Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Trafi uhkaa iskeä DPF-poistojen kimppuun

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Nojuu siihen dpf:n poistoon riittää ihan ku katsoo silmällä putkenpäätä, ettei hirveetä laitteistoa tarvi. Jos on noessa niin ei oo dpf paikallaan.

    Comment


    • Enää ei taida olla kyse pelkästä pelottelusta, jos tuo direktiivi uusitaan.

      https://yle.fi/a/74-20075296


      Euroopan unionissa valmistellaan parhaillaan laajaa liikennekelpoisuuslakipakettia ja siihen liittyvää katsastuslain uudistusta. Sen arvioidaan keskittävän hiukkaspäästöjen mittaukset katsastuksen yhteyteen.

      Uudistukseen liittyen Euroopan komissio antoi keväällä 2023 suosituksen hiukkaspäästöjen mittaamisesta katsastuksen yhteydessä. Saksa, Belgia ja Hollanti ovat testauksen edelläkävijöitä ja näyttävät suuntaa muulle Euroopalle.

      Muun muassa näiden maiden kokemuksien perusteella odotetaan komission esitystä parlamentille. Mikäli se menee läpi suunnitellusti Euroopan parlamentissa, direktiivi tulee voimaan aikaisintaan vuonna 2026.
      Tuo komission kevään 2023 suositus hiukkaspäästöjen mittaamisesta on tässä: PDF. Kaikenlaisia teknisiä määrityksiä mittausprosessille siis on jo. Dokumentissa mainittu mittaus tehdään pakoputken päähän asetettavalla mittauslaitteella.
      Viimeksi muokannut Rik3; 25.2.2024, 12:16.

      Comment


        Melkonen vitsi tuon liiton toiminta kun itse ovat olleet vaatimassa kaiken moottorinohjaukseen kajoamisen kriminalisointia sen sijaan että olisivat vaatineet kalustoinvestoinnit laitteisiin jolla saa mitattua dpf:n toimivuuden

        Comment

        Working...
        X