Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Vakuutusmaksujen vertailu

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #61
    Vakuutusyhtiö on autossa että kotona saman firman eli lähivakuutus. Mutta toinen on otettu emännän kotipaikkakunnalla keskiuudenmaan piiristä ja toinen itäuudenmaan piiristä.
    Lähivakuutus? Siellä en ihmettelisi koska se koostuu tuollaisista piireistä, ei siis ole varsinaisesti samaa yhtiötä.

    Comment


    • #62
      http://www.fennia.fi/Kotitalousasiakkaat/Koti/ -->Kotivakuutukset-esite -->sivu8 :)
      Jaahas...Fenniassa ei ikinä ole tullut käytyäkkään --> siispä tarjouspyyntöä kehiin!

      Comment


        #63
        Vakuutushinnoissa näyttää olevan pienehköjä maakohtaisia eroja: Haaveilemani RS6:n täyskasko
        - Suomessa If:llä 1000,67€/v (bonukseni 70% sekä liikenne, että kaskovakuutuksessa)
        - Ruotsissa If:llä 45575sek/v! (0-bonus; ilmeisesti täällä ei mitään bonussysteemiä edes ole?)

        Ei saatana! Ruotsalainen vakuutus vaatimattomasti 4,5 kertaisella hinnalla! - Taitaa jäädä hankkimatta RS6:n, jos vakuutushintoja ei saa puristettua järkevämmälle tasolle.

        EDIT: Soitto ruotsin If:iin sai hinnan tipahtamaan vaatimattomaan 25800sek/v.
        Viimeksi muokannut kvande; 26.1.2010, 09:32.

        Comment


        • #64
          Itse arvostan ainakin Pohjantähden erillisen irtaimistovakuutuksen ehdollista omavastuuta. Se on vain hieman normaalia korkeampi, mutta ylittyessä ei tarvitse omavastuuta maksaa ollenkaan. Perus korjauskulut menee melkein aina kuitenkin omavastuuseen, oli se normaali tai vähän korkeampi.

          Comment


          • #65
            Kävin tänään Lähivakuutuksen konttorilla kyselemmässä omanauton vakuutuksista. Siinä on ollut viimiset parivuotta liikennevakuutuksen lisäksi hirvi/palo/varkaus ja sitten osakasko missä ilkivalta ja mitä siihen nyt kuuluukaan.

            Oli tiputettu tuo ilkivaltavakuutus vuodenvaihteessa pois minulta kysymättä/ilmoittamatta koska autolle tuli kuulemma 20vuotta täyteen. Itte oon samaa vuosimallia kun auto eli -87 ja mä oon kyllä 23 jo että tuo syykin vähä ihmetyttää... Koitti kyllä tarjota sitä takasin nyt taas? :D

            Koitin ihmetellä siinä että eikai niitä nyt ilmoittamatta voi vain lopettaa/poistaa mutta ei oikein mitään vastausta tullu. Myönsi vielä ettei siintä mitään ole lähetetty..

            Taitaapi kohta vaihtua mulla vakuutusyhtiö... Ties vaikka on joku päivä poistanu liikennevakuutuksen.

            Ihme pelleilyä.

            Mitäs mieltä muut tälläsestä?

            Comment


              #66
              Kyllähän siitä ilmoitus olisi pitänyt tulla. Vakuutusyhtiöllä (ja myös yhdistyksellä kuten Lähivakuutuksella) on Vakuutussopimuslain 19 § perusteella velvollisuus ilmoittaa vakuutuskauden vaihteessa tehtävistä muutoksista. Tuon pykälän johdosta muuten vakuutuskirjan mukana tulevat tiedotteet on niin saamarin yksityiskohtaisia ja tarkkoja..

              19 §
              Jatkuvan vahinkovakuutuksen sopimusehtojen muuttaminen vakuutuskauden vaihtuessa

              Jatkuvan vahinkovakuutuksen vakuutusehdoissa voidaan määrätä, että vakuutuksenantajalla on oikeus muuttaa vakuutusehdoissa yksilöidyllä perusteella vakuutusmaksua ja muita sopimusehtoja. Vakuutuksenantajalla on lisäksi oikeus tehdä vakuutusehtoihin vähäisiä muutoksia, joilla ei ole vaikutusta vakuutussopimuksen keskeiseen sisältöön.

              Vakuutuksenantajan on lähetettävä maksulipun yhteydessä vakuutuksenottajalle ilmoitus siitä, miten vakuutusmaksu tai muut sopimusehdot muuttuvat. Ilmoituksessa on mainittava, että vakuutuksenottajalla on oikeus irtisanoa vakuutus. Muutos tulee voimaan sen vakuutuskauden alusta lukien, joka ensiksi seuraa kuukauden kuluttua ilmoituksen lähettämisestä.

              Comment


              • #67
                Juu näin meinasin itekkin.
                Kai ne tässä joku päivä lopettaa auton liikennevakuutuksenkin jonkun todella hyvän syyn perusteella ja mullehhan ei tarvitse ilmottaa..

                Mut mitäpä noiltakin nyt osaisi vaatia tollasesta "pikku" moasta?

                Comment


                • #68
                  Laitetaas tähän topikkiin kyselyä elikkäs: onko kellään kokemusta IF:in vakuutuksista S-ryhmän työntekijänä? Vakuutusmyyjän mukaan S-ryhmän työntekijä saa 30% määräaikaisen alennuksen etukaskon hinnasta. Sama lukee hänen tekemässä sopimustarjouksessa.

                  Silti kaikki ei täsmää. Kaskon perushinta on minulle 756,7e. Saan siitä 70% bonuksilla hinnaksi 291,6e (664,46e törmäysturva x 0,7 = 465,12e ja 756,7e-465,12 = 291,6) , josta saan vielä PAM:in jäsenenä 10% pois. Loppuhinnaksi tulee 262,4e. 30% S-ryhmän alennusta ei määritellä laskennallisesti missään kohdassa sopimusta eikä sitä kyllä näy hinnassakaan.

                  Joku voi tietenkin kysyä, että onko se otettu jo perushinnasta? En usko koska nykyisessä vakuutuksessani Pohjolassa perushinta on 748,9e mikä on aika paljon linjassa IF:in hinnan kanssa. Vaikea ainakaan uskoa, että kaskon hinta olisi alkuun 30% korkeampi IF:issä.

                  IF:in asiakkaana saisin vakuutuksista tuplabonuksen (myös S-ryhmän etu). Pohjolan puolesta painaa vaa'assa OP-bonusten käyttö vakuutuksiin (ei mene pääomaveroa mikä menee rahana nostettaessa niistä).

                  Kaskon lisäksi myös liikennevakuutus on perushinnaltaan vielä IF:illä ennen bonusalennuksia n. 54e kalliimpi. Vakuutukset ovat aivan identtiset Pohjolan ja IF:in välillä. Tässä vain herää kysymys, että kuinka huonot vakuutusten hinnat olisivatkaan ilman S-ryhmän työntekijänä olemista ja PAM:in jäsenyyttä?

                  Ainakaan yllämainituilla eroilla en vaihda ja lisäksi Pohjola on hoitanut kiitettävästi kaikki vahinkoasiat yms. Jotenkin tuntuu yritykseltä vedättää asiakasta jotten osaisi pyytää/saisi vakuutusta edullisemmalla. Muutenkin liikennevakuutuksessa ja kaskossa on IF:in tarjouksessa molemmissa PAM:in kautta 10% keskittäjäalennus (kaskon alennus mainittu ylempänä). Sen lisäksi minulle ei ole tarjottu muuta keskittäjäalennusta vaikka kyselin niiden suuruutta, jos otan heiltä muita vakuutuksia...
                  Viimeksi muokannut Audimann; 29.5.2010, 11:12.

                  Comment


                  • #69
                    urssissa 630e laajaosakasko 0% bonuksilla, vakuutusyhtiönä Turva

                    Comment


                    • #70
                      Vanhoilla ruoskilla kun ajaa niin jää liikennevakuutuskin alle 200 euron. Lähivakuutuksesta on hyvät kokemukset korvaajana, korvasivat reilusti raekuuron alle jääneen auton lommot vaikka esim. IF ei vastaavassa tilanteessa korvannut autojen vaurioita. Nykyisin vakuutukset Tapiolassa, kokonaispotti oli siellä edullisin, toki noista Tappiolan korvauskäytännöistä olen kuullut voittopuolisesti huonoa.


                      Mut kyl IF:n vahinkokorvauskäsittelijät on näätiä.
                      Passattia kolhittiin viime keväänä ja hoisin sitten asiaa. IF:n käsittelijä tarjosi korvaukseksi kolhitusta takaovesta joka oli painunut sisään kylkilistan kohdalta n. 400 euroa. Selitti että purkuosa ja oven maalaus antaa ohjelman mukaan kertakorvaukseksi sellaisen summan. No sanoin sitten hänelle että kattelin että purkuosana ovi maksaa jo 350 euroa joten korjatkaa vaan merkkiliikkeessä minun puolestani.
                      Silloin alkoikin selittely että hän olikin unohtanut syöttää ohjelmaan oven hinnan ja laittanut pelkän maalaustyön. Sillon sanoin että maksakaa 800 tai auto saa mennä merkkiliikkeen pajalle. (missä olis hyvä kaveri valvomassa työtä)
                      No korvausta sai tuon pyydetyn ja oven oikaisu + pari muuta pikkusipistelyä maksoivat 400 euroa.

                      Hauskinta hommassa oli että olisin tyytynyt myös tuohon 400 suoraan näppiin ladottuna kolhijan toimesta, mut hän halusi hoitaa asian kalliimman mukaan.

                      Comment


                        #71
                        Audimann: Heinäkuussa loppuu oma 30% määräaikainen henkilökunta-alennus Kaskon osalta, minulla vakuutuksen tiedoissa lukee että vakuutukseen sisältyy S-ryhmän henkilökunnan 30% määräaikainen alennus. Ainakin minulla se on nidottu tuohon perusvuosimaksuun, eli missään kohtaa erittelyä ei ole laskettu tuota 30% pois hinnasta.

                        Minulla IFfiin vaihto viime keväänä tuli erittäin kannattavaksi, koska sain myös liikennevakuutukseen ylimääräiset 20% bonusta (Loistokuskietu). Näin ollen vm. 2009 Sciroccon liikennevakuutus ja huippukasko (sisältäen kaikki paitsi keskeytysturva) maksaa tasan 600e / vuosi. Ja tuostahan saa meidän talouden normaaliostojen perusteella noin 4% bonuksen tuplana, eli tarkan euron mies voi vähentää tuosta hinnasta vielä vajaa 50e.

                        Pitänee soitella tuossa kesäkuun aikana Iffiin ja kysellä että minkälaisen jatkoalennuksen tuohon vakuutukseen saisi tuon henkilökuntaedun tilalle...

                        Comment


                        • #72
                          Harri: Juu toi loistokuskietu olisi mainio, mutta valitettavasti avoivaimo meni aiheuttamaan pienen vahingon viime syksynä ja bonarit syöksyy tälle vuodelle 15% muuten (35% olis muuten). Arvaa, että harmittaako! Auto ollut itsellä vuodesta 2004.

                          Eikö tuo henkilökuntaetu ollut sellainen, että putoaa seuraavalle vuodelle 20% ja sitten seuraavaks pysyvästi 10%.

                          Taitaa tuo 30% henkilökuntaetu tosiaan tulla siitä perushinnasta. IF:in sivulla olleella laskurilla laskin niin hinta olisi ilman keskittäjäalennuksia 30% bonuksilla ja 70% kaskolla 845! Keskittäjäalennuksella 798 ja rapiat. Kuluva vakuutuskausi 30% liikennevakuutusbonareilla Pohjolassa 683e eli on noissa perushinnoissa paljon eroa. Loistokuskiedulla olisi 742e/701e. Siltikin olisi ollut kalliimpi!

                          Tämän hetkinen tarjous 15% bonareilla tulevalle vuodelle on 748e minulle. Katsotaan mitä Pohjola sanoo tulevan vakuutuskauden hinnoista laskeneilla bonareilla.

                          Comment


                            #73
                            Kyllä nuo parhaat hinnat kannattaa aina tarkistaa muutamasta yhtiöstä. Itselläni on suurin osa ajoneuvoista (2/4-pyöräisiä) ollut vakuutettuna Turvassa, mutta nyt mennään IFfin kanssa. Samassa yhtiössä myös sairaskulu-, matka-, ja kotivakuutukset. IF on kyllä ollut korvauksia hakiessa mielestäni paras yhtiö tähän asti, korvaukset tulevat nopeasti, ja turhia kuitteja tai rikkoutuneita tavaroita harvoin pyydellään lähettämään. Ajoneuvovahingoista ei kokemusta sitten vuoden 2001, silloin lunastukseen menneestä 2-pyöräisestä sai mielestäni käyvän korvauksen.

                            Comment


                            • #74
                              Itse vaihdoin Lähivakuutukseen Fenniasta hinta putosi n. 300e/vuosi.

                              Bonukset liikenteessä 20% ja kaskossa 70%.

                              Comment


                              • #75
                                - Vakuutusyhtiö: Fennia
                                - AUDI 5D AVANT A6 2.5TDI-4B
                                - Käyttöönotto 1998
                                - Liikennevakuutus 40% bonuksilla 450,31?
                                - Täyskasko (laaja fenniaturva) 70% bonuksilla + keskittäjäalennuksilla 307,42?

                                Vaihdoin IF:stä poies pari vuotta takaperin ja silloin koko vakuutuspompsin hinnat tippu useita satoja euroja.

                                Ihan mielenkiinnosta vielä:

                                Mönkijän liikenne+täyskasko Fenniassa tällä hetkellä 492,43. IF:stä kysäisin samaa niin hinta oli ~1100?...:D

                                Kovasti koettanut tässä miettiä noiden kaskojen pudottamista säästöjen toivossa. Ei vaan ole vielä uskaltanut...

                                Comment


                                  #76
                                  Fenniasta Caddyn liikennevakuutus ja täyskasko maksisimibonareilla 355e vuosi.
                                  Ollaan tässä kilpailuttamassa vakuutukset, koska nyt on parista eri yhtiöstä vakuutuksia.
                                  Tapiolassa on ainakin eläinvakuutukset parempia kuin monessa muussa.
                                  Vertailuna neljän koiran vakuutukset on noin 800e vuosi :)

                                  Comment


                                    #77
                                    Mitenhä mulla on noin saakelin kovat vakuutusmaksut. 1200e/vuosi täysillä kasko-bonuksilla. o,O

                                    Comment


                                    • #78
                                      Alkuperäinen kirjoittaja diffas Näytä viesti
                                      Mitenhä mulla on noin saakelin kovat vakuutusmaksut. 1200e/vuosi täysillä kasko-bonuksilla. o,O
                                      Veikkaanpa syyksi asuinpaikkaasi.

                                      Comment


                                        #79
                                        Mulla on Tapiolassa kaikkinensa 1077e/vuosi, autona A6 Avant 2.8q vm. 2000 ja täälläkin asuinpaikkana Lahti.

                                        Bonukset 50% ja 70%. En pidä kovin pahan hintaisena.

                                        Comment


                                        • #80
                                          Kolme autoa (2x A4 -00+ vm.96 Pösö 106) Pohjolassa, ~1300€ vuosi. 10% liikennebonari.
                                          Viimeksi muokannut Oko^^; 28.2.2011, 10:19.

                                          Comment


                                          • #81
                                            Pohjolasta muuten hyviä kokemuksia sattuneiden juttujen osalta, mutta about 10 vuoden takainen homma ottaa päähän silti.
                                            Silloin kilpailin autostereoilla silloisen FASCA ry:n alaisissa kisoissa, ja autossa oli markka-aikana n. 40000mk:n laitteet.
                                            Kun kyselin vakuutusyhtiöltä laitteiston mahdollisesta korvaamisesta mikäli ne jonain yönä häipyy, eivät osanneet sanoa mitään.
                                            Jonain päivänä sitten tuli kirje, jossa ilmoitettiin kaskon loppuneen kyseisen auton osalta pari viikkoa aikaisemmin...
                                            Soittelua ja kyselyä vakuutusyhtiölle; Kuitenkin sinne murtaudutaan kun on tuollainen laitteisto, ei voida vakuuttaa!
                                            Käsittämätöntä...
                                            Vaihdoin Tapiolaan.
                                            Muutaman vuoden kuluttua koira (Dobermann) jouduttiin lopettamaan. Kävi itseeni kiinni (naamaan) kun koskin päälaelle, jossa oli oudon näköinen "patti". Koira lopetettiin jonka jälkeen tuo patti avattiin ja sen sisällä oli karvaa, lisäksi tuo kasvain meni kallon läpi. Koiran päässä siis oli "puoliveli".
                                            Vakuutusyhtiön asiantuntijaeläinlääkäri eväsi korvauksen koirasta koska oli käynyt käsiksi isäntään. Silloin se on luonnevika. Kipuhan ei yleensä vaikuta noihin otuksiin...
                                            Eläinlääkärin lausunnon mukaan "selvittämättä jää voiko kasvaimen koskemisen aihauttama kipu aiheuttaa hyökkäyksen" Tapiola kieltäytyi korvauksesta. Muutenkin kyseinen eläinlääkäri olisi halunnut rodun kuultuaan koiralle kuonokopan... Nykyään jos kuulisin vastaavaa, suosittelisin alan vaihtoa!
                                            Okei, tuo olisi ollut ainoa korvaukseni Tapiolalta, ja pieleen meni heti kättelyssä. Samoin meni asiakkuus.
                                            Siirryin takaisin Pohjolaan, syytä en tiedä. Kuitenkin nykyään kun kaikki systeemit on "normaaleja", ei vahinkotapauksissakaan ole ollut mitään ongelmia :-)

                                            Comment


                                            • #82
                                              If tarjosi liikenne 241 euroa ja huippukasko 699 euroa. Huippukasko sisältää mm. jatkuvuusturvan ilman omavastuuta, jos matka katkeaa tekniseen vikaan niin vuokra-auto 2 tunnissa tilalle ja mainataan vielä pysäköintiturva, jos joku kolhii parkissa olevaa autoasi niin 150 omavastuulla korjataan ilman bonus menetyksiä. Bonukset on 60 ja 70. Ja autona A6 avant 1,8TQ 2002 mallia. Ja kotivakuutuskin tippui n. 120 euroa vuodessa Iffissä. Otettu Iffin franchising edustajalta.

                                              Comment


                                                #83
                                                Katsoin Tapiolan laskurilla ja se näyttää antavan yhdellä maksuerällä 70 bonuksilla ja Tapiolan keskittämisedulla 787,66€ tuolle mun 2002 A6 Avant biturbolle. Pitänee varmistaa laskusta, että multa tuollainen veloitetaan, muistini mukaan olisi ollut reilusti isompi summa. Tosin maksan neljässä erässä, joten se korottaa loppusummaa jonnin verran.

                                                Comment


                                                  #84
                                                  IFissä täyskasko johon luonnollisesti sisältyy myös liikennevakuutus, bonuksilla 50 ja 70, vuosimaksu yhteensä 666 euroa ja rapiat päälle. Ei enää pahan hintainen.

                                                  Comment


                                                    #85
                                                    Pohjollassa Superkasko ja liikennevakuutus (lisäksi lasiturva) 10 ja 70 bonareilla 1320e vuodessa. On kyllä kovasti mielessä, että vaihtais yhtiötä. Pitäis vaan kilpailuttaa...

                                                    Comment


                                                    • #86
                                                      Pohjolassa on täälläkin Superkasko ja liikennevakuutus, kumpikin täysillä bonuksilla, 706,71€, sisältyy lasiturva ylimääräisenä, liekö paha tai ei, ei ole vaihtokaan tullut mieleen...
                                                      Kun on muutamia kymmeniä vuosia jo ollut täydet bonukset niin ei se ihan niin pahalta tunnu...

                                                      Tai no, tarkemmin ajatellen ja näin jälkiviisautena voisi sanoa että melko sirmakan kulkineen olisi tienannut kun olisi vain soikkaroinut ilman Kaskoa, on niitä "kannatusmaksuja" jo sen verran kertynyt, vaan kun ei koskaan tiedä mitä eteen tulee...
                                                      Viimeksi muokannut Pende; 14.8.2010, 10:50. Perustelu: Lisäys

                                                      Comment


                                                      • #87
                                                        A4 (B5) -98 diesel: Pohjolassa ollut tähän asti aina vakuutus, mutta nyt muijan autoon vakuutusta ottaessa tuli eteen If:n hinnat. If:llä käynnissä Loistokuski-kampanja, joka tarkoittaa sitä, että alle 27-vuotiaille antavat ylimääräiset 20%-yksikköä liikennevakuutuksen bonuksia neljän "kolarittoman" vakuutusvuoden jälkeen. Itselläni oli 35% liikennevakuutus Pohjolassa, eikä aiempia merkintöjä vakuutushistoriassa. Näin ollen kun siirsin vakuutukset Ifiin, onkin liikennevakuutuksen bonukset 55%. Liikenne vakuutuksen hinta tippui yli 100e/vuosi! :)
                                                        Osakasko oli Ifissä kalliimpi kuin Pohjolassa (ilkivalta ja oikeusturva mukaanlukien), mutta yhteishinta jäi silti n. 40e/vuosi halvemmaksi. Mielenkiintoista oli huomata, että Ifin hirvivakuutus onkin eläinvakuutus! Osakasko sisältää myös automaattisesti ilkivalta, oikeusturva ja autopalveluturvan(?), mitkä Pohjolalla on vaihtoehtoisesti lisättävissä "hirvipalovarkauteen".

                                                        Loistokuski edut on Ifin sivuilla nähtävissä. Suosittelen meille nuorille, varsinkin jos vain liikennevakuutus on käytössä. Ilmaiset 20% tekee kuitenkin ihan mukavasti säästöä. Mikäli vaihtaa pois Ifistä, niin luonnollisesti bonukset sitten "tippuvat". Tuo on siis Ifin antama etu, jota ei muilla yhtiöillä kaiketi ole.

                                                        Comment


                                                        • #88
                                                          Onko kellään kokemuksia näistä "lunastuseduista", joissa saa esimerkiksi 30% päälle auton hintaan lunastustapauksissa? En ole itse tällaista ottamassa koska mietin mitä järkeä näissä on. Kovasti kai näitä tyrkytetään, vaikka vakuutusehdoissa kuitenkin sanotaan seuraavaa (Pohjola autovakuutus):

                                                          "Lunastus käyvästä arvosta lisättynä 30 %:lla
                                                          Jos edellä mainitut edellytykset eivät täyty, auto lunastetaan välittömästi sillä ennen vahinkoa olleesta käyvästä arvosta korotettuna 30 %:lla, jos korjauskustannusten arvioitu määrä on yli 60 % ajoneuvon käyvästä arvosta.
                                                          Korvauksena suoritetaan kuitenkin enintään uuden samanlaisen auton käteismyyntihinta vahinkohetkellä tai kun sellainen viimeksi on ollut myynnissä. Käytettynä hankitusta autosta ei korvata kuitenkaan enempää kuin sen hankintahetken käypä arvo."

                                                          Elikkä elikkä, ostat auton hintaan 10000€. Kahden kuukauden kuluttua auto lunastetaan ja mielessä ajatus "olipa hyvä diili ottaa vakuutus, saan autosta nyt lähemmäs 13000€. Totuus onkin vakuutusehtojen mukaan toinen ja taas on vakuutusyhtiö virtsannut asiakasta silmään. Tuskin kovin monesti tiskillä aletaan vakuutusehtoja tarkemmin kertomaan....vai?
                                                          Viimeksi muokannut AAQS; 14.2.2011, 03:45.

                                                          Comment


                                                            #89
                                                            IF:iin vaihtui vakuutukset, juteltuani väsytykseen asti vakuutusehdoista vakuutusasiamiehen kanssa. Katsotaas miten toimii, kun oikea hätä iskee. Hinnoilla ja kattavuudella pesee Nordean selvästi.
                                                            Johan tuo vittumainen mainostaminen vie hermot... ;)
                                                            Viimeksi muokannut RS2; 14.2.2011, 06:16.

                                                            Comment


                                                              #90
                                                              Korvauksena suoritetaan kuitenkin enintään uuden samanlaisen auton käteismyyntihinta vahinkohetkellä tai kun sellainen viimeksi on ollut myynnissä
                                                              Eikös tuo tarkoita sitä, että jos ostat uuden A4:n joka maksaa 40t€ ja ajat lunariin samana päivänä niin saat siitä sen 40t€ etkä 52t€.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X