Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Huijasiko autoliike?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Huijasiko autoliike?

    Case autoliike:

    Vaihdoin autoni eräässä autoliikkeessä.
    Alkuperäinen vaihtohyvitys autostani heidän koneensa mukaan olisi ollut 10500e. Auto jonka otin tilalle oli hinnoiteltu 15900e.
    Väliraha alunperin 5400e. Siitä neuvoteltiin ja lopuksi sain auton itselleni 2200e välirahalla.
    Tähän asti kaikki hyvin.

    Papereita tehdessä papereihin merkattiin autoni hyvitys 10500e koska eri summaa ei kuulemma voinut merkata kuin koneen antama vaihtohyvitys.
    Tämän takia vaihtauton hintaa laskettiin 12700e jotta sovittu väliraha saatiin täsmäämään.

    Kannaltanihan kaikki meni kuten pitikin mutta menikö se niin myös valtion kannalta?
    Nyt liikkeen myyntivoitto autosta näyttää pienemmältä?
    Onko tällainen menettely normaalia vai kierrettiinkö tuossa veroja??

    Kysyn siksi koska kiusa se on pienikin eikä näin joulunalla taida olla muuta tekemistä kuin kiusata isompaa :)

    #2
    Eihän autoliikkeet murehdi yksittäistä autonvaihtoa. Ketju alkaa kun joku ostaa uuden auton ja tuo jotain liikkeeseen vaihdossa. Sit asiakas ostaa sen vaihdokin jne...

    Ketju katkeaa kun sinun vanha autosi on myyty ja otettu jotain tilalle vaihdossa jo moneen kertaan niin kauan että joku ostaa ihan käteisellä sen viimeisen vaihdokin pois. Siinä vaiheessa tilitetään provikat ja mahdolliset voitot.

    Comment


      #3
      Eiköhän tuo ole ihan tavallinen menettelytapa. Ainoa mikä asiakkaalle merkitsee on tuo väliraha. Tiedä sitten onko liikkeelle mitään merkitystä sillä mitä numeroita siellä paperissa seisoo. Tai näyttäähän se tilinpäätöksessä paremmalta kun myynti on isompi lukema.

      Comment


      • #4
        Autoliikkeen kannattaa pitää vaihtoauton arvo mahdollisimman pienenä papereissa mahdollisten ongelmien ja kaupan purun varalta. Tällöin jos vaihtoauto on jo mennyt niin rahakorvaus tietysti tulee lappujen mukaan.

        Comment


        • #5
          Emminä tiedä mitä tuossa tehtiin ja huijjattiinko jotain kolmatta osapuolta, mutta minulle tehtiin samalla lailla. Tosin vaihtoauton hinta pyöri jossain ~2500e korvilla ja auto mitä olin ostamassa oli 10ke korvilla. Minä kuitenkin maksoin loppupeleissä sen verran mitä oli sovittukkin.

          Comment


          • #6
            Tuolleenhan se toimii, ei autoliike voi ottaa varastoon ns. ylihintaista vaihtoautoa, sillä silloin varaston kirjanpidollinen arvo olisi suurempi kuin varaston käypä arvo. Syntyisi kupla.. Verolaissakin on muistaakseni jonkinsortin pykälä siihen että varaston yliarvostus tulee tilinpäätöksessä kirjata tappioksi tms. Joku asiantuntija voisi varmaan tuonkin laittaa oikeassa sanamuodossa.

            Jokatapaukasessa, samoin menetteli liike kun itse juuri autoa vaihdoin ja pidän sitä ihan normaalina menettelynä..

            Comment


            • #7
              Laillisempaa se mielestäni tuolta kannalta on, koska varaston arvo on pienempi ja noudattaa paremmin varovaisuuden periaatetta. Verotettavan voiton kannalta yksinkertaistettuna asiahan on sama jos vertaa myyntejä; uuden ostamasi auton myynnistä koituva myyntivoitto on pienempi, mutta vastaavasti kun vaihtoautoa myydään ni sen luovutusvoitto on oletettavasti samanverran suurempi, eli tulosvaikutus on sama. Ainoa minkä tuo voi aiheuttaa on verotettavan tuloerotuksen siirtyminen ensivuoden puolelle ellei exääsi myydä sitä ennen.

              Comment

              Working...
              X