Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Vinkkejä Berliinin kävijälle

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Vinkkejä Berliinin kävijälle

    Olisi siis tarkoitus lähteä vajaan viikon matkalle Berliiniin tuossa Helmi-Maaliskuun aikana vaimokkeen kanssa. Onkohan ehdotuksia, mitä nähtävyyksiä ei voi missata? Budjetti on pienempi kuin banaanivaltion bkt eli lähinnä nähtävyydet yms. kiinnostaa. Kaikki Audi ynnämuu autoaiheinen propaganda tietenkin on jonkinmoisen maksun arvoista.

    #2
    Yksi mielenkiintoisimpia paikkoja missä itse tuli käytyä keväällä -07 oli DDR Museum. Pieni, mutta erittäin hauskaksi ja "interaktiiviseksi" tehty paikka. Ei mikään helppo löytää fyysisesti mutta google auttaa (nyt en pysty linkittämään).

    Myös toisen maailmansodan muistomerkit ja holokaustin muistomerkki ja -museo on varmasti mielenkiintoisia.

    Jos aikaa riittää niin kannattaa ottaa junakyyti Potsdamiin ja mennä käymään Filmparkissa. Siellä voi viettää nostalgiahetkiä Nukkumatin parissa. Myös stunt-show oli ihan mielenkiintoinen vaikkakin roolitukset olikin välillä vähän epäselvät..

    Comment


      #3
      Reeperbahn olisi varmaan nähtävyys? köh köh... halpaa on ainakin kuulemma..

      döh, väärä kaupunki. Pitäisi varmaan mennä koisimaan...

      Comment


        #4
        TV-tornissa pitää käydä, siellä on jonotussysteemi hissiin. Currywurstit voi syödä odotellessa assalla nurkan takana. Tornissa on turvatarkastus joten linkkarit joutuu jättämään säilöön, mutta se on saksalaisille poikkeuksellisesti maksutonta.

        Ibis TV-tornin melkein vieressä oli ihan hyvä majapaikka. Eikä tuntunut enää juuri lainkaan Ibikseltä. Ibis painui välillä aika syvälle, mutta nyt ovat näköjään tehneet koko Saksassa ketjulle perusteellisen Faceliftin.

        Eikä tuolta Berliinistä nyt ihan mahdoton matka ole Wolfsburgiin Autostadtiinkaan, vaimokkeetkin yleensä viihtyy siellä ainakin päivän, tosin kaksi kannattaisi melkein varata. Niin ja olishan siinä se kiva pikku hotelli Autostadtin vieressä, tosin vaan yksi pikkuvika...

        Berliinin eteläpuolella on se Zeppelinin rakentamiseen varattu halli, josta ei yllättäen tullutkaan uutta lentomatkailun kultakaivosta. Hallista tehtiin pieni sisäuimala, jossa on hiekkaa, aurinkoa, uimapaikkoja, voi yöpyä myös teltassa "rannalla".

        Comment


          #5
          Yöpaikka löytyy onnesta omasta takaa, tuttava opiskelee siellä jotakin niin päästään sinne nurkkiin lojumaan gratis.

          Comment


          • #6
            Jos autoista on kiinnostunut, kannattaa piipahtaa myös Unter den Linden kadulla olevassa autogalleriassa, missä on näytillä mm.Bentleytä, Bugatti Veyron, Volkkareita ym,ym. Myös Ferrareita on näytillä mutta toisella puolen Unter den Linden katua. Hieno paikka on myös Berliinin Mercedes-Welt am Salzufer vaikka ei Audeja siellä olekkaan,,,:). Siellä tapasin Häkkisen Mikan keväällä sattumalta ja pääsin myös samaan kuvaan. Sieltä löytyy vähän kaikkea aikuisille ja lapsille, viereisessä talossa onkin sitten Lamborghinin show-room. Ja tietenkin must on Berliinin Tekniikan museo, aivan mahtava paikka, sisäänpääsy vain 4,5€. Netistä löytyy kaikkeen edellä mainitsemaani lisäinfoa.
            Viimeksi muokannut wolf74; 1.1.2010, 16:52.

            Comment


            • #7
              Brandenburgin portti, unter den Linden (pitkä katu!), Kaufhaus des Westens (KaDeWe), vähän kuin Harrods Lontoossa, kandee käydä. Ajelua S-Bahnilla idän puolelle, siinä näkeekin jotakin. Museot (löytyy erotiikan museokin), oluenottopaikat. Oltiin kerran yhdessä isossa, siellä sai hyvää ruokaa ja oli myöhään auki, livebändi joka ilta (ei nahkahousuhumppaa). Lindenillä taisi olla, humalatila (silloin) esti tarkat muistikuvat :)

              Ihan kiva kaupunki. Itä ei ole enää entisensä :(

              Menossa sinne kanssa helmikuussa, yleensä olen ollut kesällä. Saas nähdä kuinka säät.

              Comment


              • #8
                Hackescher marktilla on hyvä Vietnamilainen ravintola, irkku pubi ja siitä kun jatkaa Oranienburger Strassea pitkin, niin sieltä löytyy kivoja baareja esim.Silverfish joka on kellarissa. Kadun varrella voi iltaisin myös ihmetellä Itä-Eurooppalaisia rakkauden ammattilaisia...;)

                Comment


                • #9
                  Check Point Charlie ja sen museo. On joo paljon turisteja, mutta on iso pala konkreettistä historiaakin. Helppo suorittaa :)

                  Comment


                    #10
                    Nyt pääsin paikkaan josta pystyin hakemaan linkin DDR-museumiin: http://www.ddr-museum.de/en/. Toinen hyvä linkki voisi olla tämä: http://wikitravel.org/fi/Berliini

                    Comment

                    Working...
                    X