Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Hiekkapuhalluslaitteiston hankintaa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Hiekkapuhalluslaitteiston hankintaa

    Pitäisi ostaa hiekkapuhallin tallille. Riittävän tuoton kompura jo tallista löytyy (>500l/min).

    Hyvät (Velsar, Puhku jne.) taitaa maksaa lähemmäs 1000e halvimmillaankin, joten yrittänyt katsella jotain enemmän budjettimallia. Käyttötarve kuitenkaan ei ole kovin suurta. Mutta onko noista halpiksista mihinkään? Suuttimen kestävyys ja hiekansäätöventtiilin toimivuus noissa kait ne ratkaisevat asiat.

    Tätä katselin: https://www.torafors.com/product-pag...laite-37litraa

    Mutta onko tuolla nyt mitään muuta eroa niihin 100e pieniin pallomallisiin, kuin tilavuus ja täyttökartio? Vai onko nuo kaikki halvat niin huonoja, että hiekan määrää ei saa kunnolla säätöön tai osat kuluvat heti loppuun?

  • #2
    Tuossa on kyllä täsmälleen saman näköiset komponentit kuin halpakauppojen satasella myytävissä pöntöissä (jollainen on itselläni), eli ainoaksi eduksi jäisi pikatäyttö ja isompi säiliö. Tuo kädensijalla käytettävä sulkuläppä suuttimen edessä kuluu aika nopeasti ja kaikki venttiilit ovat sitä halvinta laatua. Hiekan määrä vaihtelee itsekseen jotenkin selittämättömästi ja mitään roskaa hiekan seassa ei siedä yhtään. Kun puhalluksen lopettaa, sisäinen ilmavuoto pakkaa puhallusletkun täyteen hiekkaa joten sitä pursuaa työtä jatkettaessa ulos heikolla teholla kunnes määrä tasaantuu. Tuohon hintaan ei toki voine parempaa vaatia.

    Comment


    • #3
      Minullakin on joku 40 litrainen halpispytty jonka mukana tuli varsin onneton suojahattu, tai miksikä nyt voisi sanoa ? No jonkinlainen maski se on. Kun olen käyttänyt puhaltaessa oikeaa suojakypärää raitisilmaliitännällä, niin osaan arvostaa sellaista. Muuten sitä hiekkaa on puhaltaessa ihan jokapaikassa päässä. Ja vaihdettava suojalasi saisi kypärässä olla, ne kun tuppaavat hämärtymään puhallushommassa.

      Itse puhallan nilsiän kvartsihiekalla, jotain 0,6 tai 0,8 se raekoko lienee. Kyllä sillä enimmät ruosteet saa irti ja ihan hyvän tarttumapinnan tehtyä epoksipohjamaalille.

      Uusin tuon hiekkapuhalluspytyn kiinan hanat suht kättelyssä, jolloin käytettävyys parani hieman. Uskoisin että jos puhaltaa enimmäkseen pikkukappaleita, niin puhalluskaappi on kätevämpi käytössä.

      Comment


        #4
        Ehkä budjettiratkaisu olisi hommata esim. tuo Toraforsin pytty ja siihen sitten päivitellä hiekanannostelijaventtiili ja suutinpää näin alkuun.

        Esim.:
        https://www.blastsparesdirect.com/ab...at-sand-valve/ (Tosin onko tuo liian iso suutin? Pitäisikö olla jotain 4mm, ettei tarvitse niin valtavaa ilmantuottoa?)
        https://www.blastsparesdirect.com/bl...ng-nozzle-750/

        Joku Clemcon varmasti laadukas säätöventtiili maksaakin itsessään jo lähemmäs 500e eli ei mikään ihme, että muut kuin kiinapytyt maksavat yli tonnin.

        Comment


        • #5
          Harrastelijat ovat tehneet puhallussuuttimia posliinisulakkeista, sille vaikka sorvuuttaa sopivan pidikkeen ? Noissa pikkupytyissä se suutinkoko lienee luokkaa 2+ milliä ? (Mutu) Ja noita halpispyttyjen suutinkärkiä muistan nähneeni jossain myynnissä varaosana.

          Omaan pyttyyn uusin hanat ihan putkikamoilla, paljon avittaa sekin kun ne kiinanhanat on ihan roskaa.

          Comment


            #6
            Itse totesin parhaaksi ostaa Esim Tampereen kompressorikeskuksesta kunnon venturi suuttimen. Tuntuu ainakin omassa hiekalla käytössä ikuiselta. Kannattaa katsella "Puhti" hiekkapuhaltimia on välillä käyettynä kaupan.

            Comment


              #7
              Aiheeseen löyhästi liittyen, onko kokemuksia soodapuhalluskaapeista? Kokoluokka sellainen että joku moottorilohko tai vaihdelaatikko sopii kunnolla. Toisaalta jo kyselin ja vastaus oli että ota IKH halpa kaappi. Onko niistä mitään hyvää tai pahaa sanottavaa?

              Comment


                #8
                Eikö kaappi ole vain kaappi. Voiko sen tehdä itse?

                Comment


                  #9
                  No kyllä kai vois mutta jos tarkoitus työmaalle hankkia niin ei toinna tuntipalkalla alkaa askartelemaan metritavarasta polven päällä jos huntilla tai parilla saa valmiin.

                  Comment


                    #10
                    Sitä suuremmalla syyllä. Tekis kerralla sellaisen joka teidän tarpeisiin olis hyvä.
                    Ne satasen tai parin kaapit sopii siihen autotalli harrastelluun.


                    Tämä ihan sillä että meillä on töissä vähän turhan lussukaappi mihinkään oikeaseen käyttöön.

                    Comment


                      #11
                      Hommasin sitten sen Toraforsin pytyn. Oli muuten hyvää asiakaspalvelua heillä, kun noudin paikan päältä. Suosittelen. Toimi ihan hyvin A8:sin apurungon puhalluksessa. Tuottoahan se vaatii kompuralta paljon, mutta niin se hiekkapuhallus aina vaatii.

                      Huomioita tähän asti:
                      - Suutin kuluu todella nopeasti ja sitä mukaa ilman kulutus kasvaa. Kannattaa ostaa kovametallisuutin.
                      - Annosteluventtiili menee vähänkin karkeammalla hiekalla tukkoon. 0,1-0,6 raekoolla toimii oikein hyvin.
                      - Suuttimen sulkija on oikeasti kätevä ominaisuus. Vaikka se pelkkä kumiläppä onkin, niin toimii yllättävän hyvin. Pitää vain muistaa painaa kädellä se kiinni, eikä jättää sulkeutumista vain jousen varaan. Muuten jää vuotamaan helposti ja pikkuvuoto kuluttaa koko läpän nopeasti pois.
                      - Ilman tuloliitännänt on pöntössä vähän pienet. Väitän, että tuosta saisi tehokkaamman, jos vaihtaisi pöntön venttiilit ja putket hieman isompiin. Suutinletku ja annostelija on kuitenkin ihan ok kokoa.

                      Mutta olen tyytyväinen ainakin toistaiseksi.

                      Isoimmat ongelmat syntyi siitä, että piti aika pitkällä letkulla (20m) vetää kompuralta ulos ilma. Puhalsin kuomukärryssä, joka oli varsin hyvä siihen hommaan. Paksuin ilmaletku mitä Motonet, Puuilo, IKH marketeista löytyi, ei oikein jaksa kuljettaa riittävästi virtausta. Pitäisi olla isoilla pikaliittimillä ja 3/4" sisähalkaisijaa vähintään. Painehäviö oli nyt monta baaria, mikä vähän tuotti ongelmia.

                      Suurin ongelma tuli siitä, että paineletku kompuran ja ison säiliön välillä tallissa antoi periksi. Kompuran pää kuumeni niin paljon, että halpa paineletku pehmeni ja pullahti klemmarin alta. On muuten aika kova meteli, kun 300l painetankki tyhjenee 25mm letkusta vapaasti ulos.

                      Comment


                      • #12
                        Minulla on Tampereen kompressorikeskuksen raepuhalluskaappi Maxi. Olen ollut tyytyväinen, lasikuulalla puhallellaan pikkuosia.

                        Comment


                        • #13
                          Tänään meni lopullisesti hermo tämmöiseen halpakaupan puhaltimeen. Vuotaa joka välistä, hiekan lisääminen vaikeaa, suuttimet kuluu, sulkuläppä ei toimi, tukossa koko ajan eli hiekkaa ei tahdo tulla. Marssinko Kompressorikeskukseen hakemaan Puhdin (joka on kyllä perhanan arvokas satunnaiseen käyttöön) vai muita hyviä ehdotuksia?

                          Comment


                            #14
                            Onhan raekoko riittävän pientä ja ilma+hiekka kuivaa?

                            Comment

                            Working...
                            X