Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Auton raatoon paperit?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Auton raatoon paperit?

    Olisi tiedossa auton raato mutta tietääkö kukaan millä siihen saisi paperit? Kilvet autossa oli mutta AKE ei tunnista kilpiä. Edellinen omistaja on mahdollisesti kuollut. Mistähän pitäisi lähteä liikkeelle? Rungon numerostako?

    Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta?

    #2
    Aken tietopalvelusta voi tilata rekisteritunnuksella tai valmistenumerolla historiaselvityksen. Itse tilasin sellaisen kolme viikkoa sitten ja paperit tuli parissa vkossa kotiin. Lysti maksoi alle 35e. Lisää tietoa www.ake.fi

    Comment


      #3
      Mitäs sitten kun saa historian selville? Jos esim. tässä tapauksessa edellinen omistaja on kuollut niin pitääkös sitten pyydellä jotain paperaita perikunnalta?

      Comment


        #4
        Kyllähän jonkinlainen selvitys omistussuhteesta täytyy olla. Ei ole moisesta kokemusta, mutta jos perikunnalta saat kauppakirjan, luovutustodistuksen tms. josta ainakin ajoneuvon runkonumero löytyy, ei luulisi muuta tarvitsevan.

        Comment


          #5
          En tiedä päteekö autois sama homma mutta paperittoman mopon saa kilpiin sillä et on paperilla näyttää viimeseltä seittemältä vuodelta omistajat.

          Comment


          • #6
            Aihetta sivuten. Naapuri oli lahjoittamassa perävaunua tutulleen. Oli perinyt tämän vaunun isältään. Mutta siinä kävi niin, että koska vaunua ei ollut kirjattu perunkirjoihin, niin hänellä ei ollut oikeutta myydä vaunua, koska se ei ollut varsinaisesti hänen.
            Perikunta pystyi kyllä maksamaan edelleen vaunun vakuutukset, että siinä taloudessa vaunua pystyi laillisesti käyttämään.

            Eli vaikka perikunnan edustaja löytyisikin, niin ei välttämättä ole täysin ongelmatonta saada autoa rekisteriin.
            Mutta siitä se kannattaa kuitenkin lähteä, että etsii omistajan sukulaisen ensin ja ihmettelee sitten enemmän.

            Itse hain rekisterinumerolla ja auton tiedoilla netissä yhtä lapsuudessani perheessä ollutta autoa. Vuodelta -85 oli itselläni viimeinen havainto autosta.
            Yksi omistaja löytyi ja yksi henkilö, joka oli ajanut autolla joskus. Lisäksi tuli ilmi toisenkin omistajan tiedot, mutta häntä en alkanut enempää tavoittelemaan, koska se ei ollut enää tarpeellista.
            Kori oli romutettu Mikkelissä. Runkoa käytiin etsimästä Espoosta, jossa siitä oli viimeinen näköhavainto ja pölykapselit olivat päätyneet myös Espooseen, yhteen autokorjaamoon, mutta niitä ei pystytty yksilöimään muiden pölykapseleiden joukosta.
            Tekniikka jäi kadoksiin. Mutta maailma on ihmeen pieni. Aina joku tuntee jonkin.
            Viimeksi muokannut audiq; 8.9.2009, 23:28.

            Comment


              #7
              Katsastuskonttori kertoo toimenpiteet.

              Itse osti peräkärryn kuolinpesältä.

              Siihen tarvittiin:
              -Kopio perunkirjasta
              -Luovutuskirja, jossa kuolinpesänhoitajan allekirjoitus.

              Näiden kanssa konttorille, niin omistajuus vaihtuu. En tietenkään mene takuuseen, auton ollessa kyseessä.

              Comment


              • #8
                Kannattaa myös kysäistä automerkin maahantuojalta josko runkonumerolla irtoaa infoa. Itse ainakin saanut tulliselvitystä varten suht kattaviakin tietoja, kysymällä.

                Comment


                  #9
                  Sain AKE:lta tiedot rungonnumeron ja rekisterikilven perusteella (maksoi muuten 18€). Edellinen omistaja on kuollut 2002 ja hänellä on yksi perillinen, jonka kanssa olinkin jo yhteydessä. AKE:lta varmistin miten nyt pitäisi menetellä ja kyllä "8866" näyttää olevan oikeassa. Tarvitaan luovutustodistus, jonka saan perijältä ja lisäksi kopio perunkirjasta, jossa on mainittu tuo auton raato. Ongelma on että tämä perillinen ei ollut hädin tuskin edes syntynyt kun auto oli jo raatona pellolla, joten eihän sitä varmastikaan ole mainittu edes perunkirjoituksessa mainittu...

                  Voi tätä byrokratian ihanuutta.

                  Comment

                  Working...
                  X