Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Katalysaattorivarkaita liikkeellä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Katalysaattorivarkaita liikkeellä

    Onkos täällä kukaan joutunut katalysaattorivarkaiden uhriksi? Luulin aikanaan että tämä on jenkkilän puuhaa vaan, mutta näemmä ihan täälläkin päin yritteliäät ihmiset harrastavat tätä. Eli auto tunkilla ylös ja puukkosahalla katit kantoon. Parhaimmillaan voi saada 300-400€/auto "tuottoa".

    Rupesi tässä kuumottamaan, kun molemmissa autoissa on pari kattia :D Eikä ne ole mistään halvimmasta päästä korvata. Tai en kyllä tiedä saako Audien kateista mitään, mutta luulisi että niistäkin saa, kun japsit, BMW ym. autojen kateista saa.

    Mm. iltalehdessä uutisoitu aiheesta: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b...9-6847fe1bd22d

    Jouni Parkkonen, 25, koki puolisonsa kanssa ikävän yllätyksen maanantaina, kun he olivat lähdössä kauppaan autolla.

    Vuosimallin 1999 Opel Astra oli kerrostalon parkkipaikalla omassa ruudussaan, ja perheen koirat Romeo ja Julia asettuneet mukavasti, kun Parkkonen käynnisti moottorin. Koirat eivät arvanneet, että silloin ne säikähtäisivät pahanpäiväisesti.

    – Tuli ääni kuin maanjäristys. Puolisolla oli ovi vielä auki, ja hän pelästyi ihan hulluna.

    Parkkonen ymmärsi, että pakoputken oli pakko olla poikki, ja että varas oli vienyt katalysaattorin.

    –Sanoin puolisolle, että nyt on katti varastettu.




    #2
    Vanhempien Audien isot katit on kysyttyjä ja arvokkaita. Valistunut arvaus esim. v6 koneinen vanha c4, ne kaksi isoa kattia maksaa romunakin helposti yht. 400e.

    Comment


      #3
      Noin vuosi sitten katselin C5-korisia varaosa-autoksi ja lähes kaikkien ilmoituksessa luki, että katalysaattorit eivät kuulu kauppaan. Kai ne sitten on käytettynäkin rahanarvoisia,

      Comment


        #4
        Esim. Purkaamoiltakin myyvät katit eteenpäin ja tarvittaessa myyvät tarvikekatin mukaan.
        Linttamadallus tai ilmapalloalusta tulee tässä hyötykäyttöön, kun auton saa parkissa niin mahalleen ettei edes luihu itäeurooppalainen rötösherra mahdu sinne alle. Tarvittaessa yhdistää Ilma-alustan toimimaan varashälyttimen kanssa yhdessä ja laskee auton sopivassa tilanteessa alas.

        Mites sitten kun katalysaattori on syystä tai toisesta tyhjennetty ja Mihail nappaa sen mukaansa, tulee varmaan syyttäjän kanssa takaisin kun tajuaa tulleensa huijatuksi.

        Comment


          #5
          Ei ne rosvot puukkosahaa tai rälläkkää käytä, siitä tulee kamala meteli, sattuu rosvon korviin ja peltorit päässä ei mahdu auton alle. Ketjuputkileikkuria ne kantaa ni ei pidä ääntä ja mahtuu vaikka kulmahousujen taskuun. Oon omista purkuautoista ottanu katit talteen ja myyny sitten muutama kerrallaan eteenpäin, kyllä niistä hinnat alkaen satasen molemmin puolin per kappale saa jos on ehjiä. Vaan noi kurwat kun varastaa uusista autoista kaikki SCR katit ja hiukkasloukut ja kaikki ni siinä on äkkiä 5000€ vahinko ja auto pois ajosta pari viikkoa.

          Comment


            #6
            Luulin aikanaan että tämä on jenkkilän puuhaa vaan, mutta näemmä ihan täälläkin päin yritteliäät ihmiset harrastavat tätä.
            Kyllähän tää aika vakiintunutta puuhaa on nykyään näiden itäeurooppalaisten toimesta. Rikos on nykyään kannattavampaa kuin yrittäminen, ja lieneepä osa näistä velmuista Suomeen vuokratyömiehinä tulleita, jotka hakevat pientä lisätienestiä kun työmaat suljettu. Omakohtaisia kokemuksia näistä perkeleistä löytyy yhdeltä työmaalta, josta lähti työkalut ym.
            Osa voi olla tilaustyönä tehtyjä varkauksia, kuten aiemmin lähti bemareiden ratteja ja sisustoja.
            Siinä vaiheessa vois kyllä ottaa rankemmin pattiin kun aamulla huomaa autosta puuttuvan katin, ratin ja jakkaratkin.

            Comment


              #7
              Hallikaverin accordista olivat pöllineet. Puukkosahalla ilmeisesti kun punaista maalia terästä oli katin kohdalla ollut maassa. Pitää varmaan ottaa itse katit pois ja laittaa vain leimalle paikalleen. Ilmajousitus ois kyllä kätevä kun laskisi auton parkissa ollessaan niin alas ettei alle saa mitään tunkkia.

              Comment


                #8
                Hmm...lueskellut noita katti uutisia. Pitääpä kaivella nuo vanhat UrS katit esille ja myydä pois. Noita kun on kertynyt nurkkiin melko useasta purkuautosta...

                Comment


                  #9
                  Luulisi ammattivarkaiden tietävän mistä autosta kannattaa varastaa ja missä hyöty pieni. Tarjontaa on käytännössä loputtomiin. Katsovat suht syrjäisen paikan ja muutenkin helpon näköisen kohteen, korkean maavaran auton?

                  ​​​​​Kannattaisiko lukea vakuutussoppari tarkemmin osavarkauksien osalta....

                  Comment


                    #10
                    Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                    Vaan noi kurwat kun varastaa uusista autoista kaikki SCR katit ja hiukkasloukut ja kaikki ni siinä on äkkiä 5000€ vahinko ja auto pois ajosta pari viikkoa.
                    Mites kun osassa katit ja muut on ylempänä dp:ssa. Onko ne samalla tavalla varkaiden hankintalistalla vai onko paremmin suojassa?

                    Joku aika sitten yks entinen työntekijä kävi lainaamassa firman nosturia, että pääs kurkkimaan uusimman hankintansa alle. Ihmetteli suureen ääneen, että eihän täällä oo kattia ollenkaan. Siellä se oli paikallaan heti pakosarjan jälkeen. Etupenkkien kohdalla oleva äänenvaimennin oli kyllä korvattu pienemmällä. Kyseessä ihan perus Toyota, jossa etuvaimennin järkyttävän iso. Tuli mieleen, että onkohan siinä joku tyhmempi varas kattonu, että nyt on iso ja arvokas katti ja pätkässyt putken väärästä kohtaa :D

                    Edit: Se etuvaimennin on monessa Toyotassa suurin piirtein 2 kg jauhesammuttimen kokoinen.

                    Comment


                    • #11
                      Tänä vuonna katalysaattorimarkkinoilla on ollut huomattavasti vilkkaampaa kuin viime vuonna. Päivän hesari tiesi sanoa:

                      "Katalysaattorivarkaudet ovat lisääntyneet Suomessa merkittävästi tänä vuonna. Syyskuun loppuun mennessä katalysaattoreita oli viety 2 236, kun viime vuonna vastaava luku oli 381."

                      Jos vastaavaa nousua nähdään ensi vuonna, niin pian pitää ryhtyä oikeasti tarkemmin pohtimaan, että minne autoaan uskaltaa pysäköidä...

                      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008315611.html

                      Comment


                        #12
                        Niin on. Meidän talliyhtiö on tähän saakka saanut olla rauhassa kattivarkailta, mutta nyt ne ovat löytäneet tiensä meidänkin yhtiön pihaan.

                        Comment


                        • #13
                          Kulemma yli 30 kattia kähveltänyt toimelias mies on jäänyt kiinni asiasta: https://www.is.fi/autot/art-2000008625565.html

                          Saa nähdä minkälaisia seuraamuksia tuosta tulee. Vähän sakkoa korkeintaan?

                          Comment


                            #14
                            Sakkoja tai ehtoollista ja tottakai aiheutetut vahingot korvattavaksi. Sakkoja ei tarvi maksaa jos ei oo rahaa, eikä sitä myöten vahingonkorvauksiakaan ja ehdollista ei tarvi istua eli käytännön tasolla ei minkäänlaista rangaistusta.

                            Comment


                            • #15
                              Sehän noissa vähän on. Helppoa työtä, pieni kiinnijäämisen riski, suhteellisen lievät rangaistukset.

                              https://www.is.fi/autot/art-2000008623804.html

                              Varkaudet ovat oikeasti kiihtyneet. Is:n mukaan seuraavasti. Lopullinen saldo oli melkein 3000 varkautta viime vuonna.

                              "Katalysaattori­varkauksien määrä räjähti ennätyslukemiin – rikollisten kiikarissa etenkin japanilaismerkit Vuonna 2019 poliisin tietoon tuli vain 40 katalysaattorivarkautta. Vuonna 2021 niitä tuli 2 815."

                              Huojentavasti vanhoista romuista tuskin ollaan kiinnostuneita eiku...
                              "Nyrkkisääntönä voi ajatella, että arvokkaimmat katalysaattorit löytyvät vanhoista, isolla moottorilla varustetuista bensakoneista. Ilman katalysaattoria auto on ajokelvoton paitsi päästöjen myös kovan metelin vuoksi."

                              Toivottavasti Tampereen keskustassa saisi jatkossa vielä olla rauhassa. Muutenhan pian pitäisi piha aidata ja asentaa kulunvalvonta kerrostalojenkin parkkikselle.

                              Comment


                                #16
                                Eiku ilmajouset pitää olla, niin saa tonttiin parkissa. :)

                                Comment


                                • #17
                                  Hmm niin. Se suht siisti D3 S8 olis edelleen kaupan Nettiautossa...

                                  Comment

                                  Working...
                                  X