketty tai ei. Itselläkin on TV nyt piuhalla WIFI extenderissä kiinni, kun TV'n Wifi oma wifi alkoi arpomaan accesspointien välillä.

                                                      Comment

                                                      Working...
                                                      X