Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Sirkkeleistä kaappareista ja jiirisahoista.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Sirkkeleistä kaappareista ja jiirisahoista.

    Jatketaas tässä remppamiesten työkaluteemassa ;) Satuin löytämään rautakaupasta yllättävän jämerän oloisen yhdistelmäkoneen (taso/jiirisaha). Malli oli Dewalt 711

    http://www.dewalt.fi/powertools/prod...s/catno/DW711/

    Tässä nyt ankarasti pähkäilen, että pitäiskö ostaa hyvä kaappari ja paska pöytäsirkeli raksahommiin vai yrittäiskö etsiä kunnollista yhdistelmäkonetta. Toi dewaltin malli on niin vankan oloista tekoa, että uskoisin sen olevan jopa hyvä. Yleensä noi on semmosia heiveröisiä rimpuloita, että tarkkaa jälkeä ei saa millään. Yhtä tuollaista yhdistelmä scheppahia oon käyttänyt ja se ei vakuuttanut. Kaappaus tuosta kyllä puuttuu, mutta tuskin tulee paljon 2/4" suurempaa tavaraa edes sahailtua.

    Täällä vielä pari parempaa kuvaa
    http://www.toolstop.co.uk/dewalt-dw7...itre-saw-p7057

    Jos rahat riittäisi ostaisin dewaltin kääntöpöytäsirkelin... Tuo oli 450e ja kääntöpöytä lähentelee 700e....

    #2
    Itsellä on kääntöpöytäsaha (DW) ja yhdistelmäsaha (DW) (tosin seuraava järeämpi malli D27111).
    Parempaa jälkeä tulee yhdistelmäsahalla ja helpompi käyttää / vaihtaa (vaikkei usko).

    Mutta viimekesänä kun remppaa tein (terassia, patiota, panelointia, lattiaa, kattoa jne), oli mulla kuitenkin tuo yhdistelmäsaha pöytäkäytössä ja erillinen teleskooppijiiri (DW) katkaisuun/jiirin tekoon samassa pikajalustayksikössä (on se vaan paljon mukavampi kun ei tarvii koko ajan vaihdella puolta jota käyttää). Mahtuivat oikein hyvin yhdessäkin samaan jalustaan, ja alle 30 kiloa jaksaa siitä nostaa pois, ja pikajalustan jalat sopi mulla hyvin esim. kottikärryihin, jolloin pienet halkaisut meni siinä vieressä (eli jos oli erittäin pitkää tavaraa jalustalla olevassa jiirissä).

    Siirrettävyyden kannalta (varsinkin itsellä kun niitä pitää aina pistää korjuuseen iltasella) kevyyttä ja siirrettävyyttä myös arvostaa, siinäkin kääntöpöytä kyllä häviää.
    Viimeksi muokannut jta; 29.6.2010, 15:19. Perustelu: lisää mietteitä

    Comment


      #3
      Itse aikanaa tuon samaan aiheen kanssa painiskelin. Lopulta ostin pelkän DW:n kaapparin. Isompia varten on sitten halpapaska pöytäsirkkeli (2 krt käytetty). Levyjä pilkon käsisirkkelillä, mieluiten Feston koneella johon on alumiini "liukukisko".

      Nykyisellään varmaan ostaisin toisenmerkkisen kaapparin. DW:ssä häiritsee mukana nousevat liukukiskot sekä alimtehoinen moottori.

      Comment


      • #4
        Mulla on itellä juurikin tuo DW711, jonka ostin aikanaan (4-5 vuotta sitten) pintaremppahommiin. Oivallinen peli, joka on ollut kovalla käytöllä viimeiset 3 vuotta torppaa tehdessä. Pari kesää sitten rupesi sahauskapasiteetin vajavaisuus sieppaamaan, joten menin ja ostin sille kaveriksi Boschin kaapparin. Makitan pyörösaha löytyy myös levytavaraa varten, noilla kolmella alkaa pärjätä varsin hyvin kaikennäköisessä puuntyöstötarpeessa.

        Comment


        • #5
          Kalustosta löytyy käsipyörösaha bosch, einhellin voimavirta pöytäsirkkeli ja makitan jiirisaha (ei kaappari). Olisin sitämieltä että tuollainen suht edullinen pöytäsirkkeli jatkopöydällä + kaapparisaha riittävät aika pitkälle. Jää käsipyörösahalle aika vähän käyttöä.

          Myös pistosaha ja rosvosaha(sähkökäyttöinen puukkosaha?) on melko välttämättömiä remppaa tehdessä. Toki näiden ei tarvi olla välttämäti mitään kalliita versioita.

          Comment


          • #6
            Kerran kun on sahannut esim. Festoolin pistosahalla, niin alkaa tuntua normirimpuloilla sahaaminen itsensä kiduttamiselta. En vaan ole vielä raaskinut itselle sellaista hankkia.

            Alkuperäiseen aiheeseen sen verran, että jos kotiremppatarpeisiin speksaa itelleen hiltin poravasaran, niin paskalla sirkkelillä ei saa muuta aikaseksi kuin itsensä vihaiseksi. Ja päätyy sitten kuitenkin ostamaan sen kunnon sirkkelin.

            Comment


            • #7
              Mulla oli raksalla joku DeWaltin lelu, en muista mallia, kuitenkin kääntösirkkeli mallia. Kyllä sillä jalkalistoja leikkasi mutta annas olla kun yritti jotain kakkoskakkosta tai sitä suurempaa puutavaraa sahata halki niin teho loppui kesken. Hermothan siinä meni kun täyspitkää pattinkia piti ajaa halki ja yhden pattingin ajaminen kesti 10 minuuttia.

              Sanon että hanki sirkkeli ja kaappari erikseen, ei mitään kääntöpöytiä.

              Makitan vehkeet olen yleisesti todennut hyviksi vehkeiksi.
              Kannattaa varmistaa, jos vähänkään isompaa puutavaraa työstää, että tehot koneessa riittää.

              Comment


                #8
                Sanon että hanki sirkkeli ja kaappari erikseen, ei mitään kääntöpöytiä
                Kyllä, itsellä on myös erillinen Bosch GCM 10 S jiirisirkkeli apupukeilla sekä 3~ pöytäsirkkeli jämäkällä ohjarilla ja liukupyödällä. Tuommoseen kolmivaihe pöytäsirkkeliin saa tuupata kakkosnelosta ja kakkosvitosta aika huoletta koneen hyytymättä (riippuu terästä). Noihin sitten muutamat kovapalaterät eri hammasmäärillä joita voi vaihdella käyttötarkoituksen perusteella. Ei helpompaa vois homma olla, osista tulee semmosia kun pitää, eikä tule sutta jos ei sitten ole itse väärin mitannut :D
                Viimeksi muokannut 0; 25.8.2010, 16:10. Perustelu: Forumilta poistuminen

                Comment


                  #9
                  Itse ostin noin 10 vuotta sitten juurikin tällaisen ilman noita pyöriä (mitkä ovat ihan ehdoton varuste jos sahaa joutuu vähänkään siirtelemään) sekä tuota sivulla olevaa lisäpöytää. Omassani tuohon 3~ pistokkeeseen on liitetty valovirta-adapteri ja moottorin kyljessä on kondensaattori. Muistaakseni tuon jarrumoottorin teho on 230V:lla 2.2 kW ja 400V:lla 3.0kW. Tuolla kyllä halkaisee 2x4" pattinkia pienemmälläkin teholla kevyesti. Lisäksi tuo liukupöytä on kätevä monessa hommassa.

                  Lisäksi jiirisahana on tällainen , joka ei ole erityisen kätevä oikein missään hommassa. Tuo pöytä tuossa päällä on kokolailla tarpeeton, jotain pikkuhommaa sen kanssa voi toki tehdä jos ei viitsi isoa sirkkeliä kaivaa esille. Pahin puute on se, että tuo ei ole "kaappari" mallinen, eli esim 2x5" pattinki tekee jo tiukkaa saada kohtisuoraan poikki, saatika jos pitäisi tehdä siihen jiiriä. Mutta onpa tuon ja yllä mainitun pöytäsirkkelin kanssa yksi okt ja at tehty ilman hermojen menetystä, joten ei ihan kelvottomia vehkeitä nuokaan ole.
                  Viimeksi muokannut jannekk; 1.7.2010, 09:40. Perustelu: typoja korjattu

                  Comment


                  • #10
                    jiiri Makita LS1013 ja pöytäsirkkeliksi metabo tkhs 315m 4,2kw.
                    nuo ollu käytössä 4v. ja ei pahaa sanottavaa.
                    terätkin noissa vakiona hyvälaatuisia.

                    Comment


                      #11
                      Pistosaha multa jo löytyykin. Ostin kunnollisen kun vihreästä boschista tuli savut mäelle tiskipöydän altaan reikiä tehdessä. Tilalle tuli Metabon tämmönen malli:

                      https://www.netrauta.fi/portal/raken...bo_ste135_plus

                      On muuten hemmetin hyvä pistosaha. Kerran oli käsisirkeli hukassa niin jouduin tuolla ajamaan 3m puista keittiön pöytälevyä. Hyvin meni ohjurin kanssa, kun laittoi edestakaisen liikkeen vähän suuremmaksi. Vaikkei tossa oo atteja kuin 720 niin hemmetin tehokkaalta tuo vaikuttaa. Rakenne on myös todella jämäkkä.

                      Kait se täytyy semmonen kääntöpöytämaita investoida. Dewaltilla pystyy sahaamaan tietyissä kulmissa siihen rautaiseen kääntölevyyn...

                      Comment


                      • #12
                        Itseltä kanssa löytyy DeWaltin 711. Yksi talo on tässä tullut sen avustuksella rakennettua ja 2 muuta remontoitua ja ei moitittavaa. Ainoa miinus on isompia levyjä leikatessa että suoraan sahaaminen on levyn painon takia hankalaa. Esim kakkosnelonen halkeaa tuolla kyllä oikein pätevästi kun on kunnon terä. Uuden terän kuin ostin entisen ollessa todella huonossa kunnossa (sahattu betonista puuta, laminaattia, jne), alkoi hommat jälleen sujumaan.

                        Itse tosin ajattelin tuosta luopua ja ostaa vielä kertaluokkaa järeämmät laitteet.. Olisiko kiinnostusta ostaa käytettyä? :) PM:llä tavoittaa jos on.

                        Comment


                        • #13
                          Vähän aiheesta ohi, mutta

                          Olenko ainoa jonka mielenterveys ei kestä tuota kattolistojen kulmien sahausta?

                          Kyseessä on tollanen kouru-malliset ja ei sitten istu kulmat mitenkään, netistä löytyi paljon erilaisia ohjeita mutta kun ei osaa ni ei vaa osaa! :)

                          Comment


                          • #14
                            Noissa kunnon sirkkeleissä pitää paikkansa nuo jiiraus asteikot. se helpottaa kummasti noiden kattolistojen sahailua.

                            Ite hommasin DW743N mallisen kääntöpöytäsirkkelin kun saunaremppaa tein. Ostin sen nyt koska oli tarve myös porukoiden remontissa ja kun suunnitelmissa on talon rakentaminen.

                            Dewaltin esittelijä sanoi että tässä uusitussa mallissa on isompi moottori, kuin aiemmassa. tähän mennessä ei voi muuta kuin kehua. Hemmetin hiljainen kone kaiken lisäksi

                            Comment


                              #15
                              Kokeiles tuollaisilla kulmilla kattolistoja (löytyi rakentaja.fi): "Oikeat kulmat ovat : teränkallistus 33,9 astetta ja kääntö 31,6 . Kääntöä kun vaihtelee puolelte toiselle , niin saa kaikki neljä vaihtoehtoa tehtyä lista seljällään. "Parhaissa" koneissa nämä kulmat ovat vakiona pikavalintana. Itsellä isohko Rexon ja joissain muissakin olen nähnyt. Omat listat olivat "vain" kymmenen senttiä, mutta ei juuri tehnyt mieli luonnollisessa asennossa yrittää.

                              Yllättävän harva timpurikaan näistä kulmista tietää, nykyisin kun laitetaan pääasiassa noita 3-4 senttisiä suikaleita. Vielä jos höyläri on ajanut istumisen varmistamiseksi taustat niin että lista ottaa seinään kiinni vain särmistään, niin eihän tuo asennossaan leikkaaminen edes onnistu. Katsokaapa kaikki koneitanne, jos vaikka löytyisi tällaiset hämärät asteluvut."

                              Itse aiheesta, niin hommasin http://www.ironsec.fi/webmarket/tark...029-p-228.html pöytäsirkkelin raksalle. Tuo oli pienin sirkkeli jossa liukupöytä riitti edes poikittaiselle rakennuslevylle. Tuolla on ollut ihan mukava tehdä hommia, kun kulmat ja mitat pysyy paikoillaan ja ohjaimet on tarpeeksi pitkät ja tukevat. Terä on kyllä mennyt tuosta jo ruvelle kun on ajettu alumiinipaperipintaista SPU:ta läpi koneesta ns. riittävästi.

                              Comment


                              • #16
                                Kattolistoja tehdessä kannattaa ensiksi tehdä mallikappaleet joilla mallaa sen kulman ihan paikallaan. Sillä sitten tarkistaa ennen sahausta että kulma on oikea ja kallistus on oikeaan suuntaan. Kourulistat on milteipä pirullisimpia sahailtavia .

                                Comment


                                • #17
                                  Vielä jos höyläri on ajanut istumisen varmistamiseksi taustat niin että lista ottaa seinään kiinni vain särmistään, niin eihän tuo asennossaan leikkaaminen edes onnistu.
                                  Holkkalistan sahaaminen menee kätevästi, kun tekee sen aina samalla tavalla. Itse olen painanut aina listan toisen (saman) takareunan sahan pöytää vasten jiiriä tehdessä, ja pidän huolen, että se tulee lyötyä seinään samalla lailla. Eli lista tiukasti pöydän topparia vasten = lista tiukasti seinää vasten, ainoastaan kantti koskettaa kattoa.

                                  Comment


                                    #18
                                    Dewaltin kääntöpöytä tuli hommattua. Maksoi aivan v*tusti liikaa... No toivottavasti toi kestää kymmenen vuotta. Ainakin... Jos sais semmosen kombinaation jossa olis dewaltin kone ja makitan pöytä, se olis paras. Makitan sirkeli oli vähän lelun oloinen. Pöytä taittuvilla jaloilla taas paljon fiksumpi kuin dewaltissa. No Kyllä tuo dewaltin pöytä muuten ihan ok on. Dewaltin harjaton moottori on kyllä tosi hiljanen.

                                    Comment


                                      #19
                                      Kukaan ei ole vielä haukkunut Metaboa...

                                      Bauhuussiin 5v. takuulla ajattelin tarttua täkyyn ja laittaa anopin ostamaan joululahjan ;)

                                      http://www.autola.fi/ajankohtaista/t...1263458450886/
                                      KGS 216 alle 200€
                                      +50€ saa kapasiteettia lisää KGS 254.

                                      Tuolla hintaa taitaa harrastuskäytön määritelmät tulla täyteen.
                                      Vastaavaan "merkki"tuotteeseen saa laittaa satasen jos toisenkin lisää.?

                                      Comment


                                        #20
                                        Täytyypä käydä Bauhausissa lahjaostoksilla....

                                        Comment


                                        • #21
                                          Juu, ylälistoissa helpoin tapa minusta on juuri se, että sen sahaa juuri siinä asennoss,a missä se on menossa seinään kiinni. Silloin saa käyttää suoraan 45 asteen kulmaa ja terä on pystyssä. Tietyissä tulantessa mitoittaminen on hankalaa, mutta kulmat osuu kyllä kohdalleen. Sitten täytyy enää toivoa, että talossa olisi suorat kulmat.

                                          Aikamoinen määrä on tullut remppaa tehtyä jollain halpis yhdistelmäsirkkelillä ja ja vielä halvemmalla raksasirkkelillä, mutta välillä kun pääsee käyttämään isän kääntö-DeWaltia, niin taas muistaa, millaisia on hyvät ja jämäkät koneet. Painaahan se ihan pirusti, mutta isolla terällä yltää kunnolla ja kaikki linjaarit ym on todella jämäköitä.

                                          Comment


                                            #22
                                            Halpiksien ongelmat kiteytyy ainakin omasta mielestäni kahteen ongelmaan:
                                            1. Säädöt on niin heppoiset, että ne säädöt mitä juuri laitoit ei välttämättä ole enää sahauksen aikana tai jälkeen kohdillaan.
                                            2. Laakerointi on väljää. Vaikuttaa taas niihin säätöihin. Kun lyöt sahan käyntiin, niin fjongaa ja vipottaa sen verran, että se sauhaus ei tulekaan siihin mihin säädetty.

                                            Muuta vikaa niissä ei ole :)

                                            Comment


                                            • #23
                                              Aika vähälle käytöllehän nuo puuntyöstövärkit tuppaa jäämään kun on saanut talon rempattua ja muut pakolliset rakennusrojektit valmiiksi. Liian hyviäkään koneita ei kannata ostaa, sukulaiset tai kaverit ne vaan lainaa ja rikkoo. Halpissirkkelit paranee usein kun niihin vaihtaa peltisen harvahampaisen terän paikalle paremman terän.

                                              Kavereilla on euroopasta tuotu Altendorf liukupöytäsirkkeli omassa puupajassaan, on kieltämättä hieman aneemista Einhellillä sirkkelöidä sen jälkeen.

                                              Comment


                                                #24
                                                Ostin Metabo KGS 303 liukukaapparin n. 6 vuotta sitten, ei pahaa sanaa sanottavana siitä. Hiljainen, ei klotaa eikä klappaa vielä mistään. Ei tosin ole järin halpa.

                                                Laatikkomallinen halpispaska on sitten halkaisuun kun tuolle on vähemmän käyttöä. Ja pari käsisirkkeliä, toinen kätsynkokoinen Protool, toinen helvetinmoinen DeWalt:in DW86 (1.7 kw) järkäle jolla ei tee juuri mitään kun tuo jo painaa kun synti. Nojoo, saahan sillä toisaalta 4x4" halkaistua.
                                                Viimeksi muokannut hoff4; 4.12.2010, 16:06.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Herätellääs tätä, Eli Jiirisirkkeliin sekä kääntöpöytä sirkkeliin pitäisi uudet terät hommata. Kellään kokemuksia mistä kannattaisi katsoa/kysellä? koot 216mm ja 230mm. Tarkoitus olisi kaikenlaisia rakennushommia noilla tehdä, joten hammasluvut katson sinnepäin. Paikallisissa rautakaupoissa tuntuu olevan aikapaljon ilmaa hinnoissa, vaikka saisikin -15% tarjoukset. Myös ulkomaan nettikaupat otetaan huomioon jos postimaksut eivät ole hälyttäviä.

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Joissakin taitaa olla hinta ja laatu käsikädessä tai ainakin oma kokemus noin.

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Tuossa on tuo TM-rakennusmaailman sirkelinterä vertailu vuodelta 2008.

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        Mie olen käyttänyt miun tarkistuspyörösahassa juurikin CMT:n teriä, etsiskelin aikoinaan kapeahampaisella profiililla olevia ja silloin CMT:t olivat ainoita mitä tuli vastaan. Tyyriitä, 96 piikkinen maksoi muistaakseni ~300€.

                                                        Tuolta ostin silloin: http://www.axminster.co.uk/power-too...s%3Flimit%3D60

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Itse ostin CMT:n terän sirkkeliin Motonestista, 56 hampainen luokkaa 60 euroa.

                                                          Comment


                                                            #30
                                                            Motonetistä saa myös varsin kohtuuhintaisen teroittimen, joka on ollut euroihin nähden varsin käyttökelpoinen.

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X