Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

USB WLAN sovitin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    USB WLAN sovitin

    Pitäisi tuollainen ostaa mutta kun ei ole mitään käsitystä että millä pärjäisi. Osaako joku suositella hyvää? Pääasiassa nettiä tulee plärättyä mutta silloin tällöin myös ladattua suurempia tiedostoja.

  • #2
    Tarkempien taustatietojen puutteessa (Koneen käyttöjärjestelmä, haluttu maksiminopeus ja taajuusalue, haluttu signaalinvahvistus eli etäisyys tukiasemasta) voidaan todeta että ihan mikä tahansa ebayn halvin tikku riittää.

    Comment


      #3
      Windows 7, 300mb, taajuusalueesta ei ole mitään käsitystä, etäisyys n. 10 metriä, yksi seinä välissä.

      Comment


      • #4
        Kyllä noilla spekseillä se ebayn halvin täyttää kaikki kriteerit. Tosin et maininnut onko 32 vai 64-bittinen käyttis, mutta eiköhän molempiin tule ajurit pikkuisella 8cm cd-kiekolla. Jos koneesta ei löydy perinteistä kelkkamallista rompunpyörittäjää niin sitten en tiedä sanoa tunnistaako windows tikkua automaattisesti.

        Mikä tukiasema taloudesta löytyy ja mikä on netin maksiminopeus? Oletan että et pidä mitään palvelinta kotona joten jos ulospäin on esimerkiksi vain 50Mbps yhteysnopeus (4G netti) niin mikä tahansa wanhempikin G-standardin (54Mbps) tikku ja tukiasema riittää jotta niistä ei muodostu pullonkaulaa.

        Comment


          #5
          Kunnollinen USB-wlan sovitin on niin halpa asia, että ei ole mitään järkeä ostaa Ebayn kautta mitään euron vehjettä. Niillä ei tule mitään muuta kuin paha mieli. Noiden pienenpienien "nano-mallisten" sovittimien kantamat on ihan surkeita ja jos on vähänkin seinää välissä niin katkoo aivan varmasti. Itsellä on esimerkkinä TP-Linkin TL-WN822N adapterista pelkästään positiivisia kokemuksia (hintaa alle parikymppiä). Usbikaapelia on perässä toista metriä eli ei tule sitä ongelmaa, että vie esim. pöytäkoneen takaliitännöistä kohtuuttoman paljon tilaa. Laitteessa on myös pari antennia.

          AC-tukea ei tukiasemassa siis ilmeisesti ollut ilmoitetun nopeuden perusteella. Mutta jos on AC niin kannattaa harkita sitä tukevaa wlan-adapteria. Liikkuu sisäverkossa tavara vähän mukavammin kuin mitä esim. N-standardin vehkeissä.

          Comment


            #6
            Liikkuva laajakaista, oliskohan nopeus ollut jotain 50mb jos en ihan väärin muista..

            64-bittinen. Jimmssistä ajattelin hommata mutta niitäki on niin montaa eri laatua siellä. Mikä niistä? :)

            Comment


              #7
              Itsellä työkäytössä läppärin kakkosverkkokorttina Asus USB-N10 ihan vaan sen takia kun on pieni, niin ei kolhaise sitä ja mahdollisesti usb-liitintä rikki kun joutuu teollisuusympäristössä kantelemaan läppäriä. Hyvin tuntuu tuonkin kautta dataa liikkuvan, mitään mittauksia en ole tehnyt.

              Comment

              Working...
              X