Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kantojen poisto rälläkällä ja timanttilaikalla

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Kantojen poisto rälläkällä ja timanttilaikalla

    Pitäisi muutama iso kanto saada pois. Rakennusmaailmassa oli vanha juttu timantin ja rälläkän käytöstä, moottorisahan lisäksi.
    Onko kenelläkään kokemusta rälläkkäkombinaatiosta?

  • #2
    Varmaan kaikki muut kikat on tullut koitettua mutta ei timanttilaikkaa, ei omaan korvaan edes kuulosta tehokkaalta. Kaikki tavat on ollut niin työläitä ja tehottomia että nykyään soitan samantien kantojyrsijän paikalle. Täälläpäin se on satkun verran ja kanto on pois.

    Comment


      #3
      Kannon jyrsintä rälläkällä kuulostaa siltä että rälläkkä käryää ennen kuin kanto on poissa.

      Comment


        #4
        Itsekin poistellut noita kantoja metsistä, pelloilta, pihalta yms. kokemuksia:

        - Metsä, tähän ei auta muu kuin iso Catti ja repijä perään niin lähtee mukisematta ja nopeasti
        - piha, pienet puut <20cm. Vuokrattavat pienet kantojyrsijät on käteviä, kuhan oppii tekniikan. Vuokra ~70€/vrk, viikonloppu ~130€ (Oulussa ainakin)
        - piha, isot puut. Pienellä ei tuu kuin sanomista, kunnon telavetoinen iso jyrsijä ja homma hoituu, hinta ~100€/kanto eli kallista
        - pajukot yms. Näitä ei saa pois kunnolla kuin kaivurilla, alle 3t vehkeillä kovaa turaamista, mutta onnistuu ja vehkeitä voi kuljettaa isolla kärryllä (vuokraus)
        - yksittäiset piha puut, lapio ja kaivamaan, auttaa jos mönkijä tai traktori jolla ketjujen avulla saa avitettua. Vinkkinä, että sahaan se kaikkein kulunein terä/laippa sillä sahasta tulee hetkessä tylsä ja terä pilalla (jos juurakkoja yrittää sahata poikki)

        Ei ole oikotietä onneen. Sattumalta pitää nyt poistaa yksi ladon alle kasvanut pihlaja joka on haarautunut monesti ja osittain ladon alla (vääntää jo runkoa) eli pitää kokeilla tuota rälläkkää ihan mielenkiinnosta =)

        Comment


          #5
          Ehkä joku pelastuslaitoksen rälläkkä vois tommoseen upota mut mitenkä en ihan näe että tommonen perus autotallirälläkkä olis kovin tehokas. Ei oo kyllä kokemusta, mielenkiinnolla odotan kokemuksia jos joku moiseen ryhtyy. On niitä tumppeja meinaan täälläkin ja mökillä vielä lisää.

          Comment


            #6
            Timantti terän pahin vihollinen puu. Ei oo hyvä. :(

            Comment


              #7
              Kaivuri, murskain tai moottorisaha. Ei rälläkällä kantoja saa pois koskaan.

              Comment


                #8
                Noniin. Yhden kannon kanssa nyt askarreltu. Kannot on isoja 2-3 kuutioisten kuusien kantoja. Ensin haravalla irtorojut pois ja sitten painepesurilla jokaista juurta sen verran puhtaaksi kuin nyt saa

                Pienet juuret, joita näissä nyt ei juurikaan ole,menee isolla rälläkällä ja timantilla aika helposti poikki. Isommissa taitaa käydä niin, että niissä on sen verran tuoretta puuta, että timantin urat täyttyy ja leikkuu hyytyy.

                Sahailin sitten paksumpia moottorisahalla poikki, mutta teräketjun joutuu terottamaan 2-3 juuren katkaisun jälkeen. Tietysti jos jaksaisi askarrella oikein kunnon kolot joka juuren alle niin säästyisi teroitukselta, mutta vaike sanoa kumpi on pienempi vaiva, lapiolla tonkiminen vai ketjun teroitus koneella.

                "Yllättäen" kanto ei pompannutkaan irti maasta, joten tarvitse tähän vielä jotain apuja. Helpoin olisi, jos lähtisi traktorilla nyppäsemällä irti, mutta joutunee taas vuokraamaan kaivurin.

                Jos kaivuri olisi samaan aikaan paikalla niin sillä voisi avustaa juurien paljastusta ja säästyisi muutamalta ketjun teroitukselta.

                Ryobin bensapesurussa ei ole pyörivää suutinta, joka voisi olla tehokkaampi tuossa juuren vieruksen ja aluksen pesussa.

                Pienten juurien katkomiseen rälläkkä on kyllä ihan ookoo. Isommat kaipaa sahaa.

                Olisihan se kantojyrsin ihan kiva,pitäisi vaan löytää se ensin vuokraamosta. Lisäksi en tiedä miten hyvin se noiden reiden paksuisten juurien poistoon mahtaisi purra.

                Comment


                • #9
                  Työkaveri kehui että kun porailee kantoon reikiä, ja täyttää urealla, niin seuraavana vuonna saa sellaisen lahonneen / pehmenneen kannon helpolla irti.
                  Ite odotin luonnonmukaisesti 4-5v ja nyppäsin sitten kaivinkoneella.

                  Comment


                    #10
                    Kaivinkone ja routapiikki siihen, ei tarvii muuta. Eikä tarvii odotella vuosia :) Ainut mitä pihoilla pitää miettiä on et pääseekö kohteeseen purkamatta taloa.

                    Comment


                    • #11
                      Juuret poikki moottorisahalla, sidontaliina kannon ympärille ja vetäsee quattrolla kannon pois. Kahdesti olen testannut, automaatti q7 ei ollut moksiskaan mutta manuaalilötkössä oli havaittavissa pientä kytkimen hajua.

                      Comment


                        #12
                        No jos Q7 riittää kannon irrotukseen niin sehän on kokeiltava.

                        Comment

                        Working...
                        X