Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kiukaan termarin digitalisointi ja etäohjaus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Kiukaan termarin digitalisointi ja etäohjaus

    Keväällä tuli ostettua käytetty sähköinen ikikiuas. Hiljaksiin selvinnyt todennäköinen syy myyntiin. Mekaanisen termarin hystereesi on niin suuri että kivet ovat käytännössä kylmät ennen kuin vastukset kytkeytyy uudestaan. Tämän seurauksena alkanut miettiä tuon rakentamista uusiksi vähän fiksumpana. Kiinasta löytyy wifi-ohjauksella olevia kauko-ohjattavia kytkimiä (kiukaan päälle laittamiseen) ja termareitakin ulkoisella lt-anturilla on monenlaisia. Onko kukaan moista settiä vielä itse rakentanut?

  • #2
    Huomattavan ison kotitalouskäytössä olevan vastuspaketin kaikenlaisen "kiina-virittelyn" unohtaisin totaalisesti. Ihan vaan siksi ettei sattuisi mitään...
    Enemmän tutkailisin että onko nykyinen termari enää hengissä täysin jos hystereesi on liian iso? Ja harkitsisin uuden varaosan hankkimista.

    Comment


      #3
      Juu kyllä turvallisuus ehdottomasti otetaan huomioon. Valmistajalle laitoin jo kyselyä hystereesiin liittyen.

      Comment


      • #4
        Nuo ohjauskellot ja ohjauskeskukset ovat kiukaiden kanssa tyyppihyväksyttyjä vehkeitä. Jos esim. saunan ohjauskeskukseen on mekaanisen ratsukellon tilalle vaihdettu digikello, niin tulipalotilanteessa on turha odotella vakuutusyhtiön vastaantuloja. Vastuu laitteen muuntamisesta on täysin muutoksen tekijällä.

        Comment


          #5
          300€ hintaluokassa näyttää saavan valmiita ohjaimia, vinkkejä järkevämmän hintaluokan paketista?

          Comment


          • #6
            Ihan hypoteettisesti kellokytkimen ja termarin voisi ohittaa kontaktorilla ja älykkäällä kytkimellä, esim. Sonoff (wifi, rf, lämpötilamittaus). Lisäksi erillisellä painokytkimellä (RF) päälle/pois ja määrittelemällä viiveen kiuas on päällä tunnin painokytkimen painalluksen jälkeen. Lämpötila-anturilla sitten termostaattiominaisuus. Lisäksi wifin kautta pääsee käsiksi kännykkä App:lla, joten etäohjaus on mahdollista.

            Ja sitten omalla vastuulla kokeilemaan ;)

            Comment


              #7
              Juurikin jotain tuollaista hypoteettista järjestelmää suunnittelin.

              Comment

              Working...
              X