Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

tuontiauto a6 2.4 avant -99

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • tuontiauto a6 2.4 avant -99

    Kuinka voin varmistaa että maksetut veroni on ollut kohtuullisia autoani tuotaessa. Toin kyseisen auton maahan -06 heinäkuussa. Silloin auton veroprosentiksi laitettii 33% eli maksoin veroa hiukan alle 7000euroo.
    -laittakaahan mielipiteitä, valitus kannattaa aina mutta ei jaksaisi valittaa ilman hyviä perusteita johon vetoan, valitusaika umpeutuu 2009loppuun mennessä ja valittaa pitäisi, tosin alveista ei tartte ku ne palauttaa ne muutenkin. Mutta ylipäätänsä veroprosentti ihmetyttää 33% ???

  • #2
    Itse toin myös -06 ja verotutin marraskuussa. Oma prosenttini oli 22% ja kokonaisverot alveineen 5500. Auto siis profiilin A6 BiT ja kilometrejä oli tuolloin 120 000.

    Jos nyt muistan/tajuan veroprosenttihan määräytyy tullin taulukkoon sen mukaan paljonko samanmoisia autoja on Suomessa rekisteröity siinä kuussa kun omasi on rekisteröity tai jotakin sinne päin. Omalla kohdallani ei ollut ainoatakaan yksilöä, joten prosentti olisi pitänyt olla kiinteä 30%, mutta oli 22% - en valittanut. 33 on aika härski prosentti, mutta tiedä sitten mikä on ollut peruste.

    Comment


    • #3
      kaipa se pitää sitten vikilakista ottaa lainauksia ja alkaa valittaa, tuntuu vaan aika pitkähköltä prosessilta ja onkohan sillä vaikutuksia sitten laisinkaan. Meinaan eiköhän ne ole saaneet jo aikamonta copy-paste postausta jo ja jne. Mutta toi siun tapaus vaan vahvisti uskoani siitä että olen maksanut liian suurella prosentilla. On se kumma, olin jo aikeissani antaa asian olla, mutta kaivoin silti tällä viikolla kätköistä asiapaperit esiin ja aloin pähkäileen josko sieltä muutaman euron voisi valittamalla saada, kun kerta alvitkin palauttavat 8)

      Comment


      • #4
        Taulukoita tullin sivuilla

        Katsopa vielä taulukoita tullin sivuilta, joista voi päätellä/katsoa mitä prosentti olisi pitänyt olla:
        http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/...titaulukko.pdf

        Vilkaisin nopeasti ja kyllä sieltä löytyy 33% arvojakin tietyltä kuulta, tietämättä tarkkaa mallia autollesi. Eli katso autosi käyttöönottokuukausi (alkuperäinen, vuonna -99) ja vertaa taulukon arvoon.

        Alla myös totetuneita verotuksia useammalta vuodelta:

        http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/...ukot/index.jsp

        Tuolta saat suoraan osviittaa, mitä muut ovat vastaavista maksaneet. Tosin valituksien tuomat huojennukset eivät näissä käsittääkseni näy, jos niitä on.

        Ei kannata suoraan verrata verotustasi omaani, koska eri malli kysessä jne. Prosentit heittelee aika lailla eri imallien välillä. Ja itselläni tosiaan tuli aivan hatusta tuo prosentti, koska valmista prosenttia ei taulukosta löytynyt.

        Comment


        • #5
          Itsellä tuli muistaakseni 21% tai 22% verolla vm. -99 A6 2.4 sedan tiptronic. Verot oli kuitenkin tuota 5500e luokkaa.
          Tuontiajankohta oli -05 marraskuu.

          Silloin taulukossa oli ainakin jokin bugi. Samalle automalli oli siellä kahdesti, malli oli vain hieman eri tavalla esitetty listassa. Piti osata valita oikein, koska muuten vero olis ollut muistaakseni lähemmäs 30%.

          Edit: Löytyi tuolta tullin sivuilta toteutuneiden taulukosta joulukuun -05 kohdalta vielä se oma auto. 5301e oli veron määrä, verotusarvolla 21726e, käyttöönotto 2/1999.
          Heti seuraavana taulukossa on ilmeisesti tuolla mainitsemallani toisella automallinimikkeellä arvottu vastaavaan autoon veroksi 8700e, verotusarvo tuossa 2te korkeampi.
          Ja yläpuolella 2te pienemmällä verotusarvolla 7400e.
          Viimeksi muokannut A6tonen; 11.9.2009, 09:33.

          Comment


          • #6
            Itseasiassa tuo eri prosenttien käyttö on kiistatta kielletty EYT:n ratkaisuissa, kannattaa ensi alkuun ainakin vaatia oikaisua vastaavan ajanhetken uuden auton verotuksen mukaisesti. Tulli ei tosin tähän oikaisuun vapaaehtoisesti suostu, (*kop-kop*) mutta paperit vain hallinto-oikeuteen vetämään. Jo Siilin-ratkaisusta oli selvästi luettavissa että uusien ja käytettyjen autojen verotuksen tulee pohjautua tarkalleen samoihin sääntöihin, myöhemmissä ratkaisuissa tuo on todettu vieläkin selvemmin.

            Comment


            • #7
              Alkuperäinen kirjoittaja pmtp
              Prosentit heittelee aika lailla eri imallien välillä.
              Ja samassa mallissa, rekisteröintiajankohdan välillä.
              Tullin taulukoista raapaistuna A6 2.4- mallitarkenteen sisältävät ja vuonna 2006 veropäätöksen saaneet; http://koski.homelinux.com/temppi/au..._verotetut.txt
              Veroprosentti laskennallinen, kun sitä ei tulli erikseen julkaise.

              Edit; Tulipa tuupattua alvin kokonaisvero % listaan. Lisätty laskennallinen autovero % linkin taulukon jatkoksi.
              Viimeksi muokannut karppa; 11.9.2009, 11:14. Perustelu: taulukon muokkausta

              Comment


                #8
                Oujee.. tuli tässä itsekkin tutkittua vähän vanhaa vuoden -06 veropäästöstä ja vertailtua sovellettaviin prosenttitaulukoihin. Oma on verotettu 30%:lla ja tuolla sovellettavien prosenttien taulukossa ko. mallia ei löydy. "muu A4 malli" pitäisi olla ajankohtaan 24%. Vissiin pitää valitus tehdä. Joskus sillo tuodessa olin jostain näkevinäin, että tuo 30% olisi semmoselle, josta ei ole taulukkoprosenttia...

                Comment

                Working...
                X