Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

HD-digibokseista

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • HD-digibokseista

    Majailen kaapeliverkossa ja mietin tässä uuden tallentavan digiboksin hankintaa. Nyt on Handan C-6000 160GB kovolla. Kapasiteetti riittää, mutta onkos niitä hyviä HD bokseja olemassa ? Handan EI OLE enää vaihtoehto enkä sitä kenellekkään suosittele. Sen verran ollut noita murheita sen kanssa minulla ja muillakin.

  • #2
    Klikkaus

    Comment


    • #3
      Juu kyllä on after dawn - tuttu, mutta kun täällä niitä kokemuksia haetaan :)

      Comment


      • #4
        Jätä se HD-boksi vielä kauppaan.
        Neuvottelevat parhaillaan asiasta, ja todennäköisesti kun HD-lähetyksiä tulee kaapeliin jotkut palveluntarjoajat vaativat että digiboksi ja katselukortti tulee lukita toisiinsa, ja mahdollisesti myös käytettävään TV-vastaanottimeen.
        Omaa korttia ei esim voi ottaa kaverille mukaan ja katsoa HD-tä hänen laitteillaan koska kortti on paritettu sun laitteisiisi..

        Eli nykyisin myytävät boksit ei läheskään välttämättä ole yhteensopivia tulevien speksien kanssa.

        Comment


        • #5
          Raimo: oletko tosissasi? Jos tällaisia suunnittelevat tulee kyllä käyttäjillä kohtuullisen paljon ongelmia. Laitteita kun päivitetään, ne menevät joskus jopa hajalle jne.

          Comment


          • #6
            Kyllä näin olen kuullut asioista perillä olevilta tahoilta.
            Lähinnä nämä 'maksukanavapuolen' toimijat näitä vaatimuksia asettavat, kopioinnin estämiseksi tietty, eikä tuo paritus ole ainoa paska juttu.

            Tällänen löytyy netistä pikaisesti guuggelilla:
            "HUOM! Kaikki HD-virittimet eivät tue parittamisominaisuutta, jota tullaan tulevaisuudessa vaatimaan joidenkin HD-kanavien kohdalla. Tästä johtuen suurimmalla osalla nykyisistä HD-virittimistä ei tulevaisuudessa pysty katselemaan kaikkia tarjottavia HD-kanavia ja siksi emme mielellämme myy HD-kanavia muihin kuin vuokralaitteisiimme. Parittamista tukevia HD-virittimiä varten on tulossa oma valtakunnallinen standardinsa, jolla taataan se, että kaikki standardiin sitoutuneiden maahantuojien tuomat HD-virittimet toimivat koko Suomen alueella kaapelioperaattorista riippumatta."
            Lähde:http://www.ttv.fi/hd.htm

            Comment


              #7
              Tälläistä parittamistahan on tuolla Canal digitalin puolella ilmeisesti ollut jo iät ajat.

              Comment


                #8
                Se on sitten joskus, jos on, mutta nyt on nyt. Eipä moinen elektroniikka koskaan mikään kovin pitkäaikainen sijoitus tule olemaan.

                Ei kannata turhaan pohtia mitään spekulointeja tulevaisuudesta, jos haluaa HD:tä katsoa nyt. Kaikki elektroniikka vanhenee jossain vaiheessa, toiset vuoden sisällä ja toiset viiden.

                Comment


                • #9
                  Sanotaan näin että tuollaiset vaatimukset eivät tule ainakaan vähentämään piratismia vaan päinvastoin. DRM & muuta vastaavat tekniikat tekevät normikäyttäjän elämän sen verran hankalaksi, että ennemmin tiputtaa leffan netista ja katsoo sen ilman sen kummallisempia ongelmia. Rehelliset kuluttajat tästä kärsivät - ei piratismin harrastajat.

                  Comment


                  • #10
                    edullinen hd digiboksi tietokoneelle usb -liitäntään
                    http://www.verkkokauppa.com/main.php...and=Fuj%3Atech

                    6545 Fuj:tech DTV PRO USB digi-tv. Kätevää - ota digi-tv mukaan matkalle tai mökille! Tämän USB-liitäntäisen digisovittimen avulla katselet ja

                    edit:
                    http://pclinuxos-fi.org/keskustelu/i...g699;topicseen

                    " Sinulla täytyy olla HD-digiboxi, joka osaa käsitellä ja purkaa HD-signaalia. Useissa HD-Ready telkkareissa on vain ihan tavallinen digiviritin. Itseasiassa erillisiä HD-digiboxeja on hämmästyttävän vähän markkinoilla. Toisin USB-virittimiä on olemassa ja itse ostin USB-digiboxin joka on samalla HD-viritin ja sillä näkyy kisat 720i tasoisena. Verkkokauppa.com myy 19,90 moista tikkua. Merkki on Fuj:tech. "

                    nykimiseen ja pätkimiseen, mutta ei ehkä auta
                    http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t534263
                    Viimeksi muokannut Tommy200rs; 24.8.2008, 08:28.

                    Comment


                      #11
                      Ostin hiljattain linkin mukaisen vehkeen:

                      http://www.sony.fi/product/dvd-recorder/rdr-hxd970

                      Tuossa joku HDMI juttu, mutta enpä ole vielä perehtynyt asiaan sen enempi, kun ei mun töllöllä HD:tä katsella. Muuten laite toiminut hienosti, mutta eipä kait näin lyhyen käyttökokemuksen perusteella sen toimintavarmuudesta voi paljoa sanoa.

                      Miinuksena latteessa vain yksi digiviritin, mutta suurena plussana se, ettei vehje ole Humax, Maximus, Topfield, Kaon tms. neverheard-merkki vinkuintiasta.

                      Comment


                        #12
                        Tuo fujitechin tikkuhan ei itsessään osaa purkaa HD:tä. HD:n purku pitää siis tehdä vasta koneella, mutta onnistuuhan se toki niinkin. Mikä tahansa digiviritin riittää siihen hommaan ja DVBviewer yhdistettynä CoreAVC:hen.

                        Vaatii tosin sitten potkua koneelta, varsinkin mikäli näytönohjaimesta ei löydy suoraa HD-purkua. Koitin Ylen HD Pekingiä katsoa Athlon 64 3200+:lla ja Radeon 9600Pro:lla - ei mahdollisuuksia. Nykii parin sekunnin välein jatkuvasti.

                        Comment


                        • #13
                          hd boxi

                          http://saunalahti.fi/internet/saunavisio/

                          Comment


                          • #14
                            Mulla usb-kokeilu tökkii konevoiman vähyyteen. Olis pitäny googlailla enemmän....

                            Comment


                            • #15
                              Tuo nettitv tulee lyömään itsensä läpi lähiaikoina, mutta se vaatii aika nopeita yhteyksiä eli tulee vielä aika kalliiksi ainakin maaseudulla.
                              Hd-nimikkeellä myytävistä digibokseista itsellä on Panasonicin DMR EX 87, mutta siinähän siis ei ole HD-viritintä. Kuvan laatu on kuitenkin parempi kuin Sonyn HD-ready tv:ssä katseltaessa HDMI:iin kautta ja skaalaamalla kuvan erotteluksi 1080i (mun Sonyssä ei ole 1080p:tä). Nauhoitettaessa XP- laatu on todella hyvä, mutta syö bittejä älyttömästi. Kovalevy tuli jo täyteen, mutta kun makuun on päästy, ei muuta voi käyttää. Topfieldin PVR 5100F:n kuva on nykyään näitä selvästi huonompi eli kehitystä on tullut.

                              Comment


                                #16
                                HD-readyt kannattaa jättää kaupan hyllylle. Niissä ei nyt varsinaisesti ole mitään oikeasti HD:seen kykenevää. Ja miten jotain boksia voidaan myydä HD:na, jos siinä ei ole HD-viritintä?

                                On sen verran harhaan johtavaa markkinointia, että moni tietämätön luulee taulutv:n olevan aina HD-laite ja siten katsovansa teräväpiirtona ohjelmia. Jopa hesarissa oli juttu, jossa joku kertoi katsovansa toimittajankin mukaan olympialaiset teräväpiirtona. Kuulemma oli jo totutellut siihen katsomalla YLEn EM-fudiksen aikoina ja hyvältähän se kuva oli näyttänyt. Oli keväällä ostanut uuden taulutv:n.

                                Sori nyt vaan, mutta et siirry teräväpiirolähetyksien pariin vaihtamalla putkimonitorin taulutv:hen. Ainoastaan tv litistyy.

                                Comment


                                  #17
                                  Kuvavertailua siitä, mitä katsotaan ja mitä olisi mahdollisuus katsoa eli YLEn Peking HD:nä ja perusdiginä (ja YLE vielä nosti bittivirtoja, eli normaalisti vielä huonompaa):

                                  Aavistuksen kuvissa JPEG-pakkauksesta johtuvaa heikennystä, mutta ei varsinaisesti vaikuttavaksi asti.
                                  Attached Files
                                  Viimeksi muokannut jasso; 25.8.2008, 17:32.

                                  Comment


                                  • #18
                                    Niin HD-ready on valmis HD-lähetyksiin eli kuvan erottelukyky on ainakin 720p ja maksimissaan 1080i/(1080p ). Maanpäällinen verkko lähetti Pekingistä kuvaa tarkkuudella 720p(1280x720) eli HD-ready näytti sen siinä missä FULLHD-tv. MPEG4 viritin vaadittiin kummassakin. FULLHD-tv:ssä siis aina vähintään 1080p, mutta ei muuta eroa. Panasonicin ko. digiboksi pystyy siis näyttämään kuvan tarkkuudella 1080p, tavallinen digiboksi ei pysty .

                                    Comment


                                      #19
                                      En lähtisi neuvomaan vielä että "jätä se kauppaan, ei o ees fullHD" koska ennenkun edes 720p materiaa saadaan jokapäiväiseen levitykseen tulee menemään jonkin aikaa. Toki jos katsoo kaiken satelliitin kautta tai br levyltä (ja isolla kuvalla) niin sitten, miksei.
                                      Tuon 720p:n ja tikitikitikin välillä on eroa kuin ~yöllä ja päivällä joka kävi jo selvästi tuolla pakatulla Yle-HD lähetyksellä selväksi.
                                      Oli muuten melko yllättävä temppu yleltä, tällä kertaa erittäin posiviivisessa mielessä.

                                      Comment

                                      Working...
                                      X