Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Lujalevyjen (märkätila) saumojen teippaus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Lujalevyjen (märkätila) saumojen teippaus

    Mitähän noiden anssa pitäisi oikein tehdä. Edellisessä rempassa teippasin kaakelilujalevyt ohjeen mukaisesti saumojen kohdalta ja sitten vesieristin seinät. Nyt kylppäriä purettaessa huomasin, että vesieriste ei ota kiinni ollenkaan teippiin. Kyllä se siinä jotenkin pysyy, mutta jos siihen saa alun kynnella se irtoaa isoina suikaleina teipin päältä.

    Nyt kylppäriin tuli taas lujalevyä (ei minerit, vaan LTM aqua), mutta mietin, olisiko järkevämpää vaan tehdä saumakohdat vahvikekankaalla. Minerit ilmoitti, että saumat tulee tehdä teipillä, LTM:n ohjeessa lukee, että pitää tehdä yhteensopivalla aineella. En vaan löydä mistään sitä yhteensopivuuslistaa. 70e teipit tuli jo haettua rautakaupasta, mutta kai ne voi palauttaa, kun ei oo tullut käytettyä. Vesieristeeksi tulee vetonitin aineet (kosteussulku ja massa).

  • #2
    Itse laittaisin vahvikekankaalla jonka nivois kiinni vedeneristysaineella. Tärkeintä hommassa lienee kuitenkin että vedeneriste on yhtenäinen ja hyvin kiinni alusaineessa.

    Comment


      #3
      Samaan ratkaisuun päädyin itsekin. Tolla teipillä ei tee mitään, jos meinaa laittaa vesieristeen päälle. Tartunnassakaan ei voinut olla vikaa, kun muuten oli vetonitin vesieriste kiinni kuin tauti seinässä ja lattioissa. Lattiasta tuli 2-3mm laastia aina eristeen mukana, kun ei muuten irronnut.

      Comment


      • #4
        Aquapanelin kanssa on käytetty myös siihen tarkoitettua liimaa saumoissa, mutta kuten edellä todettu vesieriste kuitenkin tärkein

        Comment


        • #5
          Vetonitin tuotteita suosittelen, Primer,harso+vedeneristys(saumat/ruuvinreijät)+toisen kerran vedeneristysmassa ja ei kannata säästellä. Levyllä ei ole oikeestaan juuri mitään merkitystä on normi ek kyproc vai kosteudenkestävä, yhtähyvin saat nukuttua.

          Kiillon silikonit kiertäisin, testien/kokemuksesta en laittaisi.. tummenee/etikka häviää aika pian ja vuotojakin sattunut vaikka sauma on ollut tiivis..(suurennuslasia käytetty)

          Valmistajat eivät anna takuuta tuotteille jos on käytetty erivalmistajien tuotteita sekaisin.

          Comment


            #6
            Ostin Miran nauhaa, kun sitä sai kapeana. Myyjän mukaan vetonitilla ei ole kapeaa nauhaa vaan kaikki nauhat ovat vähintään talouspaperirullan levyisiä. Tein koepalan aquapanelista ja siihen eriste otti kyllä hyvin kiinni. Kun sen repi irti lähti levyssä oleva eriste mukana, joten eiköhän se asia ole kunnossa. Myös nauha oli tarttunut hyvin kiinni.

            Comment

            Working...
            X