Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Dvd-asema ei lue aitoja (suojattuja) levyjä.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Dvd-asema ei lue aitoja (suojattuja) levyjä.

    Uskaltaudutaanpas laittaa tännekin, jos vaikka joukossa olisi tietotekniikasta tietäviä.

    Käyttöjärjestelmä on Win Xp pro SP4 ja asema on LG:n gsa-H55L ja ongelmana se, että asema ei lue eikä tunnista aitoja DVD leffoja eikä pelejä. Itse poltetut kyllä toimii sekä myöskin aidot sekä poltetut cd:t.

    Kun sisään laittaa dvd:n, niin lukuvalo vilkkuu vähän aikaa, mutta mitään ei tapahdu. Koneella on Daemon tools ja poistin sen Daemonin sivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Ja kävin turaamassa RegEditissä noita Daemonin jälkiä veke.

    Ajoin myös microsoftin sivuilta löytyvän mr.fixit ohjelman, ajoin starforce sekä securom poistot, mutta ei toimi. Kokeilin myös aseman poistoa ja annoin windowsin löytää sen itse uudelleen, jonka jälkeen päivitin aseman firmiksen, mutta ei...

    Sekä cd, että dvd poltto onnistuu edelleen ongelmitta. Ongelma siis pelkkien kopiosuojattujen pelejen ja aitojen elokuvien kanssa. Ja lähinnä harmittaa kun ei aitoja pelejä enää pysty pelata.

    Auttaako tuohon enää muu, kuin C: aseman formatointi ja winukan uudelleen asennus, jotta nuo kaikki Daemonin rippeet saa pois Windowsin rekisteristä ja alikansioista... Vai voiko asema olla niin kierolla tavalla rikki, että kaikki muu onnistuu paitsi aitojen dvd-lättyjen luku?

    Tuntuu että samankaltaisia ongelmia on Google vääränään, mutta mistään ei löydy vastausta.

  • #2
    Kannattaa suunnata ainakin muropaketin foorumille. http://murobbs.plaza.fi/ Itellä ei ainakaan ole ollut koskaan mitään sellaista murhetta tietokoneiden kanssa jota en tuolla ole saanut ratkaistua.

    Comment


    • #3
      Jep...tuli laitettua sinne(kin), mutta toistaiseksi tuloksetta...

      Comment


        #4
        Oletko testannut DVD aseman toiminnan toisella käyttöjärjestelmällä, esim. linux livelevyn kanssa? Toimiiko asemassa toisessa koneessa poltetut dvd:t?

        Comment


        • #5
          Vielä en ole päässyt (viitsinyt) irroittaa tuota asemaa, mutta olen koittanut toisella asemalla poltettua (1) dvd:tä ja se toimi. Tarvii etsiä varmuuden vuoksi vielä muutama muu levy koitettavaksi. Juuri siksi epäilisin, että tuo viittaa jollain lailla tuohon kerpeleen Daemon toolsiin, kun ongelma tuntuu olemaan vain aitojen plattojen kanssa. Tuo aseman koeponnistaminen toisessa koneessa on ollut mielessä, mutta toistaiseksi olen sitä välttänyt.

          Jos asema ei toimi toisessakaan koneessa, niin ongelmaan on helppo ratkaisu uuden aseman muodossa...
          Mutta mikäli asema toimii moitteetta toisella koneella, niin mikä neuvoksi??

          Comment


          • #6
            Daemon toolssilla tuskin on osaa eikä arpaa tuon kanssa. Koita ihan suosiolla vaan repiä asema pois koneesta ja laita toiseen koneeseen kiinni. Vaihtoehtoisesti jos sinulla on toinen DVD asema niin laita se omaan koneeseesi kiinni. Ovat nykyään kovin halpoja.

            Montaa alkuperäistä levyä olet kokeillut? Joskus levyissä saattaa olla likaa/fyysistä vikaa joka estää lukemisen oikein.

            Comment


            • #7
              Katso valmistajan sivuilta mikäli asemaan olisi firmispäivitys saatavilla.

              edit. allekirjoittanut lähtee opettelemaan sisälukutaitoa..

              Comment


              • #8
                Onko asemasi joskus tunnistanut alkuperäiset DVD-levyt? Jos on ni:

                Oma asema meni rikki pikkuhiljaa: Toimiessaan tunnisti kaikki, ekaks oli ongelmia alkuperäislevyjen tunnistuksessa(samat oireet mitä kuvailit), sit levyjen poltossa, ja lopulta ei tapahtunu enää mitään minkääntyyppisellä levyllä. Yritin laittaa uudet firmwaret yms, mut ei apua. Kaupasta uus asema, piuhat kiinni ni johan alko tunnistaa taas...

                Melkeinpä kannattaa suosiolla ruuvata vanha irti ja marssia komponenttikauppaan, sen vanhan perusteella myyjät osaavat päätellä et millasen aseman tarviit.

                Comment


                • #9
                  Kyllä se alkaa pikkuhiljaa olla pakko uskoa, että asema on vaan särki. Varmistan tuon vielä koittamalla toisessa koneessa... On noita tosiaan ilmeisesti mennyt muiltakin rikki tuollalailla salakavalasti... oudolta silti vaikuttaa, yhtäkaikki. :\

                  Comment


                    #10
                    Tuntuu särkyvän nuo nykyiset asemat vuoden välein ainakin itselläni. Ei ne kyllä juuri mitään maksakaan.

                    Comment


                    • #11
                      On myös liikkunut "huhuja" että jokunen tietty kopiosuojaus menetelmä rikkoisi kirjoittavia asemia, mutta lienee ymmärrettävää ettei sellaista voi ainakaan todistaa.
                      En nyt muista sen suojauksen tekijää mutta sitä käytetään pelien kopiosuojaukseen ja jossain siitä varoitettiin. Nämä Daemontuulsithan on siihen piratismiin tarkoitettuja, eli laittoman kopion käynnistämiseen virtuaaliasemalta, eikä ne periaatteessa riko mitään...

                      Yleensä optinen laite on särki ellei se tee sitä mitä pitäisi ja jopa aivan uusikin laite on ollut valmiiksi rikki, mutta sitä varten niissä on takuu.

                      Comment


                        #12
                        Komppaan täysin jassoa, kertakäyttötavaraa ovat. Kamalan suuria selvityksiä muista mahdollisista ongelmalähteistä ei kannata tehdä.

                        Comment


                        • #13
                          Jees. Oli vaan tuolla netin syövereissä sellaistakin juttua, että juurikin nuo kopiosuojausohjelmat asentelee koneelle kyselemättä rootkittejä (BioShockista taisi olla ihan oikeusjuttujakin) jotka sitten, havaitessaan näitä levykuvaohjelmia estää levyn fyysisen lukemisen. Siitä tuota Daemon toolsia vain epäilin ongelmaksi.

                          Kalliitahan nuo ei onneksi ole, mutta miksei niistä tehtäisi edes hieman pitkäikäisempiä?

                          Ja Pende, olen käyttänyt tuota Daemonia ihan aitojenkin pelien levykuvien tekemiseen ja käyttämiseen. Varsinkin hieman vanhemmat pelit toimii huomattavasti sutjakammin koneelta kun levyltä. ;)

                          Eli siis, tilipäivää odotellessa selaillaan foorumia ja tehdään muuta hyödyllistä, kuin fragien keräämistä ja lipunryöstöä =D

                          Comment


                            #14
                            Jos ne kestäisi, niitä ei menisi kaupaksi :) Saahan niitä kestäviäkin, kun kolminkertaistaa hinnan. 20e:llä ei voi kauheaa laatua vissiin odottaa.

                            On muuten täysin laitteen vika, jos hajoaa jostain suojauksesta. Jos lukupää vähän joutuu sahaamaan edestaks, niin ei se nyt levyn vika ole, jos rattaat murtuu samantien...

                            Comment


                            • #15
                              No, ei ne nyt välttämättä hajoa sieltä mekaaniselta puolelta, ainakaan itseltäni ei yksikään, vaan elektroniikka on pettänyt, mutta ei mistään kopiosuojauksesta.
                              On kuitenkin tosiasia ettei jotkut pelit suostu asentumaan jos koneella on jo bongaamassa piratismiohjelmia ja joissain peleissä on myös maininta siitä.
                              Halvat laitteet "polttaa" itsensä pilalle koska niissä ei ole esim. jäähdytystä ja levyt ja laite kärsii kuumenemisesta.

                              Comment


                                #16
                                Mulla ei kyllä ole onneksi vielä mennyt yhtään optista asemaa, paitsi se ihan eka philipsin 2x kirjoittava dvd, rikki, vaikka olenkin ostanut samsungeja, lite-oneja jne vähemmän kalliita näihin viimeisiin koneisiin. Toisaalta eipä niitä ole niin kauheasti tullut käytetettyä. Pende on lienee oikeassa siinä, että jos kone on muutenkin kuuma, voipi asemat kärsiä lämmöstä.

                                Minä kuitenkin tein nyt viimeiseen koneeseen sen päätöksen, että asemaksi tulee BD-asema, siis vain lukeva, toki polttaa dvd:t ja cd:t. Alkavat nuokin olla kohtuu hinnoissa, mutta silti sen verran kalliimpia, että komponentit ovat yleensä hyviä. Kovin mielelläni siirtäisin leffat koneelle, jolloin niitä pääsisi katsomaan talon muillakin laitteilla.

                                Joka tapauksesa tuon sun laitteen toimivuus varmasti selviää jo pelkällä linux livelevyllä. Tartte käydä ruuvaa toiseen koneeseen.

                                Comment


                                • #17
                                  Tyhmä kysymys. Mistä tuollaisen Linux livelevyn saa?

                                  Comment


                                    #18
                                    No jos ottaa esimerkkinä vaikka ubuntun, niin tavan asennuslevy toimii livelevynä myös:

                                    http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

                                    Kato kohta 3. Try it ja paina sitä show how to -nappulaa

                                    Tietty parasta olis jos tekisit buuttaavan usb:n, niin varmemmin pystyt sitten DVD:tä yrittää soittaa. En tiedä suostuuko ubuntu umouttamaan sitä omaa levyään live käynnistyksessä.

                                    https://help.ubuntu.com/community/In...n/FromUSBStick

                                    Comment


                                      #19
                                      Onhan noita optisia asemia saanut aina välillä vaihdella kun lopettavat kaiken lukemisen. Kolmas asema taitaa olla nyt menossa, kun olen tehnyt varmuuskopiokirjastoa vintiöiden dvd levyistä. Mikään kun ei saa pienen ihmisen maailmaa kaatumaan kuin juuri sen lempidvd:n hajoaminen lukukelvottomaksi. Levyjä on siis paljon, tällä hetkellä on näköjään sata levyä kirjastossa, toinen samanmoinen kasa taitaisi olla vielä tallentamatta.

                                      Ennenkuin kukaan rupeaa vinkumaan, jokaisesta on aito ja alkuperäinen ostettuna ja hallussa (myös ne pilalle naarmuuntuneet) On vain niin paljon helpompaa kun vintiö voi itse valita suoraan valikosta, et haluan katsoa tuon tänään.

                                      Comment

                                      Working...
                                      X