Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi vs. Micra

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi vs. Micra

    Audia koiteltiin eilen vähän ennen klo 14 kun olin kotia kohti menossa. Olin pysähtyneenä toisen auton perään liikenne valoihin kun takaa tullut vanha micra täräytti n.50-60km/h perään! Aika jysähdys mut ihmeen pienillä vaurioilla autoni säilyi (katso kuvat) kun taas micra meni aivan tohjoksi (siitä ei kuvia).

    Soitin tietysti poliisit paikalle että asiat sitä myöten kunnossa, toivottavasti mut kysymykseni kuuluukin että miten helposti ko. audit menee lunastukseen? auton arvohan ei ole hääppöinen, 4000e --> ehkä!?
    Vauriot on noin äkkiseltään katsottuna puskuri,sen kiinnikkeet, takaluukku, valojen alla oleva muovi ja oikomista riittää myös varmasti puskurin alla ja toi takaluukun aukon pelti on myös painunut.
    tuleehan tosta jo aika paljon korjaus kuluja...

    Kuvat: http://kuvablogi.com/blog/6576/1/

  • #2
    En osaa ottaa autoon kantaa, mutta kai kävit lääkärissä? Jos et, niin kannattaa käydä heti.

    Comment


      #3
      Ihmeellisen pienillä vaurioilla kuitenkin on selvinnyt tuosta nopeudesta, verrattuna siihen kuinka perheemme A3 meni lunastukseen 30km/h:n vauhdista (http://picasaweb.google.com/welloo90...64941689255298)
      Kyllä ne helposti lunastukseen menee, jos vain tiettyyn heikkoon kohtaan kolahtaa aiheuttaen isomman ongelman.

      Taitaa sulla vielä hieman niskaa pakottaa tärähdyksen voimasta?

      Comment


      • #4
        Itse asiassa ei ottanu mun niskoihin ollenkaan, takapenkkiläinen hieman valitteli, en tiedä onko käynyt. Näin taustapelistä auton hieman ennen ku tärähti, en tiiä osasinko sitten hieman varautua jo täräykseen..

        Comment


          #5
          Sellaista se on, ei sitä toista osapuolta nähnyt kuin millisekunnin verran, kunnes tärähti. Ei sitä alussa tullu mietittyä että mitä tapahtu, heti autosta ulos ja voivottelemaan auton puolesta. Jälkäteen alkoi vasta miettiä että nyt kävi näin, rutussa on, tuuriakin kyllä matkassa, olisi voinut pahemminkin kolahtaa. Hyvä että henkilövahingoilta säästyttiin Teidänkin tapauksessa.

          Comment


          • #6
            Ei noi nyt niin pahalta näyttäneet, kuin mitä olisi voinut kuvitella peräänajossa tuossa nopeudessa. Lääkäriin heti jos pikkaisenkin tuntuu siltä, varsinkin tuo takapenkkiläinen. Niska saattaa alkaa vaivaamaan myöhemmin, eikä niiden ongelmien kanssa kannata ottaa riskiä.

            Muistaakseni lunastukseen menee jos korjaushinta on yli 40% auton jälleenmyyntiarvosta. Jos miettii pahimman mukaan, että kaikki osat vaihdetaan uusiin, niin nopeasti katsottuna takaluukun ja puskurinkuoren hinta näytti olevan yhteensä ~1000€...en ole varma oliko hinta maalattuna vai ei. Tuohon sitten asennustyöt ja mitä paljastuu kun puskurin ottaa pois, onko sieltä mennyt vielä jotain. Lisäksi tuo takaluukun aukon oikominen ja maalaus ja mitä muista pikkuosista töineen tulee, niin ei tuota alle 2000€ korjata merkkiliikkeessä, koska käytännössä koko perä maalataan uusiksi. Pelkän etupuskurin parin pikku halkeaman muovikorjauksen ja maalauksen hinta-arvio oli ~800€. Tämä oli toki worst case scenario.

            Jos vanhat osat saadaa korjattua ja oiottua, niin silloin kallein osuus on tuo maalaus, mutta kyllä se silti varmaan pompsahtaa yli tonnin...paikasta toki riippuen. Eri asia jos on tuttuja, jotka tekee työkseen tuollaista tai sitten itse tekee.

            Hintaa tulee kyllä yllättävän nopeasti noissa peltikorjaus ja maalaushommissa.

            Comment


            • #7
              joo itekin laskiskelin että kyl 2000e menee kunnostukseen noin karkeesti, eli aikalailla puolet auton arvosta :(
              saas nähä miten käy ku if:n tarkastaja kutsuu luokseen ...On sen verran hyvässa iskussa auto että ei viittis kyl luopua.

              Comment


              • #8
                Tyylikkäästi jäänyt puskuriin Micran rekisterikilvestä peilikuva. :]

                Comment


                • #9
                  Kyllähän tuo aina harmittaa jos on hyväkuntoinen auto, mutta peltiä saa aina uutta...paras aina myöhemmin mietittynä ettei tullut henkilövahinkoja.

                  Tuon perän lisäksi vaurioita voi huonolla säkällä tulla muuallekin, kun auto pomppaa eteenpäin. Jarrut, vaihteisto...toki tarvii jo aika kovan pusun perään. Ehkä ei kannata arvailla ennenkö joku on katsonut ja arvioinut...saahan sen toki itsekin korjata jos ei halua lunastukseen, mutta jääkö siinä taloudellisesti edes +-0, on sitten toinen asia.

                  Comment


                  • #10
                    http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suo...3%A4(102531).e

                    Näkyy olevan lehteenki jo laitettu

                    Comment


                      #11
                      Ihme ku ei audista erikseen puhuta :) Tosin nyt audi oli uhrina eikä vahingon aiheuttajana.

                      Comment


                      • #12
                        Jos aloitetaan törmääjän vauhdista niin ei varmasti ole ollut 50kmh vauhtia tuossa rysäyksessä kun pellit on vielä noin ehjät. Ennemminkin 30kmh.. vauhtia voi olla melko vaikea arvioida jos takapeiliä vilkaisee ja samassa toteaa että nyt pamahtaa.

                        Toisekseen, audi menee yhtälailla lunastukseen kuin kia :) Liikennevahingossa vakuutusyhtiöllä on oikeus lunastaa vaurioitunut auto kun korjauskulut ylittävät romun jäännösarvon. Autosi arvo lienee nettiauton mukaan jossakin 5ke huituvissa, kilometrejä tietämättä.

                        Sinun ei tarvitse antaa autoasi lunastukseen, voit ottaa myös kertakorvauksen (rahaa, auto jää sinulle) tai sitten jonnekin "halvalle korjaamolle" jossa tehdään ronttina koko homma (jos suostuvat tuohon, tai korjaamo suostuu).

                        Tuossa näyttäisi kuvien perusteella olevan puskurin ja takaluukun vaihto. Puskuri pullottaa reunoista, halki jne. Myös jos törmääjän nopeus pitää vähänkään paikkaansa niin puskurin runko menee vaihtoon... oletko katsonut varapyörän koteloon? saattaa olla takaluukunpohja aalloilla. Takaluukku koko alareunan matkalta kieroa -> vaihtoon (riippuu peltiseppien taidoista, voidaan oikaistakin). Siellä pohjoisessa ollaan joustavia, eiköhän tuo korjata aika vikkelään 2ke budjetilla. (todennäköisesti purkuosia käyttäen).

                        Mitä minä nyt teen? Älä vaivaa autollasi tarkastajaa vaan ajat sen suoraan johonkin isompaa paikalliseen autokorjaamoon ja annat heidän tehdä arvion (toimittavat sen ja kuvat yhtiöön), varaat korjausajan, auto laitetaan kuntoon ja homma hoidettu. Tämä korjaus toki vasta kun vakuutusyhtiö on antanut sinulle luvan korjauttaa auton.

                        Jos korjaus on yhtiölle ok niin et kuule heistä todennäköisesti mitään koko prosessin aikana, tilinumeron kysäisevät jossakin välissä seisontapäivärahoja varten (9,76e/pvä :)

                        Comment


                        • #13
                          Törmäävän auton nopeus on paikalla olleiden poliisien arvioima ei minun , että ihan sama mulle mut sen voin sanoa että Micra oli aivan järkyttävässä kunnossa, mm. nokkapelti v-muotoinen,syyläri rikki, molemmat umpiot ja maski, puskuri säpäleinä jne.jne. jarrutus jälkiä noin 2metriä ennen törmäystä.

                          Pääasia että henkilö vahingoilta vältyttiin, eiks joo?

                          Comment


                          • #14
                            Toisenlainen Audi vs Micra tilanne 3-4.4 yönä. Tossa talonyhtiön parkkipaikalla molemmat seisoo vierekkäin. Micrasta oli ylimääräinen elektroniikka käyty hakemassa pois ja Audiin ei "ammattilaiset" olleet yrittäneetkään sisään :)...

                            Jos Oulun suunnalla joku epäilyttävä tyyppi kauppaa JVC KD-LH2000R mallista mankkaa josta ei oo ostokuittia esittää niin voisi mielellään vihjaista, varsinkin jos myynnissä on samalla bilteman 4-kanavainen vahvistin ja Pioneerin 6x9 missä liittimet on menneet poikki.
                            Viimeksi muokannut Rike81; 6.4.2008, 18:35. Perustelu: lisätty tekstiä

                            Comment


                              #15
                              Peräänajot on siitä ikäviä, että vaikka autolle ei tapahtuisi paljoa, kyydissä oleville voi tapahtua sitäkin enemmän. Sopivassa tilanteessa kolarista menee riittävästi voimaa perään ajettavan auton vauhtiin pukkaamiseen. Pellit ei niin rutise, mutta niskat jää hieman jälkeen auton kiihtyvyydestä.

                              Ei tuo Audin puskuri näytä pahalta, mutta onhan sieltä kiinnikkeet työntynee läpi, joten kyllä siinäkin jotain pitää oikoa.

                              Siitä puskuristahan saa melkein selvää jopa Micran rekkarista :) Vain ensimmäinen kirjain on enempi arvuuteltavissa.

                              Comment


                              • #16
                                Soittivat tänään if:ltä, vastapuoli oli tehnyt vahinkoilmoituksen ja juttu selvä. Sain itse päättää paikan missä teetän korjausarvion, valitsin yhden korjaamon tästä ihan läheltä asuinpaikkaani ja olen kuullut/nähnyt että tässä firmassa tehdään asiallista jälkeä.
                                Otettiin kuvat ja listattiin osat, työt yms. ja lähetettiin if:lle.
                                Korjausarvio osineen ja töineen oli suunnilleen sen verran mitä täällä veikattiinki (alle 2ke)

                                Nyt sitten vain odottelen if:n tuomiota....

                                Nopea vilkaisu nettiautoon kyllä viittaisi siihen että ei menisi tuolla korjauskustannuksella vielä lunastukseen mut mene ja tiedä...
                                Viimeksi muokannut Audi95; 7.4.2008, 18:19. Perustelu: kirotusvireitä ja arvion hinnan poisto

                                Comment


                                • #17
                                  Sain eilen auton korjauksesta, uutta osaa tuli puskuri+kaikki kilkkeet, pelti tohon luukun aukon alle, luukku tuli romikselta mutta oli ruosteeton ja suora (kävin katsomassa).
                                  Olen työhön muuten tyytyväinen mutta puskurissa on hieman roskia ja "appelsiini" pintaa, miten on voinko vaatia että puskuri maalattaisiin uudelleen? Ennen siinä oli paljon parempi pinta vaikka olikin jo maalattu jälkikäteen.
                                  Jännä homma sinällään että luukussa on aivan mahtava maalipinta mutta miksi puskuri on saanu roskia ja huonomman pinnan, onko muovia vaikeempi maalata?

                                  Comment


                                  • #18
                                    Olen työhön muuten tyytyväinen mutta puskurissa on hieman roskia ja "appelsiini" pintaa, miten on voinko vaatia että puskuri maalattaisiin uudelleen?
                                    Tämä onkin vaikeampi juttu, koska auto pitää saattaa korjauksen jälkeen siihen kuntoon kuin voidaan kohtuudella olettaa.

                                    En ulkoa muista tarkkaan miten maalipinnan tarkastelu piti tehdä, mutta jos appelsiinipinta on selvästi näkymissä 1 metrin etäisyydeltä sekä roskat niin oikeus on puolellasi, muuten ei. Myös roskia saa olla x määrää maalipinnan alla. Kaikki riippuu nyt siitä miten selvästi maalipinta on laadultaan puutteellinen.

                                    Vanhan puskurin maalin kunnolla ei ole mitään merkitystä.

                                    Jos korjaamo käännyttää sinut pois niin olet heikoilla, käytännössä ainoa vaihtoehtosi on puolueeton tavarantarkastaja. Tavarantarkastaja arvioi maalipinnan kunnon, 100-200e hintaan. Arvioinnin tilaaja maksaa palkkion riippumatta lausuntonsa sisällöstä. Jos lausunnon mukaan pinta on puutteellinen niin se ei velvoita korjaamoa maalaamaan puskuria uudestaan. Sitten saa mennä oikeusoppineiden puheille.

                                    Comment


                                    • #19
                                      No joo meen käymään siellä firmassa maanantaina, eiköhän se siitä ala selvitä. Tappelemaan en ala.

                                      Olisin kyl maininnut puskurista jo heti perjantaina mutta kun menin hakemaan autoa ni paikalla ei ollut enää kuin sihteeri.

                                      Comment


                                      • #20
                                        No niin nyt on käyty valittamassa. Kerkesi toi auto jo hieman likaantua vesisateen takia niin puskuria oli hankala tarkastella. Puhe oli että menen uudelleen näyttämään autoa ensi maanantaina, pesevät auton ja tarkastellaan mitä voidaan tehdä.
                                        Sellainen kuva jäi että eivät maalaa puskuria mutta jos vakuutusyhtiö on halukas maksamaan niin auto myllytettäisiin kauttaaltaan koska löysimme myös muutamia lakkasumu kohtia autosta jotka oli tullut ilmeisesti peitemuovien välistä tjsp.
                                        Saapa nähä mitä tästäkin taas seuraa, on tää vaan niin sieltä...

                                        Comment


                                        • #21
                                          Sellainen kuva jäi että eivät maalaa puskuria mutta jos vakuutusyhtiö on halukas maksamaan niin auto myllytettäisiin kauttaaltaan koska löysimme myös muutamia lakkasumu kohtia autosta jotka oli tullut ilmeisesti peitemuovien välistä tjsp.
                                          Ei tietenkään vakuutusyhtiö maksa, miksi pitäisi jos korjaamo on mokannut maalauksessa... Korjaamo korjaa, korjaamo vastaa tekemästää työstä. Eli jos myllytetään niin siitä vastaa korjaamo.. perinteistä vältellä omaa vastuutaan ja samalla juoksutetaan asiakasta, joku luovuttaakin tässä välissä ja korjaamo säästää (toki syyttävät vakuutusyhtiötä että eivät suostu maksamaan).

                                          Ja oikein viikon päästä haluavat katsoa asiaa uudestaan :)

                                          Comment


                                          • #22
                                            Niin toki he suostuivat myllyttämään ne kohdat heti alkuunsa mihin on lakkasumua tullut mutta nyt yritetäänki saada koko auto kerralla kiiltämään.
                                            Hyvin on kaikki mennyt läpi tähän mennessä mitä on vakuutus yhtiölle ehdotettu, esim. uusi suora luukku purkuautosta, vanhanki olisi voinut oikoa sekä puskurin alalippa, vanhassa ei mitään vikaa eli uskoa on että tuo myllytyskin menee läpi.
                                            mene ja tiedä...

                                            Comment


                                            • #23
                                              Takaluukun vaihto p-osaan on halvempi vaihtoehto kuin oikaisu. Puskurin spoilerissa näyttäisi olevan muotovikaa -> vaihtoon, kiinnikkeet rikki lisäksi? Myllytystä ei kukaan maksa koska ei ole mitään vauriota jota myllyttää... ja jos olisi niin vain vauriokohta saa valohoitoa.
                                              (jos tuo vaatimus menee läpi niin pitäisi itekin vaihtaa ifiin :)

                                              Comment


                                              • #24
                                                Homma selvä. Korjaamo myllytti ja vahasi ne kohdat autostani mitä halusin (melkein puoli autoa) ja olen loppu tulokseen todella tyytyväinen. Puskurin "appelsiini" pintakin parani huomattavasti ,nyt se kelpaa.
                                                Tokihan toi ei menny vakuutuksen piikkiin vaan korjaamon eli Jukka olit aivan oikeessa :)

                                                Loppujen lopuksi auto on nyt paremmassa kunnossa kuin ennen kolaria, toistaiseksi...

                                                Comment

                                                Working...
                                                X