Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kompressorin moottorin kytkennät (käynnistyksen kevennys)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #31
    Pehmokäynnistin on viimisen päälle turha laite kompressorikäytössä. Sillä pystyy kyllä rajoittamaan käynnistysvirtaa, mulla samalla rajoitetaan myös käynnistysmomenttia. Käynnistysvirtaakaan sillä ei pysty rajoittamaan kovin alas, ilman että momentti loppuu käynnistyksessä kesken. Taajuusmuuttaja on ainut laite, jolla voidaan rajoittaa käynnistysvirtaa rajoittamatta samalla käynnistysmomenttia. Tähti-kolmio -käynnistin sitten niissä tilanteissa, jos nallit ei salli suorakäynnistystä ja kompressori jaksaa tähdessä käynnistyä.

    Comment


      #32
      Vähän sivuaa aihetta, mutta mulla on hyllyssä useampia uusia tähti-kolmio käynnistyskytkimiä koteloineen, jos joku sellaista tarvitsee. Yv:llä lisää.

      Comment


        #33
        Manuaalikytkin löytyy. Nyt hakusessa paineen mukaan automaattisesti starttaava ratkaisu.

        Taitaa olla kaikkein paras ajaa vian tuolla tähdellä jatkuvasti, jos sulake ei käynnistyksissä pauku. Vilkku ne valot kiinteistössä aikoinaan kolmiolla ajettaessakin.

        Comment


          #34
          Hyvin tuo nyt näytti toimivan sähköjen osalta hiekkapuhalluksessa. Kävi siis usein ja pitkään. Ainoastaan pari kertaa pudotti käynnistimen virtasuoja itsensä pois, mutta sitä voi vähän säätä isommaksi.

          Ainoa ongelma tuli nyt letkuista. Iso säiliö on parin metrin päässä ja kompurassa pieni paisuntasäiliö sylintereistä, josta rivoitetulla putkella takaiskulle, ja siitä letkulla säiliölle. Nyt kun kompura kävi pitkään, tulee tuo lähtöputki niin kuumaksi, että pehmentää letkun pään karassa ja ampui irti. Tulee muuteen aika iso mökä, kun tuollainen useampi sata litraa tulee 19mm letkusta vapaasti ulos.

          Sähkökytkin on nyt takaiskun sivulähdössä suoraan mekaanisesti kiinni, joten sekin lämpenee samalla jonkin verran, mikä osaltaan varmaan avittanut tuota ylivirtasuojan laukeamista helpommin.

          Täytynee hommata joko järeämpää letkua tai sitten vetää kovalla putkella vähän kauemmast letkuliitos.

          Comment


            #35
            Alkuperäinen kirjoittaja Shuttle Näytä viesti
            Pehmokäynnistin tai taajari. Paineohjattu taajari vois olla melko metka, säätäisi kierrosnopeutta paineen (tässätapauksessa kulutuksen) mukaan.
            Onnistuuhan se. P/I-muunnin väliin ja siitä virtaviesti taajuusmuuttajan virtatuloon.

            Comment

            Working...
            X