Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 C8 ostamassa.

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #91
  Alkuperäinen kirjoittaja Rik3 Näytä viesti
  Lähinnä TDI MHEV kiinnostaisi, kun plugarit on tällä hetkellä +10k kalliimpia. Meillä ei ole mahdollisuutta kuin 1,8 kWh lataukseen ja lisäksi tienvarsipysäköintiä tulee myös harrastettua, milloin webasto olisi hyödyllinen. Näissä taitaa ollakin lähes poikkeuksetta tehdasasenteisena.

  Onko näissä AdBluen kanssa yhtä paljon ongelmia kuin A4:ssa? Tuntuu löytyvän paljon vähemmän valitusta kuin A4 B9:stä. Tai sitten nämä ovat vain sen verran uudempia, että ongelmat ovat vasta tulossa 1-2 vuoden kuluttua?

  Omaan silmään C8 on kyllä hieno auto. Ajelin kesälomalla Saksassa muutaman päivän 45 TFSI -bensamallilla. Ehkä omaan makuun ainoastaan ohjaus tuntui liian tehostetulta ja tunnottomalta, mutta sen siitä varmaan saa, kun ajaa nykyään niin vanhalla autolla että on vielä hydraulinen ohjaustehostin.
  Studiojoukkueelle kysymys tuosta TDI MHEV koneesta (DDVE ja DDVB); onko noissakin vielä murheena jakoketjun kiristinten löystyminen eli rallatus kylmäkäynnistyksessä 150-250Mm ajojen jälkeen? Entä onko noilla molemmilla moottoriversioilla kaverina DSG vaihteisto (ja sen tunnetut heikkoudet/ongelmat mekatroniikassa)?

  Comment


  • #92
   Vielä ? 21" kesärenkaat lienevät 35-profiilia, onko jollain alla 21" ja miltä ajo niillä tuntuu?

   Comment


    #93
    Alkuperäinen kirjoittaja KVikstedt Näytä viesti

    Studiojoukkueelle kysymys tuosta TDI MHEV koneesta (DDVE ja DDVB); onko noissakin vielä murheena jakoketjun kiristinten löystyminen eli rallatus kylmäkäynnistyksessä 150-250Mm ajojen jälkeen? Entä onko noilla molemmilla moottoriversioilla kaverina DSG vaihteisto (ja sen tunnetut heikkoudet/ongelmat mekatroniikassa)?
    Eikös nämä ole kutosdieseleitä jonka kanssa on 8-vaihteinen momentinmuunninvaihteisto eikä DSG ensinkään.

    Comment


     #94
     https://de.wikipedia.org/wiki/Audi_A6_C8#Dieselmotoren

     Tuolta taulukosta löytyy 45 TDI (10/2020-->) DDVB jossa S-tronic.

     Comment


      #95
      Tuossa taulukossa DDVE ja DDVB on kyllä 8-portaisella tipillä? Kutosdieselit 45TDI ja 50TDI.

      Comment


       #96
       Alkuperäinen kirjoittaja jtlaine2 Näytä viesti
       Vielä ? 21" kesärenkaat lienevät 35-profiilia, onko jollain alla 21" ja miltä ajo niillä tuntuu?
       Kesäpyörissä on 21" ja tykkään kyllä. Mutta on niin makuasia että paha sanoa mitään muiden puolesta.

       Comment


        #97
        Alkuperäinen kirjoittaja välkky Näytä viesti
        Tuossa taulukossa DDVE ja DDVB on kyllä 8-portaisella tipillä? Kutosdieselit 45TDI ja 50TDI.
        Ja siinä seuraavassa taulukossa on S-tronic.

        Comment


         #98
         Tuo sun linkki heitti sopivasti siihen ekaan taulukkoon. :D

         Eli 2020 vuoden lopulla DDVB teho laskenut ja laatikko vaihtunut tippi --> S-tronic jos noihin taulukoihin on uskominen.

         Comment


         • #99
          Hyvä taulukko, saa olla tarkkana

          VW EA897evo2 > VW EA897evo3 n.10/2020
          DDVB on korvannut pienempitehoiset rinnakkaismallit DDVE ja DDV, jolloin teho on laskenut ja vaihteisto vaihtunut.
          Ja samalla 210kW versio on saanut uuden moottoritunnuksen DMGA.

          Mitähän teknistä eroa moottoriversioissa on?

          Äkkiseltään olisi voinut luulla, että allroad ja S6 olisi ollut tuplaturbolla, mutta siinä onkin "sähkökäyttöinen kompressori ja 700 Nm vääntömomentti". Mielenkiintoinen rakenne.


          Urealaitteista, C8, DDVB 210kW.
          F mallin ohjainlaite on poistunut varaosavalikoimasta n.04/2023. Ja Korvautunut K mallin ohjainlaitteella, jolloin vaihtoon menee myös säiliö ja syöttöyksikkö. Sattuneesta syystä minulla on ylimääräisenä F mallin osia, ohjainlaite, säiliö, syöttöyksikkö, jollakin vialla, ehkä olisi vielä korjattavissa??

          Comment


          • Mitä pitää ottaa huomioon jos katsoo "German edition" Saksasta?

           Comment


           • Juuri kun pääsin kehumista, niin sitten tulikin ongelmia. Pitkä tarina lyhyesti. Laitoin taakkatelineet katolle ja syttyi vikavalo, ilman mitään ilmoitusta miksi ja hävisi itsestään seuraavana päivänä, joten ei aiheuttanut toimenpiteitä. Muutaman päivän päästä reissuun boxi katolla ja n. 100km jälkeen iski kojelautaan kaikki mahdolliset vikailmoitukset (voimalinjahäiriö, ajonvakautushäiriö, vaihdelaatikkohäiriö jne.), mutta auto kulki ihan normaalisti. Eri vaiheiden jälkeen päädyttiin Audille Hämeenlinnaan, jossa auto tutkittiin, mutta vikaa ei löytynyt. Nollasivat vikailmoitukset ja sanoivat, että kovaa ajoa vaan. Pääsimme Audin pihasta 500m ja auto hyytyi tienposkeen, ja hetken kikkailun jälkeen huoltoneuvoja sai auton päälle ja takaisin Audille. Siirrettiin boxi kaverin autoon, jonka jälkeen huomattiin, että auto toimii taas normaalisti. Tehtiin reissu ilman ongelmia, paitsi takaisintulomatkalla teki pari kertaa saman, josta selvittiin "virrat pois ja avain riittävän kauas autosta" kikalla. Reissun jälkeen otin taakkatelineet pois ja auto toimi viikon ihan ok, kunnes tänään taas sama ongelma kesken ajon, joka toistui useita kertoja ja pääsin hädin tuskin kotiin. On kyllä merkillinen ongelma. Nyt odottelen myyjältä vastausta, voinko viedä auton Audille uudelleen syyniin heidän piikkiin.

            Comment


             Kulutusta tuli mittailtua pitkän viikonlopun aikana. 2 x 300km pilkkireissu tuli tehtyuä Savoon. A6 -22 55 TFSie keskikulutus pelkällä bensalla ajettaessa tikkarinopeutta nastarenkaat alla 7,1l/100km. Tämä siis tietämyskoneen mielipide kulutuksesta.

             Comment


              Alkaa toivottavasti talvikausi ja webastointi olemaan pikkuhiljaa takanapäin. Olen nyt hiukan alle 15tkm ajanut omaan 40 TDI:hin lokakuun puolestavälistä lähtien. Fuelion tankkauksista laskema todellinen kulutus koko siltä ajalta 6,298L/100km. Webastointi ja nurkka-ajo nostaa jonkun verran kulutusta, pienin yksittäinen tankkausväli on mennyt kulutuksella 5,22L/100km jota pidän noin isolle autolle aika pienenä. Nämä siis todellisia tankkauksista laskettuja, auton oma atk näyttää kalibroimattomana noin puolen litraa pienempiä lukemia ruudulla. Se ei varmaankaan osaa huomioida polttoainelämmittimen kulutusta, talvipakkasilla käytin sitä ajon aikanakin aika paljon kun tuntuu että ilman lisälämmitintä ei lämmöt nouse vielä puolen tunnin ajollakaan kunnolla.

              Comment


               Hämmentävää, laskin kulutuksen tankkauksien litrojen perusteella matkalta Juva - Rantasalmi - Espoo, n. 330km. Keskikulutus tältä taipaleelta oli 6,13l/100km. Ilmeisesti auton tietämyskone oli pessimistisellä tuulella, kun hänen mielestä kulutus oli pikkuisen yli 7l/100km, kuten edellisessä postauksessani todettiin. Toki pitää huomioida maltillinen matkanopeus mutta silti. Uskomattoman pieni kulutus tälle tonnikeijulle.

               Comment


                Toissa talvena Valkeakoski - Rovaniemi väli meni aika tarkkaan 6l/100 km tankkauksista laskettuna about rajoitus +10 vauhdilla joten ei tuo kuuden pintaan oleva kulutus ole epänormaalia. Autona sama A6 55 TFSIe

                Comment                • TosiHemmo oletko miten päivittänyt kartan Audiin?
                 Viimeksi muokannut Killeri; 28.3.2024, 21:01. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                 Comment


                  Vaikka ei multa kysyttykään niin kartta päivitykset tulee näihin OTA:na kun vaan jokusen euron sijoittaa joka vuosi valmistajan tilille.

                  Comment


                   Kartat saa päivitettyä manuaalisesti myös USB-tikulla, karttapäivityksen voi ladata ilmaiseksi my.audi portaalista. Tarvitset minimissään 32gb tikun.
                   Päivitys tapahtuu laittamalla tikku kyynärnojan USB-porttiin(vaihtoehtoisesti voi käyttää sd-korttia), taisi jopa itse kysyä tuon jälkeen että on löytänyt päivityksen haluatko suorittaa sen.
                   Suosittelen auton olemaan tämän aikaa latauksessa, sillä itsellä päivitys kesti 2h(hidas usb-tikku, suosittelen nopeaa/laadukasta) ja autossa tulee olla virrat tuon ajan päällä.

                   Comment


                    Koska olet viimeksi ladannut kartat portaalista?

                    OTA:na ne tulee ilman eri maksua kolmen vuoden ajan siitä kun auto tehtaalta lähtenyt enkä oikeen usko että olisi portaalin puolella eri ehdot.

                    Comment


                     Viimeksi päivitin tammikuussa, ja yhä näyttää pystyvän lataamaan ihan ilmaiseksi.

                     Seuraava klausuuli on manuaalilatauksen alla:
                     Ensimmäiset karttapäivitykset ovat sinulle ilmaisia. Saat tietoa siitä täällä heti kun ne umpeutuvat. Huomaa, että käyttämättömät päivitykset umpeutuvat automaattisesti. Ellet suorita päivityksiä, edellä mainittujen järjestelmien virheetöntä toimintaa ei voida taata.


                     Eli epämääräisen "ensimmäiset" määrän päivityksiä voi ladata ilmaiseksi, myös connect lisenssin umpeutumisen jälkeen. Tarkoittaako sitten yhtä, kahta, kolmea tai mitä, en tiedä.
                     Varsinkin, kun tuo päivitysversio sama 2024 minkä latasin jo aiemmin, mutta ainakin minimissään siis yhden kerran voi päivittää kartat ilmaiseksi manuaalisesti.

                     Comment


                      Hyvä tietää että tuollainen vaihtoehto on myös olemassa. Tuonne tod näk päivitetään pari kertaa vuodessa koko kartta aineisto kun taas OTA päivityksissä samat karttapäivitykset valuvat autoon pieninä palasina vuoden aikana.

                      Comment


                       Tuleeko nuo OTA-karttapäivitykset automaattisesti vai pitääkö niiden lataus aktivoida autosta?

                       Comment


                        Ainakaan itse en ole tehnyt mitään temppuja tuon suhteen.

                        Comment

                        Working...
                        X