Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Vertaistukea mahdollisen kaasuauton hankintaan

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Vertaistukea mahdollisen kaasuauton hankintaan

  Ajatuksissa olisi hommata yksi tuollainen kaasumobiili, työmatkakulkineeksi. Vielä kun tuo gasumin kamppanjakin olisi mahdollinen, säästäisi tuossa 18kk aikana polttoaineissa lähemmäs neljä touhuyksikköä.

  Mielessä pyörinyt pari vaihtoehtoa:
  1. Tuon perheen päävankkurin vaihto, eli chryslerin grand voyager -> vw caddy / touran. Nuo vaihtoehdot vaan selvästi pieniä vrt tuohon rysleriin. Toki tuonnekkin tämä porukka sopii, tilaan vain jo tottunut :) Mietityttää vain miten tuollainen 110 heppainen bensa jaksaa tuota kotiloa liikuttaa. Täytyy käydä kokeilemassa miltä sellainen tuntuu. Onkos näistä kellään kokemuksia kaasukäytössä?

  2. A6 vaihto esim Passat 1.4 tsi / Volvo V70 2.4 tms. TSI koneet murheekryynejä, mutta liekö nekin ongelmat voitettavissa. Manuaali nyt jokatapauksessa, dsg riesaa en tuohon enää haluaisi. Onko näistä kummastakaan kokemuksia raadilla, kaasukäytössä?

  3. Joku muu, jompaan kumpaan ehdotukseen. Jos on jotain erityishyviä ehdotuksia, niin kuuntelen. Audilaseja ei ole enää hetkeen ollut silmillä, joten vaihtoehdot kelpaa :)

  Näitä erityisesti Ruotsin suunnalta katsellut, Suomesta pitäisi ostaa liikkeestä saadakseen tuon gasumin edun. Olikos tuossa Ruotsin tuonnissa jotain erityistä huomioitavaa?

  Yleisesti mitä näiden kanssa pitäisi ottaa huomioon, miten usein tarvii huoltaa, onko osat miten arvokkaita, verotukset yms? Mitkä kaikki huoltotoimet on luvanvaraisia, eli mitä pystyy / saa tehdä itse noiden kanssa.

  #2
  2. A6 vaihto esim Passat 1.4 tsi / Volvo V70 2.4 tms. TSI koneet murheekryynejä, mutta liekö nekin ongelmat voitettavissa. Manuaali nyt jokatapauksessa, dsg riesaa en tuohon enää haluaisi. Onko näistä kummastakaan kokemuksia raadilla, kaasukäytössä?
  Tuo 1,4tsi lienee yksi huonoimpia moottoreita mitä VAG-konserni on tehnyt. Kolmella tutulla tuo voimanlähde autoissaan 2008 - 2014 malleja ja kaikilla ollut isoja murheita sen kanssa. Itse välttäisin kyseistä moottoria. Omaa kokemusta siitä ei ole.

  Comment


   #3
   Sinulla Ville kun jo on tuota synkkää lolvohistoriaa takana, niin V70 kaasulla?

   Comment


   • #4
    Volvon akasut on ainakin aiemmin toimineet varsin hyvin.
    VAG kaasut jättäisin kauppaan.

    Comment


    • #5
     Kaverilla on Passat 1.4 TSI EcoFuel ~2008. Siihen on tehty täysi kansiremppa jo kerran ja kaasupullojenkin suhteen oli joku takaisinkutsu. Myös ovet ruostuvat ja niistä on joutunut kuluttaja-asiamiehen kanssa peräämään oikeuksiaan.

     Kaasu on paras liikenteen polttoaine, jos sitä vaan on saatavilla, ja löytää mieleisen auton.

     Itsellä tuo A8 kulkee kaasulla jälkiasennussarjalla, jo noin 80tkm, ja olen ollut tyytyväinen. Nuo jälkiasennuksetkin ovat ihan toimiva vaihtoehto.

     Comment


      #6
      2010 kieppeillä tuli reissattua paljon Tukholmassa. Silloin siellä oli taksissa paljon noita kaasu-Volvoja. Kuskit olivat jutustelun perusteella varsin tyytyväisiä niihin. Tehoa ei irronnut kaasuvekottimesta ihan yhtä paljoa mitä bensakoneesta, mutta ajoltaan selvästi edullisempi.

      Comment


       #7
       Ei tuo synkkää ole Volvohistoria, hyvin on palvellut nekin vehkeet :) Mutta vahvasti siis sinne suunnalle kääntyisi jälleen, jos niiden konsepti toimii paremmin.
       Olikos forumilla jotain henkilöitä, jotka autoja tuolta lännestä rahtaa? Itseltä ei tuo kieli taitu yhtään, joten lontoolla voisi kokeilla. Mutta onhan tässä vielä aikaa, pitää ruveta tutkimaan vaihtoehtoja.

       Comment


        #8
        Itsellä oli -12 mallinen Touran ja siinä sama 150 heppanen 1.4 TSI:n kaasuversio kuin Passatissakin. Omiin tarpeisiin kulkua oli ihan riittävästi, Caddyssä oli vielä tuohon aikaan vanhempi ja tehottomampi 2 litrainen.
        Omaan autoon tehtiin myös kansiremontti takuuaikana joten tuo moottori ei kyllä oikein vakuuttanut.
        Muuten auto oli kyllä kaikin puolin mainio ja hieman yli 500km toimintamatka kaasulla oli riittävä.

        Ehdottomasti kannattaa kaasuautoa harkita jos sopiva osuu kohdalle. Edullisempia kilometrejä kun vastaavalla dieselillä, bensasta puhumattakaan.

        Comment


         #9
         Eilen saapui tuollainen V70 satamaan, josta sen kävin noukkimassa. Kunhan ehtii vähän kilometrejä saamaan alle, niin voin tänne vähän päivitellä miten on toiminu :) Vielä pitäisi gasumin kortti tilata ja hoitaa tuontiverotukset.
         Sen jälkee voiki laittaa taas audin kiertoon.

         Oli kyllä mielenkiintoinen ilma ajella tuollaisilla kesäfillareilla kotiappäin, hiihtoliiton suosittelemat matalaprofiiliset ja leveät suvikumit. Onneksi oli vähän uraa sohjossa, missä lykkiä meneen.
         Attached Files

         Comment


          #10
          Oho. Sopiiko sitä tulla jossain välissä koeajamaan?

          Comment


           #11
           Kyllä se Mikko sopii, katotaan keväämmällä, kun saa edes tullauksen käyntiin ja jotkut järkevät fillarit alle.

           Comment


            #12
            Joo, ei mitään kiirettä. En minä tähän hätään itelle oo vastaavaa laittamassa, kiinnostaa vaan että onko siinä oikeasti mitään eroa huomattavissa ajossa.

            Comment


             #13
             Mutta vanteet on komiat :)

             Comment


              #14
              Komiat on juu, mutta vaihtuu ainaki 3" pienempiin :) Saa edes vähä kumia vanteen päälle.

              Comment


              • #15
               Ei huomaa ajaako kaasulla vai bensalla. Sama teho siitä tulee.

               Comment


                #16
                Mikähän se on V70 pulttijako...?

                Comment


                 #17
                 5 x 108

                 Comment


                 • #18
                  Joo, saman määrän vaatii energiaa. Naapurilla on -17 vuotinen gtron A3. Haastattelin häntä kulutuksesta ja sanoi asettuneen sinne 3,7kg/100km. Tankki 15kg. Käynnistyksessä käyttää poikkeuksetta bensaa, mutta n. 20sekunnin jälkeen vaihtaa kaasun polttoaineeksi. Oli ihan tyytyväinen tuohon kaasuvehkeeseen, ajo noin puolet halvempaa kuin bensalla.

                  Comment


                  • #19
                   Ei huomaa ajaako kaasulla vai bensalla. Sama teho siitä tulee.
                   Onko tää ihan todistettu dynossa? Äkkiseltään vois kuvitella että jossain 70hp lutkussa voisikin vielä pitää paikkansa, mutta entä jos tehoa on bensalla +200hp vakiona?

                   Comment


                    #20
                    Kaasussa on korkeampi oktaaniluku, joten ahdetussa irtoaisi optimoimalla vielä enemmän.

                    Comment


                    • #21
                     Alkuperäinen kirjoittaja Jultsu_ Näytä viesti
                     Onko tää ihan todistettu dynossa? Äkkiseltään vois kuvitella että jossain 70hp lutkussa voisikin vielä pitää paikkansa, mutta entä jos tehoa on bensalla +200hp vakiona?
                     Itse en ole ajanut dynossa mutta saman tehon valmistajat lupaa. Persdynolla kaasuvolvo menee ihan yhtä laiskasti bensalla tai kaasulla.

                     Comment


                     • #22
                      VW Touran 2.0 olen nyt kolme kuukautta ajanut ja oikein hyvin pelittää. Perinteinen 2-litrainen moottori ilman turboa riittää moottoritie nopeuksissakin. Meteliä turhan paljon kopissa, verrattuna Audi A6 C5 ajeluun. Mukava on tankkailla biokaasua 89€/ kk :) tankilla ajelee 400km ja bensa vaihtuu automaattisesti jos kaasu loppuu.

                      Comment


                       #23
                       Jos ei kansa ole sattunut huomaamaan, niin kaasuautoiluun on saatavilla myös 1000€ muuntotuki, kun ajoneuvo muutetaan käyttämään pääsääntöisesti kaasua (eli käytännössä bensiini autoon muutosarja + muutoskatsastus). Voisihan sitä jopa jo siis harkita jotain V8 ajoneuvoa kaasuilla ;)

                       Comment


                        #24
                        Haluatko sinisen vai hopeisen?

                        Comment


                        • #25
                         Onkohan kukaan ohjelmoinut tuommoista vag 1.4 tfsi kaasumoottoria? Miten maakaasu tottelee viriä?

                         Kyseessä ekonoomiseksi speksattu pikkukone, tuskin mitään mullistavaa?

                         Comment


                          #26
                          Ei oo tullu tehtyä, mutta voidaan kokeilla kyllä. Varmaan hiukan miedompi tulee kun bensaversiosta, mutta eiköhän sieltä jotain irti saada. Jos kiinnostaa niin tökkää mailia terho@terhonpaja.fi.

                          Comment


                          • #27
                           Ei ole kaasuautoa vielä, seuraava käyttöpeli isolla todennäköisyydellä on. Hyvä tietää ettei optimoinnille ole mitään toiminnallista estettä kaasua käytettäessä.

                           Comment


                            #28
                            Hmm, mielenkiintoista. Uskaltaisikohan näin saksalaislähtöisenä kokeilla kaasuautoa, vai tulisikohan siitä ongelmia...?

                            Comment


                             #29
                             Erittäin mielenkiintoista. Nykyisellä kaasun hinnalla jonkun 2010-luvun A4/5/6/7/8 kaasuttaminen muuttuu kiinnostavaksi. Kaasulla toimiva 3.0TFSI voisi olla edullinen ja hyvinkin hauska voimanlähde autoon.

                             Toki valtio keksinee hetikohta jonkun raipan jolla tällaista toimintaa saadaan hillittyä. Suomessahan verotus ei ole koskaan tukenut ympäristölle ystävällisempien autoteknisten ratkaisujen käyttöönottoa.

                             Mitenkäs käytännön asiat tällaisessa projektissa. Paljonko esim. 3.0TFSi-koneesta saisi kaasulla tehoa, luonnollisesti parhaalla tavalla optimoituna?

                             Autoon siis pitäisi sijoittaa kaasutankki bensatankin ohelle ja jotain muutoksia polttoaineen syöttöön mutta olisiko jotain muita asioita mitä tulisi huomioida?

                             Entäpä päästöperustainen (C02) ajoneuvovero. Pysyykö se kaasulla ajellessa samana mitä se autolla alun perin ollut sen tehtaan hihnalta ulos rullatessa vai olisiko siihen jotain lievennystä luvassa?

                             Entäpä katalysaattori, tykkäisikö se kyttyrää kaasulla ajettaessa syntyvästä pakokaasusta?

                             Auto varmaankin pitäisi myös katsastaa kaasukäyttöiseksi?

                             Comment


                             • #30
                              ilman tehtaan kaasutusta on vissiin FSI/TSI/TFSI kone aika tekemätön paikka kaasu-asennukselle. Näin ainakin olen itseni antanut ymmärtää.

                              Comment

                              Working...
                              X