Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Väliseinän Tekoajatuksia

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Väliseinän Tekoajatuksia

    Pitäisi tehdä ullakolle pari huonetta pojille.
    Lattian pohjana on ontelolaatta sellaisenaan ja kattona on harjakatto, jolla korkeutta reunoilla noin 1 m ja harjan kohdalla noin 3 m.

    Vaihtoehdot on perusgyproc+kertopuut tai sitten jotain muuta.
    Mökki on muutoin tehty pääosin kalkkihiekkaharkosta, joka on hyvä, halpa ja pirullisen painava.

    Miten nuo LECA-seinät tai Siporex-seinät on toimineet teillä ?
    Pysyykö äänet huoneen sisäpuolella ?
    Onko vertailukohtia vaivalloisuusasteesta ?
    Seinäpintaa ei tule kovin paljon, joten materiaalikustannuksella ei loppupelissä ole paljonkaan merkitystä, jos homma muuten vaan sujuu.
    Tarkoitus on tehdä aika paljon itse, rungon muurasin aikoinaan itse.

    #2
    Itse tein tuonne asumiskäyttöön muutetulle rintamamiestalon ullakolle väliseinät ihan pitkästä tavarasta ja gyprocista. Väliin sitten 100mm villaa ääntä vaimentamaan. Taisi olla peräti halvin vaihtoehto ja äänetkin pysyy kivasti kurissa.
    Muihin vaihtoehtoihin en osaa verrata enkä ottaa kantaa.
    Viimeksi muokannut Jartsake; 17.2.2008, 14:56.

    Comment


    • #3
      Vaihtoehdot on perusgyproc+kertopuut tai sitten jotain muuta.
      Gyproc on helppo, mutta itse tekisin lastulevystä väliseinien levytyksen ja väliin villa äänieristykseksi. Kertopuu rungoksi. Lastenhuoneeseen on sitten tulevaisuudessa helpompi ruuvailla tavaraa seinille.

      Lattian pohjana on ontelolaatta sellaisenaan
      Huopa (muovi+pehmuste) ja solumuovi + parketti, laminaatti tai korkkilattia, joka eristää ääntä ja on jalalle lämmin. Korkkilattian laittaisin lapsille. Asennus yhtä helppoa, kuin laminaatilla. Hinta on vain korkeampi.

      Comment


        #4
        Kyllä siporex väliseinäharkko on helppo ja nopea tapa tehdä valmista ja hyvin ääntä vaimentavaa seinää

        Comment


          #5
          Meidän kylppäri oli tehty siporexillä, ja pois purkaessa tuli kyllä aika monta julkaisukelvotonta sanaa.

          Kai sen voi rakentaa tukevastikin kun tekee oikein, meillä ei niin ollut.

          Comment


            #6
            Juu tuo lastulevy kyllä alkaa houkuttaa monestakin syystä. KAHI jää pois raskaan rakenteen ja tekemisprosessin takia. Siporexikin vaatii aika hyvät pohjat, että se onnistuu kunnolla. Sisäharjakatto oli myös varmaan aika hankala toteuttaa yksirakenteisena Siporexilla.

            Pinnat on kuivia, ullakko on ollut 3/4 lämmin vsta -93 lähtien.
            Ei oikein huvittaisi tehdä pintavalua, joten onko lattian suhteen paljon muita mahiksia kuin koolaus+lastulevy+laminaatti tms. Raa'alle ontelolaattapinnalle ei pysty laittamaan kuin kokolattiamaton. Tai sitten voisi tietty mennä mistä aita on matalin, ja vetää vaan sentin tasoitteen pintaan ja toivoa, ettei se valu mistään alakertaan....

            Comment


            • #7
              "Raa'alle ontelolaattapinnalle ei pysty laittamaan kuin kokolattiamaton. Tai sitten voisi tietty mennä mistä aita..."

              Miten kävisi lattiaan "Lattia Vilhelmi"? Ne kun liimaa alustaan esim remonttilaastilla?, niin kiinni pysyy kun laittaa punttiin liimaa. Päällysmateriaali voi olla vaikka sitten alus"huovan" kanssa laminaatti.

              Seinät/katon tekisin: Seinään normaali runkotavaraa ja EK-cypcrokit, jotka kestävät lastenkin käsittelyn. Seinien eristykseen esim villaa reilusti tai ("mikä se oli" 0202...) foam solimatelevy uretaanilla runtotolppiin kiinni.

              Kattoon koolaus tarvittassa"tavallisella" (mikä sopii) puutavaralla ja päälle halpa paneeli. Villat, jos tarvitsee?

              Comment


              • #8
                Miksi tehdä asioista liian vaikeita? 60 jaolla kertopuut pystyyn ja EK-gyprocista seinät. Villat väliin niin äänet pysyy kurissa. Etuina muihin vaihtoehtoihin on asennuksen helpous, hinta ja saat kohtuu nopeasti valmista pintaa.

                Comment


                  #9
                  Kipsilevyä vai lastulevyä

                  Tästä ei ole tarkoitus tulla kitkat/nastat-juttua.

                  Teen poikien kanssa paria huonetta ullakolle. Pitäisi valita laittaako sisäseinät ja väliseinät lastu- vai kipsilevystä.

                  Kipsi on aika kypsää kun yrittää kiinnittää siihen. Nykyiset kipsilevyt taitaa olla jotain tavallista kipsilevyä, eroaako se EK gyproc oleellisesti tuosta jauholevystä.

                  Lastulevyssä on monta hyvää puolta, sen työstäminen pistosahalla on tosi helppoa, pintatyöt samaa luokkaa, jos on pohjamaalattua levyä. Palavaa tavaraahan se on, mutta ei nyt ole tarkoitus muutenkaan taloa yrittää polttaa.

                  Kosteuden kanssa molemmat on yhtä huonoja. Kipsi on ainoa toimiva kasvatusalusta eräille myrkyllisille homelajeille. Lastulevy turpoaa, mutta ullakon ainoa kosteatila on ajatus tehdä siporexistä tms muuraamalla, joten kosteuden kanssa ei pitäisi tulla ongelmia.

                  Lattia on ontelolaatta ja seinät puurakenteiset.

                  Onko kokemuksia puolesta/vastaan/vertailuja.

                  Comment


                    #10
                    Porukoiden ok-talossa on lähes kaikki seinät verhoiltu lastulevyllä. Ei sen kanssa mitään ongelmia ole ollut. Lastulevyjen väliin tosin pitänee jättää jonkin verran rakoa, kun kipsilevyt voi vetää kylki kylkeen.

                    Comment


                      #11
                      Lastulevyä on meidänkin talossa kaikki seinät sisäpuolelta. Ei oo turvonnu, eikä muitakaan murheita ole ollut. Talo on nyt 9v. vanha. Kärsiipähän edes vähän nojailla seiniin ja taulutkin voi ripustaa vaikka pienillä nauloilla.

                      Comment


                      • #12
                        Yks mikä on aivan takuuvarma juttu, ni tekee ens rungon peltiruoteista, 70mm villat väliin, sit osb-vaneri (silppulevy) tai lastulevy alle, mut muistaa jättää n 3 mm rakoa levylle joka suuntaan, ja sit kipsiä pintaan ja pakkeloimaan, tulee suora, kestää roikotella hyllyjä ja on aikas äänieristävä rakenteeltaan !

                        Comment


                        • #13
                          Tuolla lastulevy + kipsilevy tyylillä on moneen vaatekauppaan tullut väliseiniä tehtyä, juurikin sen takia että siihen on kätevä sitten ruuvata kaikenmaailman ryökköhyllyjä ja pinnasta saa suoran ja sileän. Jos kipsilevypinnalta haluaa lisää kestävyyttä kannattaa laittaa EK levyjä, ei tule niin herkästi jälkiä.

                          Comment


                            #14
                            Sitten vielä semmonen juttu, että mistä sitä kosteutta niin paljon tulee sisätiloihin että lastulevy turpoaisi? Kyllä silloin on jotain päin persettä muutenkin. Jos talon ilmanvaihto on kunnossa niin ei siellä lastulevyt mihinkään turpoa.

                            Comment

                            Working...
                            X