Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Diesel(käyttövoima)veron poistuminen?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Diesel(käyttövoima)veron poistuminen?

    Mikähän tuon ajoneuvoveron tiedossa oleva tulevaisuus on? Onko tietoa siitä, mitä on valmisteilla tuon dieselveron suhteen - sen poistumisesta ja dieselin hinnannoususta on ajoittain huhuja?

    #2
    Älä ainakaan vielä tuhlaa dieselverosta säästyneitä rahoja etukäteen...Kyllä se mahdollinen dieselverojen poistuminen kompensoituu (korkojen kera) muissa maksuissa.

    Comment


      #3
      Juu, ei kannata ainakaan hengitystä alkaa pidättään poistumista odotellessa... Sitäpaitsi verojen määrähän on vakio, nimet vain vaihtuu.

      Comment


      • #4
        Ennemmin minä ainakin maksan tuon käyttövoimaveron kuin sen kallistuneen polttoaineen. Paljon ajavalle tuo on edelleenkin halvempi.

        Comment


        • #5
          Ja mitenkäs ammattiliikenteessä mahtaa tuo mahdollinen polttoaineen kallistuminen näkyä? Ja taas kaatuu entistä enemmän niitä "rehellisiä" kuljetusyrityksiä, kun veroja kiertävät ja alipalkattuja ulkomaalaisia kuskeja käyttävät firmat jatkaa. Hianoo.

          Comment


            #6
            Aapeli: Tai sitten ei. Kuljetusyritykset tekevät ihan niin kuin kaikki muutkin - nostavat hintojaan. Ei tuossa ole mitään sen kummallisempaa, eikä oletusarvoisesti polttoaineiden hinta vaikuta mitenkään kuljetusyritysten kilpailukykyyn. Polttoaine maksaa kaikille yhtä paljon, ja kannattavuuden määrittää se miten liiketoiminta muuten on hoidettu. Eiköhän tuo toimiala ole jo aika lailla kypsä, ts. kannattavuus on yleisesti sillä tasolla että hirveästi ei ole varaa tinkiä.

            Ainoa vaikutus pidemmällä aikavälillä tulee siitä, miten kuljetusyritysten asiakkaiden käyttäytyminen muuttuu hintojen noustessa. Kun polttoaineiden hinnannousu nostaa palveluiden hintoja, todennäköisesti kuljetukset hieman vähenevät, jolloin kannattavuus huononee käyttöasteen laskiessa. Tämä on täysin luonnollista, ja varmasti huonoiten kannattavat yritykset tippuvat pelistä. Jos joku toimii epärehellisesti paikatakseen huonoa kannattavuutta, kannattanee lähinnä katsoa peiliin.

            Comment


              #7
              Ei sitä poisteta kerta rysäyksellä varmastikkaan. Kumipyörillä tämä maa kutenkin pyörii ja jos sinne heitetään muutaman kymmenen sentin korotukset vaikuttaa se myös teollisuuden puolelle.

              Suomessa alkaisi uusi lama.

              Veronpoisto ei sinänsä hirveästi muuttais edes tälläsen melkeen 100tkm vuodessa autoihinsa saavan elämää. Minä olen jakanu tuon veron 12kk "osamaksuihin" joten joka kuukausi pistetään sellanen 50e sivuun vähintään.

              Comment


              • #8
                No näinhän se on että kyseessä on iso asia ja jos poistuu niin kompensoidaan varmasti jotenkin. Itselle vähän ajavana kalliimpi litrahinta ja ei käyttövoimaveroa olisi luultavasti edullisempi vaikka diesel ja bensa olisivat samanhintaisia (kuten kai euroopassa on tapana), mutta ymmärrän toki tämän nykylinjan ammattiautoilijoiden ja paljon ajavien kannalta. Jokainen malli lienee jollekin edullinen, jollekin eikä varmaan mahdollinen muutos ole kaikille samanhintainen kuin nykymalli. Kunhan kyselin

                Comment

                Working...
                X