Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Öljypohja paskana, osui kuoppaan

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Öljypohja paskana, osui kuoppaan

    Tänään lähellä kotia koko tien levyinen kuoppa söi mun öljypohjan...
    Tuli 2 x 5 senttiä ammottova reikä :(

    Tiellä ei minkään näköistä varoitusmerkkiä. Toki olen sen nähnyt ennemmin, mutta muutamassa päivässä kuoppa muuttui paljon syvemmäksi.

    Korvaako tielaitos tällaisia tapauksia??? Ei ole kokemusta...

    Vi#?%us on kova....

    #2
    Kaupungille korvaus vaatimus menemään huonosti hoidetusta tiestä, ja siitä vaurioituneesta öp:stä, auttaa kummasti jos sulla on kuopasta kuva. Kaverilla meni aikoinaan vanne solmuun melko ison kuopan takia, seuraavana päivänä kyseinen kuoppa oli täytetty, mutta sillä oli varmuuden vuoksi kuva siitä kolosta.

    Comment


    • #3
      Tienpitäjä on vastuussa, mikäli vauhtia ei ole ollut liikaa eikä kuopasta ole varoitettu etukäteen.

      Comment


      • #4
        soitin ja tein ilmoituksen tiehallinnolle, väsäsin korvausvaatimuksen joka löytyi liikenneviraston sivuilta. Huollatan auton merkkiliikkeessä Kaskon avulla :) Liikennevirasto saa maksaa omavastuun ja menetetyt bonukset...

        Comment


        • #5
          Älä vedä mitään kaskoa tähän vaan niikuin Jukka sanoi, tienpitäjä on vastuussa. Myös kannattaa pikaisesti käydä ottamassa kuvia paikasta.

          Comment


          • #6
            ongelma on se että tienpitäjäthän ei korvaa mitään ensi viikolla vaan vasta noin vuoden päästä (kuulemma)... Kuvat otettu jo...

            Korvaushakemuksessa luki että siihen liitetään kuitit huoltokuluista + omavastuu + menetetyt bonukset....

            Comment


              #7
              Mitä vanteiden kanssa vääntänyt kaupungin kanssa korvauksista, niin vakuutusta ei kannata sotkea soppaan. Korvaavat takaisin vain todelliset kulut jotka on tässä tapauksessa öljypohja, sen vaihtotyö ja öljyt, bonus menetyksiä tai muita tuskin korvaavat kun eivät ole pakollisia kustannuksia vian korjaamiseksi.(Suomeksi siis maksat itse ja ne korvaa sen mukaan kulut)

              Comment


              • #8
                Jos autoa on madallettu niin alkavat apinoimaan siitä ja eivät maksa mitään.
                Nm: kokemusta on!

                Comment


                  #9
                  Jos auto on tieliikennelakien mukaan tieliikennekelpoinen, niin mitäs apinoimmista siinä on?

                  Comment


                  • #10
                    No siinäpä se. Ajoin itse joskus routamonttuun joka oli joensuu-kuopio välillä, Autossa oli 17" vanteet 225/45 renkailla ja autoa madallettu -40mm, Vastaus oli että tuommoset renkaat eivät sovi suomen teille ja kun autoa on madallettu niin siinäpä se, eivät korvanneet vaikka paikallinen poliisi kävi kuvaamassa montun ja oli sitä mieltä että hengenvaarallinen varsinkin jos joku motoristi ajaa siihen.Monttu oli 30cm leveä ja 1.5m pitkä ja n.7cm syvä.

                    Comment


                    • #11
                      Älkää nyt jumakauta tuollaiseen vastaukseen ainakaan tyytykö. Niinkauan kun auto on hyväksytty tieliikennekäyttöön ja katsastamalla lailliseksi todistettu, ei tienpitäjällä ole mitään sanomista auton soveltuvuudesta Suomen maanteille.
                      Ihan sama mitkä vanteet ja mitkä madallussarjat autossa on, jos vaan katsastusviranomaiset sen ovat hyväksyneet.
                      Jotkut mökkitiet ja yleisen tieverkon ulkopuoliset kinttupolut ovat sitten oma lukunsa.

                      Eikun valitusta vaan, ei tuolla perusteella voida korvauksia olla maksamatta.
                      Oma asiansa on sitten se, että kauan niistä saa rähistä.
                      Itse tappelin aikoinaan yli 6kk, mutta sain lopulta korvauksen.

                      Comment


                      • #12
                        Valitin aikoinaan tapauksesta mutta heikoin tuloksin.. Siis tämä minun tapus oli 2005 vuonna. Muistaakseni vastaus oli että keväällä sulamis aikaan eivät voi tarkkailla ns. tunnin välein jos tiessä tapahtuu muutoksia.

                        Comment


                          #13
                          Aika tuulimyllytaisteluahan se kaupunkia vastaan taistelu valitettavasti aina on. Ihan sama mitä vääryyksiä tehty, kun se vastapuoli ikään kuin on se, joka määrä mikä on vääryys ja mikä ei.

                          Jossain vaiheessa minusta täällä päin ainakin oli, että kuopasta piti ilmoittaa ensin ja vasta sitten yhden kokonaisen arkipäivän tms. jälkeen vasta ilmoittaa ajaneensa siihen. Eli jos ajoit kuopaan, niin piti ensin soittaa kuopasta, odotella ja soittaa sitten nyt ajaneensa siihen kuoppaan. Muuten ei korvattu mitään.

                          Riippuu kovasti myös ajaako valtion vai kunnan ylläpitämillä teillä, että mitä kautta käsittely kulkee. Järvenpään kaupungilta ei ainakaan tule ilman vuosien taistoa takuulla saamaan yhtään mitään korvauksia.

                          Comment


                          • #14
                            Kerran oli joku nuori kuski ajanut etupuskurin tai jotain vastaavaa rikki hidastetöyssyssä ja hän soitti sitten poliisit paikalle, että tekisivät ilmoituksen ja kuvaisivat töyssyn.

                            Joku tuunattu auto oli ilmeisesti kyseessä. Etulippaa, isompaa vannetta ja jne.
                            Poliisit sitten käskivät kuskin ajaa uudestaan töyssyyn ja tutkalla mittasivat, että tulee suurin piirtein nopeusrajoituksen mukaan.
                            Eipäs ollut enää lähelläkään puskuri osua töyssyyn. Siihen jäi ilmoituksen teko ja käskivät kuskia ajamaan jatkossa rajoitusten mukaan.

                            Että jos on sakkorajalla ajellut autonsa rikki, niin ei välttämättä kannata mennä heti poliisille itsekään. Ja tämä siis ihan yleisesti, liittymättä mihinkään viestiketjussa mainittuun tapaukseen.

                            Comment


                            • #15
                              ...ainahan voi hakea, mutta harvoin saa; itte täräytin vuosi sitten kiertoliittymässä monttuun, joka n 30x40cm ja raunan korkeus oli 7-14cm pystysuora seinämä...kuvasin sen, laitoin vähän merkkiä ettei muut aja siihen ja soitin poliiseille, että laittavat jottain näkyvämpää siihen.

                              Sen verran kovasti tärähti, että ratti meni vinoon, mutta ei onneksi rikkonu enempää paikkoja. Nelipyöräsuuntauksen korjaus ja homma oukei, kustannus n 100euroa. Tielaitokselle korvausvaade liitteineen (kuvat, poliisin lausunto, kuitti ja selostus korjaamolta).

                              Paskat mitään korvanneet.

                              Oli vain siinä mielessä hauskat perustelut paikalliselta tielaitoksen bossilta, että olivat jo muutaman päivän ajan seuranneet sitä monttua, ei kuulemma tarvittu toimenpiteitä. Vahinko tapahtu iltasella n. klo 18.20 ja seuraavana aamuna oli monttu peitetty heti kuuen jälkhen kun poliisit olivat vielä illalla saaneet tämän työnjohtajan-vai-mikä-lie-sitten-olikhan kiinni.

                              Enpä jaksanu taistella "tuulimyllyjä vasthan" niinkö joku tuossa aikasemmin kirjottiki.

                              Niin, ja yksi perustelu oli se, että kukaan muu ei ollut laittanut korvaushakemusta ko. montusta, joten se ei ollut vaarallinen.

                              Comment


                              • #16
                                Itselle kävi vastaavanlainen tapaus vuosi sitten. Otin välittömästi tiemestariin yhteyttä ja kävivät katsomassa paikan ja sanoivat että heidän piikkiin menee! Oma auto oli madallettu eikä siitä tullut mitään sanomista missään vaiheessa. Kävin tekee vahinkoilmoituksen jonka jälkeen kaupungin puolesta sanottiin että vie auto merkkikorjaamoon jossa vahinkotarkastaja tekee arvion (pitkä lista tuli mitä kaikkea vahinkotarkastaja epäili että siinä oli hajonnu mm. etupuskurikin uusittiin kokonaan) ja hintaaki tais tulla kaikkineen päivineen lähemmäs 3000e :D. Koitin sitte sovitella kaupungin ja vak yhtiön kans että ei sitä puskuria tarvi alkaa välttämättä uusimaan että maksavat mulle jonkinlaisen kertakorvauksen nii ei kelvannu kaupungilta vain sanottiin että kerta menee heidän vakuutuksestaan nii laitetaan kaikki mitä vahinkotarkastaja sanoo. Kaupungin vakuutus korvas vielä jokaiselta päivältä mitä auto oli korjaamolla niin kilometrikorvauksia kun en päässyt omalla autolla töihin. Että kerranki meni oikein mainiosti ilman tappeluja ja vielä hyvät korvaukset sain ja autoon uutta osaa :)

                                Comment


                                  #17
                                  Itse valitin tossa viereisen kadun roudan nostamasta hidastemontusta joskus, että jos ajan suoraan yli, ottaa pakoputkeen kiinni. Mulle vaan puhelimessa todettiin, ettei ole kukaan muu valittanut ja kysyttiin, onko mulla kenties matalaprofiilirenkaat. Jouduin hieman selittämään, että rengasprofiililla ei ole paljon merkitystä siihen, ottaako pakoputki kiinni, korkeintaan niinpäin, että matalaprofiilirenkaat antavat vähemmän periksi. Lisäksi auto oli ihan tehtaan alustalla ja rekisteriotteessa lukevalla vakiorengastuksella. Kaupungin tyyppi totesi vaan uudestaan, että ei ole kukaan muu valittanut ja siihen se puhelu jäi. Eipä sille tänä päivänäkään ole mitään tehty. Nykyisellä autolla siitä nyt pääsee yleensä raapimatta yli, mitä nyt roudan jäljiltä joskus hipoo, mutta kyllä vähän väliä kuulee kun ohiajavalla autolla ottaa kiinni.

                                  Comment

                                  Working...
                                  X