Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Paineilmatyökalusetin halpismaaliruisku "Kymppi-Jet"

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Paineilmatyökalusetin halpismaaliruisku "Kymppi-Jet"

    Onko suuttimessa kokomerkintää/saatko mitattua? Sehän sen pitkälti määrää, minkä paksuista tavaraa siitä läpi menee.

    Joten tässä vaiheessa vastaus c), varauksella suuttimen koon varmistumisen jälkeen sekä a), b) että c).

    Mitään muuta sillä tuskin kannattaa yrittää tehdä kuin maalata aitaa naapurin puolelta tai kyllästää terassikalustoa alapuolelta tai heittää sitä naapurin kissaa... Toki, romualumiini on sen verran hinnoissaan että siitä voisi saada painon mukaan ehkä 0,30€.

  • #2
    Näyttää suunnilleen samanlaiselta kuin Bilteman ruisku.

    Kyllä, niistä pikkurei'istä ja harjanteista tulee ilmaa, ja maalisuihkun leveys on poikittain niihin harjanteisiin nähden. Siinä vasemmalla oleva pieni säätönuppi määrää kuinka paljon ilmaa tulee niistä harjanteen rei'istä, maalisuihku leviää samassa suhteessa. Jos se on kiinni, tulee pistemäinen kuvio.

    Tuo taaimmainen ruuvi määrää kuinka paljon suutinneula aukeaa, ja paljonko maalia tulee. Se ei periaatteessa vaikuta pisarakokoon.

    Muista ruuveista en osaa sanoa, voi olla että osa on niistä vain valmistusteknisistä syistä.

    Comment


      #3
      Yleensä näissä on kolme säätöä: 1. neulan liikkeen säätö, joka on tuo taaksepäin sojottava säätönuppi (tämä siis määrää miten paljon maalia halutaan tulevan), 2. ilman säätö, joka tässä tapauksessa on mahdollisesti tuo säiliön alapuolella oleva nuppi (tällä siis hienosäädetään painetta), ja 3. viuhkan leveyden säätö, joka tässä tapauksessa voisi olla joko tuo sivussa oleva toinen nuppi liipasimen takana tai tuo pieni ruuvi neulan liikkeen säädön yläpuolella (tällä siis säädetään suihkutusviuhkan leveys.

      Ilma tulee juuri noista pienistä rei'istä, sekä suuremmista rei'istä sivuilla. Viuhka tulee siis 90asteen kulmaan noiden reikien linjaan nähden. Säiliössä olevassa pikkukorkissa pitäisi olla pieni reikä piilossa, josta säiliö saa korvausilmaa kadotetun maalin tilalle.

      Ei muutakuin riittävän hyvällä tuotolla varustettu kompura, vedenerotin ja paineensäätimen kautta letku ja maalaamaan. Paineita kannattaa kokeilla erilaisia, lähtisin varmaan tuollaisen ruiskun kanssa jostain 4bar kokeilemaan. Tuskin alle 3barin saa nättiä jälkeä, ei sumuunnu riittävästi. Neulan säätö niin että ruuvi melkein tippuu pois, eli niin suurelle kuin saa, siitä tiputetaan jos tulee liikaa tavaraa. Käden nopeudestahan se on kiinni. :) Ilmahana ruiskusta auki, ja viuhka niin leveälle kuin saa. Siitä hakemaan säätöjä ja harjoittelemaan.

      Itselläkin aika harjoitteluvaiheessa vielä mennään, 2 autoa ja pikkuosia jonkin verran maalanneena voin kertoa, että ruiskuissa ja maaleissa on eroja... Ostin keväällä Satajetin 3000RP:n, eikä silläkään aina saa hyvää pintaa meikäläisen maalausolosuhteissa.

      Edit: Myöhässä. Kyllähän tuolla voi kokeilla maalata melkein mitä ja millä vain, täytyy vain ohentaa riittävästi tuolle suutinkoolle. Melkein kokeilemalla sekin selviää parhaiten.
      Viimeksi muokannut MR; 5.8.2008, 11:55. Perustelu: Myöhässä...

      Comment


      • #4
        Unohtui sanoa että tuo minun ruisku toimi ekoilla kerroilla ihan hyvin, mutta nyt ei tahdo suihkuttaa millään tasaisesti vaikka olen putsannut sen moneen kertaan eikä maalia pitäisi siellä olla.

        Jos maali on liian ohutta, se valuu todella herkästi. Eli kyllä se voi olla liian ohutta.

        Pura vaan "kaikki" sieltä auki, koska aika herkästi sitä maalia sinne sisälle jää. Suuttimen takana ei ole jousta, siinä "syötönsäädössä" on, mutta ei se silmille tule.

        Kait tuossa olisi hyvä olla joku kaasunaamari...

        Comment


          #5
          Maali ei voi periaatteessa olla liian ohutta, mutta niinkuin Okkim sanoi, valuu ohuempana herkemmin. Maalikaupoista saa sellaista (muistaakseni DIN-)mittaria, josta valutetaan pienestä reiästä tietty määrä maalia läpi, ja kuluneen ajan mukaan säädetään ohennusta. Automaaleissa on yleensä seossuhteet ilmoitettu, esim 2:1+10%, joka tarkoittaa 2osaa väriä, 1osa kovetinta ja tuohon +10% ohenninta. Maalikaupasta saa myös sekoitustikkuja eri asteikoilla ja sekoituskuppeja.

          Pikkukorkin kyljessä on yleensä reikä, josta se sitä ilmaa sinne säiliöön saa menemään.

          Ainakaan kalliimman ruiskun kanssa ei kannata nuukailla pesun huolellisuudessa. Likaisena ruisku räkii maalia, neula ei välttämättä sulkeudu kunnolla jne. Tähän ei auta kuin maalinpoistoaine tai hiominen tai osien uusiminen (halvempiin ruiskuihin ei yleensä edes saa varaosia).

          Itse olen yleensä ensin säiliön tyhjennyttyä kaatanut säiliöön hieman tinneriä, laskenut ilman kanssa sitä läpi noin puoli minuuttia ja sen jälkeen ruisku osiksi: säiliö irti, pohjasihti ja korkki sekä pikkukorkki auki. Ilmasuutin irti, maalisuutin irti, neulan takaa säätöruuvi irti (tämän alla on palautusjousi, ei kovin voimakas) ja neula vetämällä pois. Sen jälkeen kaikki osat tinneriin likoamaan, josta otetaan yksi osanen kerrallaan tarkempaan käsittelyyn ja pienellä pensselillä jokainen osa tarkasti puhtaaksi. Ammattilaisilla on yleensä tarkoitukseen soveltuva allas ja pesuruisku, jolla saa puhallettua tinneriä paineella purettuun ruiskuun.

          Suojaimeksi kannattaa hankkia esim. 3M:n aktiivihiilisuodatin, ei haise liuottimet nenään eikä mahdollisesti vähät aivosolut tuhoudu niin vauhdilla. Aktiivihiilisuodattimet eivät kyllä kestä säilytystä ilman kanssa kosketuksissa kauaa, yleensä mukana on iso "minigrip"-tyylinen suljettava pussi, johon koko suojaimen saa laitettua säilytykseen.

          Comment


          • #6
            Maalikaupoista saa sellaista (muistaakseni DIN-)mittaria, josta valutetaan pienestä reiästä tietty määrä maalia läpi, ja kuluneen ajan mukaan säädetään ohennusta
            Anteeksi offtopic.

            Tuli tuosta viskositeettimittarista mieleen jonkun ihan virallisen instanssin aikoinaan keksimä suomennos viskositeetti = livanto. Toinen hauska oli välys = holkkuma.

            Comment

            Working...
            X