Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

öljylämmitin raksalle

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • öljylämmitin raksalle

    Eli väliaikaista lämmityslaitetta olen hakemassa rakennustyömaalle ja meinasin jotta dieselpolttoinen lämmitin ajaisi asian varmaan huomattavasti tehokkaammin ja nopeammin kuin joku muutaman kilowatin sähköpuhallin.

    Onkos teillä kokemusta tuollaisista laitteista ja paljonkohan tehoa polttimelta vaaditaan jotta omakotitalon toinen kerros (~300m3) lämpeäisi näillä keleillä suht nopeasti?

    esimerkkinä http://www.spinea.fi/oljylammittimet.htm

  • #2
    Nuo lämmittimet kyllä lämmittävät nopeasti mutta meteli on korviahuumaava. Lisäksi kannattaa muistaa että kaikki dieselin palokaasut jäävät lämmitettävään tilaan ja palotapahtumassa syntyy myös vesihöyryä mikä on sitten eristeissä jos et ole höyrysulkua vielä asentanut. Serkkupojalla on tuollainen pienin malli autotallin lämmittimenä n.100m3 ja se lämpenee noin 20 minuutissa työskentelylämpöiseksi. Jos pintoja jo valmiina en kylläenää veisi sisälle moista. Sähkölämmitinä pitäisin myös aika turvallisena tuohon nähden.

    Comment


    • #3
      On nuo löpölämmittimet aika karuja laitteita, tosin nykyään suht toimintavarmoja. Oma malli joku ikh:n maahantuoma 15 kw italialainen korkeapainepumpulla ja termostaatilla. Hintaa n. 500. Valopetrolilla jos lämmittää niin savuaa vähemmän. Ittellä on suurempi korjaushalli jota tarvian lämmittää n. 10 päivänä vuodessa ja siinä käytössä löpölämmitin on oikein hyvä, lämmön saa nostettua nopeasti lyhempiaikaistakin tarvetta varten.


      Vuokraa moinen värkki ja kokeile, siinei ainakaan paljoa rahaa häviä.

      Comment


        #4
        Hanki Sampsa P-60 tai vastaava vanhan ajan puhallinlöpölämmitin. Se tarvii kyllä savuputken ulos, mutta siihen käy ihan hyvin joku vanha ilmanvaihtoputki kierresaumaputki kun vaan läpiviennin eristää villalla tai laittaa johonkin ikkuna-aukkoon kovan villan ja siitä reiästä putki läpi.
        Esim tuommoisella Sampsa P60:lla saa 100 m2 parissa tunnissa ihan oikeasti lämpimäksi. Tynnyrillinen löpöä riittää kovilla pakkasilla muutamaksi päiväksi (100-200m2) ja jos on reiät tukossa ja eristeet kunnossa eikä isoja vuotoja niin 100 m2 pysyy työlämpöisenä jo yhdellä 20 L:n jerryllä 1-2 päivää.

        Tuossa kuva vehkeestä

        http://www.nettivaraosa.com/730582

        Comment


        • #5
          Kannattaa muistaa se,että paikat on umpijäässä sen jälkeen,kun olet lopettanut väliaikaisen lämmityksen.

          Comment


          • #6
            Apupoikana työmaalla olleena suosittelen vuokrafirmasta hankittua löpölämmitintä. Lämmittimen pakoputki vain ulos ( vaikka ilmastointiputkesta) ja 200 l löpösäiliö viereen. Firma, ainakin Lpr:ssa hoiti maksua vastaan löpöntynnyrin vaihdon.

            Hyvin toimi ko juttu. Lämmitettiin 2 koneella koko talvi eri rakennusvaiheita.

            Jukurin/Jukan vastaava juttu
            Viimeksi muokannut Jorma Niemi; 5.1.2009, 16:06.

            Comment


            • #7
              Meillä oli (kerrostalo)työmaalla viime talvena tollanen samannäköinen poltin mikä tossa kuvassa on keskellä. En nyt muista kilowatteja tms. mut se ostettiin Jkl:n IKH:lta ja ei ollu edes "kovin kallis". Kahdella semmosella puhaltimella lämmitti yhden kerroksen talosta parissa tunnissa niin, että vedet vaan tippu onteloista, vaikka pakkasta olikin. Ja siitä ei tullut minkäänlaista savua/nokea, joten siinäkin mielessä sopii varmasti hyvin ok-talon lämmitykseen.

              Löpöä se kyllä vei tankillisen n. 8 h:ssa, mutta eihän sitä tartte kokoajan polttaa, jos yhtään on eristeitä seinissä...

              Comment


              • #8
                Hain Honkkarista IKH:n 10kW:n puhaltimen ja hyvin tuntuu teho piisaavan. Kulutus on noin 1l/h eikä pahemmin savuta tai pidä meteliä joten hyvin voi vieressä työskennellä. Ensi viikolla saan puhallusvillan yläpohjaan joten sitten alkaa lämpö pysymään sisällä, nyt puhallin toimii lähinnä työnaikaisena lämmityksenä.

                ps. jos on tarvetta niin myyn edullisesti pois kuukauden-parin päästä kun saan talon oman lämmitysjärjestelmän iskettyä päälle. Honkkarin yhden vuoden takuulla. ;)

                En ole tykästynyt noihin vuokrafirmojen palveluihin missään mielessä - mielummin ostan laitteen/työkalun itselleni ja myyn käytön jälkeen eteenpäin jos ei itsellä sen enempää tarvetta. Toki jotain Hakin telinettä on vähän pakostakin joutunut vuokraamaan kun ei viitsi sentään niitä lähteä ostamaan.

                Comment


                  #9
                  lämmitin

                  mulla olis tuollainen IKH:sta ostettu nafta lämmitin...teho N.16Kw käytetty noin yhden tankillisen verran vaihtu tilat ja nyt käyttöä ei laitteelle ole 300eurolla tuon sais omaksi...
                  T.Antti kivelä 0405043180

                  Comment


                  • #10
                    Alkuperäinen kirjoittaja Hervast
                    ...Valopetrolilla jos lämmittää niin savuaa vähemmän. Ittellä on suurempi korjaushalli jota tarvian lämmittää n. 10 päivänä vuodessa ja siinä käytössä löpölämmitin on oikein hyvä...
                    http://www.vmtools.fi/?s=tuote&tid=1...=460-1004-1041
                    Mulla on hallissa tuommonen ja poltan siinä talvilaatuista moottoripolttoöljyä. Mielestäni ei pahemmin kärytä. Väittävät myös, että mpö:llä palaa puhtaammin, mitä lämmitysöljyllä. Voishan tuota valopetrooliakin joskus kokeilla, mitä semmonen eväs maksaa?

                    Tuo lämppäri temppuili äskettäin hitosti. Purin ja kasasin, puhalsin paineilmalla suutinta ja putkistoa puhtaaksi, vaihdoin suodattimia, uutta öljyä jne. Siinä sitä purkaessani sain pumpun tyhjäksi ja sinne ilmalukon. Senkin tajuamiseen meni oma aikansa. Sitten se syttyi ja paloi moitteettomasti. Kunnes taas jonkun ajan kuluttua alkoi sammua itsestään. Jälleen pura ja kasaa... Enkä saanut kuntoon. Nyt tänään kokeilin huvikseni, pelaa täysin moitteetta! En ymmärrä italialaista tekniikkaa...

                    Comment


                    • #11
                      Itellä just saman valmistajan värkki, mut muistaakseni 16 kw tehoinen. Ittekin olen poltellut tuossa talvilaadun mpö suoraan säiliöstä ja viimeksi käyttäessä tuokin alkoi takkuamaan. Yritin jo suutinta puhallella puhtaaksi kun arvelin siellä olevan vettä kun ei tuntunut sumuttavan kunnolla, ruikki vaan ja savutti aikansa kun yritti sytyttää. Pitänee kai tyhjentää säiliö ja vaihtaa suodin yms.

                      Johan se pari vuotta toimikin, kai se italian tuotteelle on ihan hyvä saavutus...

                      Comment


                        #12
                        Samaan asiaan liittyen tallin lämmitykseen miettinyt joko kaasulämmitintä taikka löpömallia. Onko noista kaasuvehkeistä kokemuksia?

                        Comment


                        • #13
                          Nuo lämmitykset tallissa on ihan luksusta. Itsellä lämmityksen hoitaa kehon lämpö :) Josko joskus saisi talliakin päivitettyä.. Ei vaan taida näillä hinnoilla heti onnistua.

                          Mutta nuo löpölämmittimet on kyllä tehokkaita, lämmittää vaikka eristykset olisi hieman heikommatkin. Jos siis ei tarvi pitää kokoajan lämpimänä, vaan riittää touhuamisen ajan lämmitys.

                          Comment


                            #14
                            Kaasuvehkeetkin on tehokkaita, mutta jostakin syystä tuntuvat syövät happea aika reilusti palaessaan, ja kaasu on kalliimpaa kuin löpö.

                            Oma ITM Antares 20, siis 20kW löpölämmitin umpinaisella palopesällä ja pakokaasun poistolla lämmitteli meidän torppaa rakennusaikana melkein koko viime talven, pakoputki oli aluksi jopa ihan huoneilmaan ja silti siellä pystyi vallan hyvin työskentelemään, ei pakokaasu haissut eikä tuntunut ja lämmin oli. Tuo pakokaasun poisto ja umpinainen palopesä on ainakin raksalla aika ehdoton siinä vaiheessa kun kuivatellaan, kun ei tule vettä koko ajan palotuotteena ilmaan lisää. Tuo lämmitin ja pari ilmankuivainta meinasivat vetää tuvan turhankin kuivaksi välillä... Hukkalämpöhän tuosta pakokaasunpoistosta menee harakoille jonkin verran väkisinkin, mutta jos ei ilmankosteudesta ole suurta haittaa, voi pakokaasut mielestäni kunnossa olevasta lämmittimestä päästää huoneilmaankin. Palaa todella puhtaasti, kunhan on puhdas talvilaadun polttoaine (ja sekin mieluiten vielä lämpimänä) ja sen suodatin.

                            Edit: tuo suodatin todellakin kannattaa vaihtaa usein, ei ole suuri kustannus ja tuntuu että vaikutus on suuri. Pienikin vastus suodattimessa saa aikaan epäpuhtaan palamisen. Ja MPÖ:llä meillä lämmitellään tuolla. Ostin käytettynä, vaihdoin suodattimen ja pesin tankin, lisäksi piti vaihtaa palopesän kylkeen jälkijäähdytyksen termostaatti. Ei tullut kalliiksi, on varmasti jo maksanut itsensä takaisin vuoden käytöllä.
                            Viimeksi muokannut MR; 9.9.2011, 11:52.

                            Comment


                            • #15
                              Onko kellään tälläistä vakituisessa asennuksessa?

                              http://www.lipakkapinta.com/kauppa/i...dex&cPath=117&

                              Comment


                                #16
                                Korpelan Pentti Kankaanpäässä myy myös noita moniöljypolttimia: http://www.penttikorpelaoy.fi/import

                                Comment


                                  #17
                                  Kaasulla ei kannata lämmittää, tulee varsin kalliiksi PÖ-versioon verrattuna.

                                  Comment


                                  • #18
                                    Lämmitin 3kW:n sähkölämppärillä koko talven (marraskuu-helmikuu) ja n. 460m3 omakotitalo oli siinä 20 asteen kieppeillä koko talven. Sähköä toki meni n. 5000 kW, että sähkölaskussa tuntui hetken aikaa.

                                    Comment


                                      #19
                                      Minulla myös tallilla ja varastolla tälläinen ITM Antares 20 löpölämmitin erillisellä termostaatilla. Savuputki vain ulos, niin ilmakin pysyy sisällä hyvänä.
                                      Tällä saa kyllä isommankin tilan nopeasti lämmitettyä.
                                      Kannattaa käyttää talvilaadun moottoripolttoöljyä, niin laite toimii hiton paljon paremmin.

                                      Comment


                                      • #20
                                        http://www.cami.fi/

                                        Tollanen vois olla kanssa hyvä pitämään tallissa peruslämpöä ja ilmanvaihtoa ylläpitämään.

                                        Comment


                                          #21
                                          Näistä kokemuksia?

                                          http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=1861

                                          Näyttää olevan halvin tuo puuilo mutta lämppäri on 20kw joka on hiukan iso 50m2 talliin

                                          Comment


                                            #22
                                            Kaasuvehkeistä:
                                            Itse ostin IKH:lta joku vuosi sitten 30Kw kaasulämmittimen kun sitä niin tehokkaaksi myyjä kehui. Oli kyllä melkoinen pettymys tehon suhteen. Ja ainakin pienestä pullosta (11kg) käytettynä vetää pullon nopeasti jäähän ja lämmitin hyytyy...
                                            Ostin sitten seuraavaksi talveksi Masterin 29Kw polttoöljylämppärin ja toimii.

                                            Comment


                                            • #23
                                              Terveeks!
                                              Itsekkin hankin juuri käytetyn antares 20kw hallin lämmitykseen. Ei kuulemma ole ollut kuin yhden talven käytössä, mutta jotain hämminkiä siinä taitaa olla. Alkuun ei palopesä lämminnyt kun max 170c, katkoi polttoa ja vähän ajan päästä vikatilaan. Putsasin valokennon/liekkivahdin, vaihdoin suodattimen ja koitin säätää ohjeen mukaan palotilan osat kohdilleen. Nyt polttaa koko ajan, palotila lämpiää ~300c infrapunamittarilla mitaten, mutta putkesta tulee valkoista savua ja käryä myös sisälle. Aineena käytän talvilaadun löpöä.
                                              Oisko heittää vinkkejä miten tuon saisi toimimaan normaalista, mitä säätää/muuttaa seuraavaksi?

                                              Joku tuossa mättää kun nyt puhallin käynnistyy, muttei aloita polttoa, menee vain vikatilaan ja reset-valo syttyy. Ainetta pitäis kulkea suuttimelle asti joten taitaa nyt sytytyksessä olla jotain häikkää. Kenelläkää ideoita? Soittaskohan ihan IKH vai ironsec joka näitä möi...
                                              Viimeksi muokannut zero8; 2.2.2012, 10:11.

                                              Comment

                                              Working...
                                              X