Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A3 Sportback:n osto

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A3 Sportback:n osto

    Heipä hei!

    Auton osto on edessä ja ollaan nyt harkittu tuollaisen A3:n ostoa ja ajattelin täältä tiedustella hieman kokemuksia kyseisestä mallista, hakusessa siis tätä uudempaa (2003->) korimallia oleva Sportback-malli, budjetillamme näyttäisi saavan vuosimallien 2004-2006 autoja, riippuen koneesta, kilometreistä ja varustuksesta. Koitin jo hakea tietoa täältä foorumilta, mutta en löytänyt tästä uudemmasta mitään kattavaa, vanhemmasta mallista kyllä löytyi parikin keskustelua. Jos jokin kattava keskustelu on tästä jo käyty niin laittakaa ihmeessä linkkiä kun en itse löytänyt, mutta jos ei ole käyty niin tässäpä nyt olisi hyvä mahdollisuus sellainen tehdä, voi sitten myöhemmin linkittää tähän..

    Olen miettinyt jos laittaisi tuommoisen A3:n joka on tuolla 2 litran FSI-koneella, onko kommentteja kyseisestä koneesta, onko jollain tietoa esim. kuinka kestävä kone on kyseessä, onko suuria eroja 1.6-malliin. Millaisia kulutuslukemia olette saaneet kohtuullisen rauhallisella ajolla.

    Lisävarusteistahan nyt ei käytetyn auton kohdalla hirveästi voi ruveta tinkaamaan, mutta kyllä itsellä ainakin on muutama ehdoton lisävaruste, mitä kyllä näyttäisi aika hyvin olevankin tämän ikäluokan autoissa, elikkäs automaattinen ilmastointi, lohkolämmitin, sisäpistoke, sähkölasit, -peilit. Edellämainitut kyllä tuntuvat olevan kaikissa, mutta se mitä ei tunnu aivan kaikista löytyvän niin on vakionopeudensäädin, ajotietokoneestakaan ei tunnu hirveän usein ainakaan mainintaa olevan. Millainen homma esim, tuo vakionopeudensäädin on laittaa jälkiasennuksena.

    Onko kyseisessä mallissa jotain tyyppivikoja joita tulee yleensä esille kunhan jokin tietty kilometrimäärä on tullut vastaan, kuluvia osiahan nuo autot ovat, mutta jotain erityistä/kallista.

    Tässä nyt jotain mitä tuli tällä hetkellä mieleen, kertokaa toki kokemuksia ja kommentteja. Kiitoksia jo etukäteen.

  • #2
    Mulla menossa toinen A3 2.0FSI koneella. Mitään ihmeellisiä vikoja koneissa ei mulla ole ollut. Uusimmassa pelissä parhaillaan temppuilee toki moottorin lämpötila-anturi. Herjaa siis välillä että kon lämpenee mutta tosiasiassa vika anturissa... Ei oo vaan ehtinyt tuota korjaamaan... Uusi anturi maksaa sen 130eur asennettuna eli kyseessä halpa tyyppivika.

    Kulutukset maantiellä 5,6-6,5 riippuen kaasujalasta ja nopeuksista. Lukemat ajotietokoneesta. Toi 2.0FSI on mielestäni oiva kone noin kevyeeseen laitteeseen. Ei kannata ostaa tuolla 1.6 padalla olevaa konetta... Kiihtyvyydet täysin eri planeetalta tuossa 1.6:ssa...

    Vakionopeuden säätimen jälkiasennus voi olla joko halpa tai kallis operaatio riippuen siitä millainen mittaristo sulla on autossa. Aikoinaan Laakkoselta asiaa kysellessä sain vastauksen että monessa 2003-2004 suomiautossa niin perusmittaristo että siinä ei ole vakkarin vaatimia kilkkeitä niin asennus maksaa 400-600eur. Kun sellaiseen autoon jossa on tarvittavat kilkkeet pelkkä viiksi maksaa ~100eur + asennus ~70eur.

    Ja muista että noita A3:sia saa todella halvalla ruotsista. Alta 100tkm ajettuja 2004:sia 2.0FSI:tä saa helposti hyvillä varusteilla 9.000eur ja verot päälle ~4.000eur.

    Comment


    • #3
      Miltähän sivustolla olet mahtanut noita ruotsista katsella kun en ainakaan itse löytänyt noin edullisia niiltä sivustoilta jotka tiedän?

      Comment


        #4
        http://www.blocket.se/vi/21171705.htm?ca=10_s

        Tuossa esimerkki, ei tosin Sportback, mutta hinnan puolesta tuo jää tingittynä siihen 9000e nurkille nykyisellä kurssilla. Ja tuosta löytyy jo hieman ylimääräisiä varusteista: Alcantara-nahkapenkit, xenonit. Ruotsissa myös hyvin talvivarusteet olemassa, tuossakin autossa on mukana nastarenkaat, lohkari/sisäpistoke sekä penkinlämppärit.

        Comment


        • #5
          Joo no hieman huono ottaa vertailukohdaksi normi A3 kun haussa kumminkin tuo Sportback, tuossa selailin tuota blocketin antia läpi ja kyllä siellä joitain kiinnostavia tapauksia oli.. kysynkin tähän väliin, että onko tuon 2.0 TFSI:n ja FSI:n kulutuksessa/kestävyydessä suuria eroja? Onko noiden tuontiautojen tarkkoja verotusarvoja mahdollista saada selville etukäteen?

          Comment


            #6
            Kyllä veron määrän voi laskea Tullin mahti hinta järjestelmän mukaan, aika tarkkaan + - 10?.

            Comment


            • #7
              Selvä, pitäneepä tutkia asiaa... viekös tuo nelivetojärjestelmä sisä/tavaratiloista paljon pois?

              Comment


                #8
                Neliveto nostaa tavaratilan pohjaa 7-8cm eli litroissahan se vie aika paljon tavaratilasta, jos isoa sellaista tarttee.

                Comment

                Working...
                X