Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Autosi kulutus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Minä en päässyt S2:sella koskaa alle ysin, edes maantiellä. Keskikulutus taisi parhaimmillaan olla jotain 11,6l/100km, joskin pitkäaikainen keskikulutus oli muistaakseni 12,5l/100km. Tuosta toki valtaosa kaupunkipainotteista seka-ajoa.

    Tosin ei kait 3B/ABY-kone vie juuri enempää mitä 7A maantieajossa alipainealueella. Kulutuksen suhteen hyvin optimoidulla ohjelmalla saattaa mennä jopa hiukan pienemmällä.

    Comment


      Edellisell S2:lla ajelin reissun pohjoiseen 2+1 ihmistä ja viikon matkatavarat kyydissä, sekä koko matkan ilmastointi päällä ja keskikulutukseksi jäi jotain 7,2. Ajoin koko ajan karvan matkaa rajoitusten yli ja ohitin tarpeen tullen. En pitänyt pahana kulutuksena. Nykyisellä ei sitten enää mennäkään tuollaisiin lukemiin.

      Comment


        Joku on nyt omassa ässässä muuttunut. S6 -00 ajotietokone näyttänyt aiemmin maantiellä talvinopeuksilla 9-10L kulutuksia. Nyt samalla tiellä ja nopeudella näytti 12-14L. Lämmin moottori, -6 astetta, nopeus 80-85km/h, kahden hengen kuorma. Ainoa muutos setuppiin on puuttuva moottorin pohjamuovi.

        Nyt onkin mielenkiintoista nähdä että laskeeko kulutus takaisin entiseen kunhan saa pohjamuovin taas paikoilleen (uusia kiinnikkeitä odotellessa). Voihan sitä vanhassa autossa tietenkin olla mitä vaan muutakin.

        Comment


        • 2.8:sta puuttui pohjamuovi, kun sen ostin. Kesän ajelin ilman ja talveksi laitoin panssarin. En huomannut kulutuksessa maantiellä mitään eroa. Nyt kun koneessa on ollut muutaman kuukauden toimiva termari, niin kulutus on pienentynyt talviajossa selvästi. Kone lämpenee nopeasti ja pitää lämmöt myös.

          Comment


            Minunkin autosta on olleett pohjamuovi(t) vaihtelevasti poissa. Nytkin on vaihteiston muovi pirstaleina ja koneen alusmuovin jäänteet paikallaan. En ole huomannut kulutuksen kasvua verrattaessa siihen, kun ehjät muovit oli auton alla, edes silloin, kun ajelin kokonaan ilman muoveja.

            Uskoisin pohjamuoveilla kuitenkin olevan jonkunlaisen vaikutuksen auton aerodynamiikkaan sekä ilmanvirtauksille konehuoneessa. Tosin dieselissä pohjamuovien ehkä tärkein tai ainakin helpoiten huomattava tehtävä on toimia konehuoneen äänenvaimentimena.

            Mutta en millään jaksa uskoa, että pohjamuovien puutos voisi aiheuttaa hopsiksen tapauksessa kulutuksen nousun 9-10l -> 12-14l. Asiaa paremmin tuntematt melkeinpä veikkaisin syyn olevan jossain muualla.

            Comment


              En jaksa oikein minäkään uskoa, auto on kuitenkin perushuollettu ja rengaspaineet yms tarkistettu. MAF ja lambdat on vanhuuttaan vaihtolistalla mutta ensin laitan tuon muovin takaisin ja käyn jossain. Sinänsä liian lyhyt, noin 100km testilenkki ei kerro yhtään mitään, pisti vain silmään kun samaa tietä aika paljon tulee ajettua ja yleensä hetkellisen kulutuksen lukemat näyttää samoissa kohdissa samoja lukemia.

              Comment


                Maffin liitintä kannattaa ehkä varmuuden vuoksi hieman renklata. Jos vaikka kosketushäiriö siellä.

                Minulla teki sellaista ex-ässässä. Maffin liittimeen ilmeisesti tuli joku kosketushäiriö, joka puolestaan aiheutti selvän kulutuksen nousun (n. 2l/100km). muusta sitä ei huomannut, tehot tuntuivat olevan tallella ja kone kävi ihan ok.

                Comment


                • Tuolla -00 A3 1.8tq:lla oulu-helsinki- oulu -reissulla noin 7,7l keskikulutus. Positiivinen yllätys kyllä, ilimeisesti käy siis jotakuinki niinku pitää

                  Comment


                    Taajamatyömatkaa diesel Pololla. 4,2l/100km keskikulutus löpöä :)

                    Comment


                      A3 TDIe vei eilen Joensuu - Helsinki -reitillä ajotietokoneen mukaan 4,5 litraa keskinopeuden ollessa 95 km/h.

                      Comment


                        Tuli viikonloppuna ajettua espoo-turku-(lautta)-tukholma-jönköping ja takaisin, yhteensä noin 1070 km. Tankkaukset niin että joukkueelle on tositteet toteutuneista kuluista. Yllätyin hiukan kun -07 A4 2.0 TDI (BRD) quattro avant manuaaliaskilla vei 7.74 l / 100 km, olin odottanut litran vähemmän. Ruotsissa tosin E4:ella talvellakin 120 km/h rajoitus, joten vauhdikkaasti tuli kyllä ajettua. Keskinopeuskin tuolla tukholma-jönköpin matkalla yli 100 km/h, taukoineen.

                        Ehkä tuo 60 g täytösastetta lähenevää DPF vaikuttaa, senhän tietää sitten.

                        Aamulla huomasin myös että OEM-lämppäri on näköjään valvonnan alla, tai sitten alla on jotain muuta mutta ajotietokone kertoi 34 min ajoaikaa, 15 km matkaa ja 8.4 l / 100 km keskikulutukseksi vaikken ollut edes käynnistänyt autoa.

                        Comment


                          Eiköhän siellä puhu välitykset ja voima. Niinhän se oli jo tonnarisaapeissa, että Aero versio meni kaikista pienimmällä, laiskin versio joi eniten. Nämä siis matka-ajossa.

                          Comment


                            5,5 litraa/100 km vajaan parin vuoden ajalta. Ei paha 20 vuotta vanhalta pirssiltä. :)

                            Comment


                              Yllätyin hiukan kun -07 A4 2.0 TDI (BRD) quattro avant manuaaliaskilla vei 7.74 l / 100 km, olin odottanut litran vähemmän. Ruotsissa tosin E4:ella talvellakin 120 km/h rajoitus, joten vauhdikkaasti tuli kyllä ajettua. Keskinopeuskin tuolla tukholma-jönköpin matkalla yli 100 km/h, taukoineen.
                              Ei tuo nyt hirmuinen kulutus ole tuolla keskinopeudella, mutta voisihan se tietysti olla pienempikin. Oliko muuten lumisadetta/lunta tiellä. Sehän nostaa selvästi kulutusta.

                              Comment


                              • Passatti näyttää mun ajossa vievän 8.9L/100km ajotietämyskone näyttää 8.8l/100km. Ajelu pääsääntöisesti 80% motari/maantie loput "kaupunki" ajoa.
                                Auto Passat variant 3.2 FSI DSG Lodjulla ja 4motion "nelivedolla"

                                Comment


                                  Alkuperäinen kirjoittaja Toni_ Näytä viesti
                                  Turku-hki/vantaa lentokenttä-Turku 330km ja täyteen tankkiin laitoin 33.33 litraa lisää. Kentälle päin matkavauhti oli ihan sallituissa ja kotiinpäin ajellessa saattoi hiukan repsahtaa mitä lähemmäs turkua pääsi...

                                  Näin käytännössä pelkkää kaupunkiajoa harrastavalle noinkin pieni kulutus on jo ihmeellinen asia :P
                                  Nyt tää auto näytti uusia puolia itsestään. Turku-Pori-Turku (Huittisten kautta eli sangen suoraa ja yllätyksetöntä matkantekoa), menomatkalla liikenteen mukana 80-110km/h lukemia ja takaisintullessa ilman liikennettä vakkari 81-83km/h kohdalla: yhteensä 301km ja 21l eli n. 6.9l/100km. Kuva.

                                  Vois vaikka vaihtaa tuon vakkarin viiksen joskus sellaseen joka toimii joka kerta kun sitä yrittää käyttää... Sen hinnan säästäis varmaan muutaman ajoreissun kuluessa jo.
                                  (A6 98 2.8qa)

                                  Comment


                                    Alkuperäinen kirjoittaja Ilkka L Näytä viesti
                                    Ei tuo nyt hirmuinen kulutus ole tuolla keskinopeudella, mutta voisihan se tietysti olla pienempikin. Oliko muuten lumisadetta/lunta tiellä. Sehän nostaa selvästi kulutusta.
                                    Kuivat tiet oli, lämpötila nollan molemmin puolin.

                                    Kirjoitin joskus aikaisemmin (viestissä #741) että edellinen B6 AVF quattro kulki hki-uki-hki matkan noin 6,0 litralla, moottoritietä aika paljon siinäkin. Samat renkaat ja vanteet alla tässä autossa.

                                    Comment


                                      Golf IV 4motion ARL Kesän keskikulutus oli 6.1l ja nyt talvikelillä tuo näyttää olevan 6.7l. Ajo sisältää pääasiassa pk-seudulla pyörimistä ja satunnaisia reissuja Savoon. Jostain syystä tuo vie talvella maantiellä enemmän ku kesällä, vaikka nopeudet on hiljasemmat ja vanteet keveemmät. Ennätys maantieajossa on 4.6l mut normaalisti menee ~5.5l.

                                      Comment


                                      • Vaihdoin Audin Chevrolet Astroon. Perjantaina jos uskaltautuis tekemään toisen tankkauksen... Kun vaan saa mittariston lämpiämään että näyttää kilometrilukeman. :D Vaikuttaa kyllä et aika reilusti on hörpännyt.

                                        Comment


                                        • Audi a4 b7 2.0t fsi quattro tiptronic

                                          Tehtiin emännän kanssa reissu Lappiin täältä Lahdesta ja kun laski keskiarvon tankatuille määrille ja ajetuille kilometreille niin keskikulutus oli melkein tasan 7.5l/100km :O Koko matkan nopeudet siis 80-100km/h. Yritin oikein himmailla takasin tullessa, että ois mennyt lähemmäs seiskaa, mutta muutamat ohitukset söi sitten sen mahdollisuuden :) Erittäin yllättynyt olin että vie noin vähän, odotukset oli siellä luokkaa 8-8.5l/100km

                                          Comment


                                            odotukset oli siellä luokkaa 8-8.5l/100km
                                            Omaan korvaan kuulostaisi aika kovalta kulutukselta tuolle koneelle noille nopeuksille, kun tuo oma 2.8 vr6:nen vie noissa nopeuksissa (tosin kesällä, talvisin ei ole tullut nii paljoa seurattua) n.7-7,5l/100km riippuen vähän kaasujalasta.

                                            Viime kesänä Helsinki - Savonlinna välillä keskikulutus oli 7,4l/100km keskinopeuden ollessa n.90km/h.

                                            Comment


                                              nyt kumminkin verrataan 90-luvun alun golffia ja 2005 mallin a4:sta... omamassakin on jo useamman sata kiloa suurempi.

                                              Comment


                                                n. 200kg näyttäisi olevan omamassassa eroa googlen mukaan. Ja nimenomaan -92 vs -05 luulisi, että -05 vuonna tehdyssä pienempi koneisessa autossa olisi pienempi kulutus kuin 2sylinterillä + 0.8l:lla isommalla koneella varustetussa vanhan tekniikan autossa :).

                                                Comment


                                                  Vaan kun matkakulutukseen vaikuttaa kaikista eniten täytös niillä matkakierroksilla, jotka riippuvat ihan täysin välityksistä.

                                                  Comment


                                                    Tottahan tuo, mutta ainakin toistaiseksi kaikki autot mitä tullut vastaan niin ovat olleet pihimpiä menemään juurikin tuossa 80-100km/h välillä (yksi Ford tosin meni vähimmällä 70-80km/h vauhdissa).

                                                    Comment


                                                      Urssi oli alkuperäisellä laatikollaan (5 pykäläinen) piheimmillään alkuperäisellä tekniikalla just jossain 70km/h paikkeilla... nykyinen käyttis (Saab 900, -95, E85) on sitten taas 80km/h paikkeilla... Urssin nykyisestä tekniikasta en uskalla sanoa, koska ei sillä ole ikinä rauhallista matka-ajoa ajeltu :D

                                                      Comment


                                                        Pystyykö urssilla (2.2 20vt:llä) ajamaan muka rauhallista matka-ajoa? :DD

                                                        Comment


                                                        • nimenomaan -92 vs -05 luulisi, että -05 vuonna tehdyssä pienempi koneisessa autossa olisi pienempi kulutus kuin 2sylinterillä + 0.8l:lla isommalla koneella varustetussa vanhan tekniikan autossa :)
                                                          Niihän sitä luulis joo... Kirjottelin tänne pariviikkoasitten siitä kuinka Mazda6 MPS -06 vei kaks tankillista peräkkäin TASAN YHTÄ PALJON KUIN RS2 -94 ja tehoerakin on RS2 eduksi n.50heposta ja Mazdassa harvempi välityskin (ainii +RS2:ssa oli huomattavasti painavampi viinakuorma x)

                                                          Comment


                                                          • Nyt ollut lainassa 2.3gt mazda 6, ja minusta tuo syö aika paljon. 7,7 matka-ajossa 100km/h, 8,8 yhdistetty josta suurin osa matka-ajoa ja kaupungissa yli 14. Alavääntöä ei hirveesti oo mut yläkierroksilla liikkuu yllättävänki hyvin.

                                                            Comment


                                                            • A4 avant 3.0 tdi quattro -09

                                                              Lyhyttä, max. 20 km ajoja Turun seudun taajamissa jolloin kulutus tankilta mitattuna 8,9 l / 100 km. Ronskilla kaasujalalla :P

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X