Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Käytännön käytettyjen autojen hinnat

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Käytännön käytettyjen autojen hinnat

    Autokauppaa vähän tuntevana haluaisin näkemystä käytännön hintakehityksestä veroalennusten ja bensan hinnan nousun jälkeen.
    Olen yrittänyt kaupitella v.2000 s4:sta. Luulin hinnoitelleeni auton houkuttelevaksi mutta kiinnostus on ollut olematonta.
    Onko bensan hinta, ja päästöverotus tehnyt autosta taysin dinosauruksen? Tuumin, että ehkä kannattaisi kysyä esim. Karalalta bensan kulutuksen kannalta optimoitua lastua ja pitää auto kunnes bensa kokonaan vaihdetaan kaasuun tai turpeeseen.

    #2
    Eikö yleisestikin kaikessa autokaupassa ole havaittavissa hiipumisen merkkejä? Ja eihän sitä kieltääkään voi, että yhä usempi varmasti haluaa käyttöautokseen vähäkulutuksisen. Kyllä muillekin on kysyntää vielä, mutta hintoja on varmasti pudotettava.

    Hyvin karkeasti raapaistuna mikäli jokin ei mene kaupaksi, on joko hinta liian korkea tai mainonta vetämätöntä.

    Comment


    • #3
      Ja jos Nettiauton hintapyynteihin vertaat niin ne ovat useimmiten ... noh, optimistisia. Jos autosta on eroon päästävä, niin käytännön hintataso alkaa olla monissa tapauksissa se Saksan hinta, huom. autoveroton, plus jotain. Eli normaali käytäntö vaihtohyvitys + jotain päälle, vaihtohyvitysten taso kun on nykyään tuota Saksan hintatasoa ja sen allekin.

      Jos on aikaa myydä pidempäänkin niin voi enemmänkin irrota. :/

      Comment


        #4
        Uutisissa puhutaan taantumasta ja yritysten tilauskantojen pienenemisestä. Ei ihme, että autokauppakin on osoittanut hiipumista.

        Comment


        • #5
          Vaikea se on myydä autoa, oli sitten yksityinen tai liike. Vaihtoautoliikkeiden pihat pursuavat vaihtoautoja. Eivät tosiaan mielellään ota vaihdossa autoja, tai ainakaan hyvitä niistä juuri mitään.

          Mitä tulee yksityisten autokauppaan, niin hintahan se on mikä yleisesti houkuttaa.
          Tosin, mikäli akuutti tarve on jonkinlaiseen autoon, niin asia on eri.

          Itse pari vkoa sitten laitoin edellisen autoni myyntiin. Myyntiteksti oli kattava, ts. houkutteleva. Kuvat olivat kehnohkoja.
          Uudet h.y.v.ä.t kuvat tekivät sitten tehtävänsä, ja auto meni ilmoituksen laitosta viikossa kaupaksi, ja vielä sopivalla hinnallakin.

          Jos yksityisenä haluaa autosta eroon päästä nopeasti, niin hinta on se millä se lähtee. Eli hintaa vaan alas. Tosin harva haluaa autoaan ihan ilmaiseksi antaa.
          Toinen on ne hyvät kuvat, ja kattava teksti rehellisesti kerrottuna. Myös aktiivinen foorumien seuranta, rivienvälistä lukeminen ja ilmoituksen aktiivinen päivittäminen ja kenties esim. nettiauton etusivulle nostot auttavat asiaa.

          Comment


            #6
            Kukapa sitä tosiaankin ilmaiseksi haluaisi antaa autoaan pois, mutta toisaalta on turha pettää itseään elättelemällä epärealistista kuvitelmaa autonsa arvosta. Kävin hiljattain Seinäjoen Käyttöautossa ja siellä oli C5 -koppaisia sedaneita ja farkkuja halli pullollaan. Halvimmalla olisi irronnut -00 vuosimallin 2.7 Biturbo avantti. Tämä lienee yksi vihje siitä, että "tehopakkaukset" eivät näillä bensanhinnoilla suurta yleisöä tahdo kiinnostaa.

            Kyllä se oikea hintataso löytyy kun tutkii autoliikkeiden pyyntihintoja ja ottaa niistä pois 1500...2500 ?, alkaa löytymään sellainen hintataso jolla ne liikkestä irtoaa ja sitten vertaa sitä nettiauton pyyntihintoihin (niilläkin on yleensä jokin "tinkivara"). Siitä sitä sitten löytää sellaisen hintahaarukan jolla auton saa enempiä tuskailematta kaupaksi. Tietysti jos arvelee kauppaavansa jotain ainutlaatuista löytöä saa varautua pitkäänkin myyntiaikaan, sellaisen auton ostajia on aika harvassa.

            Sitten kun hinta alkaa olemaan kohdallaan, tulee esiin kaikenmaailman persaukiset renkaanpotkijat jotka itkee sitä, kuinka naapurin rampe myy samanlaista tonnikaupalla halvemmalla :)

            Comment


            • #7
              Petriv:
              Itseä ainakin juuri tuo sinun autosi kiinnostaisi, mut kun itsellä on sama ongelma eli pitäisi ensin saada oma auto hukattua pois. Oma auto on ollut myynnissä jo muutaman kuukauden ja vaihtotarjouksia tulee lähes päivittäin, mutta ketään ei vielä ole ilman vaihturia kiinnostunut tulemaan edes katsomaan.

              Comment


              • #8
                Tuohon Teemun dilemmaan. Jos ei auto suoralla vaihda omistajaa, niin joskus voi jopa kannattaa ottaa joku halpa käyttöautokippo vaihdossa kunnon välirahalla.
                Sitten hukkaa sen kipon jonnekin jobbarille.

                Näin on joskus joutunut tehdä.

                Comment

                Working...
                X