Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tv:n auto-ohjelmien hämmästelyä

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Tv:n auto-ohjelmien hämmästelyä

  Katselin Dallas car sharks ohjelmaa jossa huutokaupasta ostettu B7 alpina kaupattiin ohjelmassa eteenpäin. Ihmettelin auton rengastusta joka ei oikein istunut kuvaan. etuvanne huomattavasti pienempi ja renkaana lähemmäs 55 profiilin kumi.

  Auto ohjelmissa muutenkin välillä tulee ihme autoista uskomattomia kauppoja. varmaan osa käsikirjoitettuja ja osa saattaa olla jopa aitoja. Koskahan tästä saadaan suomi-versio...

 • #2
  Varsinkin vanhoista jenkeistä maksetaan älyttömiä hintoja jo pelkästä korista. Onhan ne harvinaisia mutta tuntuu hurjalta maksaa kymmeniä tuhansia taaloja jostain metsälöydöstä

  Comment


   #3
   Lähinnä ihmetyttää näiden ohjelmien suomentajien ammattitaidottomuus. Luulisi että auto-ohjelmia suomentaisi joku jolla on jonkun näköinen käsitys autojen tekniikasta. Välillä tulee niin mahdotonta soopaa, että pelkästää se käy viihteestä.
   Toki siellä on paljon hyvin suomennettua ohjelmaa myös.

   Comment


    #4
    Ei kaikki ole ammattitaidottomia, jotkut ovat jopa entusiasteja. Mainittakoon esimerkinomaisesti eräässä Top Gearin jaksossa takavuosilta oli Mk2 Golf, joka oli suomennettu kakkikseksi.

    Comment


     #5
     Tämän hetken omia suosikkeja auto-ohjelmista ovat Wheeler Dealers ja Street Outlaws.

     Suomennus näissä on tosiaan paikoitellen surkeaa, mutta sinsänsä ymmärrettävää, ettei suomentaja-humanisti ymmärrä välttämättä tekniikan erikoissanastoa;)

     Comment


     • #6
      Wheeler dealers on kyllä viihdyttävä, kiitos todella kattavan autokirjon. Fast'n loudiakin tulee kyttäiltyä.

      Comment


      • #7
       Itsekin tykkään Wheeler dealers ukkojen touhusta. Fast'n loudissa tuntuu välillä vähän ihmeelliseltä kun monesti homma muutamasta tonnista kiinni, ettei tule takkiin, vaikka latolöytö ostetaan muutamalla kymppitonnilla ja myydään eteenpäin yli 100K hintaan.
       Ja kaikki hommat tuntuu noissa auto-ohjelmissa menevän kuin kusi pitkin lautaa, koskaan ei mikään pultti ole pahemmin jumissa tms. hakisivat jonkun suomi-auton sinne korjattavaksi ;)

       Comment


        #8
        No menihän tässä taannoin Fast'n loudissa se (piti olla suht'koht ok-kuntoinen) avolavafoordin rakentelu ihan vituiksi. Täysin mätä runko, eikä kopassakaan kehumista. Aikataulu aivan perseelleen ja toteutuneet kustannukset taivaaseen. Mutta pitäähän näihin välillä saada draamaa.

        Eniten ihmetyttää näissä ohjelmissa se, kun (potentiaalinen) asiakas on tulossa katsomaan autoa huomenna, niin autoa vielä tänään maalaillaan yms. vastaavat...näissä kohtauksissa on aina käsikirjoituksen haju voimakkaasti läsnä.

        Wheeler Dealersistä sen verran, että tuommoinen Edd olisi kyllä kiva hovimekaanikkona, kaikki hommat onnistuu.

        Comment


        • #9
         Ed pitäis löytyä jokaisen tallista varsinkin, kun hänen työtuntinsa eivät maksa mitään. Kyseisessä ohjelmassa vähän häiritsee, kun voitto laskelmissa ei oteta miestunteja huomioon ollenkaan. Viime jaksossakin myivät cossun 280£ voitolla. Ed taisteli cossun kimpussa 2 viikkoa, joten ei tuosta tuntipalkoille pääse...

         Comment


          #10
          Ei ollut mikään auto-ohjelma mutta "I didn't hit him by four by four" oli suomentajalta kääntynyt "en lyönyt häntö nelivedolla". Tuli niin elävä mielikuva että roolihahmo nappaa jostain jenkki pickupin vetokoukusta kiinni ja huitoo sillä vastakappaletta. No Hulk ehkä...

          Comment


          • #11
           Alkuperäinen kirjoittaja Tikru Näytä viesti
           Ed pitäis löytyä jokaisen tallista varsinkin, kun hänen työtuntinsa eivät maksa mitään. Kyseisessä ohjelmassa vähän häiritsee, kun voitto laskelmissa ei oteta miestunteja huomioon ollenkaan. Viime jaksossakin myivät cossun 280£ voitolla. Ed taisteli cossun kimpussa 2 viikkoa, joten ei tuosta tuntipalkoille pääse...
           Ihmettelin täysin samaa asiaa ääneen vaimolle juurikin tota jaksoa kattoessa!
           Viimeksi muokannut albanzo; 28.12.2016, 18:55.

           Comment


            #12
            Tulee W&D kalliiksi katsella. Liikaa virikkeitä...

            Comment


             #13
             Taitaa justiinsa alkaa tuo WD Cossu-episodi Kutosella.

             Comment


             • #14
              Fastnloud alkoi jo neloskaudella hieman toistaa itseään ja 'my buddy dennis' tyrkkii oikein urakalla. Misfit garage on ihan hauska sisarsarja jossa pajalta potkitut laiskimmat suunsoittajat jatkoivat toisaalla hommia.

              Uranuurtaja american hotrod jaksaa viehättää edelleen, s02 taitaa nyt olla kesken katsomisen. Joissain Boydin projekteissa oli hieman enempikin käsityötä valmiiden palikkojen paikalleen roiskimisen sijaan. Pomonahan Boyd oli varsin... mainio.

              Diesel brothersia tuli joskus katteltua kanssa, hieman erilaista värkkäilyä diesel pickuppien kanssa.

              Comment


              • #15
               Jenkeissä taitaa tuo osien saanti, hinta ja säännökset olla aikapaljon lievempiä. Joten helpompi myös kunnostella autoja, vaikka sitten ihan tv viihteen vuoksi.
               Street outlawsia katsoin pari jaksoa ja se riitti. Liian käsikirjoitettua kaikkine valoineen kisapaikoilla ja huipuksi vin diesel kopio mörisee lippiksensä alta.

               Comment


                #16
                Itsekin näin autonkorjailua työkseni yrittävänä tuo Eddin työtuntien huokeus on pistänyt silmään. :)

                Ameriikan keijojen touhuja vähän kateellisenakin katsellut siinä mielessä, että siellä kotimarkkinoiden suuri koko mahdollistaa tuollaisen autonrakentelun kannattavana liiketoimintana.

                Comment


                 #17
                 WD:ssä niillä on ihan ammattitason paja mun mielestä työvälineineen kaikkineen. Ed ainakin omiin taitoihin nähden on aika taikuri ja vaikka kyse onkin tv-sarjasta niin tuntuu silti osaavan homman, eikä ole vain kasvot jolle joku kertoo miten hommat pitää hoitaa. Tietysti silläkin on apua ja varmaan kontakteja joilta saa infoa miten jotain spesiaalijuttuja korjaillaan.

                 Eihän tuo heidän touhu ammattimielessä tietenkään elätä ketään. Formaatti onkin näyttää miten harrastuksena voi fiksailla autoja myyntiin pienellä voitolla.

                 Se vain on ottanut silmään, että Englannissa ei autot maksa paljoakaan, eikä osatkaan ole mitään hirveän hintaisia. Löytyy myös pikkuspesialistipajoja paljon jotka on aika halpoja. Tiedä miten tänä päivänä on, kun tuota sarjaa on tullut jo 12 kautta.

                 Jenkkilässä autonrakennus on aika vapaata, niin taitaa olla Englannissakin verrattuna Suomeen. Kuinkahan moni modifioitu auto Suomessa on oikeasti "laillinen"

                 Comment


                 • #18
                  Kannattaa googletella Edd Chinan taustoja, kyllä se ihan rakentelijamiehiä on. Ja englannissahan saa vaikka sohvasta tehtyä laillisen kulkuneuvon, kunhan siinä on valot, kilpi, vilkut ja jarrut.

                  Comment


                   #19
                   Wheeler Dealers on oma suosikki. Siinä suhteellisen hyvin käydään oikeasti auton korjausta läpi, ei kikkailla kirjoitetulla draamalla ja autojen kirjo on laaja. Lisäksi juontajat ovat miellyttäviä, eivät liian karrikoituja. Ensimmäisten kausien jälkeen kamerakin saatiin suoraan :) Ennen kaikkea sarjassa miellyttää käsikirjoitetun kiireen puute. Ei esitetä, että tehdään kahdessa päivässä 3kk työ, koska muka on pakko ja aina on huomenna "jatkon tai konkurssin kohtalo", jos ei ehdi ajoissa.

                   Parempia ohjelmia pitääkin sitten jo hakea tv:n ulkopuolelta. Youtubesta löytyykin sitten aidosti rakentamista ja teknisiin yksityiskohtiin rauhassa paneutuvia laadukkaita auto-ohjelmia yllättävän paljon.

                   Comment


                    #20
                    Samaa mieltä. Minua ottaa kaaliin noissa ohjelmissa se, että aina pitää tehdä hirveällä kiireellä, ja sitten pitää saada maksimivoitot. Ei anna kovin hyvää kuvaa jos kiireellä tehdään (eli hutiloidaan), ja sitten myydään muka priimaa. Miksi niiden edes pitää kertoa että paljonko nyt on tehty voittoa. Niitäkin lasketaan ostohinnan ja oletun myyntihinnan mukaan. Sama pätee noihin keräilijäohjelmiin, ja varaston huutokauppapelleilyyn.

                    WD:ssä sentään korjataan jotain ja tehdään kunnolla, tai ainakin niin annetaan ymmärtää.

                    Comment


                    • #21
                     WD on tosiaan omakin suosikki ja varsinkin tuo Edd on todellinen monitaituri ja kaiken lisäksi erittäin miellyttävän tuntuinen persoona. Kaverilla on oikein lehmän hermot kun ei koskaan (ainakaan kameran edessä) vedä pakastevihanneksia nenään vaikka Mike tuo minkälaisen romun tahansa pihaan ja tyypilliseen tyyliinsä vähättelee siihen tarvittavaa työmäärää.

                     Comment


                     • #22
                      WD on hyvä ohjelma. Mutta kyllä siinäkin onnistuu ärsyttämään tuo käsikirjoitettu esiintyminen. "Oooh, ai tämmöisen auton toit meille, voi että miten onkin hieno", aivan kuin Edd ei muka etukäteen tietäisi mitä sieltä on tulossa...

                      Tai toisinpäin kun Mike menee talliin katsomaan autoa, "Wau miten on hieno auto, mitä olet sille tehnyt blaablaa" aivan kuin ei sitä tietäisi... Mike myös noin yleensäkin vouhottaa ja mesoaa vähän turhan käsikirjoitetun ja läpinäkyvän oloisesti, vähempikin feikki-innostus riittäisi.

                      Comment


                      • #23
                       Tuota Eddin stoalaista tyyneyttä löytyy yllättävän paljon ihan tavis rasvanäpeiltäkin jos korjattava kohde ei ole:

                       a) oma auto
                       b) saatava kuntoon X tunnin kuluessa

                       Comment


                       • #24
                        Kyllä WD:ssä välillä naurattaa, miten "tehdään markkinoiden paras" ja silti korjataan vain selvimmät viat.
                        Maalipintaan ei kosketa kuin myllyllä ja alustat on kuitenkin ruosteessa yms.

                        Yhtä kaikki, ihan katsottavaa viihdettä kaikki. FnL tulee eniten katsottua, ajoneuvot ja rakennustyyli miellyttää.

                        Comment


                        • #25
                         Tossa WD:ssä on ainakin tässä viimeisessä kaudessa listattu myös kulutetut työtunnit, mutta hintaa niille ei ole annettu.

                         Comment


                          #26
                          WD on kylla ihan mukiin menevaa viihdetta.

                          En muista kuka aikanaan linkkasi Project Binkyn videoketjuun, mutta tuonkin projektin vaiheita on tullut seurattua. Jos englantilainen komiikka uppoaa niin sit kelpaa tamakin.
                          [ame]http://www.youtube.com/watch?v=7hCPODjJO7s&list=PLGSOZAHg1yQHU1tc_3Y5MTQg 1qjtxA_nq[/ame]

                          Comment


                           #27
                           Mä taidan ottaa kunnian tuosta Projekt binkyn linkkaamisesta aikoinaan. Iskee kyllä vieläkin tuo, harmi että niin pikkuhiljaa tekevät, mutta ei auta kuin odotella aina seuraavaa jaksoa :)

                           Tuo WD on kyllä omasta mielestä kans kiva seurata. Toki noi "aina samat heitot" huomaa, mutta muuten tekeminen on just semmosta kiinnostavaa tee-se-itse -meininkiä.

                           Fast n loud on kanssa aika jees, rakentaa siistejä juttuja, mutta välillä noi tuotantoyhtiön vaatimat draamat sun muut puskee pahasti läpi.

                           Comment


                            #28
                            Kyllä WD:ssä välillä naurattaa, miten "tehdään markkinoiden paras" ja silti korjataan vain selvimmät viat.
                            Maalipintaan ei kosketa kuin myllyllä ja alustat on kuitenkin ruosteessa yms.
                            WD:ssä ne ymmärtääkseni tekee oikeasti aikalailla viimesen päälle noi autot. Muistelen näin lukeneeni jostain kun joku oli ostanu niiltä auton. Eivät vaan näytä tv:ssä kuin osan korjauksista. Toki varmaan myös vähän auto kohtaista.

                            Comment


                            • #29
                             En muista yhtäkään autoa, josta olisi tukivarret, apurungot, olka-akselit yms. puhallettu ja maalattu yms.

                             Comment


                              #30
                              Eihän ne siinä autoja entisöikkään, vaan korjaavat havaitut viat.

                              Comment

                              Working...
                              X