Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audista vaihto vieraaseen

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Viikon ollut ajossa uusi Focus 1.5 Ecoboost farmari ST-line 182hp. manuaalina. Melko sporttinen ja ketterä laite sekä tilaa riittävästi. Tuhannen kilometrin ajolla oikein pätevä laite.

    Comment


    • En vertaa vaihtamaani A4 -> 530d takav.(2011) vaan sitä edelliseen kulkineeseen A5 3.0TDI Q SB (2010), kummassakin sport-alusta ja bemarissa myös M-sportvaihteisto, ja hyvä lisävarustelu. Comfort-penkit selvästi paremmat A5:n vastaaviin aikalaisiin nähden. Kulutuslukemat samat, ajettavuus on mielenkiintoisinta, (ainakin itselleni verrata), kun teho/voima melko sama: Takavetoisena baijerilainen on mutka-asfaltilla todella hyvä, ei puske, muuten Audi vie voiton kaikessa muussa maantieolosuhteissa. Suuri hämmästys oli ohjattavuudessa suoralla, (bemarin OEM 20" spoke 356 oikaistu ennen käyttöä, samoin etutukivarret vaihdettu eteen), Audi niin paljon vakaampi. Nyt, vuoden kokeilun jälkeen takaisin perusasioihin,merkkihuollettu (Airport center) A4 B7 Q 2.0T -06 alla, ei lipsu perä.
      Tulipahan kokeiltua.

      Comment


        Edellinen kyllä ihan totta. Suoralla tiellä audi vie kyllä voiton. F11 kori vaatii 130kmh nopeutta ennen kuin kulkee junan lailla. Joskin erittäin tarkka renkaista ja pyöränkulmista miten menee.
        Viimeksi muokannut VilleP; 1.1.2021, 21:49.

        Comment


          Vaihtui 530e seuraavaan juurikin surkean ohjaustunnon, suoraan menemättömyyden ja ala-arvoisten comfort penkkien vuoksi.

          Comment


            g3X sarjan comfortit on kyllä luokattomat. Otti takapakkia jo F1x sarjassa verrattuna E6x sarjan penkkeihin, jotka oli kyllä parhaat missä istunut.

            Comment


            • Noita F10 530/5d vertailuja Audiin kuulisi mielellään lisääkin.

              G30 ohjaus on yhden koeajon perusteella tosi tunnoton, mutta sama tauti pätee kyllä uusiin Audeihinkin, että vanhan B7:n servotroniciin tottuneena kaikki uudet autot tuntuvat pehmeiltä ja tunnottomilta ajaa.
              Viimeksi muokannut Kraftwerk; 2.1.2021, 11:19.

              Comment


                BMW:ssä activesteering tuo tuntoa huomattavasti, valitettavasti sitä ei f1x korin nelikko on saanut.

                F10/F11 vs vastaavan ikäiset Audit:

                - BMW voimalinja parempi. 8hp laatikko eri planeetalta stroniciin verrattuna.
                - BMW konttori enemmän hanskan oloinen ja miellytti omaa silmää. Audin hieman sekava ja ei niin yhtenäinen. Ajoasennon saa mukavan rennoksi bemarissa.
                - Idrive(CIC ja NBT) tältä vuosikymmeneltä, toisin kun Audin MMI.
                - BMW comfort penkit paremmat Audin vastaaviin verrattuna, sporteista ei kokemusta.
                - Yleisesti paremmin varusteltuja 5-sarjalaisia enemmän saatavilla kuin 4G korisia audeja.
                - BMW ehkä aavistuksen hiljaisempi, joskin rengasmelu korkeampi kuin edellisissä malleissa.
                - Audin ohjaustunto ja keskitys keskialueella parempi ja vaatii vähemmän kaitsemista.
                - Quattro omaan makuun parempi kuin xdrive, joka ei toki huono sekään.
                - Bemarin paremman painojakauman huomaa mutka ajossa, keulan raskaus loistaa poissaolollaan.
                - Audissa paremmat takatilat edellisestä johtuen.
                - BMW:llä parempi jälkimarkkinointi. Mahdolliset ruosteet ja tyyppiviat menee isoilta osin tehtaan piikkiin vaikka hieman vanhempi auto. Maahantuojalta tulee myös vuosittain 50-60€ alennuslappusia merkkihuoltoon ja varaosiin.
                - BMW:t ei tunnu ruostuvan. F1x koripellit alumiinia.

                Kun 4G:tä ja F11 koeajoin, niin ratkaisu BMW:n hyväksi oli fiilis kun istui comfort penkeille ja kaikki oli siellä missä piti. Ja voimalinja toimi ajatuksen lailla. Isoin miinus oli tahmea ohjaus, mutta edelliset meni sen edelle. Audia ajaessa voimalinjan miettiminen meinasi tehdä hulluksi, en ymmärrä miten ovat tuollaisen tuoneet markkinoille. Toki softalla tuokin olisi ollut parannettavissa.
                Viimeksi muokannut VilleP; 2.1.2021, 14:39.

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja VilleP Näytä viesti
                  - BMW:t ei tunnu ruostuvan. F1x koripellit alumiinia.
                  Välikommenttina että taitanee olla ainakin C7 Audissa (ja varmaan muissa uudemmissa) ulkopellit alumiiniä kuten Bemareissakin, lukuunottamatta takalokareita jotka kummissakin terästä.

                  Comment


                    Kasvain. No ilmankos ei ole korroosio vaivoja ollutkaan kuten pikku korisissa.

                    Comment


                      Joissain on myös muoviset etulokarit, esim. E92/93, E63.

                      Comment


                        Juu ja e71 X5 on ainakin konepelti muovia. Alumiinista huolimatta tuo F11 on painava. Omapaino taisi olla 1960kg. Ja sen kyllä huomaa.
                        Viimeksi muokannut VilleP; 2.1.2021, 19:19.

                        Comment


                          Surkean hidas reagoimaan tuo bemarin laatikko ja jos lähtiessä hieman enemmän painoi kaasua nytkähti aika rajusti. Auto melkein liukui ojaan kapealla tiellä vekslatessa vaihteen kytkeytymisen hitauden takia.

                          Comment


                            Kuulostaa omituiselta. Liekkö hybridin ominaisuuksia/ongelmia, ei tuossa omassa mene kun muutama kymmenys pakilta D:lle ja toisinpäin. Tai sitten on vaan manuaalia tottunut käyttämään, ei se automaatilla venkslaaminen yhtä nopeaa ole, kun pitää seisauttaa auto täysin.

                            Tuosta paikaltaan ryntäämisestä Muistelen lukeneeni samaa 330e:n kohdalla. Softa päivitys paransi tilannetta, mutta ei poistanut kokonaan.
                            Viimeksi muokannut VilleP; 3.1.2021, 11:40.

                            Comment


                            • Tuli vaihdettua kesällä A6 4f 3.0tdiq facelift, LCI M-sport E61 530d Bemariin.

                              Jotain havaintoja ja kokemuksia 4F vs E61 ja myös F11.

                              -A6 parempi ja mukavampi maanteillä, BMW sopii taas paljon sporttisempaan ajoon, A6 mukavuudeltaan ja tiloiltaan parempi.
                              -E61 comfortit parhaat penkit ikinä, piste. Olen kaverin F11 ajanut pari kuukautta jossa comfortit ja ne ei jostain syystä ole yhtään niin hyvät kuin E61 comfortit. Ei millään saanut säätöön 190cm kropalle.
                              -E61 muutenkin laatutuntumaltaan paljon parempi kuin esim F11. F11 jotenkin tylsä ja "kuminen". Myös E61 ajaton muotoilu puhuttelee edelleen enemmän kuin F11. A6 ehkä omasta mielestä sisätiloiltaan laadukkaampi ja siistimpi kuin BMW:t.
                              -A6 vähemmän tyyppivikoja kuin BMW niin voi olla hyvällä tuurilla hitusen halvempi käyttökuluiltaan.
                              -A6 hiljaisempi (tuplalasit) kuin E61. Molemmissa 20" kesärenkaat.
                              -E61 paljon enemmän ja parempia varusteita saatavilla kuin A6. -E61 vaihdelaatikko todella mukava ja hyvä käyttää, vielä kun on ohjelma laatikossa

                              Välillä kaduttaa että tuli vaihdettua Audi Bemariin, mutta välillä tosi tyytyväinen siihen kuinka mukava E61 on ajaa. Tuli laitettua tuo nykyinen E61 myyntiin viikko sitten kun nykyään tulee niin vähän kilometrejä että ei ole järkeä pitää isoa dieseliä pihassa seisomassa. Autosta ei mitään pahaa sanottavaa muuta kuin monet tyyppiviat joista pitää olla tietoinen ja korjata ne ja se että ei ole Quattro :)

                              Nyt sitten pitäisi löytää joku iso ja hyvä ja hiljainen ja luotettava ja tehokas ja hieno ja näyttävä bensa farmari lapsiperheen käyttöautoksi. Taitaa olla mahdoton tehtävä :)

                              Comment


                                Ei se mahdotonta ole jos vain taskuissa syvyyttä riittää. Minulla ei BMW:stä ole muuta kokemusta kuin i3:sta, jolla nyt takana 1.5 vuotta ja 30tkm. Erittäin hauska koppakuoriainen on kyllä ajaa.

                                Comment


                                  Samaa mieltä E61 comforteista. F11 periaatteessa samat jakkarat, mutta pehusteet liian pehmeitä 100kg keholle, perse puuttuu kun uppoaa liikaa noihin. Sisustan laadusta olen kyllä eri mieltä. E61 todella muovinen ja halvan oloinen. F11 taas vuosikymmenen tuoreemman näköinen ja materiaalit vähemmän muovisia ja paljon laadukkaampia. Esim. E61 napit on kun jostain japsista, F11 nappien tuntuma paljon arvokkaamman oloinen.

                                  Comment


                                    Alkuperäinen kirjoittaja Jaandei Näytä viesti
                                    Nyt sitten pitäisi löytää joku iso ja hyvä ja hiljainen ja luotettava ja tehokas ja hieno ja näyttävä bensa farmari lapsiperheen käyttöautoksi. Taitaa olla mahdoton tehtävä :)
                                    A6 3.0TFSI q, riippuen paljonko haluaa sijoittaa niin joko 4F tai 4G. Vakionakin varsin ehtivä auto ja pienellä vireistyksellä ihan ehtivä.

                                    Comment


                                    • Kävin ihan ostohousujen kanssa vakavasti koeajamassa "budjetti" 150 k ajettua takavetoista F30 320d:tä. ZF 8HP on hieno aski, toimii taustalla täysin kuin ajatus. Bemarin sähkötehosteinen ohjaus on looginen, keskittää ihan asiallisesti. Auto tuntuu paljon isommalta mitä B7, varmaan liki samaa kokoluokkaa jo E39 5:n kanssa. 2-litrainen diesel ei tuossa korissa kuluta juuri mitään. Takaveto on toki aika liukas lumipöperössä Torsenin jälkeen. Vähän ostohaluja laimensi haljennut takapuskuri, termari tuntui jumivan auki, koska tyhjäkäynnillä tiputti lämpöjä nollakelissä ja ilmastoinnista kuului läppien ääniä sekä veti laseja huuruun. Jatkan vielä etsintää, koska näin vähän vanhemmalla iällä varusmiespalvelus tekemättä, niin vuoden keikkaa tietää, että aivan useampaa kymmentä tonnia ei pankki varmasti anna välirahaa B7:sta muutaman vuoden ikäiseen diesel-A6:seen tai 3/5-Bemariin. Kutoskoneisia ja 2.0 TFSI B8:ja saisi jo 10-20 k välimaastoon jonoksi asti, mutta jotenkin korimallin tietyt ominaisuudet ei ole ikinä sytyttäneet Bemareihin ja isompiin Audeihin verrattuna, vaikka ulkonäöstä tykkäänkin.

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja VilleP Näytä viesti
                                        Kuulostaa omituiselta. Liekkö hybridin ominaisuuksia/ongelmia, ei tuossa omassa mene kun muutama kymmenys pakilta D:lle ja toisinpäin. Tai sitten on vaan manuaalia tottunut käyttämään, ei se automaatilla venkslaaminen yhtä nopeaa ole, kun pitää seisauttaa auto täysin.

                                        Tuosta paikaltaan ryntäämisestä Muistelen lukeneeni samaa 330e:n kohdalla. Softa päivitys paransi tilannetta, mutta ei poistanut kokonaan.
                                        Lienee hybrid ominaisuus. Moottori käydessä toimi normaalisti mutta sähkömodella ei mikään pyöri valmiiksi vaihteistossa ja se ilmeisesti aiheuttaa viiveen. Ikävä ominaisuus kaupungissa pyöriessä.

                                        Comment


                                        • Alkuperäinen kirjoittaja Styroks Näytä viesti
                                          A6 3.0TFSI q, riippuen paljonko haluaa sijoittaa niin joko 4F tai 4G. Vakionakin varsin ehtivä auto ja pienellä vireistyksellä ihan ehtivä.
                                          Joo, tuo on kyllä totta että tuossa 3.0TFSI kaikki "kriteerit" olisi kutakuinkin kohdillaan. Tuo kone on kyllä käynyt mielessä, mutta en ole vielä niin syvällisesti perehtynyt, että onko riski vai ei ja onko öljyjuoppoutta noissa koneissa. Ja tällä hetkellä tarjonta noista 4F on niin pieni ja pinkka ei riitä 4G niin se pakottaa kattoon muitakin merkkejä ja malleja kuten V70, Passatit, Focukset ym. perus perhewagonit.

                                          Comment


                                          • Nyt lähti E61 seuraavalle, että olisko paluu Audiin vai johonkin muuhun. RS Octavia alkanu kiinnostaan jonkin verran. Ei oikein tähän aikaan vuodesta ole myynnissä vaan sellaisia vaihtoehtoja mikä sais ostamaan, täytyy siis odotella kevättä.

                                            Comment


                                              Haikein mielin lähti audi kiertoon ja tilalle tuli Ford Ranger. Nyt kun muksuilla on jo ikää sen verran, että voi ajaa omilla autoilla, niin voi siirtyä pakettiauto luokkaan.

                                              Comment


                                              • A4 3.0 TDI q lähti uuteen kotiin ja nyt olisi kulkuvälineen hankinnan paikka. Yhtenä ehdokkaana S3 manuaali 2012 joka on vahvoilla. Haastajana MB C 350 BE AMG 2011 Sport 7G-tronic plus tomaatilla. Molemmilla ajettu noin 150 - 160 tkm ja omistajahistoria samantapainen (suomessa suolakylvyssä olleita molemmat). MB:ssä yllättää, että on halvempi, kuin S3:n. On hiukan sulanut 306hv v6 mesen hinta 12 vuodessa 20keuron korville. Molemmat huollettu hyvin ja MB:ssä on jopa säntillisesti vaihdettu tomaatin öljyt. Molemmat hyvin miellyttäviä ajella, MB ehkä jotenkin rauhallisempi. Näyttää siltä, että C MB:jä on joka paikka täynnä nykyään, eli tarjonta pudottaa hinnat ja ehkä edellisen c-korimallin maine - mene ja tiedä.

                                                Valitsemisen sietämätön vaikeus edessä. MB tomaatin kestävyys arvelluttaa. Näitä on tuhoutunut merkkihuollettunakin ja sitten alkaa euro liikkumaan kohti tuuletinta. S3 TFSI-koneiden ongelmat tiedossa myös. Öljynkierto ja -kulutus ongelmat selviää vasta enemmän ajettuna, ei koeajolla.

                                                Kumpi kannattaisi, vai jatketaanko etsimistä ?

                                                Comment


                                                  Kun A6 TDI-bit meni vihdoinkin kaupaksi niin nyt ajella luotto Hiacella niin kauan kun tilattu sähkö tulee. Onhan tuo haisee vähän karu peli ilmajousitetun A6 jälkeen....

                                                  Comment


                                                    Kannattaa tolla C-mesellä ajaa pikkusen pidempi lenkki, ne penkit on ainakin omalle perseelle ihan katastrofaalisen huonot. Moni muu valitellut samaa. Istuiosan säädöt on aika pienet ja itse en saa sitä kohdalleen ollenkaan. Kylä sillä töihin ja takas ajaa, mutta Turku-Tampere väli oli semmosta tuskaa, että melkein piti pysähtyä jalottelemaan, kun persuuksista ähti ihan oikeasti tunto. Emäntä valitteli ihan samaa. Rengasäänet on sitten myös ihan MKIV Golf luokkaa. Tuo faijan C220 4-matic AMG paketilla on kyllä noita penkejä ja meteliä lukuunottamatta aika kiva. Burmeister hifit ihan hyvät, mutta menee vähän hukkaan maantiellä sen rengasmetelin takia. Vetelystä ei mersulle tyypilliseen tapaan oo mitään tietoa. Muutenkin ajoltaan todella asialinen ja vaihteisto on kyllä kohtuu täydellisen oloinen perinteiseksi automaatiksi. Natisevaa kiinamuovia valitettavan paljon kabiinissa, mut se taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus nykyautoissa. Kyllä faija silti vähän pilke silmäkulmassa kirosi, kun 3x kalliimmassa mesessä on 2x enemmän meteliä kuin sigun 630i:ssä.

                                                    Comment


                                                      Mersuissa W/S204 ja W/S205 on täysin erilaisia autoja sisältä, päältä ja ajettavuudeltaan. Uudempi 205 on enemmän E:n tapainen ja tuntuinen. Vanhempi 204 tuntuu lähinnä golfilta. Kovempi sisämelu, mikroautomainen ajettavuus ja muutenkin se tuntuu enemmän liian tavalliselta.

                                                      Comment


                                                        Niin tosiaan ihan selvennykseksi, että tuon ylläolevan kirjoittelin W/S205 mallisesta. 204 penkit oli ainakin itselle huomattavasti paremmat. Jotenkin tuo 205 oli pettymys sitä vanhemman Facelift GLK:n jälkeen. Se infotainment systeemi on ehkä huonoin, mihin olen hetkeen törmännyt. On kaikkee hipaisuhärpäkettä sun muuta, mutta oikeasti hyvin suunniteltu kokonaisuus olis paljon parempi. Keskeneräisen fiiliksen kruunaa se lasten leikkitabletin näköinen viritys ilmasuuttimien luona. Tavallaan oli kiva, että lähtivät uudistamaan sisutaa kunnolla, mutta fiilis on kyllä vähän semmonen kiireessä tehty. Toinen mikä pisti silmään oli kontin verhoilu ja panelointi. Sen laatuinen viimeistely kuuluu johonkin dacia dusteriin. Siinä missä ennen nuo kontin verhoilut oli napakat ja kaikki koteloitu ja piilotetu viimeisen päälle, niin nyt siellä on semmoset lirvakkeet huiskaistu sinne. Bensa ja lämpömittareiden palkit on näemmä lainattu jostain renusta, näytää just niin halvalta. Pieniä juttuja jotka pilaa paljon. Voi olla että nykyään tämmöset asiat ei kiinnosta enää ketään, mut tämmönen dinosaurus ihmettelee.

                                                        Moni asia on mennyt tuossa kokoluokassa huonompaan suuntaan, eikä mersu oo tässä yksin. Vähemmällä enemmän ei toimi suunnittelussa ja tuotannossa. Vähän ristiriitainen paketti. Ulkoahan se on varsin sulavalinjainen ja varsinkin amg paketilla omaan makuun oikein kiva. Vähän se johtotähtileima kyllä karissut. Mä voisin samalla rahalla ostaa mielummin vaika Alfan Giulian. Ei häviä oikeastaan missään asiassa tuolle ja on monessa parempi. Varsinkin kun nykyään pitää mesen kohdalla olla tarkka mitä ostaa, jos haluaa edes mersun eikä jotain renu-mersu ristisiitosta. Toisaalta omat autokuviot alkaa olla aika kaukana tän päivän trendeistä, mut tuosta Alfasta kyllä tykkäsin. Tekis joku nyt vaikka ekana sen oikean takavetoisen sähköcoupen A4-300srj-C kokoluokassa, niin voisi edes silmäkulma vähän nousta ja olis jotain mistä haaveilla. Nyt on kaikki vaan jotain ihme coupen,sitymaasturin ja ties minkä sekasikiöitä. Eikä mun maailmassa oo kyllä edelleenkään 4-ovista coupea :D
                                                        Viimeksi muokannut JM; 6.11.2022, 09:43.

                                                        Comment


                                                          Jep. Olen samaa mieltä tuosta tabletista ja kontin verhoiluista. Nämä oli paremmin tehty 204 C/GLK:ssa. Nyt noita uusia mersuja on ainakin täällä PK-seudulla kaikki tiet täynnä niin joku Alfa tai Jagge voisi olla piristys muiden sekaan. 90-luvulla tuntui että kaikki Mersut on vain takseja tai pankinjohtajien autoja. Ehkä vain aika tehnyt tehtävänsä ja alkaa jo itse muistamaan ihan mitä sattuu.

                                                          Comment


                                                          • A4 3.0 TDI q 2008 seuraaja löytyi pitkän etsimisen jälkeen. Päädyimme BMW 3-sataseen 3.0 bensa 2009 X Drive. Penarilla ajettu 120 tuhatta vähemmän, kuin A4:lla eli toivottavasti palvelee monta vuotta kop kop. Ajossa Penari loistaa hyvällä tuntumalla tienpintaan ja erinomainen suuntavakaus. Audissa ohjaustehostin kevyempi ja muutenkin uraherkempi (renkaat / ajettu paljon enemmän ?). Penkit Penarissa yhtä hyvät kuin Audin sporttipenkit. Tomaattiin opetellaan manuaalin jälkeen. Jotenkin rauhoittaa ajamista. Audi vie tehoissa 6 - 4. Ison dieselin voima vaan on hivelevää. Nelivedosta ei vielä kunnon kokemusta. Odotellaan hankia tulevia. Penarissa erittäin hyvin dokumentoitu huoltohistoria kuittimappeineen. Kulutus heiluu 10 - 8 litraa sadalla. A4 meni 7.5 - 5.5 sadalla riippuen taajama-ajon määrästä. Onneksi vuotuinen kilometrimäärä on vähentynyt reippaasti. Monta autoehdokasta reputti huoltohistorian epäluotettavuuden takia. Uskomattomia suorituksia mm. venäjänkielisillä huoltokuiteilla ja sähköisen huoltokirjan kotiraportteilla. Uskoo ken haluaa. Kannattaa ehdottomasti pyytää myyjältä kuvat dokumenteista ja kriittisistä auton kuvaamattomista paikoista ennen paikanpäälle menemistä. Opin kerrasta.

                                                            Comment


                                                            • S3 myyty. Tilalla c350e. Sq5 myynnissä, laivassa polestar2. Ei audi ehtiny plugarijunaan, kun järkevää kakkosautoa etsin sähkärin rinnalle. Ajatuksena siis, että jos epäilyttää latailu, niin on peli millä pääsee pitkällekin ja pärkäajot pääsee sähköllä, sekä seisottaminen on halpaa. Audilla ei ollut lähelläkään budjettia mitään järkevää. Aavistuksen ahdistaa tuo dieselien maksatus valtion osalta. SQ5 oli heittämällä paras peli 15 audivuoden aikana. Hyvä kaikessa, mutta kulut vaan karkaa käsistä. Mersu on ihan ok, mutta takaveto euroopan kitkoilla vaatii opettelua, on ne nelikot vaan mukavia vietäviä tommoseen nähden...

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X