Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Verovalitus (2005 tuodut)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Verovalitus (2005 tuodut)

    Vielä hetki aikaa rustailla verovalitusta 2005 tuoduille kärryille. Mulla oli bookmarkattuna pitkään yksi vanha topikki täältä mutta nyt sitä ei enää löytynyt, poistettu koko aihe kenties?

    Kootaanko tähän uusimmat käänteet asiassa? Mitä tarvitaan ja onko valituksista mitään hyötyä. Tokihan netissä on kaikenlaista keskustelua aiheesta mutta mieluusti pohdiskelisin asiaa täällä audifinssin puolella.

    Tuolla tullin tiedoitusta asiasta:
    http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishe...toksenhaku.jsp

    "Autoverotuksen muutoksenhakumenettely muuttuu 1.5.2008. Autoverotuspäätökseen haetaan ensin muutosta vaatimalla oikaisua päätöksen tehneeltä tullitoimipaikalta.Vasta oikaisupäätökseen voi hakea edelleen muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen."
    Viimeksi muokannut mpelanti; 5.12.2008, 17:27.

    #2
    Nostetaas aihetta ylös, kun olisi vielä muutama päivä minullakin aikaa valittaa. Talvivarusteiden puute, verotusarvo, ELV/ALV, olisiko muuta muistettavaa jolla veroja kenties saisi alas?

    Comment


    • #3
      2005 tuoduista riittää hyvin todeta ettei AHTI:lla määritelty verotusarvo täytä perustuslain vaatimuksia KHO:n ratkaisun 2006:95 nojalla. Tulli kuitenkin sivuuttaa kaiken esitetyn näytön aina toteutuneita myyntihintoja myöten ja nysvää uuden verotusarvon MAHTI:lla. Näyttö verotusarvosta kannattaa keskittää lopulta vasta MAHTI-uusintaa vastaan.

      ELV:n suhteen kannattaa vain todeta, että asian oikeustila ratkaistaan EYT:n käsittelyssä olevassa asiassa C-10/08 ja todeta joutuneensa maksamaan nk. ELV:a enemmän kuin sisältyy vastaavan kotimaiseen tuotteen arvoon, koska "ELV" ja ALV eivät ole vertailukelpoisia veroja.

      2005 tuoduista veroprosentti onkin mielenkiintoisempi kysymys ...

      Jos ei halua ryhtyä suurempaan selvitystyöhön, ts. vaatimaan tullilta laskenta-aineistoa sovelletusta prosentista ja etsimään siinä mainittujen autojen todellisia hintoja lisävarusteinaan jäljelle jää vaihtoehdot:

      a) Vaatia Tullia soveltamaan myöhemmin selvitettyä mallisarjakohtaista prosenttia
      b) Vaatia Tullia selvittämättään veroprosentti, jos tätä ei vieläkään ole tehty. Veroprosenttien selvittely lopetettiiin aikanaan.

      Itse suosittelen vaihtoehtoa:
      c) Vaatia veropäätöksen oikaisua soveltaen 2005 uusille autoille voimassa ollutta veroprosenttia. Tämän voi perustella EYT:n ratkaisujen C-290/05 ja C-333/05 nojalla, joita sovelletaan nykyään Suomessakin. Kumma kyllä ennen viimeisintä Autoverolain muutosta näitä ei voitaisi VVM:n lausuntojen mukaan soveltaa.

      Comment


      • #4
        Tuulilasi-lehden palstalla veropuolella on asiasta aktiivista keskustelua ja sieltä löytää paljon asiaa. Valitusta tehdessä kannattaa konsultoida kyseistä palstaa. Siellä tuntuu pesivän joukkio, jota verotus ärsyttää.

        Ps. oma valitus vasta hahmotteluasteella...

        Comment


          #5
          c) Vaatia veropäätöksen oikaisua soveltaen 2005 uusille autoille voimassa ollutta veroprosenttia.
          Mutta eikös tuo prosentti ollut 28? Jos verotus on toimitettu 26% mukaan, onko koko oikaisuvaatimus täysin turha?

          Comment


          • #6
            Ja muistakaa se että riittää että jättää ennen vuodenvaihdetta 2005 tuoduista autoista edes jonkun lapun tulliin jossa lukee otsikkona VALITUS. Valitusta voi aina halutessaan täydentää tai korvata uudella valituksella. Ja aiemmista valituksista oppineena ei kannata pelätä että tulli noita valituksia käsittelee 2-3 vuoteen. Joten valitukse täydennykseen on kosolti aikaa :=)
            Viimeksi muokannut Monster; 18.12.2008, 21:27. Perustelu: modattu tekstiä...

            Comment


            • #7
              Mutta eikös tuo prosentti ollut 28? Jos verotus on toimitettu 26% mukaan, onko koko oikaisuvaatimus täysin turha?
              Ei se suinkaan siitä turhaa tee. Vaikeuttaa vain huomattavasti keksiä kantavia perusteita veroprosentin muutosvaatimukselle, mutta edelleenkin oikaisuvaatimus kannattaa jättää verotusarvoa ja "ELV":a koskien. Jo ihan sen vuoksi että AHTI:n ei katsottu täyttävän perustuslain vaatimuksia, ja "ELV":a ei mahdollisesti tuomitsevan EYT:n ratkaisun (C-10/08) jälkeen varmasti palauteta niille veropäätöksille joiden muutoksenhaku on umpeutunut.

              Tullin kannan mukaan oikaisuvaatimusta ei voi täydentää muutoksenhaun umpeuduttua uusin vaatimuksin, mutta ilmeisesti uusia perusteluita voi lisätä. Tämä kannattaa varmistaa Tullin neuvonnasta.

              Comment


                #8
                Nyt täytyy offtopikkina kysyä, kun vanha threadi on poistunut, että onko porukka saanut 2003 tuoduista päätöksiä?
                Loivasti vanhasta valituksesta ei ole kuulunut mitään sen jälkeen kun kysyin, että onhan se varmasti tullut perille.

                Comment


                • #9
                  Tuli tuossa 2003 tuodusta kevyt palautus uuden järjestelmän mukaisella arvolla jonka varjolla yritetään unohduttaa elv ongelma. Täytyy ilmeisesti laittaa alkuperäinen valitus vain uudelleen sisään.

                  Comment


                    #10
                    Valitus ELV:i päätöksen jälkeen (2006 tuotu)

                    Onkohan kenellä pohjaa tai tietoa kätevästä valituspohjasta? Vai pitäisikö käyttää tuota LakiWikin pohjaa? Tämän vuoden puolella pitäisi vielä valitus tehdä, varsinkin kun huomasin tuolla taulukon, jonka mukaan nykyisen käytetyn 30% pitäisi ilmeisesti olla 24%. Tarve olisi siis tehdä valitus käytetystä prosentista ja mahdolllisesti verotusarvosta. ELVi palautushan pitäisi aikanaan tulla automaagisesti..

                    Comment

                    Working...
                    X